Safi Expert Solution Mengurangkan Tanda Hitam Pada Wajah Dalam Masa 2 Minggu

By mrsliez - 8:00 PM

Safi Expert Solution Mengurangkan Tanda Hitam Pada Wajah Dalam Masa 2 Minggu | bab penjagaan kulit memang kaum hawatitik beratkan walaupun sesorang itu tidak mempunyai masalah kulit yang serius. Tapi tak bermakna kita boleh mengambil sikap sambil lewa je.Penjagaan kulit wajah yang betul perlu dibuat seawal usia remaja mengikut jenis kulit atau masalah kulit. Macam Liez sendiri, kulit Liez berminyak dan berjerawat. 


Selain itu terdapat beberapa punca kepada masalah kulit seperti pigmentasi, jeragat dan garis penuaan seperti:
  • Tidak menggunakan pelindung sinar UV pada wajah
  • Ketidakstabilan hormon bila usia makin meningkat
  • Faktor genetik atau keturunan
  • Tidak melakukan rutin penjagaan wajah yang betul
  • Menggunakan produk yang salah
  • Bada menghasilkan melanin berlebihan

Kini korang tidak perlu risau lagi kerana Safi bakal melancarkan satu set produk khusus untuk masalah tanda gelap pada wajah iaitu Safi Expert Solution. 


SAFI EXPERT SOLUTION - INTENSIVE AMPLOUSE
ANTI HYPER PIGMENTATION

Terdapat 2 produk dalam set Safi Expert Solution Intensive Amplouse Anti Hyper Pigmentation iaitu :-


Langkah 1
Renewal Hydra Complex- Mengandungi campuran Mandelic asid dan Hyaluronic asid
  • berkesan mencerahkan kulit tidak bermaya dan menggalakkan kulit baharu
  • cepat melembapkan, melicinkan dan melembutkan kulit
Cara penggunaan:
Titiskan beberapa Renewal Hydra Complex (Langkah 1) pada tapak tangan dan perlahan sapukan pada wajah sehingga semuanya menyerap ke dalam kulit.


Langkah 2
Supreme Anti Spots Complex - mengandungi Antioksidan dan Bio-Complex
  • pantas mengurangkan hyper pigmentasi dan membuatkan kulit lebih sekata dan kulit lebih berseri
  • meningkatkan ketegangan kulit dan mengurangkan garis halus
Cara penggunaan:
Titiskan beberapa Supreme Anti Spots Complex (Langkah 2) pada tapak tangan dan perlahan sapukan pada wajah dengan gerakan ke atas.

- No mineral Oil
- No Alchohol
- No Silicone
- NoParaben
- No Animal Testing

SAFI EXPERT SOLUTION - BIO SKIN MOISTURISER
ANTI PHOTO AGEING LINES

Krim pelembap yang membantu menapis lebih 90% sinaran UV, radikal bebas dan bahan pencemaran. Direka dengan Liquid Crystal Technology yang menbantu meningkatkan kadar serapan Amino Peptides untuk membuatkan kulit lebih lembap, menguatkan kulit dan mengurangkan kadar kehilangan air dalam kulit untukmembuatkan kulit lebih sihat dan berseri. Juga meningkatkan kadar keanjalan kulit serta mengurangkan kedutan.


Cara penggunaan:
Sapukan pada seluruh wajah dengan gerakan membulat dan biarkan ia menyerap ke dalam kulit.

- No mineral Oil
- No Alchohol
- No Animal Testing

Penggunaan berterusan selama dua minggu akan menunjukkan kulit akan lebih cerah dan tegang, garis halus akan makin berkurangkan dan masalah tompok gelap jeragat, dan pigmentasi akan hilang. 

Liez dah cuba selama 5 hari dan dapat rasakan kulit ada sedikit tegang, tompok-tompok gelap nampak ada perbezaan dan pudar. Bau produk pun tidak mengganggu hidung dan wangi je. hihihi~ seronok pakai sebab ia menyerap ke dalam kulit dan tidak meninggalkan kesan berminyak. Harap untuk menggunaan seterusnya kulit Liez akan bertambah baik dan nampak lebih muda.

Nak tahu selanjutnya dan bila ia akan dikeluarkan boleh follow akaun media sosial Safi seperti berikut:

Facebook

Instagram

  • Share:

You Might Also Like

23 comments

  1. Waaaa ada terbaru ye dr Safi ...bagus ni...nanti nak engok-tengok gak laaa...

    ReplyDelete
  2. Best siri safi expert solution ni. Bau dia best dan wangi sangat. Pakai kat kulit pun best.

    ReplyDelete
  3. Safi baru eh...wah...cantik packaging dia..mesti ada pelbagai kebaikan yang ditawarkan untuk set baru ni kan..jarang dapat tengok packaging SAfi guna warna hitam dan gold..cantik sangat...semoga ianya sesuai dengan kulit Liez

    ReplyDelete
  4. wow bestnya.. safi mmg brand yg dipercayai kan

    ReplyDelete
  5. Dah macam2 produk Safi keluarkan ya..terbaik lah. Produk yg ni sis lom cuba lagi..macam bagus je tengok, nanti leh lah sis cuba

    ReplyDelete
  6. Produk terbaru dari Safi ni, nampak eksklusif dan nampak macam mahal jer packaging yer. Teruja juga nak cuba sebab umur dah masuk 3 series ni aging sign pun dah kelihatan di wajah

    ReplyDelete
  7. Safi ni berkesan ye untuk pigment? I nak try la kalau dah effective camni. The serum look nice to check it out. Packaging pun nampak mantap dari safi kali ni.

    ReplyDelete
  8. Dah pakai Safi Expert Solutions ni juga. Memang best dan nampak juga perubahan pada kulit muka . 8 hari guna memang best dengan kesan yang saya rasa lepas pakai. Kena konsisten pakai lepas ni kan

    ReplyDelete
  9. Safi dah banyak improve skarang. Macam set penjagaan muka dah ada. Teringin nak cuba safi. Tapi produk yang ada pun tak habis2 lagi. 😅

    ReplyDelete
  10. Untungnya dapat cuba new safi expeet product yang masih belum ada di pasaran. Sudah pasni ianya sangat bagus. Umum tahu safi mempunyai produk yang baik dan berkualiti dan kini packagingnya juga sangat eksklusif. Terbaik!

    ReplyDelete
  11. At my age, I certainly need all the help to age gracefully. And all these Safi goodness seems like the assistance that I need.

    ReplyDelete
  12. Eh ni produk baru dari safi ke? Macam tak pernah nampak je kat drugstore?

    ReplyDelete
  13. Menghilangkan tanda hitam hanya dalam tempoh 2 minggu ? eh, biar betul ! kalau macam tu saya pun nak try. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  14. Wah.. Bagusla safi ade keluarkan produk baru lagi. .babyak prpduk dia sekrg.. Eksklusif pek dia ye.. Menarik.. Babyak kelebihan nya juga ye

    ReplyDelete
  15. No wonder I see you, your skin looks younger and younger. So this is your secret... Wanna check this out soon!!!

    Stay pretty and young already ya

    ReplyDelete
  16. Wahhhh Safi ada kelurkan produk penjagaan muka lagi. Mesti lagi berkesan nie. Suka dgn warna packaging di. Nampak elegant dan juga mahal. Nanti nak cuba jugak lah

    ReplyDelete
  17. I like the packaging of Safi Expert Solution. Macam so premium la kan. The products sure is nice to use on skin

    ReplyDelete
  18. Macam best je produk ni. Patut jerawat yang Hitam kat kulit muka banyak ni. Boleh la try nanti. Mana tahu jadi ploles terus hensrm pasni, hahahaa

    ReplyDelete
  19. produk baru safi ni best. Sebab sebelum ni kita macam tak berapa nak serasi dengan safi. Tapi pakai produk baru ni, berbeza betul muka.

    ReplyDelete
  20. Thanks for the sharing. Now they have many new products that I need to catch up also. The results look promising, i will check out the products when i go shopping this weekend.

    ReplyDelete
  21. uish...patutla kulit akak gebu berseri je. Dah lama yana try untuk dapat kulit sama macam akak..but still fail...will try this one pulak....

    ReplyDelete
  22. makin bertambagh product range jenama Safi ni. Mesti jadi rebutan utk yang ni. ye la, produk bagus, jenama ada reputasi hebat, mesti ramai pengguna setia

    ReplyDelete