14 December 2011

2011 Archivement .... RM 3,000,000.00

9:54 PM 0
Syukur diatas rezeki yang telah Allah SWT berikan pada kami sekeluarga.
Tahun nie me dah archive target for yearly.
Bila nak dapat tue,  tak sure la bila coz masih ader lagi client yang tak bayar hutang.

For monthly pulak, maybe ader 3 months yang tak archive target.
Ape-ape pun rezeki Allah SWT ader dimana mana..
Cuma kita sebagai umatNYA kenalah berusaha mencarinya..

Semoga tahun 2012 akan dimurahkan lagi rezeki kami sekeluarga.
Semoga jodoh ku dengan suami ku berkekalan hingga ke akhir hayat..
Semoga di kurniakan anak-anak yang soleh & solehah..
Semoga keluarga kami semua dirahmati Allah SWT


I LOVE YOU CAYANG.......

Heavy Weight !!!!!

8:56 PM 0
Sedey nyerr.......Last monday, went to clinic dekat Melawati.
After discussion, doc suruh me timbang berat ..

YA Allaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!
Berat guwe sudah naik 12kg brooooo !!!

HUHUHUHUHU..sangat berat weiiiii...

Macam mana tak gemuk..asyik teringinnnn nak makan jee...
Pagi Petang Siang Malam...
Dekat office, asyik mengunyahhhhh je..

Kali nie tak leh jadi..Harus kuruskan badan..
Ader wedding harus dihadiri dengan badan yang solid molid..
No gemukz gemukz macam sekarang..

Tapi..still frustrated jugak.. Tak sedar badan dah macam gajah..
Hopefully, my Dearie tak lari la bila isterimu ini dilanda masalah berat gajah nie..

Huwaaaaaaaaa !!!! Nak kurus macam dulu masa kahwin..

12 December 2011

Alhamdulillah...Sembuh akhirnya..

11:52 PM 0
Alhamdulillah..terasa lega bila masalah kesakitan bibir ku ini dah beransur pulih
Selepas hampir 2 minggu menahan kesakitan yang berdenyut dan amat menduga kesabaran
ditambah pula dengan stress di office this few months..
Cold Sores
Last saturday, me and My Dearie went to Klinik Dr Norliza (i la tue !!!) nak jumpa specialist la
coz ubat yang doc Klinik Mediviron tidak menunjukkan sebarang perubahan.

Doctor bagitahu sakit yang me alami dipanggil Herpes Simplex Virus
So baru la me and Dearie tahu yang bila kita terlalu stress boleh membuatkan virus cepat membiak dalam nervous system kita.

Memang tak dinafikan, this few months me memang stress tahap cipan la...
Bukan ape..sebab nak kejar target sales for this year..
Tapi ALHAMDULILLAH dah tercapai. So takde la nak di " stress" kan kot..??
Hihihi tak tau la..Biasa la kan kerja maner takde yang stress..

Now my problem dah selesai dengan membayar RM 130 ( melayang duit my Dearie ;( )
Masa 1st time sapu buat nya pun dah boleh rasa bibir makin ok..
So after 3 days, memang bertambah ok..Tak sakit & dah boleh SINYUM..

Ape yang hendak me katakan, kerja tetap kerja tapi kesihatan diri harus diutamakan
Macam my case, tak terfikir yang penyakit ini wujud cause of stress yang dialami.

Jadi, sesamala la kita menjaga kesihatan diri dan terangkan pada kawan-kawan
about this problem.

Ape-ape pun, thank you so much to my lovely hunny bunny coz bersabar 
dengan my kerenah since kena sakit nie.Muka masam je & nak marah je kerje nya...
sanggup bawak g jumpa specialist for this..

Sorry ye Cayang ..I LOVE YOU.

Note:
To all friends out there, please take note about this disease 

05 December 2011

Bibir ku cedera....huwaaaaaa

11:30 PM 0
Assalamualaikum. lama betul tak tulis blog.
hmmmmm, bukan ape sekarang xde mood nak 
berstory mory. Padahal banyak benda happened this few months.

Ok, hopefully start from tonite, rajin lah aku merepek ye...Hihihi
So tonite nak start from kecederaan yang berlaku pada bibir ku ini..
Dont know mana silap salahnyer, bagun pagi tengok ader lupa dekat bibir bawah nie..
Ader bintik2 air & menggatalkan..huwarrgggg sangat gatal..
So gigi nie asyik duk garu la...Hmm memang sedappppp..
This happend bila bangun pagi last tuesday..In my mind,
 ingat maybe ader benda gigit but tak sakit pun.
Nak kat allergic, selama hidup 29 tahun xde pulak allergic ngan makanan..
Memang boleh bedal semuanya..Lain la Encik Suami Tercinta yang allergic kulit ketam.
Kalau bibir dia kena kulit ketam, boleh kalah bibir Angelina Jolie tau..
(Opppsss..sorry ye cayang ;))

So, dengan susah hati pergi office siap cover luka tu ngan foundation bagai.
Tapi, sakit & gatal menjadi jadi.
So tak tahan lagi & risau coz kena pulak kat bahagian muka lak tue..kluar dengan
dengan My Dearie cari ubat dekat farmasi. jumpa la ubat sapu based Alor Vera la..

Malam tu sapu la..So bangun pagi the next day, tengok yang bijik2 air dah pecah.
So yang tinggal isi yang merah..so cover la berlapis2 dengan foundation.
Nak jadi cerita start dari naik kereta dari rumah ke station LRT, 
sakitnya memang tak boleh nak digambarkan. Berdenyut-denyut...
Perghhhhhh giler sakit..

So bila sampai office, memang panas la..Dengan tak boleh nak bercakap sangat,
nak bukak mulut pun susah, sakit hingga ke otak..
Tahan kesakitan sampai lunch hour tapi ku gagal..Harus jumpa doctor coz tak boleh
nak tanggung sakitnya lagi..Me sms My Dearie and terus blah dari office.

Pergi my company panel clinic Mediviron Setiawangsa la.
 Bila doctor tengok dia kata maybe Allergic.
So, until now im still confuse..Allergic dengan ape?
Doctor bagi ubat sapu & pill allergic & she said if tak elok jugak dalam masa 3 hari 
kena datang jumpa dia balik.

So now, after 3 days luka tue dah ok dan mula kering.
Tapi tak tahan bila sapu ubat, dia gatal lain macammmmm..kena tahan nafsu menggaru la..
Aduhhhh...memang kena sabar banyak nie...isshhhkkkkk..


Talking about benda apa yang menyebabkan mulut cun ku ini
 mengalami allergic secara tetiba nie ?
Malam isnin tue, me masak sup sayur campur. Sayur tue beli yang siap ader kobis, 
mushroom, carrot and suun.. So masak sup biasa & finalnya letak ikan bilis goreng..
That's all !!

Huhuhu sekarang nie, bersabar la tunggu bila luka ni nak hilang..
Risau gak kan...Hopefully, it will be recover soon..
Idak lah sampai begini !!!!