Day 2 | My Favorite Movie

By Mrs Liez - 11:30 AM

Sebetulnya Liez bukan  la sejenis kaki movie. Dari zaman sekolah, zaman remaja memang Liez jarang tengok movie. Setahun sekali pun mungkin susah. Tapisince dah berkahwin, Dearie rajin ajak Liez tengok movie. Baru la Liez mula minat nak tengok movie itu pun tengok juga ceritanya.

Ok kalau cerita pasal filem kegemaran, Liez ada suka beberapa filem tapi yang macam tak boleh move on adalah Hantu Kak Limah balik rumah. Sebab cerita yang sangat kelakar even kalau Liez tengok banyak kali pun still lagi tergelak sakan.


Lakonan Awie dan Johan yang menjadi tumpuan Liez. Memang menjadi-jadi lawak diaorang ni


Part yang paling Liez suka. 


Watak Usop Wilcha yang buat Liez tak kering gusi.

Kalau korang perasan, banyak scene dalam filem ini yang kena banyak berkait dengan kehidupan kita seperti menyindir pun ada. Tapi apa-apa pun, memang ini memang filem yang akan Liez ingat selalu. Even Liez akan usik Qaseh dengan hantu Kak Limah bila dia tak nak sikat rambut.

  • Share:

You Might Also Like

3 comments

  1. Memang kelakar cite ni, tetiba rasa nak tengok lagi sekali, haha.

    ReplyDelete
  2. mmg best movie ni...aihhh mmg dekat dihati sungguh movie HKLBL ni sampai tu dok kata kat Qaseh noooo

    ReplyDelete