Friday, May 27, 2022

ShopeeFood; Delivering Your Local Penang Favourites This June

Friday, May 27, 2022 0

ShopeeFood; Delivering Your Local Penang Favourites This June |
After a successful launch in both Klang Valley and Johor Bahru, ShopeeFood today announced the expansion of its food delivery service in Penang starting this June. Offering a seamless in-app ordering experience, Shopee users in Penang can now skip the queue, and order from their favourite local joints to satiate their food cravings.




Here are the TOP 3 REASONS why you should order from ShopeeFood:

1) Seamless & Convenient Ordering Experience
Get more on your Shopee app with ShopeeFood. Available for 24-hours, you can now order your favourite dishes by clicking on the ‘ShopeeFood’ icon available on the homepage. For a seamless transaction when ordering and to receive more rewards, activate and pay with ShopeePay to earn Shopee Coins!

2) More Savings with Stackable Vouchers
On top of the all-day free delivery vouchers, maximise your savings on ShopeeFood by stacking it with a Food Discount voucher to get more discounts!

3) Daily, Weekly and Monthly Promotions to Satisfy Food Cravings

There are Daily Super Deals of 50% off and time-limited 20% off from partner merchants and weekly mouth-watering promotions up for grabs! Now, that is definitely good news so you can order more at a more affordable price point!

Wong Chee Mun, Head of Business Development, ShopeeFood Malaysia said, “We are delighted with the positive response that we have received in Klang Valley and Johor Bahru and would like to bring the same convenience to Shopee users in Penang.”

“Known as a food haven among food enthusiasts, we hope that through this new service, we can encourage more Penang merchants to digitise their business and reach out to more customers, driving long term growth in the digital age.”

Keep an eye out and stay up to date by following @shopeefood_my on Instagram. For more information on ShopeeFood, visit https://shopee.com.my/m/shopeefood.

About ShopeeFood
ShopeeFood connects Shopee users to various eateries, from popular joints to local street food stalls, at the best value. Launched in 2021, ShopeeFood offers users a convenient and seamless food delivery experience while helping merchants digitalise and widen their reach.

Integrated into Shopee's ecosystem, which includes the mobile wallet, ShopeePay, ShopeeFood provides users with a seamless, secure, and rewarding payment and delivery experience.

Shopee is a part of Sea Limited (NYSE:SE), a leading global consumer internet company. In addition to Shopee, Sea’s other core businesses include its digital entertainment arm, Garena, and digital financial services arm, SeaMoney. Sea’s mission is to better the lives of consumers and small businesses with technology.

Thursday, May 26, 2022

Mobile Legends: Bang Bang has created a whole new immersive experience in M-World for players during the 515 campaign!

Thursday, May 26, 2022 2

NO, IT’S NOT JUST A PARTY! IT’S SOMETHING BIGGER! Southeast Asia’s largest MOBA mobile game, Mobile Legends: Bang Bang has created a whole new immersive experience in M-World for players during the 515 campaign!

2022 MALAYSIA’S 515 HIGHLIGHTS!

The M-World frenzy hit Malaysia from 2 - 12 April 2022, bringing all players together to fight for victory! Multiple AR graffiti walls of Mobile Legends: Bang Bang were scattered across Kuala Lumpur & Johor Bharu to be explored by their fans! Passersby in Kuala Lumpur were enthralled by the painting at Jalan Tar and took pictures of the indie art showcase. The graffiti wall went viral on social media, encouraging people to look for the hidden QR code embedded in the graffiti wall to redeem free rewards. A group of five graffiti artists painted the mural artwork to represent the heart of 515 event - "We Better Than Me."

The TikTok video of the graffiti wall on Mobile Legends: Bang Bang’s account accumulated over 1.1 million video views thanks to its edgy and futuristic painting style. Influencers from Kuala Lumpur and Johor Bahru even came to see and take selfies with the AR of Tang Wan Wan, posing with a peace sign.


AN ALL-NEW ANIMATION SERIES 

The 515 animation mini series amassed more than 2 million views on YouTube, making it a massive success! Revolving around fan favorites Tang Wanwan, Ling, and Yin as the core heroes for the series, the campaign received high praise from viewers, mentioning that Mobile Legends: Bang Bang are “stepping their game up” and have really “outdone themself this time”.

To resonate with Malaysian fans, Mobile Legends: Bang Bang collaborated together with local celebrities like Janna Nick, Hairul Azreen, and Hun Haqeem to bring Tang Wanwan, Ying, and Ling to life!

Here’s what they have to say about the 515 animation miniseries!

JANNA NICK: “The animation is so good and Wanwan is just amazing.”

HAIRUL AZREEN: “I wonder if I can be as cool as animation Yin.”

HUN HAQEEM: “It was super cool and I’m really excited to play this strong assassin! The animation is amazing and you guys should guess what will happen in the next video!”

ASSEMBLING THE TOP THREE MALAYSIAN STARS TO PLAY THE 515 M WORLD TRIO! WHY THEM?

The celebrities’ public image naturally fits the characteristics description of our 515 heroes.

When we look deeper into the game character of Tang Wanwan, we learn that she is a musician, singer and a streamer. Janna Nick is a singer and also happens to be one of Malaysia’s most charismatic actresses and she carries that image around in a strong manner. Well, that is a trait that we like to associate with Tang Wanwan.

Hun Haqeem nails the role of Ling as a competitive and stern sword-fighter. Ling is the most quiet and resilient game character out of them all and Hun Haqeem portrays him perfectly as he has the power to tell Ling’s story through his own silence. It’s a bonus that Hun Haqeem has some experience in karate.

The game character of Yin is an open-minded and energetic player and Hairul Azreen steps up his game into that role well. Aside from being a firm believer of ‘The Best Never Rest’ mantra, Hairul Azreen possesses a fair share of knowledge on martial arts, making him the most suitable candidate to play Yin. He also happens to be a devoted gamer of Mobile Legends: Bang Bang, so it’s fun to have a big fan on board too!

WINNING 80 MILLION PLAYERS’ HEARTS!


In the last 30 days, Mobile Legends: Bang Bang had 80 million active players logged in! It is notably a massive positive reaction towards the 515 campaign due to the players being drawn to the ultimate trio game characters: Tang Wanwan, Ling, and Yin.

WE BETTER THAN ME REMIX!’ ON TIKTOK

Mobile Legends: Bang Bang also released two soundtracks: "We Better Than Me" and a solo remix of the 515 event theme song. The new song captured the hearts of TikTok users, as it was one of the trending songs on the platform. During the 515 event, there were multiple covers done by singers which garnered over 300K views!


M-WORLD BECAME THE TALK OF THE TOWN!

From 13th April till 3rd May, Mobile Legends: Bang Bang fans have been actively engaged with the action mini films of Tang Wanwan, Ling, and Yin, who were played by Janna Nick, Hun Haqeem, and Hairul Azree respectively. In particular, Janna Nick’s Tang Wanwan mini film won over 1 million views on Instagram and her TikTok and was met with a lot of love by her fans and followers.

MOBILE LEGENDS: BANG BANG HARI RAYA VIDEO WAS THE MOST VIEWED YOUTUBE VIDEO!

In the spirit of Eid Mubarak, Video Hari Raya starring Janna Nick, Hairul Azreen, and Hun Haqeem officially became the most viewed video on Mobile Legends: Bang Bang Malaysia’s YouTube channel with over 980K views in less than a month!


JANNA NICK, HAIRUL AZREEN, & HUN HAQEEM ATTRACT ALMOST 1 MILLION VIEWS!


It is possible that the Malaysian actors are the key behind the massive amount of viewers that tuned in for Mobile Legends’ Video Hari Raya on YouTube. It’s also because this is the first time Janna Nick, Hairul Azreen, and Hun Haqeem share a screen together!



Not to forget about the well-received 515 animation miniseries, the fans expressed how Mobile Legends: Bang Bang has managed to rebrand itself each year and elevate their game in every way. Fans are even discussing the potential of the animation being a legit anime series!

M-WORLD IN OUR WORLD?

In collaboration with Sunway Pyramid and The Curve, there were various contests and exclusive skins to be won. Brands such as Beam, Dominos, Touch ‘N Go, SAMSUNG Malaysia and more partnered up with Mobile Legends: Bang Bang to celebrate the 515 M-World event, bringing it one step closer to life for players.

EXCLUSIVE DOMINO’S PIZZA DEALS WITH MOBILE LEGENDS: BANG BANG



515 QR CODE STICKER ON BEAM SCOOTERS!


EXCLUSIVE TOUCH ‘N GO CARD WITH MOBILE LEGENDS’ COVER!


MOBILE LEGENDS’ CONTEST WITH CADBURY ZIP!


MOBILE LEGENDS: BANG BANG GRAFFITI WALL AT SUNWAY PYRAMID!



MALAYSIA FINDS ITS REPRESENTATIVE IN ‘NO LANCELOT’ TO COMPETE ON INTERNATIONAL STAGE FOR ALL-STAR!


Team ‘No Lancelot’ is officially Malaysia’s All-Star champion! Now they will advance to the international stage of All-Star competition, where they will go head to head against teams from Philippines, Singapore, Myanmar, and Kemboja. The All Star competition will be attended by 210 hot streamers and influencers, as well as 5 blockbuster celebrities. The list includes Jess No Limit, ChooxTV, and Akosi Dogie. Fans and players will not want to sit this star-filled tournament out!

MOONTON Games

Established in 2014, MOONTON Games is a global company dedicated to gaming development, publication, and esports. With over 1000 employees worldwide, the company operates offices in Indonesia, Malaysia, Singapore, Hong Kong, the Philippines, and mainland China. It has successfully launched several high-profile mobile games globally in more than 30 countries worldwide. Mobile Legends: Bang Bang is its current star game and the leading mobile multiplayer online battle arena (MOBA) worldwide

About Mobile Legends: Bang Bang

Mobile Legends: Bang Bang is the most popular mobile Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) game worldwide that brings communities together through teamwork and strategy. With over one billion installations and 105 million active monthly users, the award-winning game is among the top 10 most played in over 120 countries. With an extensive reach across the Asia Pacific region, the multiplayer is available in 190 countries with an expansive global esports presence.


Monday, May 9, 2022

Kasut Lucca Vudor Pilihan Untuk Bergaya Buat Plus Size Di Hari Raya

Monday, May 09, 2022 1

Kasut Lucca Vudor Pilihan Untuk Bergaya Buat Plus Size Di Hari Raya | Selamat Hari Raya buat semua pembaca blog mrsliez.com dan sahabat-sahabat semua. Bagaimana dengan raya tahun ini? Suprise sangat kan?? Alhamdulillah syukur sebab kita dapat beraya seperti dahulu. Tiada lagi raya PKP yang buatkan pergerakan kita terbatas, takut-takut nak keluar menziarahi.

Persiapan raya tahun ini pun lebih sikit la sebab dua tahun kita hanya beraya di rumah kan? So kali ni Liez dan encik suami berbelanja lebih sikit untuk anak-anak dan diri sendiri. Dan tahun ini Liez nak bergaya sakan dengan kasut baru, tambahan lagi nak bergerak beraya ke rumah sanak saudara dan sahabat handai. Harus pilih kasut yang sesuai dan selesa, kena citarasa Liez. Liez akan ada masalah untuk mencari size kasut yang kena dengan kaki Liez dan rekaan yang berkenan dihati.  Kalau fikirkan memang lama Liez tak shopping beli kasut,  rasanya kali terakhir sejak berhenti kerja 5 tahun yang lalu. 

Liez sebenarnya cerewat bab kasut, bukan dari segi material sangat tapi bab size dan rekaan mengikut kaki. Tapi jenama Lucca Vudor tak perlu risau sebabnya sizenya sehingga 41 (Asia/EU), size 11 (US) dan 8 (UK). Liez pakai size 40 atau 41 mengikut rekaan kasut juga. Kaki giant sangat hehehe!!

Rambang sebenarnya nak pilih kasut yang mana berkenan dihati. Semua cantik-cantik dan unik. Jenuh scroll kasut-kasut di website www.luccavudor.com dan akhirnya berkenan dengan Fae 358-2 berwarna Coffee black. Liez pilih Fae sebab kebetulan kasut flat Liez pun dah teruk, ialah beli tahun 2017 memang tunggu masa je nak rosak.

Dan Liez tertarik dengan rekaan klasik dan warna yang sesuai dengan suaian pakai pelbagai warna. Nak pakai dengan seluar, skirt atau baju kurung pun memang macthing sangat! Sempat la melaram dengan kasut Lucca Vudor selama bercuti di Lexis Hibiscus tempoh hari. Serius cantik dan sangat selesa.

Kasut Rekaan Terkini Lucca Vudor Bukan Sekadar Cantik 



Pertama,
keistimewaan kasut dari Lucca Vudor ini adalah setiap kasut dihasilkan dari buatan tangan sepenuhnya untuk menampilkan ciri mewah dan eksklusif.  

Kedua, ia dihasilkan dengan menggunakan kulit anak kambing untuk memberikan keselesaan kepada setiap pemakainya selain kaki mudah bernafas dan tidak merimaskan.

Ketiga, rekaan kasut yang memberi ruang kepada jari kaki supaya tidak sakit akibat pergeseran atau terhimpit.

Keempat, tapak dalam kasut direka istimewa untuk memberi sokongan kepada k kami dengan terperinci dan sempurna dalam menggabungkan keselesaan, gaya kasut kerja selesa dan gaya hidup yang paling popular di Singapura


Korang nak tahu banyak sangat yang Liez suka dan nak tahu yang mana? Ini antara yang buat mata rambang. Jika ada rezeki lagi, nak sambar juga.

  Sammie 632-51 @ S$89.90

Sarina 631-47 @ S$99.90

                                       Fallon 808-14 @ S$119.90

Bagi Liez, untuk seorang yang cerewet pasal kasut memang Liez sarankan sangat beli Lucca Vudor ni. Yang memiliki kaki yang besar, tak susah untuk mencari rekaan kasut yang cantik dan selesa. Rekaan kasut Lucca Vudor juga sangat cantik dan terkini, ada klasik dan moden sesuai dengan citarasa pemakainya tidak kira tua atau muda. Recomended!!

Kalau ada yang berkenan dihati dan nak dapatkan kasut Lucca Vudor, korang boleh ke beli secara atas tailian di www.luccavudor.com atau ke outlet Lucca Vudor Malaysia di Atria Shopping Mall. Boleh dapatkan maklumat lanjut di secial media Lucca Vudor seperti dibawah:

Facebook: Lucca Vudor SG
Instagram: Lucca Vudor SG

MALAYSIA
Atria Shopping Gallary G-15
Jalan SS 22/23, Damansara Jaya, 47400
Pretaling Jaya,Selangor, Malaysia
Opening Hours: 11.00AM TO 7.00PM
 

SINGAPORE
Suntec City #02-346
3 Temasek Boulevard Singapore 038983
Opening Hours: 11.00AM TO 8.30 PM

Star Vista #01-30

Envy And Pride
1 Vista Exchange Green Singapore 138617
Opening Hours: 11.00AM TO 9.00PM

Beauty World Centre #02-30
Envy And Pride

144 Upper Bukit Timah Road Singapore 588177
Opening Hours: 11.00AM TO 7.00PM 


Friday, May 6, 2022

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1434H

Friday, May 06, 2022 1

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1434H | Assalamualaikum korang. Selamat Hari Raya Aidil Fitri, Maaf Zahir dan Batin. Mengejutkan raya tahun ini? Kecoh seminggu sebelum tu kata raya pada hari Isnin bukan hari Selasa seperti di kalendar. Jadi raya tahun ini HURRY RAYA sangat hehehe. Buat kenangan dan boleh la cerita dengan anak cucu nanti.

9Liez pada mulanya macam taknak ambik kisah sebab biasa la kan manusia ni selalu je dah buat kecoh.. hehehe tapi bila makin lama keluar macam-macam andaian dan info-info lain, mulanya nak percaya tapi still tunggu pengumuman dari penyimpan mohor besar nanti. Mula la teringat cerita zaman ketika bekerja di kilang di Penang. Rasanya keadaan yang sama dilalui bila masa tengah berehat, kawan-kawan kecoh kata esok raya. Sudah... memang tak beraya juga sebabnya kena kerja. Tapi itu momen yang memang Liez ingat bila raya jatuh pada hari esoknya..

Masa pengumuman di TV1 dibuat, ketika itu Liez baru selesai solat maghrib. Sementara menunggu masuk waktu Isyak, Liez keluar ke ruang tamu untuk menunggu pengumuman dibuat. Keluar je dari bilik, encik suami kat esok raya. Mula-mula ingat dia memain tapi bila dia fowardkan video rakaman ucapan pengumuman, terus gelabah. Cari pulak handphone untuk tengok staus kawan-kawan. SAH!!! Syawal 2022 jatuh pada hari Isnin, 2 Mei 2022 bukan hari selasa 3 Mei 2022.

Tergelak la Liez, encik suami dan mak. Terus get ready untuk masak juadah untuk esok. Pada perancangan awal, hari Ahad mak Liez nak masak rendang daging (rendang Tok) dan hari isnin baru  Liez nak masak rendang ayam. Tapi bila dah raya awal, hanya sempat masak rendang Tok. Kebetulan mak dah siap perap daging dengan bahan-bahannya, jadinya menu pagi raya hanya rendang Tok. Dan kebetulan juga, siang harinya Liez dah siap beli lemang berhampiran Zoo Negara. Jadinya lengkap la juga menu hari raya nanti. Hanya perlu rebus ketupat segera dan mengemas ala kadar. Alhamdulillah walaupun simple tetapi bersyukur sangat sebab dpat beraya dengan orang tersayang.

Dan tahun ni kami beraya di Kula Lumpur, memandangkan MIL dan FIL juga beraya di sini dengan adik bongsu encik suami. So, tak adalah momen menempuh kesesakan luarbiasa untuk balik kampung tahun ini. Dengar orang bising sesak sana sini, tak kira di pekan ke jalan kampung semua sesak. Syukur Allah beri kita rezeki lagi untuk bersama yang tersayang.

Akhir kata, SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN BUAT SEMUA.

Semoga kita ditemukan lagi dengan bulan Ramadhan dan Syawal tahun hadapan.



Wednesday, April 27, 2022

Mobile Legends : Bang Bang 3 Hero Kempen 515 Sambut Raya

Wednesday, April 27, 2022 2
Mobile Legends : Bang Bang 3 Hero Kempen 515 Sambut Raya | Janna Nick, Hairul Azreen dan Hun Haqeem, 3 hero Mobile Legends : Bang Bang sambut Raya. Mobile Legends : Bang Bang, arena pertempuran berbilang pemain mudah alih dengan komuniti permainan terbesar baru-baru ini mengumumkan ketiga-tiga hero bagi kempen 515 mereka pada Hari Raya ini.

Selebriti ini adalah penting untuk plan mengembangkan syarikat sebagai syarikat gaming antarabangsa dan memperkukuhkan kedudukan di Asia Tenggara.


Sejak dilancarkan pada 2016, kami sentiasa mengiktiraf rantau Asia Tenggara sebagai salah satu pasaran utama kami. Oleh itu, kami mengasimilasikan ciri permainan kami sedekat mungkin dengan budaya tempatan - menurut kenyataan rasmi yang dikeluarkan oleh MOONTON Games

Janna Nick, Hairul Azreen dan Hun Haqeem sambut Raya sebagai hero Mobile Legends : Bang Bang untuk kempen 515

Jom raikan raya dengan wira Mobile Legends : Bang Bang, Tang Wanwan, Ling dan Yin dimana mereka memulakan misi untuk menyelamatkan Hari Raya Tok! Jangan lupa saksikan video bertemakan Raya oleh MOONTON Games yang dipenuhi dengan mesej bermakna yang memfokuskan kepada Tok seorang wanita warga emas yang tinggal bersendirian dan memerlukan bantuan MLBB Heroes untuk membantu menjadikan raya Tok sebagai kenangan yang tidak dapat dilupakan. Dengan kuasa "We Together Than Me" adakah mereka berjaya menyelamatkan Raya Tok?

JANNA NICK sebagai Tang Wanwan

Ia sememangnya satu pengalaman yang mengagumkan di mana penggambaran ini dibuat dengan semua orang memakai baju raya di sebuah kampung. Benar-benar menyerlahkan suasana Hari Raya yang amat saya rindui

HAIRUL AZREEN sebagai Yin

Ini merupakan pertama kali saya membuat ketupat dengan tangan kosong saya. Satu pengalaman yang menakjubkan bagi saya dan kini saya boleh membuat ketupat sendiri di rumah

HUN HAQEEM sebagai Ling

Ia sememangnya satu cabaran bagi saya untuk mencuba dan menangkap ayam-ayam ini semasa penggambaran. Mereka begitu pantas! Nasib baik krew ada berkongsi beberapa helah tentang cara menangkap ayam.

Janna Nick sebagai Tang Wanwan in “Tang Wanwan: Quest for the truth”

Dilancarkan pada 17 April, Tang Wanwan kembali hidup apabila Janna Nick berjaya menampilkan persembahan terbaik dalam memainkan watak sebagai MLBB Hero, Tang Wanwan. Ramai yang kagum dengan personaliti comel Janna Nick tetapi juga hero yang sangat hebat yang berjaya menahan serangan hendap oleh seorang pembunuh upahan yang dihantar oleh Black Dragon yang pernah menjadi kawan baik Tang Wanwan. Untuk Tang Wanwan mencari kebenaran, dia perlu pergi ke M-World dan memulakan pencariannya.

Akan Datang! Filem Mini Solo Ling dan Yin
MOONTON Games juga telah menyediakan dua lagi filem mini solo yang manarik tentang Ling dan Yin yang dibintangi oleh Hun Haqeem sebagai Ling dan Hairul Azreen sebagai Yin akan datang tidak lama lagi.! Filem mini solo Ling, "Ling : The Chosen One" akan ditayangkan pada 24 April dan filen mini solo Yin, "The Ultimate Challenge" akan ditayangkan pada 02 Mei. Kedua-dua pelakon tidak sabar untuk menunjukkan beberapa pergerakan dan kemahiran koreografi yang unik dan hebat dalam filem mini masing-masing. Hairul Azreen dan Hun Haqeem memainkan peranan mereka yang luar biasa dengan menguasai pergerakan melawan menggunakan senjata mereka, berdasarkan cerita dan kemahiran hero.

Siri Animasi Global
Jangan ketinggalan juga Siri Animasi Global yang mempamerkan kisah-kisah lain tentang tiga hero MLBB ini. Memberikan satu lagi sisi hiburan kepada penonton dan peminat MLBB, Siri Animasi Global ini akan ditayangkan pada tarikh yang sama dengan filem mini ketiga-tiga hero itu.


Ulang Tahun ke-515 : Skin baru yang eksklusif, Tang Wanwan, Ling dan Yin boleh didapati untuk masa yang terhad!

Jangan ketinggalan untuk mendapatkan tiga skin baru ini yang akan tersedia untuk masa yang terhad semasa event berlangsung. Selain daripada estetika pakaian jalanan futuristik yang unik, skin ini juga menampilkan skill effect yang baru, bunyi dan suara.

Yang pertama akan dilancarkan, M-World Wanwan, kini boleh didapati dengan 899 berlian. M-world Ling akan dilancarkan pada 23 April, manakala M-World Yin pula boleh didapati pada 30 April. Ketiga-tiganya akan mendapat diskaun 30% selama tiga minggu dan boleh didapati di in-game store sehingga 5 Jun.

515 All Star Pre-heat
Anda mungkin dapat melihat pengurus bintang blockbuster dan juga 'influencers' paling hebat dari seluruh SEA semuanya berkumpul dalam satu video! Lihat semua persiapan di sebalik event besar itu dan juga kenali bintang secara lebih dekat.

Jangan lupa untuk undi 'Malaysian Influencers' kegemaran anda, Jess No Limit dan ChooxTV dalam All Star Voting event nanti dimana yang akan bertanding adalah seramai 200 influencers yang bersaing untuk merebut tempat di ALLSTAR Showdown! MOONTON Games juga teruja untuk mengumumkan kerjsamanya dengan salah satu jenama telefon dan elektronik terkemuka dunia iaitu Samsung Electronics. Samsung juga akan tampil bersama di ALLSTAR Showdown 2022.

Samsung Malaysia teruja untuk mengumumkan kerjasama kami dengan ALL STAR. Dengan kerjsama ini, kami berharap dapat menunjukkan prestasi peranti siri Galaxy A dan mampu memberikan pengalaman yang mengagumkan untuk gamers - kata KM Liew, Ketua Perniagaan MX, Samsung Malaysia Electronic.

Fasa undian All Star akan bermula pada 29 April dan berakhir pada 4 Mei. Nantikan lebih banyak kemas kini di halaman Facebook MLBB Malaysia yang juga akan melancarkan kempen untuk menyerlahkan lagi fasa pengundian All Star pada 29 April nanti.

Penduduk tempatan digalakkan untuk mengambil bahagian dengan berkongsi siaran kempen ke halaman facebook masing-masing dan pemenang akan dipilih untuk menerima kad Touch N' Go bertemakan time-limited 515 dan barangan MLBB yang lain

Tang Wanwan, Ling dan Yin akan membuat penampilan bermula 16 April 2022 dan seterusnya.

Tahun ini MLBB 515 M-WORLD membawa seni ke tahap yang lebih baik. Ia bukan sekadar mural biasa. Ia lebih daripada apa yang anda lihat. Mobile Legends telah menggabungkan kreativiti dengan teknologi terkini, pengalaman AR. AR, yang bermaksud 'Augmented Reality' (Realiti Diperkukuh), ialah pengalaman interaktif persekitaran dunia sebenar di mana objek dalam dunia nyata dipertingkatkan oleh maklumat persepsi yang dijana komputer. Ia juga merupakan versi dunia fizikal sebenar yang dipertingkatkan yang dicapai melalui penggunaan elemen visual digital. AR ialah trend yang semakin berkembang dalam kalangan syarikat yang terlibat dalam pengkomputeran mudah alih dan aplikasi perniagaan.


Untuk pengguna mendapatkan pengalaman ini, pengguna perlu pergi ke mana-mana karya seni mural yang telah dipasang di mercu tanda terkenal di Kuala Lumpur dan Johor. Pengguna perlu 'browse' 515Mworld efek di Instagram dan menghalakan kamera mereka ke arah logo kempen 515 pada mural dan menyaksikan M-world dihidupkan. Satu lagi perkara yang hebat ialah, Mobile Legend mempunyai hidden gem QR code pada mural dan pengguna perlu menjawab kuiz untuk memenangi epic skin yang unik. Aktiviti ini sedang berjalan sehingga 15 Mei 2022.

Untuk info lanjut, sila follow Mobile Legends : Bang Bang di Facebook, Youtube, dan TikTok. Muat turun game dan nikmati perayaan ini di App Store and Google Play sekarang!

Mengenai MOONTON Games


Ditubuhkan pada 2014, MOONTON Games ialah sebuah syarikat global yang khusus untuk pembangunan permainan, penerbitan dan e-sukan. Dengan lebih 1000 pekerja di seluruh dunia, syarikat itu mengendalikan pejabat di Indonesia, Malaysia, Singapura, Hong Kong, Filipina dan tanah besar China. Ia telah berjaya melancarkan beberapa permainan mudah alih berprofil tinggi secara global di lebih 30 negara di seluruh dunia. Mobile Legends: Bang Bang ialah permainan bintang semasa dan arena pertempuran dalam talian berbilang mudah alih (MOBA) terkemuka di seluruh dunia.

Mengenai Mobile Legends: Bang Bang


Mobile Legends: Bang Bang ialah permainan Mobile Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) paling popular di seluruh dunia yang menyatukan komuniti melalui kerja berpasukan dan strategi. Dengan lebih satu bilion pemasangan dan 105 juta pengguna aktif bulanan, permainan yang memenangi anugerah itu adalah antara 10 teratas yang paling banyak dimainkan di lebih 120 negara. Dengan capaian yang meluas di seluruh rantau Asia Pasifik, berbilang pemain tersedia di 190 negara dengan kehadiran esports global yang meluas.

Mengenai Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung memberi inspirasi kepada dunia dan membentuk masa depan dengan idea dan teknologi transformatif. Syarikat itu mentakrifkan semula dunia TV, telefon pintar, peranti boleh pakai, tablet, peralatan digital, sistem rangkaian dan memori, sistem LSI, penyelesaian faundri dan LED. Untuk berita terkini, sila lawati Bilik Berita Samsung di news.samsung.com.