Friday, October 23, 2020

PG Mall Perkenal Kempen Beli Barangan Malaysia Bantu Pengusaha Tempatan Sepanjang PKPB

Friday, October 23, 2020 5

PG Mall Perkenal Kempen Beli Barangan Malaysia Bantu Pengusaha Tempatan Sepanjang PKPB | Sejak negara kita dikenakan PKP dari bulan March yang lepas, Liez dan encik suami mengambil keputusan untuk membeli barangan harian dan keperluan secara atas talian. Bukan apa, ini untuk mengelakkan diri dan keluarga dari terdedah kepada Covid19 yang makin meningkat sekarang ni. Bab membeli secara atas talian, tugasan yang Liez uruskan. Memang hobi Liez membeli barangan secara online dan PG Mall menjadi salah satu pilihan utama Liez untuk membeli belah.


PG Mall adalah satu platform E-commerce No.1 Malaysia yang mula bertapak pada tahun 2017 dan merupakan satu-satunya platform E-commerce Malaysia yang kian popular. PG Mall juga tersenarai sebagai salah satu dari 3 E-commerce yang kerap dilawati oleh iPriceinsight (https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/dan menawarkan pelbagai keperluan dari perhiasan rumah, keperluan barangan dapur, pakaian bayi dan kanak-kanak, pakaian dewasa lelaki dan wanita dan banyak lagi. 

PG Mall telah menjalankan Kempen Beli Barangan Malaysia #BarangBaikBarangKita untuk menggalakkan pengguna membeli barangan buatan Malaysia dan membantu pengusaha tempatan dalam menghadapi pertumbuhan ekonomi yang kurang memberangsangkan disebabkan Pandamik Covid19. Usaha ini juga untuk merangsangkan pertumbuhan ekonomi domestik dan juga memberikan kesedaran kepada masyarakat tentang kualiti produk buatan Malaysia yang mampu bersaing di peringkat antarabangsa.

Kempen bermula dari Julai sehinga Disember 2020.

Kod Kupon: KBBM20 untuk diskaun RM20 dengan pembelian minimum RM50
Kod Kupon: KBBM30 untuk diskaun RM30 dengan pembelian minimum RM100

Dengan membeli barangan jenama buatan Malaysia seperti barangan keperluan harian, produk kanak-kanak dan bayi, produk kecantikan dan kesihatan, Automotif dan sukan, barangan elektrik dan barangan fesyen. 

Antara jenama tempatan yang menawarkan potongan harga menarik: 
Selain itu, bagi peminat hiasan rumah boleh juga mendapatkan pelbagai barangan di Kempen Home Essential bermula 19 hingga 31 Oktober 2020


Gunakan kod "LIFESTYLE" untuk diskaun RM15 dengan pembelian minimum RM60

Banyak barangan keperluan dan hiasan rumah dengan harga yang berpatutan disamping potongan harga yang diberikan. Liez dah mula rambang mata ni sebab kebetulan Liez dalam proses mengubahsuai ruang tamu.


Jangan lepaskan peluang membeli belah di PG Mall untuk mendapatkan semua potongan harga dan disamping itu kita membantu sesama kita untuk meningkatkan ekonomi negara dengan membeli barangan buatan Malaysia #BarangBaikBarangKita! Jom Checkout Sekarang!!


#PGMall  #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #ByMalaysiansToMalaysians #BarangBaikBarangKita #Homeessentials #Stayathome

Thursday, October 22, 2020

Sharifah Shahira Jumpa Rahsia Bantu Sakit Lutut Ibunya

Thursday, October 22, 2020 1

RUPANYA dah lama aktres dan penyampai radio popular, Sharifah Shahira mencari produk yang boleh melegakan sakit lutut ibunya.

“Jadi ini berita gembira buat ibu saya. Tapi saya sebenarnya juga sudah kena belajar pakai benda ini. Umur macam saya ini, kena ambil tahu. Lainlah orang badan ringan tetapi keturunan saya pula badan besar, berat, jadi mudah sakit lutut.

“Kalau saya berjalan pun dah pakai selipar. Buat show pun pakai selipar. Takut kena effect bila ramai orang tua selepas umur 50 ke atas atau wanita menopaus, mudah sakit-sakit lutut. Tapi Alhamdulillah tahun 2020, saya terjumpa produk ni.

“Mulanya beli untuk mak, sebab dia susah nak bangun dari duduk. Nak bergerak pun perlahan sebab nak adjust tulang-tulang. Tapi saya pun pakai,” kata Sharifah Shahira tentang produk Gel Amani.

“Tapi jangan harap sekali pakai, terus baik. Kena pakai hari-hari, insyaAllah akan lega dan sakit semakin kurang,” katanya yang turut menggunakan Gel Amani buat suaminya, Ijoy Azahari yang gemar bermain golf.

Bukan setakat Gel Amani, nampaknya Sharifah Shahira juga mengambil Pati Jus Amani yang mengandungi madu, kurma, delima, minyak zaitun dan habbatus sauda sebagai rutin hariannya.

Katanya, Pati Jus Amani mudah diambil kerana siap sedia diminum tanpa perlu dibancuh dengan air.

Senang makannya, buka dan makan. Sebagai wanita berkarier, mana ada masa sangat.

“Pati Jus Amani ini bagus untuk membantu menambah tenaga saya. Umur macam saya lebih 40 tahun ini kena mesra dengan produk begini. Nak bertenaga dan saya pula suka pot pet pot pet, maka saya perlukannya. Yang penting tiada gula, jangan risau dan mereka yang ada kencing manis pun boleh makan Pati Jus Amani,” katanya menerusi satu rakaman video.

 

Menurut Pengarah Urusan Amani Life Sdn Bhd, Leo Adiputra, produk Gel Amani telah membantu hampir sejuta pengguna sejak dikeluarkan pada 2014 dan dihasilkan dengan teknologi biotech yang disokong oleh komuniti Eropah.

Anda boleh dapatkan produk Amani dari ejen-ejen online dan kedai jamu di seluruh negara.

KENAPA PERLU MEMILIH GEL AMANI ?

✅ Telah membantu hampir 1 juta pengguna sejak tahun 2014.

✅ Dijamin selamat oleh KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA di bawah kategori ubat traditional. Nombor kelulusan : MAL17086021TC

✅ Dijamin HALAL oleh JAKIM. Nombor sijil halal : MS2424:2012

✅ Dihasilkan dengan teknologi biotech yang disokong oleh kominiti Eropah. Mematuhi piawaian antarabangsa untuk menjamin mutu dan kualiti.

✅ Mudah dibawa kemana-mana kerana disimpan dalam botol plastik yang ringan dan tak mudah pecah sehingga boleh dimasukkan ke dalam poket seluar.

✅ Rasanya yang sejuk berangin sangat selesa pada kulit membuatkannya sesuai untuk digunakan oleh pelbagai peringkat usia.

✅ Berbentuk cecair, mudah kering tanpa kesan melekit.

✅ Harganya berbaloi dan tidak membebankan : RM35 (30ml) & RM60 (60ml).

Untuk dapatkan produk ini atau ingin tahu dengan lebih lanjut boleh layari Facebook

Sunday, October 18, 2020

5 Restoran Pizza Sekitar Lembah Klang Yang Patut Di Cuba Oleh Pencinta Pizza Luar Sana

Sunday, October 18, 2020 2
5 Restoran Pizza Sekitar Lembah Klang Yang Patut Di Cuba Oleh Pencinta Pizza Luar Sana | PIZZA. Salah satu makan western yang boleh dikatakan mempunyai peminatnya yang ramai di seluruh dunia, termasuk di Malaysia. Bagi peminat pizza, antara yang terbaik adalah pizza yang dibuat dari pelbagai bahan yang berbeza. Apa yang paling penting dalam pembuatan pizza, adalah doh pizza yang tidak terlalu kenyal atau terlalu rapuh. Topping juga mainkan peranan penting dalam menambahkan lagi kesedapan sesuatu pizza tersebut. 


Siapa yang tak suka makan pizza tak tahulah. Yang pasti pizza ni memang sedap dan sesuai dinikmati oleh semua golongan dari kanak-kanak, dewasa sehinggalah kepada warga emas. Pizza ni juga ada pelbagai variasi dan boleh membuatkan diri rasa puas jika dapat menikmati pizza yang benar-benar sedap!

Gabungan doh pizza yang lembut bersama topping yang penuh dengan sos yang secukupnya, benar-benar mengamit selera. Makin best kalau dapat makan ketika masih panas-panas. Terasa cair keju di dalam mulut. Puashati sangat-sangat. Kat mana ada pizza sedap di Lembah Klang KL? Kat sini ada 6 cadangan tempat makan pizza yang menarik untuk kita kunjungi beramai-ramai. 

1. Dave’s Bistro, Bar & Grill
Di restoran Dave’s Bistro, Bar & Grill ini terdapat pelbagai jenis pizza dengan rasa yang pelbagai. Ia mampu menepati cita rasa sesiapa sahaja dan antara menu yang paling popular adalah Traditional French Pissaladiere dengan topping sos tomato, bawang caramelized manis, tomato confit, buah zaitun dan ikan bilis. Gabungan yang luar biasa untuk rasa yang sangat meletup.

Di restoran ini juga turut menghidangkan pelbagai jenis hidangan Perancis dan Itali yang lain merangkumi daging, pasta, pencuci mulut dan lain-lain lagi. 



Alamat: 
Lot G209, Promenade, Ground Floor, 1 Utama Shopping Centre, Bandar Utama, Selangor.

Masa operasi: 
setiap hari (11.00am - 11.00pm)

2. Eatalia @ Telawi
Apa yang anda akan lakukan jika mahu merasakan masakan Itali? Sudah pastinya anda akan mula mencari makanan itali. Begitu juga dengan Pizza, sudah pastinya ramai antara anda diluar sana sangat meminati pizza asli dari Itali. Tetapi di mana mahu mencari pizza Itali yang sangat sedap?

Tidak susah manapun, anda boleh mencubanya di Eatalia. Apa yang lagi best pasal Eatalia ialah, anda bukan sahaja dapat merasa makanan Itali tetapi dekorasi restoran ini juga mempunyai dekorasi Itali. Jadi, anda akan merasa seperti makan di Itali.


Alamat: 
25, Jalan Telawi 2, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: 
Dibuka setiap hari (11.00 pagi - 12.00 pagi)

Hubungi: 
03-2288 8188

3. Nerovivo @ Bukit Ceylon
Sebagai sebahagian daripada restoran yang di miliki oleh Nerogrup, Restoran Nerovivo mempunyai reputasi yang sangat baik yang dimiliki oleh kumpulan ini dalam masakan Itali salah satu menu mereka ialah Pizza mereka yang sangat sedap.

Bukan sahaja, menunya yang sedap tetapi juga gaya kontemporari yang terdapat pada restoran ini membuatkan restoran ini menjadi pilihan pencinta pizza di sekitar Lembah Klang.


Alamat: 
8, Lorong Ceylon, Bukit Ceylon, 50200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: 
Dibuka setiap hari (11.30 pagi - 11.00 malam)

Hubungi: 
03-2070 0530

4. Enorme @ PJ Centrestage
Antara pizza yang menjadi pilihan ramai adalah pizza yang dibakar dengan menggunakan cara tradisional iaitu di bakar dengan bakar menggunakan kayu api. Rasanya akan menajdi lebih enak berbanding dengan pizza yang di baar menggunakan cara moden.

Jadi, sekiranya anda mencari pizza yang dibakar kayu bakar yang sangat sedap, Enorme yang terletak di PJ Centrestage adalah tempat yang tepat dan tempat yang patut anda pilih jika hendak makan pizza yang enak dan sedap. Apa yang lagi best anda boleh menggunakan pizza delivery untuk menempah pizza di sini.


Alamat: 
P-G-20, Podium PJ Centrestage, No.1, Jalan 13/1, Seksyen 13, 46200 Petaling Jaya, Selangor

Waktu operasi: 
Isnin - Jumaat (10.00am - 3.00pm, 6.00pm - 11.00pm), Sabtu - Ahad (10.00am - 11.00pm)

Nombor Telefon: 
03-7661 0651 

5. Bello @ Pavilion
Pavilion merupakan salah pusat membeli belah yang terkenal di negara kita. Disini, bukan sahaja menjadi lubuk untuk mereka membeli belah dan juga menjadi lubuk makanan yang sedap dan menyelerakan. 

Dalam Pavilion terdapat satu restoran yang di beri nama Bello yang diasaskan oleh salah seorang chef Itali yang paling lama berkhidmat di KL, aka Federico Michieletto. Tempat makan kontemporari ini mungkin mencerminkan lokasi kosmopolitan di mana restoran itu berada, tetapi menunya juga banyak menu Itali termasuk juga Pizza itali yang terdapat pada restoran ini.


Alamat: 
Lot. 6.01.03, Level 6, Pavilion, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur.

Waktu operasi: 
Dibuka setiap hari (10.00 pagi - 10.00 malam)

Hubungi: 
03-2148-8108

6. Sassorosso Italian Restaurant @ Lorong Yap Kwan Seng
Jika anda mahukan pizza yang mempunyai rasa asli Itali, Sassorosso Italian Restaurant yang patut anda pilih. Terletak di tengah-tengah ibu kota negara, pengasas restoran ini iaitu Giovanni, sangat menekankan soal rasa kesedapan dan keaslian Pizza tersebut. Sehinggakan bahan-bahan yang digunakan dalam masakannya dan pembuatan pizzanya di import khas dari Itali.


Alamat: 
9, Lorong Yap Kwan Seng, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: 
Ahad - Khamis (12.00pm - 3.00pm, 6.00pm - 11.00pm), Jumaat (12.00pm - 3.00pm, 6.00pm - 12.00am), Sabtu (6.00pm - 12.00am)

Hubungi: 
03-2166 6428

Pada masa kini, untuk menempah pizza sangat mudah. Malah, anda tidak perlu bersusah payah keluar rumah dan meredah kesesakan lalu lintas semata-mata mahu membeli pizza kegemaran anda. 



Antara pihak yang boleh digunakan untuk servis penghantaran makanan sercara terus dari restoran ke rumah adalah Foodpanda. Apa yang anda perlu lakukan hanya dengan menempah pizza kegemaran melalui Aplikasi Pizza Delivery dan biar pihak team penghantaran Foodpanda hantarkan pizza itu hingga ke hadapan pintu rumah.



Jangan susahkan diri sendiri dan jangan juga beri risiko kerana buat masa ini masih ada pihak lain yang boleh membantu dalam memenuhi kehendak selera kita yang mahu makan itu dan mahu makan ini.

Tuesday, October 13, 2020

Eksklusif Cabutan Bertuah Vits Kini Kembali Lagi

Tuesday, October 13, 2020 2

Eksklusif Cabutan Bertuah Vits Kini Kembali Lagi | Baru-baru ini, sebuah pengeluar produk berasaskan mi segera yang telah bertapak di Malaysia sejak 1975 lagi telah melancarkan sebuat program Cabutan Bertuah berkolaborasi bersama sebuah pasaraya terbesar di Malaysia AEON yang telah mendapat sokongan  yags angat menggalakkan. Program VIT'S AEON CABUTAN BERTUAH yang telah berlangsung sebelum ini dari tarikh  13 Ogos hingga 16 September 2020 telah berjaya di menangi oleh seramai 54 pemenang.

Apa yang anda perlu lakukan adalah dengan hanya membeli produk VIT'S dari Pasaraya AEON seluruh Malaysia dan imbas kod yang terdapat di paket. Nombor bertuah akan di cabut secara live di Facebook Vits pada setiap hari Khamis jam 12 tengahari.

Tapi jangan berasa kecewa jika anda terlepas tawaran hebat itu kerana Vit’s sekali lagi telah menlancarkan program cabutan bertuah ini musim kedua.

VIT’S EXCLUSIVE LUCKY DRAW bakal bersiaran langsung pada waktu yang sama iaitu pada jam 12 tengahari setiap hari Khamis di Facebook Page Vits. Pelbagai hadiah menarik untuk anda menangi setiap minggu. Apa yang anda perlu lakukan adalah:

1) Dapatkan produk 2 pek Vits Italian Mi Goreng Bolognese dan Aglio Olio di pasaraya terdekat anda atau secara online


2) Scan QR code untuk sertai cabutan bertuah ini.
3) Isi infomasi di dalam boring tersebut
4) Nyatakan 5 angka bertuah anda
5) Masukkan resit pembelian 2 produk VITS ITALIAN MI GORENG
6) Nantikan setiap Khamis di facebook live untuk undian secara live

Hadiah untuk Vits Exclusive Lucky Draw adalah seperti berikut:

Grand Prize: Vespa Sprint 150
1st Prize: Iphone 11 Pro Max / Samsung Galaxy Z Flip
2nd Prize: Nintendo Switch / Realme 6 Pro
3rd Prize: Buffalo Pro Chef Plus Air Fryer / Toros 6L Pressure Cooker
Consolation Prize: MiGor Facemask + Vit’s Italian Mi Goreng Series

Peraduan cabutan bertuah ini akan dilangsungkan sehingga 26 November ini di mana semua orang berpeluang untuk memenangi hadiah yang menarik cabutan bertuah bernilai sehingga RM 20,000.00.


Wednesday, October 7, 2020

Shopee 10.10 Brands Festival celebrates brands with exclusive deals

Wednesday, October 07, 2020 1

Shopee 10.10 Brands Festival celebrates brands with exclusive deals | Shopee 10.10 Brands Festival is here and it features endless deals from your favourite brands! 


Happening now till 10 October, the Shopee 10.10 Brands Festival is powered by Mydin, Phillips, realme, P&G, Watsons, L'Oréal, Colgate, Dr Cardin, Enfagrow, Nankid, Wyeth, Photobook, Perfect Diary, Akemi, Her Jewellery and Bag Station.

But with so much to choose from, wouldn’t it be great if there was a list of things to look out for? Don’t worry, we got you covered with this Shopee 10.10 guide:-

Daily Free Shipping: Look out for the limited quantity free shipping vouchers that will see minimum spend lowered to RM10 (Normal: RM40) at 12AM and 12PM daily! On 10 October, it gets even better as these free shipping vouchers will be valid platform-wide at 12AM, 10AM, 12PM and 10PM. 

More Brands, Better Discounts: The Million Dollar Brands Discounts in-app portal is jam-packed with even more brands such as Panasonic, Samsung, Philips, Goldheart, Fitness Concept, Levi’s, Nestlé and many more that are offering greater discounts. 

Daily RM10 Deals: There are RM10 deals happening daily during Shocking Sale so make sure to check the App regularly to get items such as a wireless mouse, yoga ball, tripod stand and cute bags for just RM10! On 10 October, Shopee will be increasing the number of Shocking Sale to 12 times, giving users more opportunities to grab RM10 products. 

RM1 & Below: As if the RM10 deals are not awesome enough, users can also search for items across Home & Living, Health & Beauty, Baby & Toys, Fashion, Electronics and Sports & Hobbies that are sold for only RM1. Yes, you heard it right - RM1! If you think that cannot get any better, well, it can! There are even 10 sen items which you can get shipped to you for free with NO MINIMUM SPEND!

Super Brands Spotlight: Every day, selected brands from Shopee Mall will be in the spotlight so shoppers get to enjoy exclusive vouchers and free gifts from them. On 10 October, there will be up to 50 brands featured on the platform for users to grab limited-time deals from 12AM-2AM. Shopee Mall houses products that are 100% authentic, along with a 15-day return policy and also nationwide free shipping.

Shopee Shoppers’ Choice Awards: What’s new in this 10.10 Brands Festival is the Shopee Shoppers’ Choice Awards. Users can vote for their favourite products starting from now to 8 October, and the most popular item (of course with the most votes) will be sold at its best price on 10 October. So, get ready to vote, vote, vote! 

Shopee Voucher Hunt: Another addition to Shopee’s 10.10 Brands Festival is the Shopee Voucher Hunt. Keep your eyes wide open on 9 October starting midnight as four clues will be revealed on the Shopee Voucher Hunt page. First 1,000 users to solve the code will get to claim the RM50 no minimum spend cash voucher and can enjoy the results of their hard work on 10 October.

Shopee Games: The 10.10 Brands Festival would not be complete without Shopee’s signature games. Play Shopee Poly, Shopee Farm, Shopee Link, Shopee Candy, Shopee Claw, Lucky Prize and the crowd favourite Shopee Shake which will take place specially on 10 October. Hurry, set your reminders to win up to RM1 million in prizes including a Dyson V8 Vacuum Cleaner, vouchers and coins!

ShopeePay: For those using ShopeePay to checkout, they stand to enjoy extra free shipping vouchers. From 5 to 10 October, users will earn an entry to win up to 10,000 Shopee Coins when they top up a minimum of RM50 into their ShopeePay Wallet. Final pro tip: top up your ShopeePay wallet for effortless shopping on 10 October.

So, what else are you waiting for? Check out the Shopee 10.10 Brands Festival here - https://shopee.com.my/m/1010-festival

ShopeePay: For those using ShopeePay to checkout, they stand to enjoy extra free shipping vouchers. From 5 to 10 October, users will earn an entry to win up to 10,000 Shopee Coins when they top up a minimum of RM50 into their ShopeePay Wallet. Final pro tip: top up your ShopeePay wallet for effortless shopping on 10 October.


So, what else are you waiting for? Check out the Shopee 10.10 Brands Festival here - https://shopee.com.my/m/1010-festival


Monday, October 5, 2020

Matcha Lovers Should Check Out These New Drinks At Gong Cha

Monday, October 05, 2020 3

Matcha Lovers Should Check Out These New Drinks At Gong Cha | Yes, you heard it right, Malaysians’ favourite bubble tea chain Gong Cha and Malaysia’s no.1 e-commerce platform Shopee are back for another round of special drinks. This time, they will be enticing matcha lovers with a whole new series of matcha drinks called the 10.10 Festival Drinks in celebration of Shopee 10.10 Brands Festival. 


Brewing for a limited time only, matcha lovers will be treated to three exclusive drinks - Matcha Coffee Latte, Matcha Marble and Matcha Latte which are only available for purchase via the Shopee App from now till 25 October.

Matcha Coffee Latte

Who would have thought that matcha and espresso can go hand-in-hand in one drink. The silky fine matcha powder coated with milk and the rich espresso shot create a beautiful layered beverage. If you can't decide between iced coffee and a matcha latte, how about enjoying the best of both worlds at once!

Matcha Marble

An Instagram-worthy drink thanks to the beautiful marble texture created by the blending and weaving of fine matcha powder into rich milk to form a smooth and silky look. Sweetened to your preference, the drink is topped off with a layer of Gong Cha’s signature creamy milk foam that leaves you wanting for more. 

Matcha Latte

Feel refreshed, especially on a hot day, when you take a sip of the iced matcha latte. Psst! We hear that matcha latte has some health benefits! So what are you waiting for?  

The Gong Cha e-drink series can only be purchased digitally via the Shopee App and redeemed at all Gong Cha outlets nationwide. Get the Shopee x Gong Cha 10.10 Festival Drinks exclusively on Shopee through the Food & Services Vouchers in-app portal from now to 25 October.

Fans can enjoy the drinks at an introductory price of RM10. Save more when you purchase the drinks at RM5 only this October on these special dates: 3, 7, 10, 15, 18, 21 & 24.

The 10.10 Festival Drink is in conjunction with the Shopee 10.10 Brands Festival that is taking place from now to 10 October. The region’s biggest online shopping event for brands like Gong Cha and many more, the Shopee 10.10 Brands Festival is bound to surprise users with greater savings. Enjoy exclusive RM10 deals, free shipping with a minimum spend of RM10 and choose a wide selection of 100% authentic products from favourite brands via the Million Dollar Brands Discounts in-app portal. Users also stand to win prizes, vouchers and Shopee Coins worth up to RM1,000,000 when they play Shopee Games such as Shopee Farm, Shopee Claw, Shopee Poly and more.

What are you waiting for? Visit https://shopee.com.my/gongcha-shopee-series now! 

Thursday, October 1, 2020

JACK ‘N JILL CLOUD 9 Ceriakan Malaysia Dengan Gerakan ‘BITE-TARIK-SENYUM’

Thursday, October 01, 2020 3
JACK ‘N JILL CLOUD 9 Ceriakan Malaysia Dengan Gerakan ‘BITE-TARIK-SENYUM’ | Senyuman adalah satu gerak isyarat yang boleh menghasilkan impak yang menakjubkan. Walau sekecil dan seringkas manapun, ia mampu meningkatkan semangat dan menenangkan hati seseorang, ataupun memulakan sesuatu perbualan. Senyuman merupakan bahasa sejagat yang boleh menjalinkan kemesraan tanpa mengira latar belakang, budaya dan geografi. Maka, di ketika kita sedang mengharungi masa yang mencabar ini, ternyata dunia ini memerlukan lebih senyuman berbanding dengan sebelumnya.



JACK ' n JILL Cloud 9 menandakan Hari Senyuman Sedunia pada 2 Oktober 2020 dengan gerakan berkongsi senyuman di seluruh Malaysia. Coklat Cloud 9 sememang dikenali oleh generasi-generasi rakyat Malaysia kerana ia membawa senyuman melalui cara memakan yang ikonik, iaitu menggigit dan kemudian menarikkan karamel yang kayanya. Gabungan gigitan coklat yang lazat dan tarikan karamel yang menyeronok selalu meninggalkan senyuman yang menggembirakan. Kini didapati dalam pek wajah serba baharu, Cloud 9 menjemput semua rakyat Malaysia untuk berkon
gsikan gambar senyuman terbaik mereka di media sosial dengan #jomchocotarik. Menerusi pergerakan ini, Cloud 9 berhasrat untuk mengumpul 999 senyuman dengan #jomchocotarik, untuk menambah lagi senyuman dengan mendermakan RM5,000 kepada Persatuan Klef Bibir dan Lelangit Malaysia (CLAPAM).

Organisasi tidak berasaskan keuntungan ini membantu dan menasihati ibu bapa dan keluarga individu yang dilahirkan dengan berkeadaan klef (sumbing) bibir dan lelangit, CLAPAM juga berfungsi sebagai penghubung antara ahli dan pakar perubatan.

Di samping itu, 30 penyerta dengan senyuman yang paling kreatif akan menerima beg cenderahati 'Bite-Tarik-Senyum' dari Cloud 9.


“Senyuman memang ada banyak keajaiban; ia boleh dikatakan sebagai sejenis kuasa ghaib yang dimiliki oleh setiap manusia tidak kira tua atau muda. Kami mengadakan kempen ini seiring dengan wajah pek coklat Cloud 9 yang baharu dan dikemaskini kerana seperti coklat kami, senyuman boleh menceriakan suasana dan berkongsi perasaan yang ramah. Kami berharap bahawa rakyat Malaysia akan turut menyertai kami dalam usaha untuk meningkatkan satu sama lain dan berkongsikan kegembiraan sesama dengan seukir senyuman yang mudah,” kata Rachmawati Sutarto, Pengarah Pemasaran (Singapura, Indonesia dan Malaysia), URC Snack Foods. 


Kini dengan bungkusan penampilan baru, coklat klasik Cloud 9 adalah kudapan kegemaran ramai yang padat dengan gabungan inti kacang panggang keemasan, karamel menggiurkan yang menawarkan tarikan istimewa, dan nugat lembut lengket, dilapisi dengan coklat kaya. Cloud 9 didapati dalam empat varian lain - Plus, Fruit & Nut, Overload dan Crispies, setiap gigitan bar coklat Cloud 9 menjanjikan pengalaman 'Bite - Tarik - Senyum' yang tidak dapat dilupakan.


Untuk maklumat lanjut, layari laman Facebook (https://www.facebook.com/cloud9malaysia/) dan laman Instagram kami (https://www.instagram.com/cloud9my/)


#jomchocotarik
#cloud9my
#cloud9malaysia