Mencari Produk Untuk Yang berkulit Sensitif? Jom Cuba Safi Dermasafe

By mrsliez - 9:56 AM

Mencari Produk Untuk Yang berkulit Sensitif? Jom Cuba Safi Dermasafe | Liez ada terbaca mengenai sukarnya mencari produk yang selamat untuk orang yang memiliki kulit sensitif ni. Dan kebanyakan produk yang ada di pasaran agak mahal harganya dan agak sukar dicari. Tapi kini korang boleh cuba set penjagaan wajah terbaru dari SAFI iaitu Safi Dermasafe yang difomulasikan untuk mereka yang berkulit sensitif. Jom Liez kongsikan review Liez menggunakan Set Safi Dermasafe ini.




Safi Dermasafe Gentle Care Mousse Cleanser &
Safi Dermasafe Mild & Gentle Gel Cleanser
Tidak sah kalau menjaga muka kalau tidak memcucinya dahulu kan? Istimewanya Safi Dermasafe mempunyai 2 jenis pencuci wajah, iaitu Safi Dermasafe Gentle Care Mousse Cleanser dan Safi Dermasafe Mild & Gentle Gel Cleanser.
Mencari Produk Untuk Yang berkulit Sensitif? Jom Cuba Safi Dermasafe 
Mencari Produk Untuk Yang berkulit Sensitif? Jom Cuba Safi Dermasafe 
Liez suka pencuci Safi Dermasafe Gentle Care Mousse Cleanser kerana tekstur buih ringan dan lembut tetapi ia pekat dan mampu membersihkan wajah dari sebum minyak dan kotoran. Dengan satu pam sahaja, korang boleh membersihkan wajah dari segala kekotoran.

Mencari Produk Untuk Yang berkulit Sensitif? Jom Cuba Safi Dermasafe 
Mencari Produk Untuk Yang berkulit Sensitif? Jom Cuba Safi Dermasafe 
Lain pula dengan Safi Dermasafe Mild & Gentle Gel Cleanser, sejenis pencuci bertekstur gel. Pencuci wajah yang membantu membuang kotoran dengan lebih mendalam dan juga melembapkan, menyegarkan dan juga melindungi dari kotoran pencemaran alam sekitar. Kedua-dua pencuci wajah ini mengandungi ekstrak tumbuhan semulajadi seperti Licorice dan Chamomile yang membantu mengurangkan kerengsaan dan tanda kemerahan pada kulit. 

Safi Dermasafe Hydrate & Refresh Booster Mist
Mencari Produk Untuk Yang berkulit Sensitif? Jom Cuba Safi Dermasafe 

Mencari Produk Untuk Yang berkulit Sensitif? Jom Cuba Safi Dermasafe 
Yang ni Liez sangat suka sebab bukan sahaja boleh dijadikan sebagai penyegar wajah selepas mencuci tetapi boleh dijadikan sebagai penyembur wajah. Juga mengandungi ekstrak Likouris dan Chamomile. Sangat bagus untuk mengekalkan kelembapan wajah, membaiki struktur kulit dan juga membuatkan solekan kekal lama. Liez dah terbiasa menyemburkan Booster mist ini selepas selesai mandidan sebelum bersolek. Memang Safi Dermasafe Hydrate & Refresh Booster mist ini wajib ada dalam beg tangan Liez bila Liez keluar berjalan.


Safi Dermasafe Soothe & Hydrate Day Moisturiser
Mencari Produk Untuk Yang berkulit Sensitif? Jom Cuba Safi Dermasafe 
Mencari Produk Untuk Yang berkulit Sensitif? Jom Cuba Safi Dermasafe 
Tak lengkap kalau penjagaan wajah tiada krim pelembap kan? Safi Dermasafe Day Moisturiser adalah tidak berminyak dan cepat menyerap kedalam kulit. Dan ia membantu melembapkan kulit untuk 24 jam!! Terbaiklah!! Selain itu ia sebagai pelindung kepada kulit sebelum menyapukan sebarang solekan pada wajah. Hanya picitkan sedikit pada tapak tangan dan sapukan pada wajah dan juga pada leher.

Safi Dermasafe Rehydrate & Recover Night Moisturiser
Mencari Produk Untuk Yang berkulit Sensitif? Jom Cuba Safi Dermasafe 
Mencari Produk Untuk Yang berkulit Sensitif? Jom Cuba Safi Dermasafe 
Akhir sekali, seharian menguruskan urusan rumah tangga dan anak-anak sudah tiba masa untuk berehat dimalam hari. Sebelum Liez melelapkan mata, Liez akan sapukan Safi Dermasafe Night Moisturiser yang berasakan air dan tidak berminyak. Ia membantu merehatkan kulit, membaiki kulit selepas seharian terdedah kepada panas dan kotoran. Kandungan Niacinamide yang menguatkan dan membentuk pelindung kepada kulit. Boleh rasa kulit lembut selepas bangun dari tido.

Liez berpuas hati dengan set rangkaian Safi Dermasafe ini kerana ia sangat membantu menjaga kulit dan yang penting ia TANPA Paraben . TANPA Pewangi . TANPA Pewarna . TANPA Minyak Mineral . TANPA Alkohol . TIDAK diuji ke atas haiwan. Semua produk Safi Dermasafe boleh didapati di semua outlet WATSON seluruh Malaysia.


  • Share:

You Might Also Like

17 comments

  1. Safi keluarkan produk baru ye. Fadzi sebelum ni memang pakai dieorang punya pencuci muka tapi bukan jenis dermasafe ni. Nampak menarik pulak dermasafe ni. Boleh cuba nanti

    ReplyDelete
  2. Memang best pakao Dermasafe ni. Lembut je pada muka. Paling suka mousse cleanser tu

    ReplyDelete
  3. Wah set pencuci safi Dermasafe baru. Saya sebelum ni juga pengguna safi.. Selamat lagi suci.. Tapi sekarang dah guna produk yang lain. Mungkin boleh beli untuk anak dara

    ReplyDelete
  4. eh safi ada keluar produk baharu ke? menarik pulak tengok packaging tu. bagus untuk sesiapa ada masalah kulit, masa muda ni la kena jaga elok-elok wajah supaya maintain sihat & bersih selalu

    ReplyDelete
  5. Safi sekarang dah evolve. They all keluar macam macam range untuk target specific audience. I would like to try yang rehyrate boost tu.

    ReplyDelete
  6. Safi ni produk nampak lembut dan juga macam sesuai untuk kulit wanita asia yang lebut dan sensetif hehehe kita yang laki kulit keras macam kulit buaya ni boleh ker wakakakak nak juga kalau ada khas untuk kaum adam....

    ReplyDelete
  7. Wah! Safi ada new set lagi? Memang hebatlah safi ni. Sentiasa ada produk baru yang diketengahkan. Sekarang mmg ramai buat cleanser jns foam ya? Cx jatuh cinta betul tau sebab foam cleanser mmg bersih dan best be pakai. Boleh try set ni sbb cx pon sejenis kulit sensitif

    ReplyDelete
  8. Terbaiklah! Kulit saya memang sensitif sejak makin naik umur ni.. boleh la try set Safi ni pulak.. semalam dah lalu Watson tapi tak perasan pulak.. kalau tau semalam jugak saya singgah! Tq for info ya..

    ReplyDelete
  9. Produk ini belum try lagi. Sebab saya kulit acne prone. Tapi ini sesuai untuk kulit sensitif. So saya boleh try.

    ReplyDelete
  10. Wah produk safi dermasafe.. Macam best je.. Safi diyakini sejak dulu lagi.. So takde rasa was2 nak guna.. Banyak dh keluaran safi ni kan.. Macm menarik..

    ReplyDelete
  11. Baguslah safi keluarkan produk utk kulit sensitif sebabnya xsemua produk sesuai utk kulit jenis sensitif nie. Now dah rasa yakin nak cuba produk safi baharu nie. Nak cari lah kat drugstore

    ReplyDelete
  12. yeay! excited betul zul bila baca pasal produk ni, tak sabar nak beli satu set, susah dapat kulit sensitive ni. tak boleh pakai produk sebarangan

    ReplyDelete
  13. produk safi ni memang best, mak akak guna safi muka cantik berseri kalah anak dia ni hahha, tapi pelik dengan anak xmau nak berseri hehe.

    baguslah ada yang khas untuk kulit sensitif, susah nak jumpa untuk kulit sensitif ni, ada pun yang local punya tak berani nak pakai takut muka breakout sebab dah penah terkena. now pakai yang kat drugstore je. boleh lah try yang dermasafe ni.

    yanmie
    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  14. Wah safi dah keluarkan produk baru. Macam best je. Suke texture die tu. Boleh cuba nnti ni. hehehe

    ReplyDelete
  15. Kulit TB ni pun jenis sensitif.. memang mencari produk yang sesuai denagn kulit ni.. kalau Safi dermasafe ni ok.. boleh la beli.. satu set pulak tu kan..

    ReplyDelete
  16. wow sangat safi ada produk baru yang dah hampir sama dengan brand international , dulu pernah juga guna produk safi nih masa zaman remaja , sekarang dah suruh anak2 yg guna

    ReplyDelete