HARRISTON - COKLAT TEMPATAN SEHEBAT KUALITI ANTARABANGSA

By Mrs Liez - 4:34 PM


“Anything is good if it's made of chocolate.” 
HARRISTON SIGNATURE
Siapa tak suka coklat kan? Tidak kira kanak-kanak atau orang dewasa sangat suka dengan coklat. Dan baru-baru ini, Liez telah dijemput untuk bersama rakan-rakan blogger yang lain ke Harriston Signature Outlet di Cheras. Apa yang menarik di Harriston ni? 

Harriston adalah satu jenama produk tempatan yang ditubuhkan oleh sebuah keluarga pembuat coklat pada tahun 2005. Ditubuhkan oleh SC Teng yang merupakan seorang yang meminati coklat sejak dari kecil dan berimpian besar untuk memiliki sebuah emporium coklat yang terkenal di dunia dengan identiti Malaysia. Atas usahanya, kini Harriston merupakan salah satu pembuat coklat terbesar di Malaysia dan memiliki 5 cawangan di lokasi yang sangat strategik seperti di Kuala Lumpur, Pulau Pinang dan Pahang. 
HARRISTON SIGNATURE
HARRISTON SIGNATURE
Kami telah diberikan penerangan dan informasi-informasi berkaitan Harriston oleh Encik Shahrel yang merupakan Harriston's Sales and Marketing. 
Harriston Chocolate Durian
Harriston Chocolate Tongkat Ali
Harriston Chocolate Kelapa











Keunikkan tentang produk coklat di Harriston adalah kerana Harriston mengeluarkan lebih 150 pelbagai perisa selain yang melambangkan Malaysia antaranya Cili, Kari, Kelapa dan Durian. Juga mengeluarkan coklat yang ekslusif dan hanya terdapat di Harriston iaitu Tongkat Ali. Menarikkan! Lepas ni ramailah kaum Adam lagi suka makan coklat ye. 
HARRISTON SIGNATURE
Kepelbagaian coklat di Harriston telah mendapat perhatian dan menjadi lokasi pilihan pelancong-pelancong dari lebih 80 buah negara seluruh dunia. Ketika Liez disana, begitu ramai pelancong-pelancong luar yang datang untuk mendapatkan pelbagai jenis coklat yang unik ini.
HARRISTON SIGNATURE
HARRISTON SIGNATURE
HARRISTON SIGNATURE
HARRISTON SIGNATURE
HARRISTON SIGNATURE
Di Harriston juga, pengunjung boleh melihat sendiri bagaimana coklat-coklat ini dihasilkan di Production Kitchen/Kiosk. Pengunjung boleh melihat setiap proses pengeluaran coklat dari mula hingga ke bahagian pembungkusan. Pengunjung akan mengetahui sendiri tahap kebersihan coklat yang dihasilkan disini.
HARRISTON SIGNATURE
HARRISTON SIGNATURE
Terdapat Harriston Signature Cafe yang menghidangkan pelbagai citarasa kopi dan coklat. Minuman unik seperti Nitro Coffee, 58% minuman coklat gelap ( dark chocolate), kopi karamel masin serta pencuci mulut yang lazat seperti muffin dan aiskrim durian. Semuanya sedap dan lazat.
HARRISTON SIGNATURE
HARRISTON SIGNATURE
Ada lagi yang menarik  di Harriston. Liez sangat excited bila dibawa ke Bengkel DIY dimana kami berpeluang menghias sendiri coklat yang telah disediakan. Dengan bayaran yang minimum, para pengunjung diberikan kit DIY dan akan diberikan sedikit penerangan bagaimana untuk menghias coklat.



Pelbagai jenis bengkel DIY disediakan seperti:

* Express DIY - RM8/seorang (15minit)
* Premium DIY - RM35/seorang (60 minit)
* Offsite Premium DIY - RM70/seorang (untuk diadakan diluar Harriston)
Semua bengkel DIY sangat sesuai untuk kanak-kanak berusia 3 tahun keatas dan akan dibantu oleh pekerja Harriston.



Riuh rendah bila blogger-blogger diberi peluang untuk menghias coklat sendiri. Liez memang suka jika diberikan tugasan yang melibatkan kreativiti ni. Pada padangan mata nampak susah tapi sebenarnya mudah untuk yang baru pertama kali mencubanya. Satu pengalaman terbaik tahun 2018 ni!! Terima Kasih kepada Racheal Loh, founder Foodlifecious and drLife kerana memilih Liez untuk merasai pengalaman menarik ini.

Harriston terbuka untuk semua tidak kira lawatan secara persendirian atau berkumpulan.Jika ada yang ingin mendapatkan maklumat lebih lanjut boleh hubungi Harriston seperti dibawah:-


Website 

Facebook
Harriston chocolate


Harriston Signature
Kuala Lumpur
10 & 12, Jalan 13/91,
Taman Shamelin Perkasa.
Jalan Cheras, 56100 Kuala Lumpur
Tel : 603-92815122 / 603-92825122

Pulau Pinang
68, Jalan Kelawei, 
10250, Georgetown, Penang
Tel : 604-2261626 / 604-2262306
--------------------------------------------------------------
Harriston Boutique :
Pusat Pelancongan malaysia (MATIC)
139 Jalan Ampang, 50450 Kuala Lu]mpur
Tel : 603-21622008/ 603-21624008

Pulau Pinang
20-D, Jalan Bagan Jermal, 10250 Penang
Tel : 604-2267010
--------------------------------------------------------------
Harriston
Gohtong Jaya Genting Highland
1 & 2, Jalan Jati 1,
Bandar Gohtong Jaya, 
69000 Genting Highland,
Tel : 603-61002010
---------------------------------------------------------------
Waktu Operasi : 
9.00 pagi hingga  6.00 petang (Isnin - Ahad)
* 9.00 pagi hingga  8.00 malam (Isnin - Ahad)
* untuk Harriston Boutique Jalan Ampang


  • Share:

You Might Also Like

12 comments

  1. mmg sedap kan coklat dia..tetiba dh jatuh cinta dgn dark coklat dia..hehe

    ReplyDelete
  2. Coklat ada perisa rempah Malaysia something new. Tak dapat imagine rasa coklat kari dan cili. By the way, seronok tengok Mrs Liez dan rakan bloggers buat coklat, hihihi 😊

    ReplyDelete
  3. Bestnya dapat buat coklat .. huuu heaven !

    ReplyDelete
  4. Wow. Ada diy lagi nih! Best giler! I nampak banyak different chocolate than candy.

    ReplyDelete
  5. HHmm...coklat mmg suka sangat klu kak rambang mata nak pilih

    ReplyDelete
  6. I love Harriston Chocolates. So many flavors to try and my son asked me to bring him there again.

    ReplyDelete
  7. Wow!! I really love chocolates and Harriston signature is one of my favorites chocolate.

    ReplyDelete
  8. These Harriston chocolates looks so attractive and anyone wouldn't feel shy to gave these as gifts. I would love to receive it!

    ReplyDelete
  9. Loving their colorful packaging. so pastel yet reflecting the culture.

    ReplyDelete
  10. Nampak menarik. Harus bawak budak-budak pergi visit sini. Mesti diorang suka

    ReplyDelete
  11. This is really a great learning to do chocolate experience. Love their chocolate so much

    Racheal

    ReplyDelete
  12. I love chocolates and never pass up the opportunity to visit chocolate factories or workshops. Strangely, Harriston is a new name to me. I have not heard of them until now.

    ReplyDelete