#SegmenAzahRahaman : Aku Seorang Blogger!

By Mrs Liez - 1:24 AM

Klik banner untuk join

Malam ni time sejuk-sejuk gini jom kita join Segmen Azah Rahaman ni. Liez pun dah agak lama tak join segmen kawan-kawan lain.. syarat-syart pun mudah so tak rugi tau join.

1. Bila blog Liez ditubuhkan- pada tahun 2010. Tetiba Liez nak ada blog bila tengok mak saudara Liez ada blog. So dari situ Liez cuba created blog sendiri.

2. Maksud tersendiri nama blog dan URL blog - pada awalnya nama blog Liez adalah www.deariescouple.blogspot.my. Nama tu diambil atas nama panggilan Liez dan suami. Kami save nama "Dearie" pada mobile phone masing-masing. Dan pada hujung tahun 2017, Liez bertukar kepada domain sendiri ke www.mrsliez.com

3. Cerita pahit manis sebagai seorang blogger
Kenangan pahit buat masa ni tak ada. Kenangan manis bila kali pertama menyertai Santai bersama bloggers 2017 dan pertama kali berjumpa sendiri sahabat-sahabat blogger yang gamous dan aktif dalm dunia blogging. Dari situ Liez nekad untuk terus aktif.

4. Nasihat kepada blogger lain
Liez sebagai blogger baru ( baru aktif tahun 2017) mengharapkan ilmu-ilmu dari sahabat-sahabat blogger lain untuk Liez membaiki kekurangan dalam penulisan Liez. Dan Liez berharap blogger-blogger menjaga nama baik industri kita yang pada kaca mata pembaca atau orang luar hanya menganggap kita sekadar membawa gosip jahat atau membuat review tidak jujur.. Liez harap tunjuk ajar dari blogger-blogger semua.

MAJULAH INDUSTRI BLOGGER UNTUK NEGARA

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. yes aida ingat link blog liez yg lama. very familiar.
    aida folo dari yg lama tu.
    moga liez terus blogging ye. kita jadikan blog ni satu media yg sihat dan bermanfaat.

    ReplyDelete
  2. 2010 tu dah kira lama jugalah kan. otai la nih. hiks. dulu2 kita tatau ada kebaikan berblogging ni, sekarang bila dah tau taknak henti dari blogging kan :) oo sis pun baru bertukar domain akhir tahun lepas ye. hehehe. azah awal tahun ni. kiki. betul tu sis, mudahan kita dijauhkanlah dari anasir anasir yang suruh buat review tapi tak bagi payment kan.

    ReplyDelete
  3. Salam kenal, zumal singgah follow sini dari segmen yang sama
    http://www.duniazumal.com/2018/03/aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  4. Salam kak liez. Selamat bersegmen

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum... sy dr segemen yg sama... salam ukhuwah dan teruskan berblog ya!

    ReplyDelete