Tiada Alasan Untuk Tidak Bergerak Bebas Dengan Sport Hijab by NURD

By Mrs Liez - 6:15 PM

Sport Hijab by NURD 
Jom Jogging! Jom panjat bukit!
Alaaa.. tak selesa la pakai tudung ni
Berat dan panas je!

Tiada Alasan Untuk Tidak Bergerak Bebas Dengan Sport Hijab by NURD 
Haa.. tu yang Liez sendiri alami bila keluar bersenam tau. Beria bersenam, berlari, berjogging tapi tak selesa bila panas berkumpul dalam tudung. Mula la mematahkan semangat untuk kurus tau- uhuk. Tapi sekarang tiada alasan lagi dengan adanya Sport Hijab by NURD.
Sport Hijab by NURD
Sport Hijab by NURD ini direka khas untuk wanita muslim yang gemar dengan aktiviti lasak seperti mendaki gunung, bunjy jump atau bersukan seperti berlari, bermain bola sepak dan sebagainya. Ia bukan sahaja selesa dipakai tetapi ia sangat bergaya dan yang penting materual yang digunakan membantu pengudaraan yang baik.

8 KEISTIMEWAAN SPORT HIJAB BY NURD 


1. Ready To Wear
Ini memang Liez suka. Hanya sarung, dah siap!. Kurang dari 3 saat je. Korang tak perlu nak belit-belit shawl atau adjust tudung yang besar untuk keluar bersukan. Makan masa dek non!! 

2. Pinless dan tidak perlu ikatan
Sport hijab by NURD selamat dipakai walaupun korang nak buat terjunan bebas. Takde  kes akan tercucuk leher ye.

3. Ringan 
Sangat ringan hingga tak terasa seperti memakai hijab, serius tau.

4. Cahaya Reflektor 
Pelik tapi benar. Jika korang berjogging atau berlari di waktu malam yang gelap, Sport Hijab by NURD akan bertindak mematulkan cahaya. Jadinya, orang sekeliling akan sedar akan kehadiran korang.

5. Menyerap Air 
Ok! ini penting. Dengan Sport Hijab by NURD, peluh korang akan diserap dengan cepat.

6. Masa pengeringan cepat 
Material yang digunakan Sport Hijab by NURD memang cepat kering kerana nipis, ringan dan yang penting tidak jarang tau. 

7. Material tahan lama
Dihasilkan 100% Poliester Fleksibel. Tak perli di iron kerana tidak berkedut dan tidak mengecut. 

8. Sesuai untuk semua aktiviti sukan 
Sangat sesuai untuk kaki sukan dan aktiviti lasak seperti jogging, bermain bola jaring, bola sepak, badminton, Skuasy dan sebagainya.

Sport Hijab by NURD memiliki rekabentuk yang dibuat daripada satu lapisan NURD Ultra-Light Microfiber Mesh untuk memudahkan pemakainya bergerak tanpa had, mudah diregang mengikut saiz kepala pemakainya.
Sport Hijab by NURD didatangkan dalam 3 warna pilihan iaitu hitam,biru laut dan kelabu yang sesuai disuai padan dengan semua warna pakaian korang.

Sekarang tiada alasan lagi untuk korang bersukan atau beraktiviti lasak dengan adanya Sport Hijab by NURD. Pembelian dan info lebih lanjut boleh korang dapatkan seperti di bawah:

Website

Facebook:

Instagram

Twitter


Youtube 


  • Share:

You Might Also Like

28 comments

  1. Tiada alasan untuk tidak menutup aurat

    ReplyDelete
  2. Nampak menari dan kemas Sport Hijab by NURD ni. Kalau bersukan memang payah juga nak cari tudung yang sesuai.

    ReplyDelete
  3. Wah terbaik juga produk sebegini ya.

    Kalau dulu ramai yg malas bersukan sebab katanya takde sport attire yang sesuai, kini dah tak ada alasan tu

    ReplyDelete
  4. Pilihan terbaik untuk wanita berhijab kan..Sport Hijab by NURD..takde alasan untuk tidak bergerak bebas dah semasa bersukan..comfort dan serap peluh kan?

    ReplyDelete
  5. lepas nie, hijabista tiada alasan utk tidak bersenam. Dgn adanya tudung senam ini, maka aktiviti senaman atau riadah utk wanita Muslim lebih mudah dan selamat

    ReplyDelete
  6. Nak beriadah pun kena pakai pakaian yang sesuai, serap peluh dan sebagainya. Tambah lagi utk kegunaan muslimah. Btw tema baru ke warna kuning ni? Lama tak jengah..bolehla tolong kita editkan cover photo blog. Hehe

    ReplyDelete
  7. Kalau tak serap peluh tu mula la rasa gatal-gatal kat kepala tu. Kalau serap peluh ni memang terbaik sebab pengudaraan yang baik. Paling penting dapat menutup aurat dengan sempurna.

    ReplyDelete
  8. eh, dah lama ke tukar baju blog? sha baru perasan hehe, cantik blog! berseri. sha nak beli sport hijab ni pun sha jarang bersenam haha

    ReplyDelete
  9. nice hijab.. U looks great on it.. beautiful and stunning.

    ReplyDelete
  10. kena belikan sehelai utk anak2 ni.

    Jom sertai giveaway yg sdg berlangsung di blog Abam Kie? Terima kasih.

    http://www.zukidin.com/2018/04/spm-result-giveaway.html

    ReplyDelete
  11. Senang nak bersukan. Takde la nak mencari cermin je betulkan todak. Hahaha irra dulu2 zaman sekolah kami panggil todak. Awning tu hehe

    ReplyDelete
  12. Macam best je design camtu. Elok serap peluh. Hehehe. Harga berapa ringgit kak? Nak beli dengan mereka online je eh. Takda kedai? Sebab nak cuba. Kot tak melepasi dada. Haha. Dah gemok ni semua kena cuba. Wuwuw

    ReplyDelete
  13. Finally there's something for the hijabsters.. No more hassles early in the morning to pin up stuff.. Just slip on n start exercising...

    ReplyDelete
  14. interesting!! at least i got one more choice as a gift for my muslim friends

    ReplyDelete
  15. Nak bersenam ni, paling penting tudung tu kena jenis kain sejuk dan serap peluh. Baru sedap nak bersenam.

    ReplyDelete
  16. Pilihan terbaik untuk mereka yang berhijab..tak adalah pikir 10 kali nak lakukan aktiviti lasak masa cuaca panas.

    ReplyDelete
  17. Cerdas nih perancang Sport Hijab by NURD telah membuat rancangañ hijab khusus yg bisa dipakai hiking ke gunung. Insga allah banyak peminatnya sebab banyak orang gang butuh hijap seperti ini ya g memungkinkan lebih banyak dalam bergerak.

    ReplyDelete
  18. Nak recommend lah dekat mama dan adik sebab dorang bertudung kan. Sebab tengok material berkualiti dan kemas je bila dipakai. Senang nak buat aktiviti bersukan ni.

    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  19. Ya tiada alasan lagi. bagusnya produk ni. leh suggest kat kawan2. mesti ramai yang nak beli

    ReplyDelete
  20. Ya betul, there is no reason not to exercise. Every women has the right to be healthy and enjoy what they do. So glad now they have more products for muslim women also.

    ReplyDelete
  21. Bagus tudung jenis ni sebab simple dan senang nak pakai. Masa nak cepat tu terus ambil dan pakai je especially kalau posmen datang delivery barang ke atau nk joging pun senang ada tudung macam ni

    ReplyDelete
  22. wow cantiklah tudung ni. tak panas, ringgan dan kain serap air. should grab 1.

    ReplyDelete
  23. Yang penting ringan dan senang dipakai.. Memang sesuailah untuk si hijabis nak bersenam.. 💪

    ReplyDelete
  24. material dia macam best lah liez!!kena cari satu ni!

    ReplyDelete
  25. material dia tu yang bagus tu, style pun not bad for sport!

    ReplyDelete
  26. Wah! macam best jer...
    Sesuai kalau Mrs. A nak bernetbal nih!

    ReplyDelete
  27. Bagus bila sekarang dah ada dijual hijab untuk wanita bersukan. Good choice :)

    Liez, jemput join giveaway Siqah pula ye. Hihi

    LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA

    ReplyDelete