Buffet Ramadhan ala Selera Warisan Buka Puasa di Flavors, Swiss Garden Hotels & Residences Kuala Lumpur

By Mrs Liez - 8:30 AM


Buffet Ramadhan ala Selera Warisan Buka Puasa di Flavors, Swiss Garden Hotels & Residences Kuala Lumpur| Korang rancang nak berbuka puasa dengan keluarga, sahabat atau rakan sekerja dimana nanti? Ok..Liez nak cadangkan satu tempat yang boleh korang kunjungi nanti. Korang boleh cuba di Flavors, Swiss Garden Hotels & Residences Kuala Lumpur.
Buffet Ramadhan ala Selera Warisan Buka Puasa di Flavors, Swiss Garden Hotels & Residences Kuala Lumpur
Dengan bertemakan "Selera Warisan", semua 150 jenis hidangan lazat bercirikan makanan melayu asli disediakan oleh kumpulan chef yang diketuai oleh Chef Eksekutif iaitu Chef Othman Abu Bakar yang berpengalaman selama 20 tahun dalam penyediaan makanan tradisi melayu.
Buffet Ramadhan ala Selera Warisan Buka Puasa di Flavors, Swiss Garden Hotels & Residences Kuala Lumpur
Paling famous~ Kambing golek, Rendang Tok, Kerabu Udang, Siput Sedut Tumis Berlada, Masak Lemak Pucuk Paku dana banyak lagi. Ada juga makanan yang jarang kita jumpa seperti Bubur Lambuk Arnab dan juga bubur lambuk rusa. Lain dari yang lain kan?~
Buffet Ramadhan ala Selera Warisan Buka Puasa di Flavors, Swiss Garden Hotels & Residences Kuala Lumpur
Belum lagi hidangan atas dapur yang sentiasa hot! iaitu Ikan bakar, Satay ayam dan daging, Cucur Udang, Kuay Teow Sup dan Asam Laksa yang bakal diulang makan. hihih~
Buffet Ramadhan ala Selera Warisan Buka Puasa di Flavors, Swiss Garden Hotels & Residences Kuala Lumpur
Bagi yang meminati hidangan pemanis mulut boleh merasai keenakkan kepelbgaian pengat, Kuih Muih Nyonya, puding, Cendol Pulut Tapai dan yang pelbagai jenis kek lazat.
Buffet Ramadhan ala Selera Warisan Buka Puasa di Flavors, Swiss Garden Hotels & Residences Kuala Lumpur
Tidak sah jika dikala sedang menikmati hidangan berbuka kalaut tak ada hiburan halwa telinga kan? Nah! ada kumpulan pemuzik Ghazal yang akan menghiburkan pengunjung secara LIVE sepanjang bulan ramdhan nanti. Pergghhhh, lagi berselera kan..
Buffet Ramadhan ala Selera Warisan Buka Puasa di Flavors, Swiss Garden Hotels & Residences Kuala Lumpur
Surau juga disediakan untuk memudahkan pengunjung menunaikan solat maghrib dan isyak juga solat terawih secara berjemaah. Tak payah pening kepala nak keluar untuk cari tempat untuk solat.

Berbaloi dengan harga RM82/dewasa (dengan tempahan awal sahaja tau, so cepat booking) dan RM 118/dewasa untuk sepanjang bulan ramadhan ini. Untuk yang menginap di Swiss Garden Hotels & Residences Kuala Lumpur di bulan Ramadhan, hanya RM250/single dan RM320/double termasuk sahur dan buffet berbuka puasa. Wow!! Murah ke memang murah??

Jangan lambat untuk dapatkan harga tempahan awal RM82 sahaja ye. Lokasi pun ditengah bandar dan perkhidmatan parkir kereta juga disediakan. Pengunjung tak perlu risau ye. Tempahan untuk Selera Warisan Buka Puasa boleh dibuat dengan menghubungi 03-2785 1190 atau email ke foodandbeverages@shrkl.swissgarden.com

Website:

Facebook:

Instagram:

  • Share:

You Might Also Like

24 comments

  1. Kalau camni banyak lauk-pauk tak termasuk dessert lagi Mrs. Liez memang berbaloi sesekali berbuka puasa di luar.. Rambang mata..

    ReplyDelete
  2. banyaknya makanan.. Rambang mata.. Lepas buka puasa sini dah tak sanggup pergi tarawih lagi. hehe

    ReplyDelete
  3. Wah meriah betul makanan ya. Nampak sesedap semuanya.

    Kecur ailiur saya tengok. Alaa teringinya nak berbuka kat sini.

    Harga pun not bad juga dengan segala menu yang ditawarkan.

    ReplyDelete
  4. Bulan puasa dh dekat. Banyak dah restoran, hotel adakan promotion. Banyak nya jenis juadah. Dengan harga nya berbaloi dapat nikmati sekali sekala makan bersama geng kengkawan kan.

    ReplyDelete
  5. weyhhh, terliur tengok makanan meriah sangat! ni yang buat tak sabar nak berpuasa ni, banyak port yang menarik untuk berbuka. Harga pun boleh tahan jugak. nice nice! boleh consider bulan puasa nanti~

    ReplyDelete
  6. dekat puasa ni hampir kesemua restoren dan kedai buat promosi bulan Ramadhan. Buffet dan segala jenis pakej. bagi saya agak mahal dan tidak berbaloi. banyak sangat makanan. betul ke boleh habiskan? sekali hadap memang makan banyak tu ke? nak bangun daripada kerusi pun bermasalah. tapi terpulang kepada individu. nak ke sana, niat untuk berbuka puasa dan makan sampai licin. jangan membazir....

    ReplyDelete
  7. Wahh ... Meriah nya menu² dia. Part dessert tuu Aduyai.... Terliur kita! Harga pun berpatutan tuk menu yang macam² ada

    ReplyDelete
  8. Bestnya makanan dia.tengok harga pun berbaloi.banyak dah list tempat nak berbuka ni sampai dah taktau nak pilih mana satu

    ReplyDelete
  9. The food looks delicious and makes me feel so hungry. I going to book it early to get a cheaper price.

    ReplyDelete
  10. Kena book awal baru boleh berjimat dan Berbaloi-baloi. Menu pun semuanya menarik belaka especially siput sedut tu. Siap ada persembahan ghazal lagi.bestnya.

    ReplyDelete
  11. Haaa 150 hidangan kak. Banyak tu. Tak tau nak makan yang mana nanti. Harga dia pun berpatutan tambah dengan hiburan ghazal. Menarik juga tu. Aish banyak tempat offer best ni.

    ReplyDelete
  12. bubur lambuk arnab?! hu hu seram plak nak mencuba. Aida ni, kalau ke tempat gini, hotel la kan... Akan tgk dessert table dulu. Mesti layan dessert dulu ha ha ha... Then baru decide main course. Dessert hotel sometimes different. Best. Berbaloi. Yummy.

    ReplyDelete
  13. nak pergi haritu tapi dorang buat time solat jumaat haha tak praktikal kan>? tapi nampak makanan dia memang menyelerakan

    ReplyDelete
  14. Wow,banyak tu 150 juadah buffet Ramadan di Swiss Garden. Rugi tak dapat join review hari tu. semua menu nampak sedap. harga buffet ramadan untuk early bird pun murah, berbaloi sangat tempah awal berbuka di sini

    ReplyDelete
  15. Ala kita dah jadi rambang mata nak buka puasa kat mana tengok makanan kat sini pun sedap. Kalau kita listkan satu hari satu hotel rasa cukup 30 restoran lebih kot wakakakkaka..

    ReplyDelete
  16. wahhh harga tempahan awal cuma 82 ringgit je. Itu kira murahlah untuk rate harga KL. Boleh lah consider tempat nie utk berbuka nanti. Tengah survey juagk nie. suka tengok dessert table tiap kali pergi buffet ramadhan. meriah !

    ReplyDelete
  17. Sis dah pening kepala dah tak tahu nak pilih yang mana satu utk jadikan lokasi tempat berbuka. Tengok menu-menu yang di hidangkan memang kebanyakkan menarik selera. Nampak gaya kena plan betul2 ni nak berbuka kat mana dulu

    ReplyDelete
  18. Wow siap ada performance Ghazal. Seronoklah. Harga berbaloi. Makanan pun sedap-sedap. Thanks sharing ye ;)

    ReplyDelete
  19. Kira murah harga bufet yang ditawarkan.banyak menu pilihan yang ada.mana mana bufrt ramadhan yang ada kalau tak ada kambing memang tak sah.kira hero pada semua menu yang ada kan.satay pun tak ketinggalan

    ReplyDelete
  20. wah, waktu bulan puasa ni memang uji iman betul, harga pula menarik dan tempat yang selesa, memang menepati kriteria ruby untuk pergi waktu bulan puasa nanti.

    ReplyDelete
  21. this year really read a lot about Ramadhan package until I dont know which one to choose.. if to choose all afraid client dont want. i think i should have proposed this place for the..looks like not bad thou.

    ReplyDelete
  22. sambil makan sambil layan Ghazal kan..asyikkkk

    ReplyDelete