BILA BALIK GAPI JUMPA NENEK DAN ATOK....

by - 3:45 PM

Liez jarang balik ke Gapi rumah mak ayah sebab weekend je mak ayah yang datang rumah Liez. Tapi last weekend ada kenduri jiran di Gapi so diaorg tak datang KL... Liez planned balik dengan adik ipar Eyda (wife adik bongsu) since adik Liez kena hantar budak training ke Ulu Kinta and Dearies kena kerja Sabtu dan Ahad. Macam biasa la hari jumaat diaorg dah bertapa kat rumah Liez. So Sabtu pagi gerak terus ke Gapi.

NIYAZ TENGAH SESUAIKAN DIRI DALAM POOL
Kami gerak dari Baru Caves dalam pukul 10 lebih lepas breakfast dekat Clubhouse dengan Dearie. Anak-anak pulak memang senang nak urus coz memang rutin bangun pagi, bersiap dan naik kereta ke taska dekat dengan ofis Liez setiap hari. So takde masalah uruskan anak-anak walaupun Dearie tak follow. Seronok la Qaseh sebab sibuk dah seminggu nak balik Gapi nak balik Gapi..Balik pun Achu Eyda dah siap bawak mini pool untuk diaorg berendam..hahahha
Macam biasa la klau balik Gapi, Jiran sebelah rumah tu yang dipanggil Nenek Ina seronok la klau Qaseh datang. Ye la dia ada 2 cucu lelaki. Lagi pun Qaseh rajin melayan dia bersembang, tanya itu ini...Petang dalam pukul 3 dah start pump mini pool.. Time tue hujan pulak.. Memang tak boleh la nak ronda naik motor pusing taman.. So kita start la mandi pool tu.. Anak-anak je ye yang mandi..
Qaseh kalau pergi rumah Achu, memang Achu bagi madi dalam pool tue dekat koridor dapur rumah.. Sambil masak, boleh la monitor Qaseh mandi.Niyaz nie kira 1st time nak bagi dia main air sebab everytime nak bawak dia g swimming dekat pool mesti dia batuk la selsema la.. So this time kita tengok dia takut berendam ke tak...
EHH.... ACHU PULAK YANG OVER MAIN AIR...HIHIHIHI
 Tapi ada sekali masa Niyaz merangkak dalam pool, licin dan dia terlentang tapi nyaris air tue sikit.. so tak masuk hidung. Muka dia cuak la.. Liez, Achu dan nenek lagi la cuak.. mesti fikir dia menangis dan taknak main air dah... TAPI... tak heran nya dia... terus main tak ingat dunia... hihihi










You May Also Like

2 comments