Friday, October 23, 2020

PG Mall Perkenal Kempen Beli Barangan Malaysia Bantu Pengusaha Tempatan Sepanjang PKPB

Friday, October 23, 2020 7

PG Mall Perkenal Kempen Beli Barangan Malaysia Bantu Pengusaha Tempatan Sepanjang PKPB | Sejak negara kita dikenakan PKP dari bulan March yang lepas, Liez dan encik suami mengambil keputusan untuk membeli barangan harian dan keperluan secara atas talian. Bukan apa, ini untuk mengelakkan diri dan keluarga dari terdedah kepada Covid19 yang makin meningkat sekarang ni. Bab membeli secara atas talian, tugasan yang Liez uruskan. Memang hobi Liez membeli barangan secara online dan PG Mall menjadi salah satu pilihan utama Liez untuk membeli belah.


PG Mall adalah satu platform E-commerce No.1 Malaysia yang mula bertapak pada tahun 2017 dan merupakan satu-satunya platform E-commerce Malaysia yang kian popular. PG Mall juga tersenarai sebagai salah satu dari 3 E-commerce yang kerap dilawati oleh iPriceinsight (https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/dan menawarkan pelbagai keperluan dari perhiasan rumah, keperluan barangan dapur, pakaian bayi dan kanak-kanak, pakaian dewasa lelaki dan wanita dan banyak lagi. 

PG Mall telah menjalankan Kempen Beli Barangan Malaysia #BarangBaikBarangKita untuk menggalakkan pengguna membeli barangan buatan Malaysia dan membantu pengusaha tempatan dalam menghadapi pertumbuhan ekonomi yang kurang memberangsangkan disebabkan Pandamik Covid19. Usaha ini juga untuk merangsangkan pertumbuhan ekonomi domestik dan juga memberikan kesedaran kepada masyarakat tentang kualiti produk buatan Malaysia yang mampu bersaing di peringkat antarabangsa.

Kempen bermula dari Julai sehinga Disember 2020.

Kod Kupon: KBBM20 untuk diskaun RM20 dengan pembelian minimum RM50
Kod Kupon: KBBM30 untuk diskaun RM30 dengan pembelian minimum RM100

Dengan membeli barangan jenama buatan Malaysia seperti barangan keperluan harian, produk kanak-kanak dan bayi, produk kecantikan dan kesihatan, Automotif dan sukan, barangan elektrik dan barangan fesyen. 

Antara jenama tempatan yang menawarkan potongan harga menarik: 
Selain itu, bagi peminat hiasan rumah boleh juga mendapatkan pelbagai barangan di Kempen Home Essential bermula 19 hingga 31 Oktober 2020


Gunakan kod "LIFESTYLE" untuk diskaun RM15 dengan pembelian minimum RM60

Banyak barangan keperluan dan hiasan rumah dengan harga yang berpatutan disamping potongan harga yang diberikan. Liez dah mula rambang mata ni sebab kebetulan Liez dalam proses mengubahsuai ruang tamu.


Jangan lepaskan peluang membeli belah di PG Mall untuk mendapatkan semua potongan harga dan disamping itu kita membantu sesama kita untuk meningkatkan ekonomi negara dengan membeli barangan buatan Malaysia #BarangBaikBarangKita! Jom Checkout Sekarang!!


#PGMall  #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #ByMalaysiansToMalaysians #BarangBaikBarangKita #Homeessentials #Stayathome

Thursday, October 22, 2020

Sharifah Shahira Jumpa Rahsia Bantu Sakit Lutut Ibunya

Thursday, October 22, 2020 2

RUPANYA dah lama aktres dan penyampai radio popular, Sharifah Shahira mencari produk yang boleh melegakan sakit lutut ibunya.

“Jadi ini berita gembira buat ibu saya. Tapi saya sebenarnya juga sudah kena belajar pakai benda ini. Umur macam saya ini, kena ambil tahu. Lainlah orang badan ringan tetapi keturunan saya pula badan besar, berat, jadi mudah sakit lutut.

“Kalau saya berjalan pun dah pakai selipar. Buat show pun pakai selipar. Takut kena effect bila ramai orang tua selepas umur 50 ke atas atau wanita menopaus, mudah sakit-sakit lutut. Tapi Alhamdulillah tahun 2020, saya terjumpa produk ni.

“Mulanya beli untuk mak, sebab dia susah nak bangun dari duduk. Nak bergerak pun perlahan sebab nak adjust tulang-tulang. Tapi saya pun pakai,” kata Sharifah Shahira tentang produk Gel Amani.

“Tapi jangan harap sekali pakai, terus baik. Kena pakai hari-hari, insyaAllah akan lega dan sakit semakin kurang,” katanya yang turut menggunakan Gel Amani buat suaminya, Ijoy Azahari yang gemar bermain golf.

Bukan setakat Gel Amani, nampaknya Sharifah Shahira juga mengambil Pati Jus Amani yang mengandungi madu, kurma, delima, minyak zaitun dan habbatus sauda sebagai rutin hariannya.

Katanya, Pati Jus Amani mudah diambil kerana siap sedia diminum tanpa perlu dibancuh dengan air.

Senang makannya, buka dan makan. Sebagai wanita berkarier, mana ada masa sangat.

“Pati Jus Amani ini bagus untuk membantu menambah tenaga saya. Umur macam saya lebih 40 tahun ini kena mesra dengan produk begini. Nak bertenaga dan saya pula suka pot pet pot pet, maka saya perlukannya. Yang penting tiada gula, jangan risau dan mereka yang ada kencing manis pun boleh makan Pati Jus Amani,” katanya menerusi satu rakaman video.

 

Menurut Pengarah Urusan Amani Life Sdn Bhd, Leo Adiputra, produk Gel Amani telah membantu hampir sejuta pengguna sejak dikeluarkan pada 2014 dan dihasilkan dengan teknologi biotech yang disokong oleh komuniti Eropah.

Anda boleh dapatkan produk Amani dari ejen-ejen online dan kedai jamu di seluruh negara.

KENAPA PERLU MEMILIH GEL AMANI ?

✅ Telah membantu hampir 1 juta pengguna sejak tahun 2014.

✅ Dijamin selamat oleh KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA di bawah kategori ubat traditional. Nombor kelulusan : MAL17086021TC

✅ Dijamin HALAL oleh JAKIM. Nombor sijil halal : MS2424:2012

✅ Dihasilkan dengan teknologi biotech yang disokong oleh kominiti Eropah. Mematuhi piawaian antarabangsa untuk menjamin mutu dan kualiti.

✅ Mudah dibawa kemana-mana kerana disimpan dalam botol plastik yang ringan dan tak mudah pecah sehingga boleh dimasukkan ke dalam poket seluar.

✅ Rasanya yang sejuk berangin sangat selesa pada kulit membuatkannya sesuai untuk digunakan oleh pelbagai peringkat usia.

✅ Berbentuk cecair, mudah kering tanpa kesan melekit.

✅ Harganya berbaloi dan tidak membebankan : RM35 (30ml) & RM60 (60ml).

Untuk dapatkan produk ini atau ingin tahu dengan lebih lanjut boleh layari Facebook

Sunday, October 18, 2020

5 Restoran Pizza Sekitar Lembah Klang Yang Patut Di Cuba Oleh Pencinta Pizza Luar Sana

Sunday, October 18, 2020 2
5 Restoran Pizza Sekitar Lembah Klang Yang Patut Di Cuba Oleh Pencinta Pizza Luar Sana | PIZZA. Salah satu makan western yang boleh dikatakan mempunyai peminatnya yang ramai di seluruh dunia, termasuk di Malaysia. Bagi peminat pizza, antara yang terbaik adalah pizza yang dibuat dari pelbagai bahan yang berbeza. Apa yang paling penting dalam pembuatan pizza, adalah doh pizza yang tidak terlalu kenyal atau terlalu rapuh. Topping juga mainkan peranan penting dalam menambahkan lagi kesedapan sesuatu pizza tersebut. 


Siapa yang tak suka makan pizza tak tahulah. Yang pasti pizza ni memang sedap dan sesuai dinikmati oleh semua golongan dari kanak-kanak, dewasa sehinggalah kepada warga emas. Pizza ni juga ada pelbagai variasi dan boleh membuatkan diri rasa puas jika dapat menikmati pizza yang benar-benar sedap!

Gabungan doh pizza yang lembut bersama topping yang penuh dengan sos yang secukupnya, benar-benar mengamit selera. Makin best kalau dapat makan ketika masih panas-panas. Terasa cair keju di dalam mulut. Puashati sangat-sangat. Kat mana ada pizza sedap di Lembah Klang KL? Kat sini ada 6 cadangan tempat makan pizza yang menarik untuk kita kunjungi beramai-ramai. 

1. Dave’s Bistro, Bar & Grill
Di restoran Dave’s Bistro, Bar & Grill ini terdapat pelbagai jenis pizza dengan rasa yang pelbagai. Ia mampu menepati cita rasa sesiapa sahaja dan antara menu yang paling popular adalah Traditional French Pissaladiere dengan topping sos tomato, bawang caramelized manis, tomato confit, buah zaitun dan ikan bilis. Gabungan yang luar biasa untuk rasa yang sangat meletup.

Di restoran ini juga turut menghidangkan pelbagai jenis hidangan Perancis dan Itali yang lain merangkumi daging, pasta, pencuci mulut dan lain-lain lagi. 



Alamat: 
Lot G209, Promenade, Ground Floor, 1 Utama Shopping Centre, Bandar Utama, Selangor.

Masa operasi: 
setiap hari (11.00am - 11.00pm)

2. Eatalia @ Telawi
Apa yang anda akan lakukan jika mahu merasakan masakan Itali? Sudah pastinya anda akan mula mencari makanan itali. Begitu juga dengan Pizza, sudah pastinya ramai antara anda diluar sana sangat meminati pizza asli dari Itali. Tetapi di mana mahu mencari pizza Itali yang sangat sedap?

Tidak susah manapun, anda boleh mencubanya di Eatalia. Apa yang lagi best pasal Eatalia ialah, anda bukan sahaja dapat merasa makanan Itali tetapi dekorasi restoran ini juga mempunyai dekorasi Itali. Jadi, anda akan merasa seperti makan di Itali.


Alamat: 
25, Jalan Telawi 2, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: 
Dibuka setiap hari (11.00 pagi - 12.00 pagi)

Hubungi: 
03-2288 8188

3. Nerovivo @ Bukit Ceylon
Sebagai sebahagian daripada restoran yang di miliki oleh Nerogrup, Restoran Nerovivo mempunyai reputasi yang sangat baik yang dimiliki oleh kumpulan ini dalam masakan Itali salah satu menu mereka ialah Pizza mereka yang sangat sedap.

Bukan sahaja, menunya yang sedap tetapi juga gaya kontemporari yang terdapat pada restoran ini membuatkan restoran ini menjadi pilihan pencinta pizza di sekitar Lembah Klang.


Alamat: 
8, Lorong Ceylon, Bukit Ceylon, 50200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: 
Dibuka setiap hari (11.30 pagi - 11.00 malam)

Hubungi: 
03-2070 0530

4. Enorme @ PJ Centrestage
Antara pizza yang menjadi pilihan ramai adalah pizza yang dibakar dengan menggunakan cara tradisional iaitu di bakar dengan bakar menggunakan kayu api. Rasanya akan menajdi lebih enak berbanding dengan pizza yang di baar menggunakan cara moden.

Jadi, sekiranya anda mencari pizza yang dibakar kayu bakar yang sangat sedap, Enorme yang terletak di PJ Centrestage adalah tempat yang tepat dan tempat yang patut anda pilih jika hendak makan pizza yang enak dan sedap. Apa yang lagi best anda boleh menggunakan pizza delivery untuk menempah pizza di sini.


Alamat: 
P-G-20, Podium PJ Centrestage, No.1, Jalan 13/1, Seksyen 13, 46200 Petaling Jaya, Selangor

Waktu operasi: 
Isnin - Jumaat (10.00am - 3.00pm, 6.00pm - 11.00pm), Sabtu - Ahad (10.00am - 11.00pm)

Nombor Telefon: 
03-7661 0651 

5. Bello @ Pavilion
Pavilion merupakan salah pusat membeli belah yang terkenal di negara kita. Disini, bukan sahaja menjadi lubuk untuk mereka membeli belah dan juga menjadi lubuk makanan yang sedap dan menyelerakan. 

Dalam Pavilion terdapat satu restoran yang di beri nama Bello yang diasaskan oleh salah seorang chef Itali yang paling lama berkhidmat di KL, aka Federico Michieletto. Tempat makan kontemporari ini mungkin mencerminkan lokasi kosmopolitan di mana restoran itu berada, tetapi menunya juga banyak menu Itali termasuk juga Pizza itali yang terdapat pada restoran ini.


Alamat: 
Lot. 6.01.03, Level 6, Pavilion, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur.

Waktu operasi: 
Dibuka setiap hari (10.00 pagi - 10.00 malam)

Hubungi: 
03-2148-8108

6. Sassorosso Italian Restaurant @ Lorong Yap Kwan Seng
Jika anda mahukan pizza yang mempunyai rasa asli Itali, Sassorosso Italian Restaurant yang patut anda pilih. Terletak di tengah-tengah ibu kota negara, pengasas restoran ini iaitu Giovanni, sangat menekankan soal rasa kesedapan dan keaslian Pizza tersebut. Sehinggakan bahan-bahan yang digunakan dalam masakannya dan pembuatan pizzanya di import khas dari Itali.


Alamat: 
9, Lorong Yap Kwan Seng, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: 
Ahad - Khamis (12.00pm - 3.00pm, 6.00pm - 11.00pm), Jumaat (12.00pm - 3.00pm, 6.00pm - 12.00am), Sabtu (6.00pm - 12.00am)

Hubungi: 
03-2166 6428

Pada masa kini, untuk menempah pizza sangat mudah. Malah, anda tidak perlu bersusah payah keluar rumah dan meredah kesesakan lalu lintas semata-mata mahu membeli pizza kegemaran anda. 



Antara pihak yang boleh digunakan untuk servis penghantaran makanan sercara terus dari restoran ke rumah adalah Foodpanda. Apa yang anda perlu lakukan hanya dengan menempah pizza kegemaran melalui Aplikasi Pizza Delivery dan biar pihak team penghantaran Foodpanda hantarkan pizza itu hingga ke hadapan pintu rumah.



Jangan susahkan diri sendiri dan jangan juga beri risiko kerana buat masa ini masih ada pihak lain yang boleh membantu dalam memenuhi kehendak selera kita yang mahu makan itu dan mahu makan ini.

Tuesday, October 13, 2020

Eksklusif Cabutan Bertuah Vits Kini Kembali Lagi

Tuesday, October 13, 2020 2

Eksklusif Cabutan Bertuah Vits Kini Kembali Lagi | Baru-baru ini, sebuah pengeluar produk berasaskan mi segera yang telah bertapak di Malaysia sejak 1975 lagi telah melancarkan sebuat program Cabutan Bertuah berkolaborasi bersama sebuah pasaraya terbesar di Malaysia AEON yang telah mendapat sokongan  yags angat menggalakkan. Program VIT'S AEON CABUTAN BERTUAH yang telah berlangsung sebelum ini dari tarikh  13 Ogos hingga 16 September 2020 telah berjaya di menangi oleh seramai 54 pemenang.

Apa yang anda perlu lakukan adalah dengan hanya membeli produk VIT'S dari Pasaraya AEON seluruh Malaysia dan imbas kod yang terdapat di paket. Nombor bertuah akan di cabut secara live di Facebook Vits pada setiap hari Khamis jam 12 tengahari.

Tapi jangan berasa kecewa jika anda terlepas tawaran hebat itu kerana Vit’s sekali lagi telah menlancarkan program cabutan bertuah ini musim kedua.

VIT’S EXCLUSIVE LUCKY DRAW bakal bersiaran langsung pada waktu yang sama iaitu pada jam 12 tengahari setiap hari Khamis di Facebook Page Vits. Pelbagai hadiah menarik untuk anda menangi setiap minggu. Apa yang anda perlu lakukan adalah:

1) Dapatkan produk 2 pek Vits Italian Mi Goreng Bolognese dan Aglio Olio di pasaraya terdekat anda atau secara online


2) Scan QR code untuk sertai cabutan bertuah ini.
3) Isi infomasi di dalam boring tersebut
4) Nyatakan 5 angka bertuah anda
5) Masukkan resit pembelian 2 produk VITS ITALIAN MI GORENG
6) Nantikan setiap Khamis di facebook live untuk undian secara live

Hadiah untuk Vits Exclusive Lucky Draw adalah seperti berikut:

Grand Prize: Vespa Sprint 150
1st Prize: Iphone 11 Pro Max / Samsung Galaxy Z Flip
2nd Prize: Nintendo Switch / Realme 6 Pro
3rd Prize: Buffalo Pro Chef Plus Air Fryer / Toros 6L Pressure Cooker
Consolation Prize: MiGor Facemask + Vit’s Italian Mi Goreng Series

Peraduan cabutan bertuah ini akan dilangsungkan sehingga 26 November ini di mana semua orang berpeluang untuk memenangi hadiah yang menarik cabutan bertuah bernilai sehingga RM 20,000.00.