NIKMATI 18% PULANGAN TUNAI SEMPENA KEMPEN HARI GAJI HANYA DI SHOPEE

By Mrs Liez - 3:32 PM


Rugi tau kalau tak shopping di Shopee pada 26 - 28 Februari ni? Kenapa? Ini sebabnya Shopee, platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan akan melancarkan Kempen Hari Gaji sebagai satu inisiatif kepada korang yang suka membeli-belah dalam tempoh penerimaan gaji.

Istimewanya, pengguna Shopee boleh menikmati pelbagai tawaran hebat dan potongan harga sepanjang kempen ini, termasuk pulangan tunai sebanyak 18% berbentuk syilling Shopee atas produk promosi. Bagi setiap pembelian RM1, pengguna akan menerima 18 syiling Shopee yang memberikan lebih ganjaran dan penjimatan.

Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.
“Tahun lepas, kami mendapati purata peningkatan sebanyak 25% dalam bentuk jumlah transaksi sepanjang tempoh penerimaan gaji iaitu dari tarikh 25 hingga 31 setiap bulan. Aliran ini mendorong kami untuk melancarkan Kempen Hari Gaji dan skema pulangan tunai 18% yang membolehkan pengguna setia kami berjimat semasa waktu kemuncak aktiviti membeli-belah,”

Pada masa yang sama, aktiviti membeli-belah ini menunjukkan peningkatan semasa waktu makan tengah hari dan selepas makan malam dengan rekod trafik tertinggi antara pukul 12.00 tengah hari hingga pukul 1.00 tengah hari dan dari pukul 8.00 malam hingga 9.00 malam. Bagi menyelesaikan pembelian mereka, pembayaran berbentuk pemindahan wang secara dalam talian merupakan cara pembayaran paling popular, diikuti oleh pembayaran menggunakan kad kredit dan debit dan seterusnya, pemindahan bank. Haaa itu Liez setuju. Dan Liez pun buat pembelian pada waktu tersebut.

Berikut merupakan kategori popular sepanjang tempoh penerimaan gaji:

No
Kategori
Kategori Kecil
1
Mobil & Gajet
Sarung & Pelindung; Audio; Bank Kuasa & Bateri
2
Kesihatan & Kecantikan
Produk Kecantikan Kulit; Makanan Tambahan; Berus & Peralatan Solek
3
Permainan, Kanak-kanak & Bayi
Fesyen Kanak-kanak; Permainan & Pendidikan; Perkakas untuk Makan & Penyusuan
4
Pakaian Wanita
Baju; Pakaian Dalam & Pakaian Tidur; Gaun
5
Perabot & Perhiasan Rumah
Hiasan Dalaman; Tempat Menyimpan untuk Dapur; Kelengkapan Bilik Tidur
*Sila rujuk infografik dilampirkan
Nak lagi tawaran menarik??? Ada tau..
Shopee akan mulakan  keraian sempena hari penerimaan gaji ini dengan jualan pra-kempen bermula dari 21 Februari dengan tawaran eksklusif daripada jenama terkemuka seperti Elianto, Pro Shop, Reckitt Benckiser dan banyak lagi. Dan sepanjang 3 hari kemuncak kempen (26 hingga 28 Februari) pula, korang boleh nikmati tawaran hebat atas lebih 5,000 produk dari kategori terpilih termasuklah Mobil & Gajet, Kesihatan & Kecantikan,  Permainan, Kanak-kanak & Bayi,  Perabot & Perhiasan Rumah, Perkakas Rumah, Barang Runcit & Haiwan Peliharaan, Fesyen Wanita dan Fesyen Lelaki. 

Jenama seperti L’Oreal, Nestle, Big Pharmacy, Bagstation, XES Shoes dan Vivo juga memberikan penjimatan berganda untuk pengguna tegar Shopee di seluruh Malaysia. Tidak lupa juga, Jualan Murah Shocking Sale akan digandakan hingga 5 kali sehari sepanjang tempoh kempen pada harga yang amat rendah bagi tempoh terhad, hingga kehabisan stok.

Istimewa di Sosial Media
Bagi kaki Facebook, jangan ketinggalan untuk menyertai  Shopee Facebook Live: Edisi Hari Gaji pada 26 Februari pada pukul 2.00 petang. Ada hadiah untuk pengguna memenangi syiling Shopee dan hadiah utama berupa telefon bimbit Samsung Galaxy Note 8 bernilai RM3,999. Ada juga Jualan Lelong Mobil Hari Gaji di shopee_mamak pada aplikasi Shopee sepanjang kempen dan berpeluang memenangi hadiah bernilai lebih RM4,000 termasuk sebuah Nubia M2 Lite, sebuah OPPO F5 dan sebuah Penyedut Hampagas Dyson.

Untuk maklumat lanjut, layari www.shopee.com.my atau cara mudah muat turun aplikasi Shopee di telefon bimbit korang.

  • Share:

You Might Also Like

8 comments

  1. I love to shop at Shopee too. Their things are usually cheap and affordable.

    ReplyDelete
  2. Shopping di shopee ni memang berbaloi. Banyak pilihan dan harga pun berpatutan. Tambahan lagi hari ni last day tawaran menarik ni. Kena cepat2, masih ada masa lagi sblum jam 12 malam ni :)

    ReplyDelete
  3. Saya pun suka shopping ke shopee ni sebab selalu duk kumpul coins tu...

    ReplyDelete
  4. Don't know why I have yet to shop at Shopee. With 18% cashback, this is definitely the time to do so!! Thanks for the alert.

    ReplyDelete
  5. I must admit that I’m a Shopee addict, haha. And dengan adanya promo cash back macam ni, memang lagilah terpanggil-panggil nak shopping je kat Shopee ni kan 😄

    ReplyDelete
  6. I love to shop at Shopee. More cash back and promos. and it has affordable and cheap price items. and I really love it.

    ReplyDelete
  7. This campaign looks really interesting! I also want to get the chance to win the samsung note phone!

    ReplyDelete
  8. This campaign really attracted me to buy more. Lolz... Not only the rebate sounds good but also got prize to be won!

    Racheal

    ReplyDelete