Saturday, December 5, 2020

Tonton Online Drama Biar Mereka Cemburu Episod 1 Hingga Episod 16 (Full Episod)


Tonton Online Drama Biar Mereka Cemburu Episod 1  Hingga Episod 16 (Full Episod) | Jatuh suka bila tengok Nabila Razali mula berlakon. Liez pernah tengok lakonan beliau dengan watak serius hingga watak yang sedikit kelakar,  memang sesuai sangat kalau wataknya seorang yang kelakar. Drama terbaru lakonan beliau bersama Aiman Hakim bisa buat korang tersenyum dan ketawa kerana adegan yang mencuit hati.

Drama yang diadaptasikan dari novel nukilan penulis Anuar Darwisy yang telah diterbitan syarikat Global Station Sdn Bhd. Drama 16 episod ini bergenre komedi romantik yang diarahkan leh MP Md Sharif dan Dato' Zaiton Muhd jiwa.

Drama Biar Mereka Cemburu ini akan ditayangkan pada setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 10 malam secara eksklusif di saluran Astro Ria HD (104) dan Astro Ria (124) bermula 1 Disember 2020.


Tonton Online Drama Biar Mereka Cemburu Episod 1 Hingga Episod 16 (Full Episod)

Barisan Pelakon 

Aiman Hakim (Tengku Eidil), Nabila Razali (Nadia), Izzat Mushtaq (Rostam), Rubini Sambanthan (Marsha Gordon), Aedy Ashraf (Fetri), Dato’ Shah Rezza (Tengku Alauddin), 


Sinopsis Drama Biar Mereka Cemburu

Cerita yang mengisahkan tentang Tengku Eidil berpangkat tinggi di sebuah syarikat pengiklanan terkemuka dan sedang bercinta dengan Marsha Gordon. Nadia pula adalah seorang penghantar makanan untuk sebuah kedai makan milik kawan baiknya, Rostam. Nadia turut menyimpan hasrat untuk bergelar jurufoto profesional. Telah ditakdirkan Tengku Eidil terlanggar lopak air dan air mengenai Nadia ketika berhenti di tepi jalan.

Eidil dari keluarga yang bermasalah kerana adik tirinya Fetri sering menimbulkan masalaha dan perbalahan. Mereka berdua juga mencintai perempuan yang sama iaitu Marsha Gordon.

Nadia seorang gadis yang ceria dan keras hati, berkerja keras untuk mencari rezeki bagi keluarganya semenjak bapanya dipenjarakan angkara Nadia sendiri.

Eidil mula menjadi bertambah baik selepas tertarik dengan perwatakan Nadia. Selain itu, Nadia telah menghadiri kursus fotografi dan terkejut melihat Eidil mengetuai kursus tersebut yang juga merupakan seorang jurufoto terkenal.

Rostam pula cemburu melihat Eidil dan rahsia yang dia sudah lama mencintai mula terbongkar dan mula mengambil langkah untuk mendapatkan cinta Nadia. Marsha pula mula mencurigai Eidil dan menyiasat tentang Eidil dan Nadia.


Tonton Online Drama Biar Mereka Cemburu Episod 1 Hingga Episod 16 (Full Episod)Biar Mereka Cemburu Episod 14

Biar Mereka Cemburu Episod 15

Biar Mereka Cemburu Episod 16 (Finale)

Kredit Drama : Kepala Bergetar

1 comment: