25 December 2017

BELAJAR FOREX DENGAN TRADING COACH INTERNATIONAL DI MASTER SUMMIT 1.0

11:42 AM 1
Tajuk : Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Dalam kepesatan zaman teknologi yang semakin canggih, ramai peniaga suka berniaga secara online untuk menambah pendapatan mereka disebabkan oleh taraf hidup yang semakin hari semakin meningkat. Jika harapkan duit gaji bulanan tanpa melakukan kerja tambahan, agak sukar untuk menampung perbelanjaan seharian.


Bagi menjamin kewangan yang kukuh dalam jangka masa yang panjang, anda perlu menjadi seorang yang bijak dalam merancang perniagaan anda. Melabur adalah satu urusniaga paling mudah yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja dan keuntungannya adalah berlipat kali ganda daripada modal yang dikeluarkan.

Disebabkan oleh keuntungan yang lumayan inilah yang membuatkan ramai orang mengambil keputusan untuk melaburkan wang dalam pasaran kewangan terbesar di dunia iaitu pasaran pertukaran asing (Forex). Tambahan lagi dengan adanya kuasa internet yang meluas dapat memudahkan lagi urusniaga pelaburan di pelusuk dunia.

Apakah Itu Forex?

Forex adalah singkatan nama bagi FOReign EXchange atau lebih mudah difahami dengan urusniaga perdagangan/transaksi matawang yang boleh dilakukan selama 24jam secara berterusan tanpa henti. Perdagangan/transaksi ini memperdagangkan mata wang sesebuah negara terhadap mata wang negara yang lainnya yang melibatkan pasaran wang utama di dunia.

Dikatakan pasaran Forex ini mempunyai pasaran yang sangat kukuh sehingga mampu mengalahkan mata wang asing yang terbesar dan nilai transaksi pasaran forex mencapai nilai trilion sehari. Oleh kerana itu juga lah ramai prospek yang semakin ramai melabur dalam perdagangan Forex kerana ianya sangat menguntungkan.

Kenapa Anda Perlu Memilih Forex?

1. Modal Kecil.

Untuk mula melabur dalam pasaran Forex tidak memerlukan modal wang yang banyak. Anda hanya perlu membeli sejumlah minimum saham yang ditetapkan sebagai permulaan pelaburan anda. Dengan jumlah minimum ini dapat memberikan peluang kepada anda yang berminat dalam pelaburan Forex.

2. Untung Besar.

Tidak dinafikan lagi bahawa pasaran Forex memberikan lebih banyak faedah serta keuntungan daripada kerugian. Dengan melabur secara rasional dapat membantu anda menikmati pulangan keuntungan  yang berlipat kali ganda dan lebih lumayan daripada apa yang anda jangkakan.

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Forex telah menjadi satu alternatif pelaburan yang semakin hari semakin popular diperkatakan oleh pelabur. Ini disebabkan oleh ROI ( Return On Investment) daripada Forex memberikan keuntungan yang cepat. Akan tetapi, sekiranya anda tidak mempunyai ilmu pelaburan Forex yang mencukupi akan menyebabkan anda berhadapan dengan risiko kerugian.

Bagi menguruskan kewangan yang baik, anda perlu mempunyai pengetahuan yang secukupnya terutamanya dalam pelaburan Forex ini. Sebagai persediaan untuk memulakan pelaburan, anda perlu mendapatkan ilmu dan maklumat pelaburan yang betul untuk menjadikan anda seorang pelabur yang bijak. Antara perkara-perkara yang perlu anda fikirkan ialah :  

1. Mempunyai modal melabur yang mencukupi.
2. Ketahui matlamat atau tujuan pelaburan.
3. Mendapatkan ilmu yang betul daripada sumber yang sahih dan dipercayai.
4. Fahami apa yang diajar dan dapat menguasai ilmu sepenuhnya.
5. Mampu membuat keputusan sendiri.
6. Sentiasa mengikuti per­kem­bangan semasa pelaburan.
7. Membuat pembelajaran sendiri dengan membaca.

Mungkin agak sukar untuk anda memikirkan semua ini sekiranya anda tidak mempunyai ilmu dalam pelaburan. Lebih-lebih lagi sukar untuk mencari maklumat yang boleh dipercayai. Adalah lebih mudah sekiranya anda belajar Forex dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 yang dianjurkan oleh PIPSEMPIRE ACADEMY.

Kenapa Anda Perlu Menyertai Forex Masters Summit 1.0

1. Yuran Hanya Bayar Sekali Sahaja.

Dengan bayaran yuran sekali sahaja, anda akan dapat sertai kelas Forex berkali-kali. Tawaran istimewa ini hanya untuk mereka yang menyertai kelas anjuran Pips Empire Academy sahaja dan anda boleh bandingkan yuran kelas lain yang hanya menawarkan kelas secara on off dengan bayaran yuran yang mahal.

2. Kelas Selama setahun.

Dengan kadar yuran yang murah sekali bayar, anda akan menikmati kelas penuh selama 3 hari dan kelas pada setiap hari Isnin selama setahun. Dalam masa setahun ini anda boleh belajar sampai pandai dan boleh bertanya apa-apa soalan pada guru yang mengajar. Sangat menguntungkan bukan?

3. Silibus Yang Mudah Faham.

Kelas Forex Master  menyediakan silibus yang mudah difahami dengan strategi yang ringkas dan terbukit berkesan. Pembelajaran juga dilakukan secara bersistematik dan mempunyai silibus bagi memudahkan lagi pelajar memahami Forex dalam jangka masa selama setahun bagi menguasai ilmu Forex sepenuhnya.

4. Kemudahan Pembelajaran Yang Lengkap dan PERCUMA.

Selain mempunyai silibus yang mudah difahami, anda juga akan diberikan analisis percuma, signal percuma serta webinar percuma. Tambahan lagi anda akan dapat menyertai networking komuniti yang mempunyai sistem yang mantap dan berterusan daripada aplikasi telegram, whatsapp dan facebook.

Lebih menarik lagi sekiranya mempunyai Trading Floor di Singapura, Shah Alam, Melaka, Sabah dan tempat-tempat lain, anda boleh pergi bercuti sekali. Malahan kalau kebetulan berada di Shah Alam atau Melaka, boleh masuk kelas di sana secara percuma. Paling penting ialah dilengkapi dengan kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders).

5. Tenaga Pengajar yang Berkemahiran Dan Berpengalaman.


Untuk berjaya, anda perlu belajar daripada mereka yang mahir dan berpengalaman dalam sesuatu bidang. Disebabkan itu, PipsEmpire Academy menyediakan tenaga pengajar yang berkemahiran serta berpengalaman dalam pasaran Forex untuk kelas belajar Forex ini.

6. Mempunyai Kelas Fast Track Trader.

Kelas Fast Track Trader Ini adalah satu satunya kelas untuk menjadikan anda seorang professional dan international trader dalam masa yang singkat. Pendek kata, ia adalah shortcut journey of Trade dimana anda boleh mengikuti kesemua program PipsEmpire Academy secara percuma tanpa perlu membayar apa-apa.

Kelebihan Kelas Fast Track Trader.

  • IB Training PERCUMA.
  • Daily Signal PERCUMA.
  • Maklumat PERCUMA.
  • Webinar PERCUMA.
  • Silibus yang MUDAH difahami.
  • Perkongsian lebih 50 strategi yang mudah dan ringkas serta terbukti berkesan.
  • Pengajaran secara sistematik dan bersilibus.
  • Tenaga pengajar yang berkemahiran dan berpengalaman.
  • Support sistem yang mantap dan berterusan (telegram, whatsapp dan facebook).
  • Kemudahan pembelajaran yang lengkap!
  • Business To Business
  • Kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders)
  • Secret Techniques

7. 6 Speaker Hebat.


Pada Forex Masters Summit 1.0 akan menampilkan 6 speaker hebat dalam bidang pelaburan pasaran Forex ini untuk berkongsi pengalaman mereka kepada anda. Antara 5 speaker yang hebat ialah Mario Singh, Wayne Ko, Ahmad Zaki, Ibrahim, Zulhilmi dan Aun Khairul.

Mario Singh.

Mario Singh merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Fullerton Markets dan pengurus Forex yang terkenal diserata dunia sebagai pendidik FOREX. Beliau telah mendapat latihan perbankan swasta dari Julius Baer (Bank Swiss yang terbesar di dunia dengan aset 340 Billion di bawah pengurusan CHF) dan perbankan ICBC (salah satu perbankan komersial terbesar di dunia dengan permodalan pasaran pada 269 Bilion.

Beliau juga adalah seorang pakar yang sentiasa mendapat perhatian ramai di dalam industri FOREX ini. Beliau juga telah muncul lebih 40 kali dalam rancangan CNBC dan Bloomberg. Seramai 350 juta penonton diseluruh dunia menonton setiap kali beliau menampilkan diri dalam berkongsi tentang pelaburan Forex ini.      

Wayne Ko.

Wayne KO adalah Ketua Penyelidikan dan Pendidikan di Fullerton Market. Beliau memberikan perkhidmatan “thought-provoking analysis” dan idea perdagangan kepada beribu pelanggan di seluruh dunia. Beliau sendiri adalah perdagang yang ternama yang mesra dan bersemangat membuatkan ramai orang dari seluruh dunia ingin mempelajari rahsia kejayaan beliau.

Sebagai seorang penceramah di peringkat antarabangsa, beliau telah berucap di depan beribu perdagang dan pelabur dari pelbagai negara di seluruh dunia termasuklah Singapura, Malaysia, Indonesia, Thailand, Vietnam, Kemboja, Australia dan China. Ucapan beliau dalam berkongsi pengalaman berdagang tidak pernah membosankan para pendengar.  

Ahmad Zaki.

Ahmad Zaki merupakan Pengasas akademi SIMPLYFX FOREX dengan lebih 10 tahun pengalaman dalam industri FOREX. Beliau juga telah dianugerahkan tempat pertama untuk dua tahun berturut-turut di dalam pertandingan FOREX yang di adakan di Singapura. Beliau juga adalah orang kuat di belakang penubuhan jutawan “SUPER SCALPER TRADERS”.

Selain itu beliau juga adalah seorang pengasas teknik/strategi khas yang telah terbukti berjaya di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga baru sahaja dianugerahkan sebagai GRAND CHAMPION 2017 daripada Fullerton Markets.  Bukan calang-calang orang beliau ni.

Ibrahim.

Ibrahim adalah perdagang profesional dan pengurus dana proprietari. Beliau adalah orang yang tepat untuk berkongsi dan belajar strategi perdagangan. Beliau juga adalah pengarah pendidikan di SIMPLYFX. Beliau mula berdagang di dalam pasaran FOREX pada 2012 dan mempunyai rekod peribadi yang baik dengan 1000% pulangan pelaburan dalam masa hanya dua bulan. Beliau telah melatih lebih daripada 3000 perdagang dari Malaysia, Indonesia dan Singapura.

Zulhilmi.

Zulhilmi Yusoff adalah pedagang forex sepenuh masa dan merupakan salah seorang mentor di PipsEmpire Academy selepas tiga tahun menjadi ejen Unit Trust. Beliau mempunyai dua tahun pengalaman dalam FOREX. Pengasas teknik membunuh FusionFIBO yang diasaskan daripada FIBO yang asal, yang mana ia sudah terbukti sebagai satu strategi yang sangat efektif untuk perdagang scalping, intraday dan swing. Beliau telah mengajar dan membangunkan ramai pedagang yang konsisten dan berjaya.

Aun Khairul.

Aun Khairul diibaratkan sebagai kisah klasik “Zero To Hero” di dalam FOREX. Beliau telah diperkenalkan kepada Forex oleh SIMPLYFX Malaysia. Setelah berjaya, beliau kini adalah mentor dan menguruskan PIPS EMPIRE MALACCA TRADING FLOOR hanya selepas dua tahun aktif di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga turut dikenali sebagai pakar perdagangan emas dengan memberikan analisis harian yang tepat dan hampir sempurna untuk perdagangan emas.  

8. Lokasi Yang Strategik.


Forex Masters Summit 1.0 2018 akan diadakan di IDCC (Ideal Convention Centre) Shah Alam yang merupakan tempat yang sangat strategik dan selesa untuk semua peserta. Antara kemudahan yang ada dan berdekatan di sini adalah :  
  • Parking Percuma
  • Makan 3x (Breakfast, Lunch, Tea Break)
  • Dekat dengan hotel (Mewah / Murah) From RM108/night
  • Budget Hotel RM86/night.
  • Easy access Federal Highway
  • Wifi Percuma

Daftar Minat Anda Percuma SEKARANG!!!
Berminat untuk melabur dan ketahui lebih lanjut tentang Forex? Rebut peluang ini dengan menyertai Forex Masters Summit 1.0 sekarang kerana tempat adalah terhad. PipsEmpire Forex class dan Fast Track Trader Program juga menawarkan pakej dengan harga yang tak masuk akal. Jadi, daftar minat anda percuma sekarang juga. Jangan tunggu lama-lama.

Nama Penuh




Email:




No Telefon:



We respect your email privacy

20 December 2017

RESEPI SPAGHETTI CABONARA YANG SEBENAR TIDAK BERKUAH

2:48 PM 6
SPAGHETTI CARBONARA SEBENAR
Teringat masa mengandungkan Niyaz 8 bulan, Liez teringin sangat nak makan spaghetti cabonara tapi yang dimasak sendiri. Tetiba teringat sesangat nak makan. Liez pun usaha la tanya Mr Google. Tenung punya tenung, jumpa la yang berkenan dihati.

Mengikut Wikipedia, Carbonara dari bahasa Itali adalah hidangan pasta Itali dari Rome. Ia dibuat dari telur, keju, bakon Itali (Pancetta) dan serbuk lada.  Sebenarnya, Carbonara tidak berkuah. Tapi kebanyakkan kedai yang menjual hidangan Carbona mesti berkuah.

Akhirnya jumpa resepi oleh Jamie Oliver. Liez yakin resepi yang diberi sangat sedap. Sebab Liez dah cuba beberapa resepi Jamie Oliver dan memang sah sedap semuanya. So, hantar message LINE pada Dearie. Mintak tolong dia belikan Chicken slice dengan Pasley.
Bahan lain memang sedia ada dalam fridge. Bila Dearie balik, dia hanya dapat cari Lamb slice. Jom jengah recipe Simple Carbonara Jimmy Oliver 

Bahan-Bahan
1 pack Spaghetti (rebus dan tos)
3/4 cawan Parmesan Cheese diparut
2 biji telur Gred A
Lamb slice - potong kecil
Fresh parsley -  di cincang
3 ulas bawang putih  - dicincang
Lada hitam dan garam secukup rasa

Cara memasak.
1) Panaskan sesikit minyak zaiton, sautè Lamb  slice hingga garing. Kemudian baru masukkan bawang puting cincang.
2) Sementara tunggu Lamb dan bawang putih garing, pukul telur dan parmesan cheese dalam mangkuk.
3) Masukkan spaghetti tadi dalam kuali menggoreng chicken slice dan bawang tadi.
4) Tuangkan bancuhan telur dan cheese tadi dengan api kecil.
5) Akhir sekali,  taburkan parsley cincang dan lada hitam 

Liez jamin rasanya sangat sedap dan tidak cepat muak. Berulang makan la Liez masa tu. Memang kira mengidam nak makan tu dah terlaksana dengan jaya dan cemerlang. Puas hati makan walaupun hanya 1 bungkus spaghetti Liez buat. Licin dan dapat pujian keluarga. Tengah menaip ni pun rasa macam craving tu nak datang. Walaupun tak mengandung lagi tauuuu 

19 December 2017

RESEPI : TOFU KUKUS MUDAH DAN SIHAT

8:30 PM 4
TOFU KUKUS MUDAH
Tengok gambar tofu kukus tu memang banjir kan? Lebih gravy atas permintaan Dearie. Ini adalah salah satu resepi bagi yang ingin kurus tapi boleh makan. Jangan diet tak makan pula. Cara penyediaan pun mudah dan bahan-bahan sedia ada di dapur.

Bahan-bahan:
1 ketul Silken Tofu (bean curd)
1 potongan isi ayam (200gm) dicincang
1 sudu besar serbuk lada hitam
1 sudu besar sos tiram
2 sudu besar kicap
1 susu kecil garam
2 ulas bawang putih - dicincang

Cara penyediaan sos:
1) Saute bawang putih cincang tadi hingga naik bau. Masukkan isi ayam dan masak.
2) Letak sos tiram dan kicap dan biarkan meresap
3) Akhirsekali masukkangaram,serbuk lada hitam. Tutupapi dan biarkan

Cara penyediaan tofu:
1) Panaskan air di dalam periuk kukus.Pastikan air menggelengak.
2) Letakkan tofu dan tuang sos tadi kedalam satu bekas. Pastikan bekas sedikit besar untuk menampung air dari tofu nanti.
3) Kukus selama 5 minit dan boleh dihidangkan.

RESEPI: AYAM TANDOORI SEDAP

3:08 PM 3
AYAM TANDOORI SEDAP
Tak pasti mana Liez dapat resepi ayam tandoori ni. Tapi serius memang sedap. Rempah dia memang terbaik. Korang pun boleh buat kat rumah, buat banyak-banyak boleh makan banyak-banyak hihihihi

Liez memang penggemar ayam tandoori dan ayam tandoori yang sedap Liez suka makan di NZ Wangsa Maju. Ayam tandoori moist dan mint chutney dia memang sedap. Tapi harga memang mahal la kan. So Liez jumpa resepi ini untuk makan sepuasnya.

AYAM TANDOORI
Ayam diperap perapan 1

Bahan perapan 1
1 sudu teh garam
1 sudu teh bawang putih - dicincang
1/2 sudu teh serbuk kunyit
1/2 sudu teh serbuk cili
1/4 sudu teh serbuk lada sulah
1 1/2 sudu teh jus lemon


Ayam yang diperap dengan perapan 2
Bahan perap 2:
1 sudu teh halia - dicincang/tumbuk
1 sudu teh cuka
4 sudu makan yogurt
1 sudu makan daun ketumbar - dihiris halus
1 sudu makan daun pudina - dihiris halus
1 sudu makan jintan
1/2 sudu teh garam
1/4 sudu teh serbuk kulit kayu manis
1/3 sudu teh serbuk buah pelaga
Sedikit pewarna merah
4 keping ayam - mana-mana bahagian dan dibuang kulitnya.

CARA:
1. Ayam diperap selama 3 jam dengan bahan perap 1
2. Setelah 3 jam, lumur ayam dengan bahan2 perap 2 semalaman
3. Kemudian ayam tadi di panggang pada suhu 170C selama 60 minit atau hingga ayam masak.
4. Setelah masak bolehlah dihidangkan dan diperah dengan air perahan.

18 December 2017

GALITO'S FLAMED-GRILLED KINI DIBUKA DI MALAYSIA

12:40 AM 2
Galito's Malaysia di eCurve Damansara
Liez suka Liez suka !!! 

Memang antara makanan kegemaran Liez ayam panggang yang diperap macam ni. Lagi pula dengan sos peri peri yang pedas menyengat... fuhhh berasap telinga tapi sedap.



Pada 12 Disember lepas, Galito's telah melancarkan pembukaan cawangan terbaru mereka di ECurve Damansara yang terkenal dalam menghasilkan hidangan ayam panggang gaya unik negara Afrika yang diperap selama 24 jam dengan rempah ratus rahsia yang menjadikan ayamnya kekal sedap dan lembut berjus.

Pengasas Galito's, Louis Germishuys 
Galito's diasaskan oleh Louis Germishuys yang ingin memperkenalkan citarasa makanan dari Afrika Selatan diserata dunia. Galito's telah beroperasi lebih sebanyak 150 restoran di 15 buah negara diseluruh dunia. Pembukaan di Malaysia merupakan negara pertama di Asia Tenggara dan Ri-Yaz Global Food bertanggungjawab sebagai pemegang franchise utama Galito's juga di Singapura dan Indonesia.


Pengasas Galito's, Louis Germishuys 
Menu-menu yang dihidangkan di Galito's Malaysia adalah hidangan yang istimewa dan unik selain hidangan utama ayam panggang, juga hidangan sampingan dan pembuka selera seperti Galibowl, Liver and Roll,Chilli Beans dan Fresh sweet potato chips. Selain ayamnya yang diperap 24 jam dengan rempah ratus terpilih ia juga adalah hidangan yang sempurna dalam menghasilkan makanan sihat dan enak di dunia. Hidangan yang ditawarkan di Galito's juga adalah lebih murah dan berpatutan.


Galito's Signature, Grilled Chicken

 1/4 ayam 1 menu sampingan RM 13.90
1/4 ayam 2 menu sampingan RM 15.90
1/2 ayam 1 menu sampingan RM 20.90
1/2 ayam 2 menu sampingan RM 23.90

Galito's Appertizer
Galito's Liver and Roll (RM 9.90)
Galito's Galibowl ( RM15.90)
Sweet Potato Chips (RM 5.00)
Boneless Grilled Burger (RM 13.90)
Tidak lengkap hidangan-hidangan ini tanpa sos peri-peri yang khas dibuat dan didatangkan dari negara asalnya. Mempunyai 5 jenis sos iaitu Sos Garlic peri-peri, sos Lemon & Herbs Peri-peri, sos Mild Peri-peri, sos Hot Peri-peri dan sos Extra Hot Peri-peri. Kesemua sos peri-peri ini dihidangan untuk penggunjung merasai sendiri rasanya yang lain dari yang lain.


5 jenis sos Peri-Peri untuk dinikmati
Korang boleh cuba hidangan di Galito's di 3 lokasi seperti bawah dan rasai sendiri keenakkan ayam panggan citarasa dari negara Afrika ini dan pastinya menawan deria rasa korang. Jangan risau pada yang mempunyai anak-anak kecil, Galito's juga ada hidangan istimewa kanak-kanak seperti Meatball Pasta (RM 14.50), Chicken Sausages + Chips (RM 14.50) dan Chicken Nuggets + Chips (RM14.50)



Jangan lupa untuk mengunjungi Galito's Malaysia yang kini telah dibuka di lokasi seperti dibawah. Jangan lupa untuk merasai keenakkan dan kelazatan hidangan-hidangan bersama keluarga dan teman-teman.


Outlet Galito's

Galito's Flame-Grilled Chicken eCurve
Mutiara Damansara, 47820 Petaling Jaya, Selangor
03-6211 0503

Galito's Flame-Grilled Chicken Subang Jaya
Jalan Kemajuan Subang, Ss 16, 47500 Subang Jaya, Selangor

Galito's Flame-Grilled Chicken Shah Alam
24, 4, Jalan Kartunis U1/47, Kawasan Perindustrian Temasya, 40150 Shah Alam, Selangor

Facebook:

Instagram: