29 July 2016

QASEH JELES BABA DUKUNG NIYAZ??

1:30 PM 0
Aduhh aiii... tetiba 2 minggu nie Qaseh buat perangai tue.
Bila suruh baba dukung Niyaz sebab Liez nak mandi, dia mengamuk tak bagi.
Menjerit - jerit tak bagi..Allahuakbarrrr!!!
Dia duk mentioned tu baba kakak....
Bila Liez kata " takpe la mama bagi Niyaz dekat nenek bawah tu ye"
Dia boleh kata taknak... Tapi tak bagi pulak baba dia dukung..
Aduhhhaaaiiii la anak mama . Niyaz macam biasa muka dia macam pelik tgk kakak dia 
menangis meraung menjerit tue..
Ada sekali Liez ambik Niyaz letak dalam baby cot and tutup pintu bilik.
Duk dengar kat luar menangis nak mama pulak. Huhuhuhu memang mencabar betul..
Kadang-kadang naik angin jugak dengan Qaseh..
Bila marah dia, tup-tup rasa bersalah sebab dia masih kecik kan
Tak boleh nak kontrol emosi lagi..Huhuhuhu

Tapi sehari dua ni ok sikit, dia stil jugak mentioned baba kakak.
But baba boleh dukung Niyaz..
Maybe jeles tengok mama duk dukung adik tu..So dia selalu drama
suruh baba dukung dia pagi-pagi time nak ke nursery..

But Alhamdulillah ptg bila balik memang dia berjalan sendiri sambil
tolong mama bawak barang klau mama ada shopping groceries
Bijak dah kakak sekarang...

 

FALL IN LOVE DENGAN LAGU CRUSH BY YUNA ft USHER

1:00 PM 0
Memang jatuh hati dengan lagu nie...
Memang macam lembut je...
 
 
"Crush"(feat. Usher)
[Verse 1 - Yuna:]
You call me on a lazy afternoon
Asking me what I'm up to, let's find something to do
Baby I'd be down, down, down, down, down,
Down down down down.
You know I'd be down, down, down, down, down,
Down down down down.

[Verse 2 - Yuna:]
I see you arriving in your car.
Jet black mercedes, built in the 70's
Classic like you and me
I'll be coming down, down, down, down, down,
Down down down down.
I'll be coming down, down, down, down, down,
Down down down down.

[Chorus - Yuna:]
I feel a little rush
I think I've got a little crush on you
I hope it's not too much
But boy when I'm with you I hear it
My heart is singing
La la la la la la...
La la la la la la...

[Verse 3 - Usher:]
Honestly you shouldn't waste time no more
Cause all these little boys you're chasing did
They break your heart?
I know you've been down, down, down, down, down,
Down down down down.
I won't let you down, down, down, down, down,
Down down down down.

[Chorus - Yuna & Usher:]
I feel a little rush
I think I've got a little crush on you
I hope it's not too much
But girl when I'm with you I hear it
My heart is singing
La la la la la la...
La la la la la la...

[Bridge - Yuna & Usher:]
I wonder if you feel the same
I see it in the way that you behave around me
And I can tell
What we have is different from anyone else
Cause you stop doing what you doing
When I call you come up to me running
And I would do same for you
So tell me that you feel it too

[Chorus - Yuna & Usher:]
I feel a little rush
I think I've got a little crush on you
I hope it's not too much
But boy when I'm with you I hear it
My heart is singing
La la la la la la...
La la la la la la...

[Outro - Yuna & Usher:]
Think I've got a crush, baby
Feel a little rush baby
Think I've got a crush, baby
Feel a little rush baby




20 July 2016

BUAT PENCINTA KUCING, DAPATKAN MAKANAN TERBAIK BUAT KUCING ANDA DARI PURINA FRISKIE PARTY MIX CAT TREAT CRUNCH

6:00 PM 0
Terkejut jugak la sebab kita tak tahu dan tak bela kucing pun.
Tapi menarik sebab kucing pun nak makan macam- macam kan..

Last saturday ke My Mydin area condo je sebab malas nak ke Giant.
Masa duk usha - usha bahagian makanan kucing
tetiba ternama makanan jenama Friskie.

WOW !! dah upgrade selera kucing - kucing sekarang..
Friskie ada produk terbaru buat si comel anda,
PURINA FRISKIE PARTY MIX CAT TREAT CRUNCH

Tengok dari price tag tue RM 8.90 for 60gram
Kuning - Cheezy Craze (Cheddar, Swiss and Monterey Jack)
Jingga - Classic (Tuna, Chicken and Bonita)
Hijau - Picnic (Chicken, Turkey and Cheddar)
Biru - Beachside (Shrimp, Crab and Tuna)

Actually ada banyak lagi Party mix crunch nie.
Memang terbaik la Friskie keluarkan flavour-flavour begini.
Bukan tue saje, Friskie jugak keluarkan produk 

Friskies® Dry Cat FoodFriskies® Cat TreatsFriskies® Wet Cat FoodFriskies® Indoor Cat Food dan Friskies® Cat Concoctions


If you all nak tahu lebih lanjut boleh la google website https://www.friskies.com

Uishhhh kalau Liez ada bela kucing memang  Liez akan tergoda dengan food-food tue.
Bukan untuk Liez la tapi untuk si comel gebu tue..

Berangan klau bela kucing nak kucing nie.
Tapi nak dia kecik sampai bil-bila..hihihi

Pic from GOOGLE

Pic from GOOGLE

QASEH JELES BABA DUKUNG NIYAZ??

5:30 PM 0
Aduhh haiii... tetiba dah 2 malam Qaseh buat perangai tue.
Bila suruh baba dukung Niyaz sebab Liez nak mandi, dia mengamuk tak bagi.
Menjerit - jerit tak bagi..
Allahuakbarrrr!!!

Bila Liez kata " takpe la mama bagi Niyaz dekat nenek bawah tu ye"
Dia boleh kata taknak... Tapi tak bagi pulak baba dia dukung..
Aduhhhaaaiiii la anak mama 

Niyaz macam biasa muka dia macam pelik tgk kakak dia 
menangis menjerit tue..

Semalam Liez ambik Niyaz letak dalam baby cot and tutup pintu bilik.
Duk dengar Qaseh kat luar menangis nak mama pulak..
Huhuhuhu memang mencabar betul..

Kadang-kadang naik angin jugak dengan Qaseh..
Bila marah dia, tup-tup rasa bersalah sebab dia masih kecik kan
Tak boleh nak kontrol emosi lagi..
Huhuhuhu

Malam nie kita tengok macam mana pulak ye..
Buat hal ke tak..huhuhu

05 July 2016

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1437H

10:21 AM 0

Ramadhan sudah hampir ke penghujungnya.
Syawal akan menjelang 2 hari lagi.

Jadi, Liez mengambil kesempatan untuk
mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri
dan menyusun 10 jari memohon kemaafkan jika ada silap dan salah.

Hari nie masih bekerja, tinggal la seorang.
Biasa la orang takde kampung memang begini la..
Tapi hari nie bawak peneman..