28 February 2017

HANS ISAAC NAK KAHWIN DAH....

4:23 PM 4
Terbaca pasal Datuk Hans Isaac nak kahwin 29 Julai nanti...Siapa kah pilihan hati Datuk Hans Isaac?
Dulu kata dengan Elaine Daly la, Erra Fazira la dan yang terakhir dengan Neelofa.. Memang sepadan la dengan gadis-gadis tu tapi mungkin jodoh tak berpanjangan..

Tup tup dengar kata hari ni,Datuk Hans 46 tahun akan menamatkan zaman bujangnya dengan bekas Miss Tourism International, Gabriella Robinson 28 tahun. Mereka sudah bertunang pada 29 Januari di Singapore.

Mereka bakal melangsungkan perkahwinana di St John Cathedral Church, Kuala Lumpur dan majlis akan dibuat di Hotel Majestic...

Akhirnya terjawab sudah la siapa yang bakal menjadi surihati Datuk Hans Isaac seperti yang sibuk orang perkatakan...


ARTIKEL SEPENUHNYA BOLEH BACA DI ASTRO GEMPAK



BLOGGERS BERTUAH GIVEAWAY 1ST BIRTHDAY BY DEARIESCOUPLE

1:00 PM 8
Hari ini Liez terpaksa cuti jugakcoz my babieskena sakit mata... Tak boleh hantar ke nursery coz doctor kata berjangkit.. So mama kena lajaga both of them... insyallah hope esok diaorang dahok...boleh la mama pergi kerja...

Last sunday baru dapat nak buat cabutan untuk yang join Giveaway 1st Birthday By Deariescouple. Nak suruh Niyaz yang buat cabutan tapi mood dia tak baik.. Dengan sakit mata dan flu lagi. Kerja mengamuk dan taknak orang pegang... So mintak Kakak Qaseh yang buat cabutan...


ADA TANGAN KECIL NAK SABOTAGE MAMA




Bloggers yang bertuah 

NO BLOGGERS YANG BERTUAH
Boleh tengok nombor sapa yang kena di sini


ada 1 lagi hadiah yang super special untuk blogger yang cute ni...
Liez rasa dia sangat comel dan birthday sama dengan Niyaz....



Nanti boleh la Whatsapp 012-2464170 nama, address dan no handphone pada Liez ye....

TAHNIAH !!!! Dan terima kasih pada yang join Giveaway Liez yang tak seberapa ni... Jumpa Giveaway yang akan datang...

24 February 2017

KENAPA IPPO HAFIZ???

10:03 PM 8
Sejak dua menjak ni makin rancak drama adaptasi ditayangkan.. Selain dari tajuk yang kadang-kadang kelakar, barisan pelakon yang ok,Liez akan tertarik dengan lagu OST nya..

Dan penyanyi yang Liez suka kalau untuk OST ni adalah Ippo Hafiz.. Seriously memang sedap betul lagu dan macam kena je dengan drama yang ditayangkan..

First lagu Liez tertarik adalah lagu Rahsia OST Teman Lelaki Upahan..Memang tercari-cari siapa penyanyi masa mula-mula dengar..
Lepas tu lagu Kekal Bahagia OST Cinta si Wedding Planner... Pun best..
Sekarang lagu Aku ingin kamu OST Suamiku paling sweet...
Semua lagu yang memang kena dengan jalan cerita dan macam sweet je...
Memang Liez tak boleh move on dengar suara dan lagu-lagu Ippo Hafiz


AKU INGIN KAMU- OST Suamiku paling sweet
Sumber: Youtube


RAHSIA - OST Teman lelaki upahan
Sumber: Youtube



KEKAL BAHAGIA - OST Cinta si wedding planner
Sumber: Youtube




22 February 2017

TULUS - PAMIT

4:56 PM 5

Sumber: Youtube


TULUS BY PAMIT
Tubuh saling bersandar
Ke arah mata angin berbeda
Kau menunggu datangnya malam
Saat ku menanti fajar


Sudah coba berbagai cara
Agar kita tetap bersama
Yang tersisa dari kisah ini hanya kau takut ku hilang
Perdebatan apapun menuju kata pisah


Jangan paksakan genggamanmu
Izinkan aku pergi dulu
Yang berubah hanya tak lagi ku milikmu
Kau masih bisa melihatku
Kau harus percaya ku tetap teman baikmu


Sudah coba berbagai cara
Agar kita tetap bersama
Yang tersisa dari kisah ini hanya kau takut ku hilang
Perdebatan apapun menuju kata pisah

21 February 2017

HADIAH BIRTHDAY PERTAMA NIYAZ....DAPAT KERETA TU.........

1:48 PM 12
Liez dan Dearie bukan jenis yang tak reti nak beli hadiah ni...Selalunya kami belanja makan je .. Tapi kalau belah In Law Liez memang diaorang tahu je nak beli apa untuk cucu dan anak buah diaorang ni.. kira untung la sebab both Qaseh dan Niyaz selalu dapat hadiah dari Atok, Opah, ayah Chor, Achu Qiqi dan Achu Khairul... kira first cucu la...baru dua kerat cucu... hihihi klau dah ramai jenuh la kan..hihihi

Niyaz dapat suprised yang sama macam Qaseh dapat masa umur 1 tahun.. Dapat kereta..Waaaaaa kauuuuu dapat kereta masa umur setahunnnnn!!! kalah anak Cik Ta tau hihihi... Dapat kereta control je pun hihihi..
Tapi yang best Qaseh la bila tengok kereta adik dia besar dari kereta dia.. Mula la nak pinjam la, kereta dia rosak la, adik bagi pinjam la... hahahaha
Lawak la kakak ni.... 

Alhamdulillah... Niyaz dapat hadiah Ford Ranger mini... Atok kata no present untuk 7 tahun..hihihi masa Qaseh, atok cakap no hadiah sampai 5 tahun...hihihi


KIRI: BIRTHDAY PRESENT 1ST YEAR NIYAZ (2017)
KANAN: BIRTHDAY PRESENT 1ST YEAR QASEH (2014)

QASEH TENGAH TEST DRIVE KERETA NIYAZ 
NIYAZ TERKEJUT KOT DAPAT SUPRISED MACAM NI... HIHIHI



P/S: Untung anak mama baba sebab dapat hadiah kereta masa umur setahun, mama dulu kereta kecik yang main kayuh tu pun tak de.. hahahaha

10 February 2017

BILA THAIPUSAM JE...MULA LA KENA CUTI MENGEJUT

4:06 PM 9
Haaaaa.... bila tengok subjek mesti rasa apa yang Liez cakapkan nie.... Kisahnya Hari Rabu tu Liez terpaksa ambik cuti sebab jalan utama dari rumah dah ditutup. Sebab memberi laluan kepada upacara keagamaan Thaipusam... Since pindah dekat Batu Caves, ini tahun ke 3 Liez lalui pengalaman ni,.
Memang sengsara la masa 1st year sebab tak bergaul lagi dengan jiran tetangga so tak tahu info kan.. Tapi tahun ni, Dearie ada group WA dari community dan FB community akan update info.. so boleh la tahu info kan..
Hari selasa tu masa dalam perjalanan balik dengan Qaseh dan Niyaz, memang dah stuck jalan dari MRR2 nak menghala ke KTM... Sempat la Liez snap picture suasana time tu tapi tetiba... Radio lagu metal kedengaran dibelakang... Niyaz dah meragam mintak dilepaskan dari car seat.. huhuhuhu
Memang dah agak pun sebab Niyaz akan mula bosan dan meragam klau duduk dalam kereta dalam car seat lebih dari 30-45minit. Atau bila kereta tak bergerak.. Uissshhh di punya jerit macam nak peach gegendang telinga.. Yang Qaseh suruh Liez dukung Niyaz... Waaaa memang tak la... Dulu masa dia baby lagi bwh 5 bulan boleh la nak dukung, sambil bf sambil bawak kereta. Sebab tak pandai nak panjat bagai lagi.. Sekarang dah pandai jalan, pandai panjat sana sini.. memang tak dapat la kan..Tahan je la telinga.. siap suruh Qaseh menyanyi lagu 25 Rasul la, selawat zikir la, lagu Didi and friends la... pun tak jalan..Kira kering tekak nak nyanyi bagai ni...
Mencabar la since Niyaz dah cerdik dan dah mula bosan duduk dalam car seat.. Sekarang ni kena prepare cookies untuk lalaikan dia... klau tidak memang melayan la tangisan tue...

Thaipusam disambut setahun sekali oleh penganut Hindu.. so kita kena tolerate dengan perayaan diaorg... Tal rugi pun... Tapi ada Liez tengok yang maki hamun marah jalan jammed la apa la...hmmmm suka hati korang la..
Kena faham sendiri la klau dah duduk area Batu Caves kan...


GAMBAR DIMALAM THAIPUSAM



TAMAT - GIVEAWAY NIYAZ 1ST YEAR BIRTHDAY BY DEARIESCOUPLE

9:42 AM 6
PENYERTAAN GIVEAWAY NIYAZ 1ST BIRTHDAY BY DEARIESCOUPLE TELAH DITUTUP

Alhamdulillah... tak sangka ramai juga yang join GA Liez ni.. Masa plan nak buat GA ni sebenarnya Liez takut orang tak nak join sebab Liez bukan la blogger yang active... Tapi bila tengok ramai yang join... happy dan terharu sangat-sangat...TQ guyssss!!!!
Baru dapat update nama-nama yang join GA Liez... Kemungkinana Liez akan umumkan siapa yang bertuah awal dari tarikhnya.. Sebab excited sangat nie..
Liez akan minta bantuan baby boy untuk pilih siapa yang bertuah... tungguuuu



1. ANA SUHANA
https://bajetciputselerabesar.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html?m=0

2. SHIKIN RAZALI

http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

3. MACAM MACAM CERITA

http://macammacamcite.blogspot.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

4. HAWAA ROSE

http://cintahawaa.blogspot.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

5. MRS FUZY SWEETSOURLEYRA

http://sweetsourleyra.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

6.TASHIRA

http://ohmysecondblog.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

7. NOOR MAIZAN
https://missobsesi.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

8. FHATIN AMELIA
http://mellyacrayola.blogspot.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

9.ANA FATIHAH
http://solehahgirlz.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

10. MIMPI ARIA
http://mimpiaria.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

11.NOOR AKMA
http://www.huhahuhajerr.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

12.FLAVNESZ
http://razanahanis.blogspot.com/2017/01/random-giveaway-niyaz-1st-year-birthday.html

13. MISS MULAN
http://darihatimissmulan.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

14.THE FADE
http://the-fadedd.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

15.JUN ZIE
http://www.jun-zie.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

16.NOR NAZLIANA
http://adna2029.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

17.ZAFIRAH NAZRI
http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

18.NOOR ATIKAH RAMLI
http://www.nooratikahramli.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

19.SHAHIDA DZULKAFLI
http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

20. MAMA AIMAN
http://aimanziyad.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

21. SHEILA ADZIZ
http://www.sheilainspire.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

22. CIK HAZIQAHH
http://itsmelyya.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

23. BELOG JM
https://belogsjm.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

24. SYAKIRAH JF
http://littlesnorlax.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

25. JULIE NIDA
http://presntisgift.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

26. NURSABRINA ABD GHANI
http://bluechoralpearl.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

27. DON AYHAN
http://tujuhpetak.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1.html

28. ILA SHAFILA
http://cikilamenari.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

29. AIMI MUHAMAD
http://cikjelita899.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

30. FYA
http://feeldelight.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

31. NOUR ADIEB
http://nourayuadieb.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html?m=1

32. HERNEE NAZIR
http://herneenazir.com/2017/01/12/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by-deariescouple/

33. CIK ASH
https://cikash.blogspot.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-brithday-by.html

34. SAYIDAH NAPISAH
http://www.sayidahnapisah.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

35. LOKMAN HAKIM
http://penggaliilmudunia.blogspot.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

36. SARAH LALALA
http://messarah.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

37. NURUL AQIDAH AZHAR
http://mummysupplementshop.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

38. SYAHIDAH FADILAH
http://www.syahidahfadilah.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

39. NOOR NAJWA
http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

40. NURATIQAH NAJIHAH
http://nuratiqahnajihah.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

41. UNNI ANJE
https://unnianje.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

42. FARHANNA JAFRI
http://farhannajafri.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

43. AYU BARBYDOL
http://ayubarbydol.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

44. HANI FADHLINA
http://jombercontest.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

45. NUFAZ
https://azraq-hydrangea.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

46. LEA AZLEEYA
http://www.leaazleeya.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

47. NAM@ALONG
http://nam-comel.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1styear-birthday-by.html

48. SHAIDATUL AIREEN
http://elsaalicious.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

49. FIQAH HAMED
http://fiqahhamed.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

50 Husna Izzati
http://akusukaketawa.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

51. Shafyqah Azry
http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

52. Nurul Hayati
http://hayatirosdi.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

53. Sarah Lalala
http://messarah.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by_24.html

54. IBU DILAH
http://ceriteraibu.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

55. ANIS KHALILAH
http://akhalilah.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

56. AZMAN ARSAD
http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

57. NORFAZ PREMIX
http://norfazpremix.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

58. CEKGU NORAZIMAH
http://www.cekgunorazimah.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

59. AYU FARAHANA
http://farahanasharif.blogspot.my/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

60. KAK GOJES
http://www.kakgojes.com/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

61. POKCIK BLOGGER
http://www.pokcikblogger.com/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

62. NURHAZIQ ABDUL HAFIZ
https://sayapejuangbahasa.blogspot.my/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

63. RADHIA RAZALI
http://penselduabee.blogspot.my/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

64. AIMI SYAHIRAH
http://www.aimisyahirah.com/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

65. AIMAN SALLEH
http://themaiman.blogspot.my/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

66. HAZRINA HALIM
http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html
67. ADIANIEZ AIDA
http://www.adianiez.com/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

68. NUR AAISYAH
http://theaaisy.blogspot.my/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

69. FATIN DIANA
http://ftndiana.blogspot.com/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html


70. IZHS DAIRYZ
http://izpunyeciter.blogspot.com/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

2 blogger bertuah akan dipilih oleh Niyaz sendiri.. Jadi jom join GA nie...


Masih berlangsung hingga 9 Feb 2017

06 February 2017

HAPPY 1ST BIRTHDAY NIYAZ - 01 KELAHIRAN

3:01 PM 8
Cepat betul masa berlalu... Dah setahun baby boy Liez... Rasa macam baru 5,6 bulan lepas melairkan dia... huhuhuhu dont grow up so fast anak-anak... mama rindu nnantiiiiiiiiiiiiiiii...huhuhu....Liez rasa Liez ada buat entry pasal kelahiran Niyaz nia tapi tak tahu la publish ke idak..hihihi

Niyaz dilahirkan dah overdue 4 hari.. Tanggal 6 Feb 2016, pukul 3 pagi memang Liez dah tak selesa... Perut kembung dan Liez rasa mesti sebab dah almost 5 days tak membuang air besar.. Trauma coz Liez kena buasir masa mengandung 7 bulan... so memang klau boleh tahan tak nak ke toilet sebab sakitnya..isshhkkkk susah nak digambarkan...
Bila pergi toilet memang tak membuang pun, ketidakselesaan tu hilang macam tu je.. Tapi setiap jam Liez masuk taoilet sebab kembung sakit tu datang.. last bangun pukul 5 pagi... so pukul 7 lebih Liez dah bangun dan siap cerita dekat Dearie kata dari pagi ke toilet perut meragam tapi tak membuang pun.. Tapi Dearie kata maybe nak bersalin kot... So Liez bagitahu kat mak, mak pun cakap benda yang sama.. So Liez masuk toilet nak mandi la.. Dan secara tiba-tiba memang sakit yang sama datang dengan kerap... So siap mandi menbongkok.. Dan rasa hati memang betul la sakit nak bersalin.. First time rasa contraction secara natural. Sebab masa Qaseh, Liez induced. 

Liez tengok jam dah setiap 10 minit sakit datang. Kelam kabut Dearie pergi mandi dam mak ajak Liez turun pergi breakfast dulu. Kena ada energy... Waaaa sakit memang dah memang rasa nak teran dah..Liez sempat makan pisang sebiji masa dekat clubhouse sementara tunggu Dearie turun. Nasib barang-barang memang dah siap dalam bag so tak kalut la...
Liez ke hospital pukul 9 pagi, sampai hospital terus masuk untuk check. Bad exprience tue, 1st doctor pelatih dah check jalan. Waktu tue sakit dah sangat kerap.. Dengar doctor kata takde bukaan lagi..Whattttttt!!!! huhuhu dalam otak dah fikir berapa jam la agaknya nak tunggu bukaan complete kan.. huhuhu sakit dah kerap.. nurse pun cakap sabar, tak boleh teran sebab takde bukaan lagi.....memang Liez tahun, istigfar banyak-banyak..
Dalam 10 minit lepas tu, doctor senior datang dan check lagi... Tetiba dengar doctor jerit, dah 8cm ni... Kelam kabut nurse ambik baju untuk Liez tukar dan bawak masuk ke LR... masa tolak masuk LR tu, dah memang rasa nak teran sesangat dah.. Liez siap cakap saya dah nak teran nie. Bila tukar katil, nurse sibuk tanya husband mana..

Nasib Dearie sempat sampai, sebab memang lepas tue Liez terus teran 2x..Niyaz melompat keluar.. Hihihih nurse dan doc pun terkejut tengok baby melompat keluar..hihihi....Fuhhhh... alhamdulillah memang Allah swt permudahkan proses kelahiran Liez. Just geram dekat doctor pelatih coz dia kata takde bukaan.. Sebab dia tak rasa rambut baby... huhuhuhu memang dah anti dengan doctor praktikal pas ni...Lepas stay sehari Liez boleh balik rumah. Tapi lepas 1 malam tidur dekat rumah, Niyaz kena masuk NICU coz kuning dia tinggi dekat 200.. So bermalam la kami 2 beranak untuk 3hari 2 malam disana.. 


FEY QHALEED NIYAZ  5 JAM SELEPAS DILAHIRKAN




03 February 2017

2 FEB ... HAPPY BIRTHDAY DEARIES YANG KE 38

4:10 PM 3
Last night buat suprise biasa je... Liez g beli balloon dan jugak cake ... sebab tak berkesempatan nak buat yang grand-grand... hope Dearie suka la.. Yang excited, Qaseh la. Sepanjang jalan dari nursery ke rumah mulut dia banyak sangat cakap... Nak suprise baba ke? Nak baba tutup mata ke? Ya Allah... mulut macam bertih jagung betul...hihihihi... Yang kelakar, bila Liez dan anak-anak dengar grill pintu depan berbunyi. Liez kelam kabut suruh diaorg masuk dalam bilik tengah.. Yang adik relax je memang suka masuk bilik tu... Yang kakak la gelak geli hati bila Liez kelam kabut ke dapur ke bilik bawak cake... hahahaha memang tak boleh nak plan suprise betul-betul kakak ni... Bila dengar baba dia bagi salam, Qaseh dah gelak... Liez suruh diam sebab nak baba dia cari kami... Bila baba dia bukak pintu, kami pun sebut SUPRISE!!!!!
NAMPAK TAK SIAPA YANG OVER EXCITED ???

CURLY BALLOON BOY

YANG NI KALAU JUMPA CAKE, ESPECIALLY CAKE COKLAT MEMANG HAPPY SANGAT LEPAS TU HYPERACTIVE SAMPAI SUSAH NAK TIDO...

Gitu je la gaya Liez suprisekan Dearie.. Takde la havoc or grand sangat..Sebab tak biasa dengan suprise2 dan celebrate biasa je dengan family. Tapi kalau geng dengan Dearie punya cousin and geng dia, diaorg memang jenis suka buat party. Buka party macam kat club malam tu..hihihi diaorg punya party jenis suka buat potluck atau dine in je dekat restaurant. Tak kira la birthday ke, bacheloratte party ke, baby shower ke... memang diaorg suka sangat.. Actually seronok dapat lepak dengan geng diaorg sebab diaorg memang jenis ramah giler dan tak berkira.. Klau buat potluck lepak dekat rumah geng la.. memang makan macam-macam.. Thats why semua geng badan semua sihat belaka..hihihihi  Ehhhh back to tajuk..hihihihi

HAPPY BIRTHDAY SAYANG, me, Qaseh dan Niyaz sayang u  dunia dan akhirat...Semoga dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yang baik, diberkati sepanjang hidup didunia dan diakhirat...

02 February 2017

GIVE AWAY POCKET CHIA SEED

2:10 PM 3
KLIK BANNER UNTUK JOIN


Ok hari ni kita join GA dari sis Zaidalifah... Kira blogger yang baru Liez join..So kawan-kawan jom la kita sesama reramai memeriahkan lagi GA sis Zaidalifah..

Tarikh permulaan : 1 Februari 2017      Tarikh Tutup: 14 Februari 2017

UPDATE PESERTA GIVEAWAY NIYAZ 1ST YEAR BIRTHDAY BY DEARIESCOUPLE

1:59 PM 3
Alhamdulillah... ramai juga yang join GA lIEZ ni.. Masa plan nak buat GA ni sebenarnya Liez takut orang tak nak join sebab Liez pukan la blogger yang active... Tapi bila tengok ramai yang join... happy dan terharu sangat-sangat...TQ guyssss!!!!
Baru dapat update nama-nama yang join GA Liez...
Yang belum join..boleh klik si comel biru bawah ni



1. ANA SUHANA
https://bajetciputselerabesar.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html?m=0

2. SHIKIN RAZALI

http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

3. MACAM MACAM CERITA

http://macammacamcite.blogspot.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

4. HAWAA ROSE

http://cintahawaa.blogspot.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

5. MRS FUZY SWEETSOURLEYRA

http://sweetsourleyra.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

6.TASHIRA

http://ohmysecondblog.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

7. NOOR MAIZAN
https://missobsesi.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

8. FHATIN AMELIA
http://mellyacrayola.blogspot.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

9.ANA FATIHAH
http://solehahgirlz.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

10. MIMPI ARIA
http://mimpiaria.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

11.NOOR AKMA
http://www.huhahuhajerr.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

12.FLAVNESZ
http://razanahanis.blogspot.com/2017/01/random-giveaway-niyaz-1st-year-birthday.html

13. MISS MULAN
http://darihatimissmulan.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

14.THE FADE
http://the-fadedd.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

15.JUN ZIE
http://www.jun-zie.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

16.NOR NAZLIANA
http://adna2029.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

17.ZAFIRAH NAZRI
http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

18.NOOR ATIKAH RAMLI
http://www.nooratikahramli.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

19.SHAHIDA DZULKAFLI
http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

20. MAMA AIMAN
http://aimanziyad.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

21. SHEILA ADZIZ
http://www.sheilainspire.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

22. CIK HAZIQAHH
http://itsmelyya.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

23. BELOG JM
https://belogsjm.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

24. SYAKIRAH JF
http://littlesnorlax.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

25. JULIE NIDA
http://presntisgift.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

26. NURSABRINA ABD GHANI
http://bluechoralpearl.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

27. DON AYHAN
http://tujuhpetak.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1.html

28. ILA SHAFILA
http://cikilamenari.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

29. AIMI MUHAMAD
http://cikjelita899.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

30. FYA
http://feeldelight.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

31. NOUR ADIEB
http://nourayuadieb.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html?m=1

32. HERNEE NAZIR
http://herneenazir.com/2017/01/12/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by-deariescouple/

33. CIK ASH
https://cikash.blogspot.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-brithday-by.html

34. SAYIDAH NAPISAH
http://www.sayidahnapisah.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

35. LOKMAN HAKIM
http://penggaliilmudunia.blogspot.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

36. SARAH LALALA
http://messarah.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

37. NURUL AQIDAH AZHAR
http://mummysupplementshop.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

38. SYAHIDAH FADILAH
http://www.syahidahfadilah.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

39. NOOR NAJWA
http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

40. NURATIQAH NAJIHAH
http://nuratiqahnajihah.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

41. UNNI ANJE
https://unnianje.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

42. FARHANNA JAFRI
http://farhannajafri.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

43. AYU BARBYDOL
http://ayubarbydol.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

44. HANI FADHLINA
http://jombercontest.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

45. NUFAZ
https://azraq-hydrangea.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

46. LEA AZLEEYA
http://www.leaazleeya.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

47. NAM@ALONG
http://nam-comel.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1styear-birthday-by.html

48. SHAIDATUL AIREEN
http://elsaalicious.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

49. FIQAH HAMED
http://fiqahhamed.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

50 Husna Izzati
http://akusukaketawa.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html


51. Shafyqah Azry
http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

52. Nurul Hayati
http://hayatirosdi.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

53. Sarah Lalala
http://messarah.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by_24.html

54. IBU DILAH
http://ceriteraibu.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

55. ANIS KHALILAH
http://akhalilah.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

56. AZMAN ARSAD
http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

57. NORFAZ PREMIX
http://norfazpremix.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

58. CEKGU NORAZIMAH
http://www.cekgunorazimah.com/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

59. AYU FARAHANA
http://farahanasharif.blogspot.my/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

60. KAK GOJES
http://www.kakgojes.com/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

61. POKCIK BLOGGER
http://www.pokcikblogger.com/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

62. NURHAZIQ ABDUL HAFIZ
https://sayapejuangbahasa.blogspot.my/2017/02/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

63. 
64. 
65.

2 blogger bertuah akan dipilih oleh Niyaz sendiri.. Jadi jom join GA nie...
Masih berlangsung hingga 9 Feb 2017