Day 1 | My Favorite Song

By Mrs Liez - 10:30 PM

Kalau sebut pasal lagu kegemaran ni, sebelum ni Liez ada juga post entry pasal ini. Bila dah berumur ni agak kurang la tahu pasal lagu-lagu sekarang. Tapi masa mude-mude dulu adalah beberapa lagu yang Liez suka. Sebab kebanyakkan lagu yang Liez suka ada kenangan disebaliknya. Lagu yang Liez minat kebanyakkan adalah lagu 90an.

Baca entry berkaitan;- Lagu mengimbau kenangan Liez

  1. Dealova (ringtone untuk Dearie since 2005)
  2. Antara Gadis (Dinamik)
  3. If you're not the one (Daniel Bedingfield)

Sumber: Youtube

DEALOVA


Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
aku ingin menjadi sesuatu yg mungkin bisa kau rindu
karena langkah merapuh tanpa dirimu
oh karena hati tlah letih

Aku ingin menjadi sesuatu yg selalu bisa kau sentuh
aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu
tanpamu sepinya waktu merantai hati
oh bayangmu seakan-akan

Kau seperti nyanyian dalam hatiku
yg memanggil rinduku padamu
seperti udara yg kuhela kau selalu ada

Hanya dirimu yg bisa membuatku tenang
tanpa dirimu aku merasa hilang
dan sepi, dan sepi

Selalu ada, kau selalu ada
Selalu ada, kau selalu ada

Lagu Dealova ini memang Liez tak boleh nak move on since first time Liez dengar. Kena pulawaktu tu Liez tengah mengenali hati seseorang yang jauh di Dubai, cewahh.. Waktu tu Dearie berkerja di Dubai selama setahun dan lagu Dealova adalah lagu yang Liez tujukan kepadanya. Lagu tu menjadi ringtone sehingga sekarang. Pernah cuba tukar lagu lain tapi memang tak senang hati.




  • Share:

You Might Also Like

3 comments

  1. Eh lagu fav Kak Liez sama mcm bapak saya. Dulu masa saya cakap kt bapak tajuk lagu ni Dealova, dia cakap tipulah takde nama dealova pun, pastu dia rename lagu ni jadi tajuk "Aku ingin menjadi" dalam laptop dia, hahahaha. My dad so funny XD

    ReplyDelete
  2. Ohh Siqah suka lagu If you're not the one (Daniel Bedingfield). Lirik lagu tu sangatlah best <3 Kakak Siqah pun suka lagu Dealova. Bersungguh dia fokus kalau dengar lagu tu. Hayati lah tu :D

    ReplyDelete
  3. hhahaha dealova jadi lagu percintaan monyet Diah. kui3 berjodoh dengan orang lain. tapi lagu 90 an memang sedap2

    ReplyDelete