27 November 2018

TABASCO® Celebrates 150 Iconic Years

9:30 PM 0
TABASCO® Celebrates 150 Iconic Years | Hotter than ever, TABASCO® Sauce has ‘fired-up’ the taste buds of many for 150 years now. In 1868, Edmund McIlhenny created a spicy sauce from the simplest of ingredients, heirloom tabasco peppers, salt and vinegar, to enliven the flavours in foods for family and friends. The creation of this simple sauce on a small stretch of land known as Avery Island, would unwittingly change the way the world eats forever.

The iconic red-capped bottle with the diamond label is enjoyed by TABASCO® Sauce lovers in more than 196 countries and territories and labelled in 22 languages and dialects.

The whole world is joining in to celebrate the 150th anniversary of this iconic sauce. In New Orleans, the McIlhenny Company organised a comedic burlesque dating to the late 19th century that hasn’t been performed in its entirety in more than a century. All over the world, fans were invited to events big and small, where they got a chance to taste the exciting and unexpected ways the world’s top chefs and creative cooks use TABASCO® Sauce.

Mohan Alagappar, General Manager of GBA Corporation Sdn Bhd, exclusive distributor for TABASCO® Sauce said, “The 150th anniversary of this tabasco sauce is so exciting, that it’s infectious. People from all over the world have come together to rejoice in the success of their favourite sauce. The careful craftsmanship and versatility of TABASCO® Sauce has made it a friend of chefs, home cooks, bartenders and food lovers.”


“Malaysians in particular have been adding TABASCO® Sauce to everyday favourites such as Pizza or Spaghetti to give it that extra ‘oomph’. This instantly recognizable pepper sauce is just as at home in open air restaurants and the finest dining establishments as it is in the home pantries, kitchen table tops and even the handbags of food lovers all over the world. It is exciting to imagine where TABASCO® Sauce will go and how it will be used over the next 150 years,” added Mohan.

Due to its popularity, the sauce has more than 10 varieties from mild to extra hot, and from sweet to smoky, to satisfy the taste buds of its consumers.

To learn more about the 150th anniversary of TABASCO® Sauce, visit TABASCO.com or follow the conversation on social media with #TABASCO150.

TABASCO® Sauce can be purchased at a majority of Malaysian food retail outlets and all TABASCO® products distributed to Malaysia are certified halal by the Department of Islamic Development Malaysia (JAKIM).

TABASCO® Sauce is distributed exclusively in Malaysia by GBA Corporation Sdn Bhd. GBA currently manages many leading brands as a result of collaborations with business partners from around the world with many brand leaders in specific categories.

Promosi 2018 Makan Malam Sempena Christmas dan Tahun Baru di Royal Chulan Bukit Bintang

5:55 PM 1
Promosi Makan Malam Sempena Christmas dan Tahun Baru di Royal Chulan Bukit Bintang | hampir sudah kita ke penghujung tahun. Sama dengan berakhirnya persekolahan anak-anak dan musim perayaan makin meriah. Sempena dengan musim perayaan dan tahun baru, hotel Royal Chulan Bukit Bintang Kuala Lumpur menawarkan Festive Season promotions iaitu untuk Christmas dan New Year Eve Hi-Tea dan makan malam.


Semua hidangan ini di sediakan oleh team hebat dari Chef Eksekutif Raja Kamarosazaman dalam memastikan menyediakan hidangan yang enak sambil menikmati keindahan perhiasan natal yang dipamerkan.

'Kami sangat teruja untuk meraikan Christmas dan Tahun baru di Royal Chulan Bukit Bintang tahun ini dan menyediakan pesta yang meriah untuk Christmas dan Tahun Baru nanti. Kamiingin meraikannya dengan secara besar-besaran bersama pengunjung yang membawa keluarga dan sahabat handai untuk bersama-sama kami'

Disamping menyediakan menu yang pelbagai dan enak, Royal Chulan Bukit Bintang juga mempersembahkan perhiasan dan musik Natal.



Christmas Eve Buffet Dinner 
RM128/adult  RM70/children and senior citizen
24 Disember 2018 - 7 petang hingga 10.30 malam
Royale Ballroom, Level 2

New Year Eve Buffet Dinner 
RM128/adult  RM70/children and senior citizen
30 Disember 2018 - 7 petang hingga 10.30 malam
Royale Ballroom, Level 2

Christmas Eve Westen set Dinner 
RM108/person
24 Disember 2018 - 7 petang hingga 10.30 malam
Cafe Royale & Bar, Ground Level 

New Year Eve set Dinner 
RM108/person
31 Disember 2018 - 7 petang hingga 10.30 malam
Cafe Royale & Bar, Ground Level 

Christmas day Buffet Hi Tea 
RM78/person
25 Disember 2018 - 12.30 tengahari hingga 4.00 petang
Sunflowers Brasserie, Level 1

New Year day Buffet Hi Tea 
RM78/person
1 Januari2019 - 12.30 tengahari hingga 4.00 petang
Sunflowers Brasserie, Level 1


Menu 
Christmas Eve Buffet dinner
Appetizer
Smoked Salmon with Citrus Mayonnaise, Poached Tiger Prawns and Mussels on Ice
Mustard Dill Sauce

Salad Bar
Imported Green Salad, Sliced tomatoes with Basil Vinaigrette
Mixed Marinated Grilled Mushrooms, Mixed Bean Salad, Yellow Corn Kernels
Roasted chicken salad, Italian seafood salad, California Grape Salad with Crabmeat
Green Mango Kerabu, Greek Salad with Shrimps, Marinated Octopus Salad
Russian Salad with Squid Eggs

Soup
Cream of Tomato Soup, Garlic Bread
Assorted Bread and Butter

Make your Own Salad
Caesar salad
Mixed Lettuces, Chopped Parsley, Chopped Beef Bacon, Lime Juice, Parmesan Cheese, Chopped Anchovies, Egg, Olive Oil with Chopped Garlic, Shallots and Buttered Croutons

Hot Dishes
Butter Rice, Gratinated Seafood Thermidor, Baked Stuffed Crab with Citrus Sabayon
Potato Croquettes, Brussels Sprouts, Tomato Provencal and Baby Carrots
Oat Prawns, Teriyaki Beef on Grilled Pineapples, 
Baked Lasagna with Seafood Tomato Sauce

Carving Station
Roasted Turkey with Grape Honey Sauce, Roasted Whole Lamb
Italian Herbs with Marinated Lamb with Grilled Vegetables
Hot BBQ sauce and Mint Jelly

Pasta Corner
Italian Pasta with Napoleon Sauce, Bolognaise Sauce, Carbonara Sauce,
Condiments: Capsicum, Capers, Black Olives, Spring Onions, Chicken Ham and Cheese

 Dessert
Christmas Fruit Cake, Vanilla Yule Log, Chocolate Yule log, Almond Stollen
Tiramisu in Shooter, Orange Cinnamon Savarin, Christmas Cookies
Panettone and Pandoro, Bitter Dark Chocolate Mousse in Chocolate Cup
Praline Cheese Cake, Mince Pies, Christmas French Pastry
Christmas Pudding with Vanilla Anglaise, Gingerbread Men, English Trifle
Christmas Cinnamon Brulee, Assorted Puddings, Tropical Mix Fruits

Untuk tempahan boleh terus hubungi seperti nombor dibawah:

Royale Chulan Bukit Bintang
17-21, Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur,
Malaysia.

Website:
https://www.royale-chulan.com/BukitBintang/Home.aspx

Tel:
03 2143 9898

26 November 2018

Persembahan Qaseh di Majlis Gradusi Tahun 2018

8:30 AM 1
Persembahan Qaseh di Majlis Gradusi Tahun 2018 | pejam celik pejam celik dah nak sampai ke akhir tahun 2018. Dan selalunyawaktumacamni semuasekolah terutama sekolah tadika akan mengadakan majlis graduasi dan konsert. Tak terlepas sekolah tadika Qaseh juga mengadakan Majlis Graduasi dan konsert. 



Bertempat di Komplek Kraftangan Malaysia di Taman Rekreasi Templer, Rawang pada 17 November yang lalu. Perjalanan dalam 15 minit dari rumah kami di Batu Caves. Dandah pernah ke sana

Setiba disana, dah ramai ibu-bapa, saudara mara dan anak-anak sampai dan sedang disiapkan oleh cikgu untuk majlis nanti. Qaseh dan kawan-kawan yang berusia 4 dan 5 tahun membuat persembahan dan anak-anak berusia 6 tahun akan menerima sijil akhir sekolah. Dari muka Qaseh memang diteruja nak perform depan baba, mama dan Niyaz. Anak-anak dah berlatih setiap hari selama sebulan. Dan setiap hari di rumah, Qaseh sibuk bergoyang dan tunjuk tariannya. Baba dan mama lagi teruja sebab nak tahu confident level Qaseh bila berdepan dengan orang yang ramai.


Persembahan pertama Qaseh adalah menari dengan lagu Syantik. 
Qaseh berdiri dua dari kanan.
Persembahan kedua adalah pengembala kambing biri-biri dan serigala. Qaseh memegang watak seekor serigala.
Antara persembahan lain oleh sahabat-sahabat Qaseh ialah nasyid, silat tari, tarian kebudayaan negara Jepun, Paskal, story telling dalam Bahasa Inggeris dan Arab dan sketsa ibu ayam dan musang.
Majlis penutup adalah majlis pemberian hadiah untuk anak-anak berusia 5 tahun dan sijil akhir persekolahan untuk anak-anak 6 tahun.

Berakhir sudah majlis yang telah dirancang selama sebulan oleh guru-guru tadika dan ia berjalan lancardan ibu bapa gembira. 

Baba dan mama bangga dengan pencapaian Qaseh sepanjang setahun bersekolah dan semoga tahun hadapan kakak akan lebih menguasai semua ilmu yang diberikan.

22 November 2018

Resepi Kerabu Pegaga Sihat Bagus Untuk Wanita

10:59 AM 3
Resepi Kerabu Pegaga Sihat Bagus Untuk Wanita | Assalamualaikum. Selamat pagi Khamis. Bangun pagi-pag ini Liez dah kena settlekan Qaseh ke sekolah dan Niyaz punya sarapan. Macam biasalah sarapan dia mesti nasi. Pening juga nak sediakan nasi untuk Niyaz pagi-pagi. Dah malas nak masak kadang-kadang Liez turun beli nasi lemak je.

Dah 4 hari Liez dalam misi nak menurunkan berat badan dan alhamdulillah ada penurunan walaupun tak nampak sangat. Skip karbo guyss!!! kena istiqomah. Sebelum ni melantak makan pun istiqomah so nak kurus berlebih lagi la kena istiqomah kan? hihihi Baru tiga hari diet dan bosan tak tahu nak makan apa so teringat Liez ada beli pegaga masa balik hantar mak ayah ke Gapi minggu lepas. Kami ke pasar tani Batang Kali dan Liez terus decide nak beli pegaga. Jadi semalam terus teringat nak buat Kerabu pegaga. Simple dan mudah. Cara penyediaan pun tak makan masa.

Resepi Kerabu Pegaga Sihat Bagus Untuk Wanita
Bahan-Bahan

Daun pegaga

Bahan perencah

halia (hiris nipis)
bawang putih (hiris nipis)
biji lada hitam
serai (dihiris halus)

Cara penyediaan:

1. Sangaikan bahan-bahan perencah didalam kuali hingga ikan bilis menjadi garing. Pastikan api perlahan dan selalu kacau untuk elak hangus.
2. Dah siap, tumbuk atau kisar bahan tadi hingga halus.
3. Hiris daun pegaga dan masukkan ke dalam mangkuk. Tuangkan perencah tadi dan gaul.
4. Tak perlu letak garam kerana ikan bilis dah ada garam.
5. Dan hidangkan. Boleh makan dengan nasi panas. Memang terangkat!!

21 November 2018

KEENAKAN TERBARU PULLED-MEAT PIZZA DARIPADA DOMINO'S PIZZA

3:30 PM 20
KEENAKAN TERBARU PULLED-MEAT PIZZA DARIPADA DOMINO'S PIZZA | baru-baru ini Liez telah menghadiri majlis pelancaran pizza terbaru Oleh Domino's iaitu 'Pulled-meat' Pizza di Ecolve Concept Mall Ara Damansara. Kali ini ramai tetamu yang dijemput hadir untuk menyaksikan dan merasa sendiri pizza terbaru ini.


Domino’s Pizza memperkenalkan tambahan terbaharu dengan rangkaian piza ‘Pulled-Meat’ yang diilhamkan oleh citarasa barat yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia dalam menjamu selera dan merayakan detik-detik istimewa, piza ‘daging carik’.

Keistimewaan menu terbaru Domino's ini, ia menggunakan daging lembu terbaik dan berkualiti tinggi dari Australia. Pizza ‘Pulled-Beef’ baharu ini menggunakan daging dada lembut diselaputi sos Chipotle yang lazat, digandingkan bersama lada benggala dan cili merah. Cukup sempurna dengan rasa rasa manis dan pedas yang pasti korang akan terpikat. Lebih istimewa dan luar biasa kerana daging lembu ini telah dimasak selama lima jam untuk memastikan daging betul-betul lembut.

Penyediaan bahan bermula dengan proses memerap daging diikuti oleh proses ‘menggaul’ untuk ‘mengurut’ daging selama 15 minit dan akhir sekali daging tadi dipanggang secara perlahan-lahan dalam ketuhar sekurang-kurangnya untuk lima jam. Sehingga daging berderai, sedia untuk disiat-siat atau ‘dicarik’.  

Pizza Pulled-meat ini ada dua variasi iaitu daging dan ayam. Pulled-chicken pula adalah gandingan daging ayam yang disiat-siat, berganding dengan sos Chipotle, tomato ceri dan gegelang nanas berkaramel. Serius sedap. Even Qaseh dan Niyaz suka dengan Pulled-meat pizza Domino's ini. Rasa padas dan manis sesuai untuk dinikmati seisi keluarga.

Bukan sahaja Pulled-meat pizza yang diperkenalkan tetapi ada juga Golden Chicken Tenders baharu. Menu isi ayam yang lembut, disalut tepung dan kemudian dibakar dalam ketuhar sehingga keemasan. Isi ayam yang sempurna supaya setiap gigitan terasa rangup di luar tetapi lembut di dalam. Digandingkan bersama Zesty Coleslaw baharu dibuat daripada campuran kubis ungu dan putih, lobak merah manis dengan kuah limau masam, ditaburi biji bijan hitam pedas.

Shamsul Amree- Timbalan Presiden, Operasi Domino’s Pizza Malaysia & Singapura 
“Dalam usaha menunaikan tuntutan pengguna kami yang sentiasa berubah, kami berusaha untuk melakukan segala-galanya untuk memberikan tawaran terbaik dalam industri. Misi kami adalah untuk mencipta nilai menerusi segala titik hubungan pelanggan. Kami melakukan segala-segalanya dengan sedaya upaya kami, dari segi menawarkan pelbagai produk dalam menu kami mahupun menyediakan hiasan dalaman yang kontemporari dan menambah baik perkhidmatan kami. Kami tetap fokus pada empat tunggak jenama kami, iaitu kehebatan produk, kehebatan perkhidmatan, kehebatan nilai dan kehebatan kemudahan. Ini termaktub dalam janji jenama kami. Oleh itu, Domino’s sentiasa berusaha untuk menambah baik pengalaman pelanggan menerusi setiap tunggak jenama di pelbagai titik hubungan pelanggan. Sungguhpun kami beroperasi dalam industri Restoran Perkhidmatan Segera (QSR), ia tidak menghalang kami daripada menyediakan produk bermutu tinggi yang biasanya dihidangkan di restoran berkualiti tinggi. Kami bersungguh-sungguh dalam segala yang kami lakukan. Kerana itu, kami telah berusaha dan menghabiskan banyak masa untuk menjadikan ini satu realiti. Menu kami kini menawarkan lebih banyak pilihan daripada sebelumnya tetapi tetap mengambil kira kemampuan pelanggan. Kami bukan sahaja menawarkan lebih banyak pilihan tetapi juga menawarkan produk bermutu tinggi yang diperbuat daripada bahan bermutu tinggi untuk dinikmati oleh pelanggan bersama mereka yang tersayang. Kami sentiasa mendampingi dan mendengar kemahuan pelanggan dan kami faham bahawa mereka mahukan bahan yang berkualiti. Pelancaran ini benar-benar mencerminkan janji baharu jenama kami ‘It’s All About You’ – untuk sentiasa menunjukkan kepada pelanggan bahawa kami menghargai mereka,”

Linda Hassan- N. Presiden Kanan, Pemasaran Domino’s Pizza Malaysia & Singapura,
“Pelancaran pada hari ini menjadikan Domino’s Pizza sebagai QSR pertama di Malaysia yang menawarkan sajian daging carik dalam menu. Menawarkan produk baharu dalam menu nampak mudah, tetapi produk ini diilhamkan secara khusus dengan teliti untuk memastikan ia memberi pengalaman 5 bintang kepada pelanggan. Daging diperap dan dimasak perlahan-lahan selama berjam-jam untuk memastikan daging lembut, menyelerakan dan lazat untuk disajikan di atas piza. Kami berbangga menawarkan piza bermutu paling tinggi dengan penyediaan terperinci untuk meningkatkan pengalaman pelanggan kami.”

Nak cuba 'Pulled-meat' Pizza Domino's ini?

Di samping itu, pelanggan boleh menambah RM12.75 atau secara  ala-carte RM13.70 untuk menikmati Golden Chicken Tenders baharu. Pelanggan boleh memilih tambahan RM6.50 untuk Zesty Coleslaw saiz Besar atau RM2.90 untuk Zesty Coleslaw saiz kecil yang juga boleh didapati dalam menu ala-carte, masing-masing pada harga hanya RM 7.90 dan RM3.90.

Piza Pulled-Meat dan Golden Chicken serba baharu boleh didapati di restoran Domino’s Pizza di Malaysia Barat mulai 5 November 2018. Pelanggan boleh mengunjungi restoran Domino’s, membuat pesanan dalam talian di http://www.dominos.com.my/, atau menghubungi 1300-888-333 untuk membuat pesanan.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk cita rasa barat baharu Domino’s Pizza Malaysia dan juga promosi semasa, sila ke http://www.dominos.com.my/.

FORMULASI TERBARU SUMBER AYU 3X WHITENING PEARLY WHITE PANTAS MENCERAHKAN KULIT DI KAWASAN INTIM

10:19 AM 15

FORMULASI TERBARU SUMBER AYU 3X WHITENING PEARLY WHITE PANTAS MENCERAHKAN KULIT DI KAWASAN INTIM | bagi kaum hawa, penjagaan luaran dan dalaman memang dititik beratkan. Dari hujung rambut hingga hujung kaki, semua perlu dijaga. Dari usia muda hingga yang berusia, dari zaman anak dara hingga dah beranak lima penjagaan alat intim dan kawasan sekitarnya antara yang mendapat perhatian lebih. Ini antara punca kaum hawa berasa malu dan kurang berkeyakinan.

Jika korang perasan, mengapa kulit di sekitar kawasan intim menjadi lebih gelap? Antara faktor-faktor utama penyebab perubahan warna kegelapan di bahagian intim adalah faktor usia, ketidakseimbangan hormon, penambahan berat badan, pemakaian baju yang ketat dan kebiasaan bercukur. Korang mesti perasan dan sedar akan penyebab inikan? Jadi Liez nak syorkan korang untuk mencuba Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White terbaru


Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White diformulasikan menggunakan tiga semulajadi yang diekstrak untuk membantu mencerahkan tona warna kulit. Antara ekstrak tersebut adalah licorice, bengkoang dan susu. 

Sumber Google
Licoricedigunakan bukan sahaja oleh masyarakat Asia malah digunakan oleh masyarakat Yunani dan Mesir kerana keberkesanannya untuk mendapatkan tona kulit yang cerah.
Image result for bengkoang
Sumber Google
Bengkoangmengandungi vitamin B1 dan C dimana ia dapat membantu memperlahankan proses penuaan dan memberikan kulit yang lebih sihat dan cerah bersinar
Image result for milk free photo
Sumber Google
Susubermanfaat untuk mengurangkan perubahan warna, memperbaiki tona kulit yang tidak sekata dan sekaligus mencerahkan kulit.  

Image result for majakani
Sumber Google
Kayu Rapet dan ekstrak manjakani - bahan semulajadi yang dapat membantu mengetatkan kawasan feminin.

Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White dapat membantu korang mengurangkan kegelapan kulit dengan mengurangkan pembentukan melamin dan seterusnya dapat membantu pertumbuhan semula kulit secara sihat selain dapat mengetatkan kawasan feminin dan mengawal kandungan pH disekitarnya.
Selain itu, Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White mengandungi tahap pH 3.5 yang berada dalam linkungan pH normal feminin iaitu diantara 3.5 hingga 4.5, bagi memastikan kawasan feminin berada dalam keadaan yang selesa . Ia juga mengandungi bahan antiseptik semulajadi bagi mengelakkan bakteria jahat, bau yang kurang menyenangkan dan  kegatalan. Kandungan Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White juga bebas alergen dengan wangian yang sederhana. Sangat selesa bagi pengguna yang berkulit sensitif dan memberikan kesegaran sepanjang hari. Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White terbaru dengan pembungkusan klasik yang diilhamkan mengikut bentuk badan wanita juga memiliki tekstur yang lebih lembut dan pekat. 

Korang boleh dapatkan Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White dengan harga mampu milik dan didatangkan dengan 2 saiz berbeza iaitu 90ML dengan harga RM9.20 dan 200ML dengan harga RM15.50.


SUMBER AYU rangkaian produk penjagaan diri yang berkualiti tinggi dengan bangganya dibawakan kepada anda oleh WIPRO UNZA.  Rangkaian Produk SUMBER AYU ini boleh didapati di pasaraya besar, pasar raya dan juga farmasi.


PENDAPAT LIEZ?
Liez suka menggunakan Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White kerana ia pekat dan perlu menggunakn sedikit berbanding pencuci intim yang cair selain baunya sangat lembut. Sangat selesa, tidak ada rasa gatal dan nyaman. Fresh gitu!!! Selebihnya,Liez suka dan Liez sangat syorkan pada yang cubanya.


LATAR BELAKANG WIPR OUNZA
Sejak tahun 1980 WIPRO UNZA telah berjaya membina portfolio yang luas sebagai jenama penjagaan diri dan produk isi rumah di pasaran Asia. Mempunyai ibu pejabat di Singapura, WIPRO UNZA telah mengeluar dan memasarkan jenama ke seluruh 50 wilayah di dalam Asia Tenggara, China dan kawasan lain.

Antara jenama terkemuka daripada 24 jenama keluaran WIPRO UNZA adalah ENCHANTEUR, SAFI EVERSOFT, DASHING, CARRIE, ROMANO dan AIKEN. Kebanyakan produk WIPRO UNZA kini berdiri teguh setanding jenama hebat yang lain sebagai peneraju pasaran disebabkan jenama yang terhasil direka khusus dan diciptakan untuk pengguna Asia.

14 November 2018

DOMINO'S PIZZA FLIES HIGH WITH MASWINGS

12:58 AM 5
DOMINO'S PIZZA FLIES HIGH WITH MASWINGS | 12 November 2018 recently marks a momentous occasion for pizza lovers and flight users all over Sabah. Domino’s Pizza and MASwings Sdn. Bhd. (MASwings) inked a Memorandum of Understanding (MoU) for various initiatives to be undertaken in collaboration especially for the land below the wind.

The MoU is part of Domino’s efforts to spread its love to the people in Sabah, not only in Kota Kinabalu where it currently has three stores but to provide a pizza experience to those travelling to other cities from Kota Kinabalu such as Sandakan and Lahad Datu.  A total of 700 personal pizzas is expected to be served over the next one week starting today on selected flights from Kota Kinabalu and 30,000 discount vouchers will be distributed to MASwings customers on board selected flights and through its ticketing offices.
This collaboration marks Domino’s Pizza as the first Quick Service Restaurant (QSR) to serve pizzas to MASwings passengers. The MoU was signed by Linda Hassan, Senior Vice President of Marketing, Domino’s Pizza Malaysia & Singapore and Aminuddin Zakaria, Chief Executive Officer of MASwings witnessed by both MASwings and Domino’s Pizza representatives.

Linda Hassan, Senior Vice President of Marketing, Domino’s Pizza Malaysia & Singapore remarked, “We are excited and honored to be part of this unique partnership with MASwings. As the regional community airline, they are the perfect partner for us to live up to our purpose of enriching the lives of our customers and community. It is quite a feat to see our pizzas being delivered and served to passengers before boarding their flights! We are happy to be able to serve our pizzas for our fans to enjoy them en-route to their destinations.”

“This partnership is especially close to our hearts as beyond serving our pizzas for MASwings passengers, Domino’s Pizza is also taking the opportunity to acknowledge the Unsung Heroes and the backbone of MASwings operations, their employees. This is a continuation of our acknowledgment and recognition of the engineers, technical support and on-ground support for their dedication in ensuring the safety of passengers even before they step foot on the planes,” she continued.

Aminuddin Zakaria, Chief Executive Officer of MASwings Sdn Bhd said, “I am delighted to have Domino’s Pizza being served to our passengers. Having their popular pizzas is definitely a treat for our passengers as it creates a memorable journey for them. Additionally, we would also like to thank Domino’s for their recognition and generous contribution to 400 of our employees. Being acknowledged as Domino’s Unsung Heroes while performing their duties and responsibilities provides a positive boost to their daily routines and we appreciate Domino’s for thinking of us.”

Through the partnership, MASwings employees will receive express cards from Domino’s and will also be able to enjoy 50% off pizzas from 12 November 2018 – 11 May 2019.  One of MASwings ATR aircraft will also feature Domino’s logo to mark the collaboration.

Additionally, Domino’s Pizza and MASwings will be doing a special pizza delivery to serve rural communities in Sandakan. To learn more about Domino’s Pizza Malaysia as well as other ongoing promotions, visit us at http://www.dominos.com.my/.

About Domino’s Pizza
Delivering more than 1 million pizzas a day worldwide, Domino’s Pizza is the world’s leading and fastest growing pizza delivery company committed to upholding the industry in product quality and operational excellence. Globally, Domino’s Pizza Inc. operates a total network of more than 14,000 owned and franchised stores throughout the U.S. and in over 85 markets. Domino’s internationally ranks in the top five companies in online transactions.
As at Q2 2017, Domino’s Pizza Malaysia is the largest Domino’s market in Southeast Asia and fifth largest in Asia Pacific. Established in 1997, Domino’s Malaysia is managed by master franchise holder, Dommal Food Services Sdn Bhd. To date, there are 226 Domino’s Pizza stores in the country.
At Domino’s Pizza, we take PRIDE in our commitment to enrich the lives of our customers, employees, partners, shareholders and communities. As one of the most lovable brands in Malaysia, we will go the extra mile for your smile as well as uphold our culture to ‘sell more pizza, have more fun’. Embracing our company’s philosophy of smart hustle, Domino’s is committed to provide customers with the ultimate pizza delivery experience, with its product satisfaction guarantee, 30-minutes delivery guarantee and 15-minutes take-away guarantee.
Forging ahead as an e-commerce entity, Domino’s Pizza has led many firsts in its digital platforms. Domino’s Pizza Malaysia has leveraged on the digital world to the best of its advantage and this began when it was certified as the first QSR company to provide an online ordering platform by the Malaysian Book of Records with the launch of its website in 2003. Domino’s Pizza Malaysia’s online ordering platform is also ranked #1 for its online speed of service in the QSR industry.
Domino’s is the award winner of the 2009, 2010, 2011, 2012 and 2016 Gold Franny Award, a distinguished Achievement Award of the International Franchise Association at the Domino’s Pizza Worldwide Rally. In a show of confidence by Malaysian consumers, Domino’s Pizza won Bronze in the “Restaurant & Fast Food" category of the prestigious Putra Brand Awards 2014, Silver in 2015, Bronze in 2016, Silver in 2017 and Bronze in 2018.
About MASwings
MASwings, East Malaysia’s first commuter airline, caters to the air travel needs of Sabah and Sarawak’s travellers by providing affordable fares, convenient schedules and connections within and across the two states in Borneo as well as FT Labuan.   It supports the aspirations of Sabah, Sarawak and FT Labuan and contributes to the socio-economic development of the region. MASwings also serves destinations in the BIMP-EAGA region such as Brunei and Tarakan (Indonesia).
The airlines’ six DHC-6-400 Twin Otter aircrafts operating out of Miri, form the Rural Air Services, providing a vital lifeline to some of the remotest rural communities in Sarawak. They fly regular scheduled services to 11 rural STOLports (STOL short take-off and landing) many of which are inaccessible by road.
Being a subsidiary of the Malaysian Aviation Group, MASwings also links with Malaysia Airlines Berhad for greater global connectivity.
MASwings was first incorporated on 17 May 2007. It was officially launched and started operations on 01 October 2007. As of today, MASwings serves a total of 24 destinations including into and out of Brunei from Kota Kinabalu on code sharing.
MASwings fleet includes 10 ATR 72-500 and 6 DHC-6-400 Twin Otter aircrafts and is supported with a total staff strength of closed to 438 throughout the whole Sabah, Sarawak and WP Labuan.
MASwings being the airline for the people of Sabah, Sarawak and FT Labuan celebrated its 11th year of operations last October this year.  At this young age of operations, MASwings is proud of the recognition and accolades awarded to date such as Sabah State Special Tourism Minister Award (2013), Sarawak State Hornbill Special Award (2013), Certificates From Viking Air Limited and Pratt & Whitney for MASwings Viking Twin-Otter (2017) and recently two awards from the Malaysia Book of Records (2018) for MASwings under the purview of Ministry of Transport Malaysia being the Rural Air Services (RAS) operator.