17 December 2010

Dating with Dearie @ The Curve

5:20 PM 2
Dah kahwin selama 2 bulan baru la kami betul - betul kuar dating. Alhamdulillah selepas menghadapi berbagai dugaan selepas berkahwin kami kembali menjalani kehidupan dengan bahagianya..(cewah macam bersastera pulok!!!) ;)) Alhamdulillah rezeki kami ada walaupun tidak sesemeriah sebelum kahwin tapi insyallah rezeki Allah swt ada dimana mana..
 
Dah lama jugak xtgk movie with my dearie. So we planned tgk movie @ Cineleisure - Movie Ngangkung during cuti Awal Muharram. Before that we went to Ikea kononnya nak beli a few things for our house but manusia punya lah ramai at counter dan me just nak bayar untuk 2,3 items je..x larat nak tunggu so me decided not to buy the things.Then kami just jalan2 cuci mata before nak tgk movie.
Actually dh lama x beli jewellery sejak umo dah meningkat nie..Lagi pun xpakai pun cuma love to have it as my collection. But this time saje je gatal tangan beli 1 pair of earring. Cantik jugak dan besar punyerrr... Asked my dearie dulu n dia pun suka dengan earring tue. So ape lagi berposing sakan la with my new earing hihihi padahal before this just beli tapi xpakai pun.


 Then kami terus ke Cineleisure tgk Ngankung. Not bad la kelakar jugak. Then kami g lunch, That time about 3.15pm. We went to Thai Express. Me makan Fried Suun with Soft Crab and my dearie makan Laksa Lemak Hijau. Additional order Kerabu Mangga. Actually kerabu betik @ Johnny;s lagi sedap. Boley tahan sedap la makanan kat situ.



Preparation for my 2nd lil Brother

4:27 PM 0
Alhamdulillah after settled my wedding ceremony, now its time to get ready for my 2nd lil bro, Hanif wedding pulak..His solemnization will be on 1 January 2011 at Rawang and our side will be on 9 January 2011. So now me n mak bz menyiapkan bunga pahar and corsage. Corsage done by me and have to settle bunga pahar pulak. Theme color - Grey and White


Pelamin designed by me. Actually before this i want it to be Grey n turquoise theme but its hard to find turqoise fabric for pelamin..end up we choose dark grey n white, actually silver pun ada jugak.


Proses mencari fabric pun susah tau..more than 5 times we went to Nagoya n Kamdar mencari fabric for pelamin.Finally bought kain from Nagoya Carre4 Wangsa maju dibantu oleh mata2 designer Mr Fey Qauz (my dearie le sapa lagi kan ;))so settled pasal fabric for pelamin then mencari paper bag and also other things..


Jalan TAR, surga membeli barang2 perkahwinan n also mcm2 la..last 2weeks nya saturday me, mak n anip we went to Jln TAR..that time manusia punya ramai dimeriahkan pulak ngan Christmas sales..mmg havoc la.. Alhamdulillah sampai malam 80% barang yg dicari dapat..also kain utk buat baju for reception pun dapat.. Grey you hihihi.

15 December 2010

Bulan yang sangat menyibukkan diri

11:31 AM 0
Perghhhh !!! This month memang sangat memenatkan badan dan otak. Group makin banyak cuti sekolah nie dengan bilik xde, venue pun sikit memang buat me stressed.
Last weeknya kes, i got 1 group confirmed suddenly bilik auto cancelled. Menggelabah la den. Then tambah lagi venue untuk teambuilding and coordinator xde. Boley ke hanya ada 4 coordinator?weekend punya group confirmed pun more more then 10 mana cukup 4 coordinator..huh!!! memang kena marah la ngan organizer coz full payment received but room and venue, ZERO.. Ape lagi me mula la nervous, susah hati sampai sesak nafas.
Penyakit lama macam nak datang balik je...xboleh Hyper tension if not mula la satu badan kejang..huhuhu
..hihihi tp xdpt nak achive target 500K for 6 months huhuhu coz ader month yg xde sales langsung..quotation pun xde mcm mner nak ader sales..


Apae2 pun, ku bersyukur diatas rezekiMU.. Akan terus berusaha demi yg tersayang. Buat suami, mak ayah and all my flesh n blood..Semoga Allah swt memurahkan rezeki kita semua. Aminnnnnnnnm

06 December 2010

Sesat Jalan punya cite

1:32 PM 2
5Dec 2010: Kenduri Sunat Anak Kak Yong @ Klang.


Hahaha...mmg klakar giler bila di ingatkan balik about nak pergi kenduri Pak long @ Klang yesterday.


Me kena drive coz my dearie keje and bawak my Mum, Tokmak n Tokbah together.Anip bawak Eg and Uda n her kids.Me mmg tak tahu jalanke klang but tokbah kan expert jln so me ok je la..Me asked anip tunggu @ Semarak while me pegi jemput Tokmak N Tokbah. After that kami pun ke semarak for meet up with anip but rupa-rupanay dia dan gerak dulu n that time diaorg dekat Jln Duta. So me confident coz ader co-pilot untuk tunjuk jalan. We all lalu PWTC coz Tokbah kata lagi dekat.Then tokbah suruh ikut Jalan Bangsar,tah macam maner we all sesat then carai jalan patah balik ke PWTC.


Me pun called anip and diaorg dh smp klang..huhuhu ape lagi gelabah la Tokbah coz still xkuar kl lagi..After 2nd time lalu PWTC me ikut jalan lain tp jammed giler coz yesterday kan ader perarakan dekat Masjid Negara and dengan org ramai nak klaur shopping for Christmas n beli barang sekolah anak2...Me follow je instruction from Tokbah and kami confius coz Tokbah suruh ikut Subang Jaya...Me lagi la glabah coz xtau jalan betul ke tidak..Me ikut je direction yg Tokbah bagi, lalu dari satu tol ke tol yg lain. N the best part is Tokbah siap cakap kereta yg berhenti tepi jalan pun sesat macam kita..hahahahaha mmg kami gelak xingatla coz Tokbah nak menyedapkan hati semua..Me ikut je Jalan ke Subang and finally dh pukul 2 lebih tak smp jugak klang, we all decided untuk patah balik ke kl


Balik kl pun satu hal.Jammed yg teramat sangat. 10km/j mmg sangat mencabar kesabaran.Dengan panasnyer..Slow2 jalan dan finally sampai Au3 pukul 3 lebih. That time memang dh lapar sangat n kami pegi makan dekat Madam Lim's Jusco AU2.Akhirnya kami 'kenduri' dekat Jusco je..