Tempat Makan di Kepala Batas - Kedai Ikan Bakar Din

By Mrs Liez - 11:57 PM

Tempat Makan di Kepala Batas - Kedai Ikan Bakar Din
Tempat Makan di Kepala Batas - Restoran Ikan Bakar Din | Bab makan memang tak boleh nak tolak kan?? Liez pun sama je. Kena pula family Liez dan family mertua memang sejenis food hunter. Dapat tahu mana tempat makan yang best, memang sampai la ke situ hihihi~

Kali ini Liez nak story port terbaik bagi yang suka makan ikan bakar. Hari terakhir Liez di Penang, Baba in law ajak lunch di restoran Ikan Bakar Pak Din. Ni memang port favourite in laws kalau datang ke Penang. Seingat Liez, ini kali kedua Liez ke sini. Dan Liez suka, makanannya sedap dan yang penting banyak pilihan. Walaupun namanya restoran ikan bakar tapi ada juga daging bakar dan ayam bakar tau.
Tempat Makan di Kepala Batas - Kedai Ikan Bakar Din
Memang ramai nak habaq mai kat hangpa~ Time tu time lunch hour kan, so memang meja penuh. Tapi rezeki kami dapat meja panjang yang cukup untuk 8 orang. Niyaz pulak time tu dah tidur..

MAKANAN BEST DEKAT RESTORAN IKAN BAKAR DIN
Haruslah makan yang dibakar macam pelbagai jenis ikan, sotong, ketam, ayam, daging lembu dan daging kambing. Must try 'Rimau Menangis' yang famous tu.

Tempat Makan di Kepala Batas - Kedai Ikan Bakar Din
Tempat Makan di Kepala Batas - Kedai Ikan Bakar Din
Tempat Makan di Kepala Batas - Kedai Ikan Bakar Din
Tempat Makan di Kepala Batas - Kedai Ikan Bakar Din
Kalau ada ikan bakar, harus lah ada pencicahnya. Apa lagi kalau tak lain tak bukan air asam, sambal kicap, sambal belacan.

Tempat Makan di Kepala Batas - Kedai Ikan Bakar Din
Ulam- ulaman pula memang banyak. Ada pucuk ubi, ulam raja, pucuk labu, kacang kelisa, petai dan banyak lagi. Memang rambang mata. Ada satu lagi, bendi rebus kegemaran Qaseh. Siap berulang ambik la punya dia makan macam tu je. 

Tempat Makan di Kepala Batas - Kedai Ikan Bakar Din
Tempat Makan di Kepala Batas - Kedai Ikan Bakar Din
Tempat Makan di Kepala Batas - Kedai Ikan Bakar Din
Tempat Makan di Kepala Batas - Kedai Ikan Bakar Din
Lauk pauk pula, ada kari kepala ikan, gulai kawah, siput sedut masak lemak cili api, sup daging, telur masin dan banyak lagi. Memang rambang tak tahu nak pilih mana satu nak makan. Kerabu pun ada bermacam jenis seperti kerabu mangga, kerabu taugeh, kerabu perut..hmmm sambil menaip ni pun dah kecur air liur Liez tau. Memang sedap!
Tempat Makan di Kepala Batas - Kedai Ikan Bakar Din
Jangan risau walaupun orang ramai, restoran sangat selesa dan cukup untuk menampung orang yang ramai. Kalau yang nak stay agak lama pun tak ada masalah sebab terdapat surau disediakan. 

Bagi yang berada di Kepala Batas atau berhampiran, boleh la cuba makan di sini. Memang tak kan menyesal~

Map lokasi:

Alamat:
No 6735, Jalan Butterworth
13200 Kepala Batas, Penang

  • Share:

You Might Also Like

24 comments

  1. tetiba perut berdondang sayang la pulak..hehehe

    ReplyDelete
  2. Terus SA lapar ni ha...amboi..sedapnya..SA pelik yang rimau menangis tu...daging apa tu?takkan daging harimau kan..

    ReplyDelete
  3. Semua bakar-bakar ada nampaknya.
    Tu dia... satu bekas besar penuh air asam

    ReplyDelete
  4. Sedap la dapat makan semua yang bakar - bakar ni. Terutama bila makan dengar air asam. Ngaumm. Bertambah - tambah makan. Hehehe. :)

    ReplyDelete
  5. Kari kepala ikan. Ya ampun sedapnya! Kecur tengok weyy

    ReplyDelete
  6. Berdondang sayang lagi perut ni tengok gambar makanan. Harga kambing bakar tu kira murah jugak yer. Bilalah boleh sampai Penang ni.

    ReplyDelete
  7. Uishhhh ramainya. Mesti sedap nie. Selalunya kalau ramai mesti sedap. Tak leb lah tgok tempat2 makan yg ramai mcm nie, rasa ingin cuba. Mesti sedap cicah dgn sambal asam kan ikan bakar nie

    ReplyDelete
  8. Kedai favorite kita juga ni Din Ikar Bakar kat Kepala Batas. Daging bakar dia memang terbaik makan dengan air asam plak. Memang famous kedai ni.

    ReplyDelete
  9. Wow menarik dn tertarik sangat tempat makan ni. Nampak ikan bakar dn segala bakar2 dia sedap jew.
    Kena letak dlm wishlist tempat makan yg harus diterjah jika ke sana

    ReplyDelete
  10. rimau menangis ? nape nampak macam overcooked or memang style dia macam tu ? rasa macam nak cuba je rimau menangis tu.... lama tak pergi Kepala Batas, kalau ada masa rezeki Insha Allah kita sampai lah nantiiiii

    ReplyDelete
  11. Wah sedapnyeee yang bakar2 tu. Saya mmg food hunter lagi2 yg berbakar ni. Bolehlah singgah sini kalau pegi kepala batas nt. Tq sebab share!

    ReplyDelete
  12. Kalau pegi kepala batas wajib carinport ni utk makan seafood. Ayu suka makan kat kedai ala2 macam ni. Simple jer. Apatah tgk time membakar nampak ikan tu dah tempting hehe

    ReplyDelete
  13. Ya ampun nampak sagat sedap makanan tu, dahlah memang suka makan ikan bakar, kari kepala ikan semua nampak sedap ni... Hadoi nak ajal husband pergi Penang jugalah kalau macam tu...

    ReplyDelete
  14. Ikan bakar makanan yang sehat dan bergisi. Abby suka makan ikan bakar tambah sayur sup. Apalagi kalau sop kepala ikan... waduh yummy banget rasanya nikmat.

    ReplyDelete
  15. Makanan yang bergisi dan menyehatkan. Abby suka banget makan ikan bakar dengan sayur sup apalagi jika ada sop kepala ikan. Ini makanan yang sehat dan rasanya pun sangat nikmat. Yummyy....

    ReplyDelete
  16. Makanan yang bergisi dan menyehatkan. Abby suka banget makan ikan bakar dengan sayur sup apalagi jika ada sop kepala ikan. Ini makanan yang sehat dan rasanya pun sangat nikmat. Yummyy....

    ReplyDelete
  17. Ya Allah Liez, rimau menangis la kambing la ni betul-betul sejenis seksaan emosi ni. Kalau berjalan ke sana boleh la singgah. Pilihan pun banyak. Rugi tak makan kalau pergi sana

    ReplyDelete
  18. Fuhhh masakan melayu ni memang tidak boleh dipertikaikan kesedapannnya. Ruby suka masakan melayu. Kalau tak makan nasi, bleh naik angin dalam perut. Tak boleh ketawa atau cakap kalau tak makan nasi dan lauk macam di kepala batas. Nanti kalau pergi sana. Bleh singgah makan sini

    ReplyDelete
  19. Kenapa la jauh sangat...nampak sedap makanan dia..kari kepala ikan kegemaran suami..kalau dia tau mesti dia ajak pergi ni..hehehe..kena bagitau dia

    ReplyDelete
  20. Aww. Thanks kak. Dekat sangat dengan kampung saya belah ayah. since husband suka makan ikan bakar, dan saya suka ayam tu, boleh singgah nanti.

    ReplyDelete
  21. belum lunch tgk entry ni..trus rs lapar...jauh la plak kt kepala batas ye..ada kesempatan ke sana bole try la...ikan bakar tu yummm

    ReplyDelete
  22. Rasa macam nak bawa abah pegi sini la kalau balık nanti. Agak-agak dia buka tak time puasa kelak? Tak sempat balik before pause kalau tak, mesti dah terjah dah.

    ReplyDelete
  23. Ini macam sedap juga, i tak pernah try lagi. Kalau sempat singgah Kepala Batas, i pergi makan kat sana. Thanks for the infor.

    ReplyDelete
  24. wahhh
    kalau kata terlalu kawasan nih boleh lah cuba

    ReplyDelete