21 March 2012

Kena Viral Fever pulak !!!!

3:59 PM 0
Hari nie dah 2 hari me MC coz yesterday jumpa doctor and she said that me kena Viral Fever.
So untuk lebih lanjut boleh baca info disini Viral Fever.

Actually dah beberapa hari, badan nie penuh dengan rashes yang tak tahu datang dari maner.
Nak cakap because of air, xde pulak orang lain kena except my Dearie.

Last Wednesday dia balik dengan badan yang penuh merah-merah.
Dia dah jumpa doc and just dapat ubat makan.
Me, after jumpa doc peribadi, CEWAHHH...
Nama Doctor sama, Dr Norliza, doc bagi ubat sapu skali.
So dapat la MC 2hari..But, still rasa gatal lagi..penuh dekat perut dan peha.

Yesterday, my Dearie dapat MC coz demam.Today dia dah start kerja walaupun 
dia sepatutnya dapat MC lagi today.

Contoh je..But similar like this la..
NOTE:
Ini dugaan dari Allah SWT yang sangat kecil. Semoga tabah hadapinya...

20 March 2012

Happy Birthday My Dearie 33th

10:38 PM 0

Sorry la, baru nak post entry nie. Bukan ape bz sikit semenjak dua menjak nie.
My Dearie punya birthday jatuh pada 2hb Feb yang lalu.
Xde ape yang special sangat coz present dah diberi awal.
Dapat rezeki lebih sikit tue yang dapat belikan hadiah mahal tue.

Hadiah ape???? TADAAAAA..
Blackberry Curve baru..

Kesian My Dearie still lagi pakai Nokia tue.. Memang still elok lagi.
Tapi kawan2 semua dah ader latest gadget..so me belikan la hp tue..

Hopefully Cayang suka K !!!

Thennnn...konon nak buat suprise party.Tadi tak menjadi.
On that day, me tak mention my Dearie yang me cuti coz nak buat suprise.

Me lepak rumah mak nak buat cupcakes for him.
Red Velvet Cupcakes my Paksue yang buat.
Tapi decoration buat sesama.






Boleh la takat buat suka suka tapi my Paksu memang buat bisnes nie.
So anyone nak order, leh le order..

13 March 2012

My Bambam yang comel.....

11:07 PM 0
My Bambam nie memang sangat comel and funny.
Memang me rajin sangat singgah rumah my mum coz nak tengok Bambam nie..

Mesti ader pictures or video yang me ambik.
Dari sehari ke sehari tengok dia makin lama makin cerdik sangat..
Lawak pun ader...

And he best thing, some peoples cakap Bambam punya muka ader muka me and My Dearie..
Hahaha kenan kot..

Memang sayang giler dekat Bambam.
Hari nie tak singgah rumah mak coz semalam dah singgah..
So esok insyallah me pergi gigit pipi Bambam..
Like my Jolie Lip ???!!!

First time makan makanan pejal..hihihi
MAN U Fan...
Note:
Maybe belum rezeki for us untuk dapat baby. Semoga impian me and My Dearie termakbul
dengan izin NYA..Aminnnnn....


My advance Birthday Present !!!

10:42 PM 0
Tada !!!!!! Entah tetiba je My Sweet Dearie belikan my birthday present awal..
Awal sebulan lak tue..hihihi

But, i really appreciated that..I LOVE YOU CAYANG.

That sunday Me, My Dearie and Sis in law lunch @ KLCC. 
Actually nak makan dekat Avenue K. Ader stall makanan Penang yang memang sedap.
Pan Mee Sup dia memang terbaik..Dengan banyak rencahnya memang terbaik !!

But suddenly tutup pulak hari tue.So we decided makan dekat foodcourt KLCC je..
So after lunch, jenjalan la kan cuci mata..Klau nasib baik leh "gosok" My Dearie.
Hihihihi

Actually memang My Dearie suruh decide which one i want for my birthday present.
Seriously memang nothing in my mind pun..But,
bila my Dearie said that he want to give me either slimming treatment package or
IPAD2 !!!!!!

So, bila sebut IPad2 memang melonjak-lonjak la rasa dalam hati..
Tetiba memang my Dearie belikan Ipad2..
I LIKE !!!!!!
So melepas lah nak dapat badan macam kerengga 
dengan slimming treatment tue..huwaaaaawaaaaa

Note:
Gurau je tau cayang. I really appreciated and i really love you.

No Aircond !!!!

10:28 PM 0
It's been 1 month stay in the office without aircond.
WTF !!!! Oppsss terlebey sudah..

Dari seminggu masuk ke dua minggu and dah berminggu nier pun
bayangan aircond akan ok pun takde..

Tak tahu ape problemnya.. tak kan xbayar duit maintanent ?? Floor 7th and 18th ok je..
Tiap-taip hari menyumpah je kerja nya..
Haruslah, mana leh tahan duduk dalam panas yang melampau tue..

Dengan tingkap xboleh bukak, memang naik lemau la..
Sampaikan me beli kipas sendiri..Tue pun xsejuk maner..
Angin panas tue jugak le duk meniup ke arah badan nie..
KO HADO !! hihihi
Hmmm..sampai bila problem ini akan berlalu, i have no idea at all..
Just wait and see...


Note:
Hari nie pakai baju and tudung matching dengan kipas..hahahahhaa