Tuesday, December 15, 2020

Tonton Drama Sha & Shah ep1 hingga ep 16 akhir


Tonton Drama Sha & Shah Ep 1 hingga Ep 16 akhir | Pasti ramai yang rindu nak tengok Kamal Adli dalam drama lagi selepas tamatnya Drama Perempuan Tanpa Dosa tu kan.  Kita memang geng dan sebagai peminat Kamal Adli, memang tak pernah jemu menonton lakonan dia yang lawak tu jadinya saya kongsi antara drama dia yang cukup menarik dan diingati.

Drama Sha & Shah ialah sebuah Drama televisyen yang ditayangkan di Astro Ria & Astro Ria HD. Dibintangi oleh Kamal Adli, Syatilla Melvin, Azwan Kombos, Shima Anuar & ramai lagi.


Tonton Drama Sha & Shah ep1 hingga ep 16 akhir

Pelakon

Kamal Adli sebagai Faris Amerul Shah, Syatilla Melvin sebagai Sha, Shima Anuar sebagai Atilia, Azwan Kombos sebagai Iskandar, Nina Iskandar sebagai Mariatie, Aizat Hassan sebagai Syed Adif, Kartina Aziz sebagai Puan Sri Marina, Rahim Jailani sebagai Tan Sri Borhan, Fathil Dani sebagai Datuk Shukri, Raja Azmi sebagai Datin Latifah, zhan Rani sebagai Dato' Mustafa


Mengisahkan tentang 2 sahabat baik iaitu Shah (Kamal Adli) & Sha (Syatilla Melvin) yang telah berkawan sejak kecil lagi.Mereka terpisah bila Shah ke luar negara untuk melanjutkan pelajaran. Manakala Sha pula membuat keputusan untuk belajar di Malaysia saja.

Bila Shah kembali ke Malaysia, dia mendapat tahu bahawa dia & Sha telah pun dijodohkan. Shah menolak cadangan ibunya itu kerana dia tidak mahukan komitmen & lebih gemar berkawan dengan ramai wanita. Malah dia menganggap Sha hanya sekadar sahabat baik. Namun ibunya (Kartina Aziz) pula mengugut untuk menjodohkannya dengan gadis lain.

Kerana tiada pilihan lain, Shah lebih rela berkahwin dengan Sha berbanding dengan wanita yang langsung tidak dikenalinya. Pada awalnya Sha tidak bersetuju dengan cadangan yang dianggap tidak masuk akal. Tetapi biarpun tidak memiliki perasaan cinta terhadap Shah, perasaan simpati pula menguasai & akhirnya Sha bersetuju.

Apakah yang bakal terjadi kepada mereka berdua setelah memulakan kehidupan sebagai suami isteri? Dapatkah Sha belajar untuk mencintai Shah? Sanggupkah Shah curang kepada isteri yang selama ini menjadi sahabat baiknya?


Tonton Drama Sha & Shah ep1 hingga ep 16 akhir

Drama Sha & Shah ep 1

Drama Sha & Shah ep 2

Drama Sha & Shah ep 3

Drama Sha & Shah ep 4

Drama Sha & Shah ep 5


Drama Sha & Shah ep 12

Nota:

Drama Sha & Shah ini dapat ditonton di gempak.com sekiranya anda menghadapi kesukaran menonton dari sini.

1 comment:

  1. Wow...Wow... Wow... Boleh layan ni.. Full episode siap terus

    ReplyDelete