ANAK-ANAK LIEZ SUKA SUSU KAMBING NUFAEL DARI FEEDMILK

By Mrs Liez - 8:55 AM




ANAK-ANAK LIEZ SUKA SUSU KAMBING NUFAEL DARI FEEDMILK | Assalamualaikum dan selamat sejahtera korang. Dah sarapan ke? Liez dan Niyaz selamat bersarapan. Macam biasa anak teruna Liez akan request nasi goreng. Dah habis semangkuk nasi goreng dia minta susu. Memang itu rutin pagi dia since dia dah wean-off. Liez bagi susu kambing selain susu formula yang sesuai untuk both of them. 

so, Liez try bagi minum susu kambing Nufael

Alhamdulillah, diaorang suka sangat. Risau juga kan mana tahu ada bau hamis kambing macam orang asyik sebutkan bila kata susu kambing kan. Liez pun cuba minum dan serius~ takde bau hamis. Rasa manis pun just nice, kira tak terlalu manis.

Setiap pagi, Liez akan bancuh 1  xsachet susu kambing Nufael dengan 170ml air suam-suam kuku ye..Jangan air panas nanti khasiatnya hilang pulak!

Susu kambing Nufael ni adalah 100% asli dari ekstrak sebenar susu kambing dan juga  dari buah Delima, Kurma, Kismis, Manna dan minyak zaiton. Cukup dengan makanan sunnah lagi dalam susunya. 


Nak tahu kebaikan susu kambing kan? > Susu Kambing Nufael 100% asli penuh nutrisi

Susu kambing Nufael ini sesuai untuk seisi keluarg, dari kanak-kanak umur 2 tahun hingga ke orang dewasa. Even Liez bagi parents Liez minum pun diaorang suka. Mak Liez pula jenis hidung tu asyik nak bau je. So dia kata tak ada bau kambing hihihi~

Kalau yang mengandung tu, memang Liez sarankan sangat minumsusu kambing sepanjang mengandung sebab Liez sendiri lalui perbezaan keadaan jaundice anak-anak. Masa mengandungkan Qaseh memang minum susu kambing konsisten sampai 40 minggu dan alhamdulillah Qaseh hanya kena jaundice rendah je. 

Tapi masa mengandungkan Niyaz, banyak skip minum susu kambing. Dan masa Niyaz dilahirkan, dia kena breastmilk jaundice hingga lebih 30 hari. uuuiisskkk azab tau. kesian Niyaz kena tahan di NICU selama 3 hari 2 malam.

Memang bukan sebab susu kambing yang buat seseorang bayi itu kena jaundice atau tidak tetapi itu antara satu membantu mengurangkan jaudice bayi. tak salah cuba kan? 

Jika berminat untuk mendapatkan susu kambing Nufael, boleh terjah

Website: 

Instagram:


  • Share:

You Might Also Like

26 comments

  1. Comelnya la model dia. Pandai nak bancuh sendiri plak tu. Geram plak tengok aksi comel dia nak bancuh sendiri tu. Boleh juga Rawlins nak syor pada rakan yang mengandung nie. Elok untuk pregnancy kan?

    ReplyDelete
  2. MEmang bagus sangat susu kambing ni utk kesihatan. Hehehe untung sangat anak-anak zaman sekarang kan? Hehe sebab senang nak dptkan susu kambing dalam pek yg senang nak bancuh macam ni

    ReplyDelete
  3. Ingat lagi kalau dulu kemain susah nak Cari susu kambing. Sekarang senang kan plus berkhasiat.mcm khai Tak taahan bau dia ni kuat x bau dia

    ReplyDelete
  4. Saya masa first pregnancy dulu boleh minum susu kambing. Kali ni memang tak boleh nak minum susu tenusu. Yang boleh telan soya je.

    ReplyDelete
  5. First time heard about this brand. I gave my children to have goat milk too and would like to try this too.

    ReplyDelete
  6. tak tahu pulak susu kambing sekarang juga ada dalam bentuk formula. apalah agaknya rasa dia erk. sy sendiri pon tak pernah minum susu segar. susu dalam kotak pon cuma boleh masuk yg perisa coklat je.

    ReplyDelete
  7. Susu kambing menjadi minuman harian anak anak Ibu setiap pagi. Nak pergi sekolah dah sediakan secawan susu suam untuk mereka

    ReplyDelete
  8. Bagus lah anak anak liez suka minum susu kan. lagi baik daripada minum minuman bergas yang banyak gula dan tak menyihatkan tu

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. k.fiezz pun suka minum susu kambing..tpi k.fiezz minum brand lain...

    ReplyDelete
  11. Amni tak suka minum susu kambing yang fresh sebab bau dia kuat hahaha.
    Tapi yang ni InsyaAllah amni boleh try kot hahahaha

    ReplyDelete
  12. Bagus untuk ibu mengandung ni. Sebab sekarang ni rata2 baby yang baru dilahirkan mesti ada jaundice.

    ReplyDelete
  13. Bagus untuk ibu mengandung ni. Sebab sekarang ni rata2 baby yang baru dilahirkan mesti ada jaundice.

    ReplyDelete
  14. Saya tak pernah bagi anak minum brand ini. Kalau boleh, saya nak bagi mereka cuba juga.

    ReplyDelete
  15. Sudah lama saya mendengar tentang kebaikan susu kambing. Banyak yang mengatakan bahawa khasiatnya lebih daripada susu lembu. Hmm...kalau macam ni saya nak try lar. :)

    ReplyDelete
  16. sekarang semua susu kambing sedap..hehe..takde bau dan boleh telan..pertama kali dengar pasal susu kambing nufael ni..bolehla cuba nanti..

    ReplyDelete
  17. alahai comel nyer model :)
    aida x pernah kasik anak2 susu kambing lagi, liez.
    dulu kala, pernah la cuba. hmmm kurang sedap :( anak2 reject.
    but now, aida peratikan susu kambing ni da semakin byk dan sedap.
    byk brand dah ekk. bagus. ni salah satu.

    ReplyDelete
  18. kalau budak2 suka mesti susu tu sedap.. bagus la bukan sahaja bagus utk kesihatan tapi dalam masa sama mengandungi makanan sunnah

    ReplyDelete
  19. i selalu teringin nk rasa susu kambing tp tk pernah try sbb org kata bau pelik tp nufael ni ok eh? insyaAllah nnt i try lah :)

    ReplyDelete
  20. Suka juga minum susu kambing tapi tak pernah Cuba lagi susu kambing jenama Nufael ni. Rasa macam nak cuba je sebab ada harga promosi tu. Berbaloi sangat kan.

    ReplyDelete
  21. Bukan budak-budak jer suka saya pun suka susu kambing ni tambah kalau susu kambing dengan kurma lagi terbaik tapi ini untuk kanak-kanak ok lah memang kena galak mereka minum susu dari kecil sampai dewasa....

    ReplyDelete
  22. Susu kambing memang bagus. Banyak khasiatnya. Memang bagus untuk kanak-kanak dan orang dewasa juga. Baguslah skang dh ada susu kanak2 susu kambing.

    ReplyDelete
  23. Susu kambing memang banyak kelebihan sebab selain kurang lemak khasiatnya lebih mudah di serap badan tanpa alahan

    ReplyDelete
  24. Anak anak ibu memang suka minum susu, tak sah sehari tak minum susu. Elk jadikan amalan sampai dewasa

    ReplyDelete
  25. bagusnya sebab jimat boleh minum seluruh ahli family!!!

    ReplyDelete