28 January 2019

PERCUMA! Pek Percubaan Suffy® B Genius Penuh Nutrisi Lengkap Untuk Si Manja Menjadi Sihat, Bijak Dan Kuat

6:23 PM 28

PERCUMA! Pek Percubaan Suffy® B Genius Penuh Nutrisi Lengkap Untuk Si Manja Menjadi Sihat, Bijak Dan Kuat | Pemakanan yang lengkap dan penuh nutrisi sangat membantu pembesaran anak-anak kita menjadi sihat dan ceria. Jadi sebagai ibu yang hanya memberikan yang terbaik untuk anak-anak Liez akan pastikan mereka mendapat khasiat dan zat-zat penting setiap hari. Selain makanan, pemilihan susu yang terbaik juga perlu dititik beratkan. 

Sejak dari lahir, Liez berikan susu badan sebagai makanan asas sehingga usia mereka mencecah 6 bulan dan sehingga usia 2 tahun. Tidak dinafikan susu adalah antara makanan terbaik untuk tubuh badan manusia dan pengambilan susu harus berterusan hingga dewasa. Ada satu produk susu yang Liez nak perkenalkan pada korang dimana ia sangat bagus untuk anak-anak kita dan ia adalah buatan tempatan.


Suffy® B Genius Untuk Si Manja

Susu yang ingin Liez kongsikan adalah Suffy® B Genius. Sebelum Liez memulakan celoteh lebih lagi tentang kebaikan Suffy® B Genius, Liez akan terangkan serba sedikit tentang syarikat yang mengeluarkan susu hebat ini. Suffy Dairy Group Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat pengeluar produk tenusu jen ama ‘’SUFFYY’’ yang berpusat di Ipoh Perak. Suffy mempunyai pengalaman lebih dari 6 Tahun didalam memasarkan produk berasaskan susu ke seluruh Malaysia termasuk  sabah dan serawakSuffy juga mempunyai pelbagai produk susu berasaskan susu lembu dan susu kambing.

Suffy® B Genius dengan Formula B3, dirumus dengan DHA (15mg/100g), Vitamin, Mineral serta tambahan Prebiotik – FOS & Manna untuk membantu Si Manja anda kekal sihat, bijak dan kuat. Semua khasiat ini terkandung dalam susu Suffy® B Genius dari buah Kurma dan madu. Dan lebih penting ianya mendapat pengiktirafan sijil HALAL dari JAKIM.


Buah Kurma
Buah kurma merupakan buah yang tinggi kandungan fiber. Fiber sangat penting untuk membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik. juga mengandungi Vitamin B3. 

Madu
Madu mengandungi glukosa yang membantu untuk memberikan sumber tenaga kepada tubuh badan.



BRILLIANT - Suffy B Genius mengandungi DHA yang merupakan antara komponen utama di dalam otak. Ia Berfungsi untuk membantu perkembangan otak kanak-kanak.
BALANCE - Suffy B Genius membantu memenuhi keperluan nutrisi seharian yang diperlukan oleh Si Manja. Nutrisi yang seimbang membantu Si Manja untuk membesar dengan lebih baik.
BOOST - Suffy B Genius dirumus istimewa dengan Prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu meningkatkan sistem penghadaman Si Manja.
NAK SAMPLE Suffy® B Genius SECARA PERCUMA?
Yang masih was-was untuk mencuba Suffy® B Genius, korang berpeluang untuk mendapatkan 3 pek percubaan secara PERCUMA. Ye betul secara PERCUMA. Tapi untuk 50 orang yang pertama je tau! Jadi kena cepat . Boleh dapatkan pek poercubaan ini di https://shopee.com.my/suffymalaysia. Kod baucar ini hanya sah digunakan bermula dari 24/1/2019 sehingga 15/2/2019. agan lepaskan peluang ini tau. Suffy® B Genius juga dalam pek 500 gram dan 900 gram.

Langkah 1
Log masuk  pada laman web shopee dan bagi mereka yang tidak daftar sebagai ahli perlu daftar terlebih dahulu


Langkah 2
Klik pada Suffy B Genius TrialPack


Langkah 3
Tambah baucar dengan mengunakan CODE SUFFYSBG



Langkah 4
Pastikan anda tekan pada baucar diskaun  
Suffy malaysia official store dan klik pada ok untuk pengesahan

Penghantaran akan dilakukan  dalam 
masa 3 hari waktu berkerja. 


Wajah ceritaanak teruna Liez ni. Suka betul dia sebab sedap. Dan untuk pengetahuan semua, Niyaz ni memang minta untuk ulang berkali-kali makan atau minum kalau dia kata sedap. Dan susu Suffy B Genius memang dah jadi kegemaran dia. Liezdah cuba rasa sendiri dan memang Liez pun suka. Mau cepat habis tau susu tu hihihi~

Dan satu lagi penghantaran cepat, rasa sehari selepas Liez buat pesanan, encik  delivery dah hantar ke rumah. Sungguh efisen betul. So korang tak perlu rasa dengan servis yang diberikan oleh pihak Suffy Daity Group Sdn Bhd ni..Terbaik!!
Untuk pembelian pek penuh boleh dapatkan di Shopee atau di website seperti tertera di bawah:

Website

Facebook

Instagram

23 January 2019

Mata Qaseh Kena Cakar Dengan Niyaz

6:16 PM 8
Mata Qaseh Kena Cakar Dengan Niyaz | kejadian berlaku malam sebelum sekolah bermula. Kebetulan malam tu, Liez agak moody dan masuk tidur dalam bilik lebih awal. Tinggalkan anak-anak dengan baba diaorang. Biarkan diaorang bermain.

Dengar la dua beradik tu bergurau senda. Tapi tak lama lepas tu dengar Qaseh menjerit dan menangis. Kelam kabut Liez keluar dan menjerit. Risaukan apa yang berlaku. Rupanya si adik cekau mata kakak. Mengamuk la Liez. Jenis dua beradik ni tak boleh duduk dekat,ada je yang nak main. Ada je nak bergaduh, menjerit, melompat bagai.

Keesokkan pagi, Liez siapkan kakak ke sekolah dan nampak mata kakak ada kesan merah. Allahuakbar, rupanya Niyaz cekau kena mata putih kakak semalam.

Mata Qaseh Kena Cakar Dengan Niyaz
Mahu tak ketahuan la Liez tengok mata aseh macam tu. Mak mana yang suka kan? Tapi Liea suruh juga Qaseh ke sekolah dan plan ke klinik lepas Qaseh habis sekolah. Masa jemput Qaseh, cikgu ada bertanya tentang matanya. Risau katanya. Memang pun, Liez seharian dekat rumah dah tak senang duduk ingatkan mata Qaseh.

Terus Liez drive ke Klinik Norliza di Melawati, antara klinik favourite Liez sekeluarga selain klinik Dr Nadir di Wangsa Maju. Sampai di sana, hanya ada Dr Norliza. Jadi dia dah kenal sangat dengan Liez so terus Liez dipanggil masuk ke bilik rawatan. Lagi pun tiada pesakit yang menunggu.
Mata Qaseh Kena Cakar Dengan Niyaz
Terkejut Dr bila tengok mata Qaseh. Bila bagi tahu adiknya yang buat, Dr terus tanya adik. Macam biasa adik pergi dekat kakak terus cakap 'Sorry'. Lega bila Dr periksa mata dan tiada apa yang serius. Hanya arteri darah tercedera dan sebab itu ada tompokan darah pada mata putih Qaseh. Dr hanya bagi antibiotik untuk elakkan infection sahaja. Menurut bacaan Liez, darah akan berkurang sikit demi sikit dan mengambil masa masa 7 hingga 10 hari.

Liez pun ada terbaca tentang tu dan beraga lega sebab risau dengan mata. Pancaindera terpenting tu, jangan buat main-main. Dan alhamdulillah, kesan darah dah hilang sepenuhnya.


18 January 2019

Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royale Chulan Bukit Bintang

6:43 PM 23
Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royale Chulan Bukit Bintang | hari minggu adalah hari gembira untuk warga pekerja selepas 5 hari bekerja. Waktu ini ramai yang menghabiskan masa bersama keluarga, yang berjalan-jalan dan keluar membeli belah. Antara salah satu lokasi yang menjadi tarikan ialah Bukit Bintang. Bukan sahaja lokasi untuk membeli belah tapi syurga makanan. Antara lokasi wajib korang singgah untuk makan malam adalah di Royale Chulan Bukit Bintang. 

Royale Chulan Bukit Bintang memperkenalkan menu buffet antarabangsa setiap hari sabtu untuk memperkenalkan menu-menu berlainan setiap minggu untuk pelanggan yang datang ke Sunflowers Brasserie, Level 1. Harga menu buffet Antarabangsa ini hanya RM78 untuk dewasa dan RM40 untuk warga tua dan kanak-kanak. Antara menu-menunya ialah:-


Appetizers (cold)
Poached Seafood with cocktail sauce, pasta salad, Greed Salad, Tuna Salad, Coleslaw, Kerabu Mangga Muda, Kerabu Ayam, Kerabu daging, Kerabu Sotong, Thousand Island, Italian Dressing, French Dressing, Caesar Dressing, Salted fish, Saled egg, Ikan Pekasam, Keropok ikan, Keropok Sayur

Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royal Chulan Bukit Bintang
Do You own Salad
Nicoise Salad

Soup Station
Creamy Wild Mushroom Soup (Western), 6 types of bread selection

Stall 1
Pasta Corner - Spagetti, Fettucine, Penne (Western), 2 types of sauces

Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royal Chulan Bukit Bintang
Stall 2
Mee Bandung Muar (Malay)

Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royal Chulan Bukit Bintang
Stall 3
Nasi Lemak with condiment, Ayam Goreng Berempah, Sambang Sotong, Kacang Panjang Tumis Belacan

Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royal Chulan Bukit Bintang
Stall 4
Teochew Porridge, Assorted Steamed Pau

Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royal Chulan Bukit Bintang
Stall 5
Roasted Lamb Leg, Mint Sauce, Black Pepper Sauce

Main Course
White Rice (Malay), Fried Koay Teow (Asian), Grilled Mini Steak with black pepper sauce (Western), Vegetarian Bean curd with dried chili (Chinese), Roasted Lamb Leg with Puree Green Pepper Sauce (Western), Ginger Chicken (Chinese), Pan Fried Fish with Dill Cream Sauce (Western), Butter Mix Vegetable with raisin (Western)


Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royal Chulan Bukit Bintang
Dessert
Tropical Fresh Fruits (Cold). French Pastries, Assorted Malay Kuih, Black Forest Cake, Assorted Pudding, Fruit Jelly in a Glass, Butter Cake, Chocolate Tart, Assorted Cookies, Bread an Butter Pudding with Vanilla Sauce, Ice Kacang with condiments (Cold), Ice cream with condiments (cold)

Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royal Chulan Bukit Bintang
Bukan itu sahaja, Royale Chulan Bukit Bintang juga menawarkan BBQ buffet dinner di Pergola Poolside Level 3 pada setiap  hari jumaat dengan harga RM88/dewasa dan RM44/warga tua dan kanak-kanak. Sempena Tahun Baru Cina tidak lama lagi, Royale Chulan Bintang juga menyediakan Yee Sang bermula dari 28 Januari hingga 14 Februari 2019 dengan harga bermula dari RM98 hingga RM178 dengan menu pilihan antaranya Jellyfish, Salmon atau Abalone. Untuk tempahan boleh terus hubungi seperti nombor dibawah:

Royale Chulan Bukit Bintang
17-21, Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur,
Malaysia.

Website:

Tel:
03-2143 9898

Facebook

Instagram

16 January 2019

Althea Pore Purifying Serum Cleanser Bertindak Sebagai Pembersih dan Serum Untuk PH Kulit Lebih Seimbang

3:28 PM 22

Althea Pore Purifying Serum Cleanser Bertindak Sebagai Pembersih dan Serum Untuk PH Kulit Lebih Seimbang | Assalamualaikum korang. Tahukah korang, bila kulit kita terdedah kepada sinaran matahari, pencemaran dan menggunakan bahan kosmetik yang mempunyai bahan kimia ia akan menjejaskan kulit bukan sahaja luaran tapi dari dalam kulit? Kulit akan menjadi kusam, kering dan PH kulit tidak normal. Jadi korang kena mendapatkan produk yang bukan sahaja selamat digunakan tetapi yang membantu menjaga kulit. Terbaru Althea telah mengeluarkan produk yang bukan sahaja membersihkan wajah tetapi juga mengandungi serum.



Althea Pore Purifying Serum Cleanser 
Produk terbaru yang dikeluarkan oleh Althea ini bukan sahaja digunakan sebagai pencuci wajah tetapi bolehh dijadikan sebagai menanggalkan solekan, membantu membersihkan liang pori di wajah. Lebih istimewa ia mengandungi serum untuk melindungi, melembapkan dan yang penting membantu mengekalkan PH kulit pada tahap yang normal.



Keistimewa Althea Pore Purifying Serum Cleanser

  • tahap PH 5.5 - 6.5 untuk memastikan kulit sihat
  • membersihkan solekan dengan lebih berkesandan tidak mendatangkan kerengsaan
  • mempunyai dua fungsimembersih dan serum untuk memberikan kelembapan
  • dengan ekstrak mint leaf ia menanggalkan kotoran, membersihkan liang pori dan sel-sel kulit mati

Kali pertama Liez mencuba Althea Pore Purifying Serum Cleanser memang teruja. Bau daun mint yang segar terus buat rasa nyaman. Bahan-bahan terbaik dalam Althea Pore Purifying Serum Cleanser sangat berkesan untuk memastikan wajah kita sentiasa bersih dan segar. Liez dapat rasa kulit tak kering dan yang penting nampak bersih.
  • Mint leaf extract - menyejukkan kulit dan merengsakan kerengsaan
  • Jojoba seed oil - melembapkan kulit dam memberikankelembutan pada kulit
  • Tea tree leaf extract - mempunyai sifat antibakteria dan membantu memberSIhkan kulit lebih mendalam

Untuk menanggalkan solekan:
Langkah 1: Tuang Althea Pore Purifying Serum Cleanser pada tapak tangan atau pad tisu
Langkah 2: Sapukan pada wajah secara membulat sehingga hilang semua solekan
Langkah 3: Bilas wajah dengan air dan keringkan.

Untuk membersihkan wajah:

Langkah 1: Tuang sedikit Althea Pore Purifying Serum Cleanser pada tapak tangan 
Langkah 2: Sapukan pada wajah secara membulat dengan lembut selama 5 - 10 saat dan bilas dengan air bersih


Untuk pembelian, korang boleh dapatkan di Althea dengan harga RM 33/150ml


Website

Facebook

Instagram

14 January 2019

Misi Pencarian Untuk Memiliki Rumah Sendiri

9:38 AM 5

Misi Pencarian Untuk Memiliki Rumah Sendiri | Assalamualaikum korang.Bila sebut je pasal rumah, mesti setiap orang ada rumah idaman masing-masing kan? 
Itu belum cerita lagi kalau buat sendiri rumah atas tanah milik kita. Macam susah, tapi lepas baca panduan buat rumah di blog Dawaibesi.com yang ditulis oleh Nas Nuri Construction, kontraktor rumah banglo di Selangor, bolehlah pasang impian dari sekarang. Liez pun ada rumah idaman tapi kalau difikirkan balik agak mustahil akan dapat. Tapi topik pasal membeli rumah memang tak akan habis. Dari cerita hartanah atau rumah makin mahal harganya, cerita tentang beli rumah lebih bagus dari menyewa, beli rumah di usia muda sangat baguslah. Macam-macam yang kita dengar kan? Bagi Liez untuk membeli rumah perlu fikir banyak benda kerana tu kira investment atau pembayaran ansuran paling besar dan lama yang harus dibuat dalam hidup kita selain dari kereta. 

Liez nak story sikit tentang pencarian rumah pertama Liez dan hubby yang telah kami duduki hampir 4 tahun setelah berpindah dari rumah sewa di Ukay Perdana. 2009, bermula pencarian rumah ketika kami merancang untuk kahwin pada tahun hadapannya. Kami sibuk mencari rumah landed sebenarnya tapi bila tengok harga rumah landed di KL/Selangor semuanya harga atas RM500K keatas memang buat kami redha untuk cari kondo atau apartment sahaja. Kira ikut mana yang termampu je.

Misi mencari pun bermula menggunakan bantuan Mr Google. Pilihan pertama untuk membeli rumah adalah lokasi. Since Liez anak jati KL dan parents even adik beradik tinggal di KL jadi KL adalah lokasi utama yang dipilih. Antara lokasi di KL ni Liez suka sangat di kawasan sekitar Setapak, Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa dan kawasan yang berhampiran. Kira ini kawasan serba ada dan sebenarnya kawasan-kawasan ini dah sebati dengan kehidupan Liez. Dah boleh hafal setiap ceruk jalan.


Gambar Google
Masa dalam pencarian, Liez ada berjumpa beberapa rumah yang dicari tapi bila dapat tahu harganya,masyallah terlalu tinggidan diluar kemampuan kami. Ada yang kami pergi untuk melihat sendiri rumahnya tetapi tidak memenuhi ciri-ciri yang kami nak. Dan akhir sekali, Liez terjumpa satu projek kondominium baru yang akan dibina di Batu Caves. Mulanya, hubby Liez agak menentang kerana katanya ia berdekatan dengan lokasi tempat pembakaran mayat bagi kaum hindu. HAHAHHA~ kelakar betul bila dengar alasan itu. Nak tak nak, kami teruskan misi mencari rumah.

Nak dijadikan cerita, satu hari kami ke Carrefour (kini Aeon Big) Wangsa Maju. Kami ternampak pihak developer membuat promosi mengenai kondo yang Liez katakan sebelum ini. Liez terus ajak hubby untuk bertanya sendiri. Apa lagi,soalan demi soalan diberikan untuk mengesahkan kemusykilan itu. Yang parti, dakwaan yang itu TIDAK BENAR.

Setelah berfikir panjang, dengan harga kurang dari RM200K kami terus membuat keputusan untuk memberi kondo itu. Siap buat pembayaran RM1K untuk booking juga selesai. Waktu tu rasa lega sangat sebab impian untuk memiliki rumah kira 50% berjaya. Belum selesai bagi bab dapat kelulusan dari bank ke tidak???

Liez akan cerita selanjutnya..........

10 January 2019

Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++ & Petal Velvet Powder Untuk Perlindungan Kulit dari Sinar UV

8:30 AM 23

Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++ & Petal Velvet Powder Untuk Perlindungan Kulit dari Sinar UV | teruja sangat bila dapat suprise kotak pink dari Korea ni. Bila dapat kotak dalam ni mesti dah tahu ada produk terbaru yang Althea nak #altheaangels cuba. Althea Korea kini mengeluarkan produk di bawah label jenama sendiri iaitu Althea's Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++.

Percaya atau tidak, penggunaan krim pelindung cahaya matahari bukan sahaja membantu melindungi kulit dari pancaran sinaran UV pada kulit dan juga untuk jangka masa panjang ia membantu menjaga kulit dari kerosakan dan membuatkan kulit kekal anjal dan kurang masalah kulit. Pendedahan sinar UV yang berlebihan kepada kulit boleh memburukkan lagi keadaan kulit dan menjadikan seseorang itu nampak tua dari usianya.



ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY SPF50+ PA++++


Althea's Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++ yang dirumus dari ekstrak Rose Damask yang dapat membantu kulit korang kekal segar dan terhidrat sepanjang hari tanda rasa melekit. Bila Liez sapukan pada wajah, ia sangat ringan dan cepat meresap ke dalam kulit. Kulit nampak glowing sikit kannn? Terus jatuh chintaaaaa

Kandungan bahan dalam Petal Velvet Sunaway yang istimewa dari beberapa bahan yang jarang digunakan seperti:

  • Damask rose extract - melembapkan dan mengatasi kerengsaan, selian menjadikan kulit sihat
  • Geranium Oil - merawat jerawat dan membantu menaikkan seri wajah
  • Formulasi yang melembapkan - memberikan kelembapan pada kulit

Cara pemakaian pun senang, goncang dulu sebelum digunakan. Sapukan Petal Velvet Sunaway ke seluruh wajah yang telah dibersihkan. Kemudian korang boleh pakai foundation dan seterusnya.. mudahkan? Ringan teksturnya dan sesuai untuk semua warna kulit. Pemakaian yang berterusan bukan sahaja melindungi kulit dari gelap dan rosak tetapi melindungi kulit.

Boleh dapatkan Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++ di website Althea dengan harga RM43/55ml sekarang. Rugi tak cuba sebab bagi Liez sangat berbaloi dan sesuai dengan kulit Asia macam kita ni.


ALTHEA PETAL VELVET POWDER

Diterbangkan sekali dengan Petal Velvet Sunaway ialah Althea Petal Velvet powder yang boleh korang cuba bersama. Istimewa Petal Velvet powder ia dibuat sehalus zarah untuk menutup cela, pori-pori dan garis halus di wajah. Kira pelengkap pada solekan wajah selepas disapukan dengan bedak asas.

Terdapat 3 tona warna iaitu warna putih, perang dan edisi khas sempena ulang tahun Althea yang ke-3, warna Lavender.
Putih - sesuai digunakan untuk semua jenis kulit
Perang - sesuai untuk yang inginkan nampak natural
Pink Lavendar - untuk yang berkulit cerah

Teknologi terkini digunakan untuk mencipta Petal Velvet powder kerana ia adalah 100% mengawal sebum pada wajah pada jangka masa yang lama dan juga menyerap minyak pada wajah. Tekstur yang sangat ringan dan halus membuatkan kulit halus dan memudahkan proses solekan pada wajah.


Kandungan bahan-bahanyang terdapat dalam Petal Velvet Powder seperti :-

  • Althea - antara bunga yang berdaya tahan dan mempunyai antioksidan yang tinggi selain meningkatkan kelembapan wajah
  • Polyphnols - melindungi kulit dari sinaran ultraviolet dan cahaya matahari
  • Saponarin - merawat kulit bermasalah selain menganjalkan kulit
  • Lavendar - bukan sahaja bau yang harum tetapi menaikan seri wajah yang kusam serta melembutkan kulit.

Sapuan Petal Velvet powder diwajah selepas bedak asas akan membuatkan solekan korang lebih rata, lembut dan tahan lama. Yang peting tak mengeringkan dan tidak bercapuk seperti bedak tabur yang lain. Liez suka dengan warna Lavender kerana bukan sahaja baunya menenangkan tetapi kulit akan nampak sedikit glowing. Ala-ala kulit orang korea jugak!

Untuk penjimatan, korang boleh dapatkan set Petal Velvet Sunaway dan Petal Velvet powder (salah satu warna pilihan) dengan harga RM 53.10 sahaja. 10% penjimat jika korang beli set. Boleh klik > Petal Velvet set

Website

Facebook

Instagram

05 January 2019

Sahabat Media MMSOS Ke Gua Damai Extreme Park | Pengalaman Beraktiviti Lasak

8:30 AM 23


Sahabat Media MMSOS Ke Gua Damai Extreme Park | Assalamualaikum semua. Kali ini Liez nak kongsikan satu program yang Liez sertai bulan lepas dengan team MMSOS. Ini merupakan yang pertama kali diadakan oleh MMSOS bersama sahabat media yang bertempat di Gua Damai Extreme Park Batu Caves, Selangor.

Apa itu Panic Button MMSOS? Aplikasi Bantuan Kecemasan Pantas

Program Sahabat media MMSOS ini adalah salah satu inisiatif untuk memberikan lebih pendekatan kepada keperluan dan aplikasi Panic Button MMSOS tidak kira dimana dan bila masa sahaja pengguna berada.

Sahabat Media MMSOS Ke Gua Damai Extreme Park | Pengalaman Beraktiviti Lasak  
Selain itu, objektif lain program Sahabat Media MMSOS diadakan ialah:
  • Membina jati diri para peserta disamping meningkatkan kualiti kerja
  • Meningkatkan kemahiran asas kepimpinan dan keyakinan peserta
  • Menanam sikappeka terhadap peranan individu dalam komuniti atau organisasi
  • membeerikan pendedahan dalamaspek kemahiran berkomunikasi dan kemahiran interpersonal
  • mengetahui keperluan asas dalam aspek nilai tambah kemahiran individu
  • memupuk sikap bekerjasama dikalangan rakan sekerja dan masyarakat
  • memberikan pendedahan terhadapcara menyelesaikan masalah
  • peserta dapat bersuai kenal dengan lebih rapat diantara satu sama lain dari segi komunikasi, kepimpinan, mengatur strategi dan bekerjasama dalam satu pasukan.
  • peserta berpeluang mengenali kebolehan dan kelebihan diri sendiri dalam menghadapi cabaran.
Sahabat Media MMSOS Ke Gua Damai Extreme Park | Pengalaman Beraktiviti Lasak  
Selain itu, program Shabat media MMSOS ini sangat berfaedah untuk para peserta menonjolkan sifat kepimpinan, gaya pengurusan, pengurusan masa dan kerja berpasukan. Ia juga mewujudkan semangat setiakawan dalam menghadapi masalah dan rintangan yang ditempuh sepanjang aktiviti di Gua Damai ini.

PENGALAMAN MENJELAJAH GUA DAN TREKKING | Teruja dan berjaya ditempuhi

Cabaran yang telah diatur dalam program ini adalah peserta akan menjalankan aktiviti jelajah gua (caving) dan trekking. Ini adalah pertama kali Liez mencuba sesuatu yang mencabar diri Liez bersama dengan rakan-rakan yang lain di Gua Damai Extreme Park. 
Sahabat Media MMSOS Ke Gua Damai Extreme Park | Pengalaman Beraktiviti Lasak  
Perasaan agak gentar dan tidak yakin di awalnya sebab memandangkan Liez tidak membuat sebarang persiapan dari segi fikizal dan mental sebelum menyertai acara ini. Dalam rasa tidak yakin, tapi hati Liez tetap berbisik untuk mencuba aktiviti ni. Kalau difikirkan balik, kalau Liez sahaja nak mencuba aktiviti macam ini seorang diri memang takkan berlaku, kan?? Jadi ini adalah peluang untuk Liez dan juga peserta lain untuk merasai cabaran ini. Sejujurnya Liez bukan seorang yang phobia pada gelap atau tempat yang sempit, jadi ini yang buat Liez nak cuba.
Sahabat Media MMSOS Ke Gua Damai Extreme Park | Pengalaman Beraktiviti Lasak  

Bermula dengan menjelajahi gua yang sempit dan gelap. Uisshhh, agak-agak dengan badan Liez yang comel ini lepas ke untuk masuk ke celah-celah batuan gua tu? Memasuki dua gua di antara tujuh gua yang ada disitu pada awalnya mudah walaupun terpaksa memanjat batu dan mendaki tangga yang kecil. Kemudian terpaksa meniarap dan mengesot untuk memasuki ruang gua yang kecil dan unik memang buat Liez bangga dengan diri Liez sendiri. Alhamdulillah, Liez berjaya tempuhi untuk memasuki ruang gua yang sempit.

Keluar dari gua dengan memanjat tangga kecil yang tegak untuk meneruskan aktiviti trekking. Yang ini Liez dah pernah buat walaupun laluan trekking yang pendek. Tapi kali ini laluan trekking untuk sampai ke tempat berkumpul mengambil masa satu jam. Mencabar sangat dengan laluan yang curam dan licin. Ada sahaja rakan-rakan lain dan Liez sendiri mengalami masalah tergelincir dan jatuh. Belum lagi kena memanjat batu-batu yang tajam dan jauh langkahannya. Nasib ada rakan-rakan yang sanggup memberi bantuan.

Sebenarnya sepanjang beraktiviti lasak di Gua Damai Extreme Park ini, korang tak perlu risau kerana akan ada orang yang berpengalaman ditugaskan untuk mengawal pergerakkan dan keselamatan di sana. Mereka adalah yang terlatih dalam semua aktiviti di Gua Damai Extreme Park ini.

Sahabat Media MMSOS Ke Gua Damai Extreme Park | Pengalaman Beraktiviti Lasak  
Akhir kata, Liez boleh katakan program Sahabat Media MMSOS di Gua Damai Extreme Park ini berjaya mendapat sokongan dari pihat media dan juga peserta-peserta dari MMSOS sendiri.Program yang berjaya mendidik dan memberikan semangat kepada peserta juga kepentingan menjaga keselamatan diantara satu sama lain. Liez berharap agar pihak MM Synergy Sdn Bhd dapat meneruskan program begini untuk masa akan datang.

Bagi yang ingin mencuba aktivitidi Gua Damai boleh dapatkan maklumat lanjut seperti dibawah:


Gua Damai Extreme Park
Kampung Melayu Wira Damai,
Batu Caves Selangor

Waktu operasi:
Isnin - Ahad
9.00pagi - 6.00 petang

03 January 2019

Titi Kamal X Althea's Cipta Haruman Mempesona Stay Fresh Body Sparkling Mist

4:49 PM 20


Titi Kamal Althea's Cipta Haruman Mempesona Stay Fresh Body Sparkling Mist | Bak mengimbau kembali ke zaman persekolahan dulu, body mist memang Liez gunakan sebagai wangi harian. Manalah mampu nak beli perfurm zaman dulu kan, so body mist lah yang menjadi penggantinya. Wajib guna body mist sebab badan jenis berpeluh seharian di sekolah dan petang bersukan pula. Setelah sekian lama, Liez mula jatuh cinta dengan body terbaru keluaran Althea

Althea X Titi Kamal Stay Fresh Body Sparkling Mist 

Althea kali ini berkolaborasi dengan aktress dalam memperkenalkan produk terbaru Stay Fresh Body Sparkling Mist . Pemilihan aktress dan penyanyi terkenal Indonesia, Titi Kamal sangat sesuai dengan karakter dan personaliti artis terkenal Asia ini yang menggemarkan baunya yang lembut dan segar.
Titi Kamal X Althea's Cipta Haruman Mempesona Stay Fresh Body Sparkling Mist
Istimewanya Stay Fresh Body Sparkling Mist adalah adalah gabungan haruman buah-buahan dan bunga yang mencipta bau elegen dan manis. Sangat wangi dan segar haruman gabungan dari buah orange, peach dan bunga mawar Damask. Liez jatuh hati!!!!

Mawar Damask - membuatkan kulit terhidrat dan memberikan bau yang lembut
Orange - menaikan wangian
Bunga Elder - menyejukkan dan melembutkan kulit selain mencetus bauan feminin

Antara Bahan lain: 
Alcohol, Water, Glycerin, Fragrance, Pentylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Rosa Damascena Flower Water, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Sambucus Nigra Flower Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Flower Extract, Magnolia Liliflora Flower Extract, Plumeria Rubra Flower Extract, Lilium Tigrinum Extract, Ethylhexylglycerin

Nak cuba produk Althea yang terbaru? > Althea Milk Peel Cream Mask

Stay Fresh Body Sparkling Mist bukan sahaja memberikan haruman yang segar berpanjangan tapi memberikan kelembapan pada kulit dan rasa dingin. Haruman yang kekal selama berjam-jam akan buatkan korang rasa yakin untuk bergerak lincah tanpa perlu risau akan bau badan yang disebabkan peluh.

Titi Kamal X Althea's Cipta Haruman Mempesona Stay Fresh Body Sparkling Mist
Menjadi rutin Liez dengan meyemburkan pada badan setiap kali mandi bagi menimbulkan mood segar dan tenang setiap hari. Serius jatuh hati even bila bangun pagi masih melekat baunya di badan. Wajib dibawa kemana-mana je. Boleh tergoda Encik Suami bila terbau wanginya hebat ni


Althea X Titi Kamal Stay Fresh Body Sparkling Mist
Tak rugi kalau korang cuba tau dan Liez yakin korang akan jatuh hati dan repeat beli. Boleh dapatkan dengan harga RM35/100ml. Bagi yang baru ingin mendapatkan produk-produk di Althea boleh guna kod NEW-MY dan dapat diskaun 15% dan PERCUMA penghantaran jika membeli 2 barang keatas



Pelbagai promosi menarik,korang bole layari :

Website

Facebook 

Instagram