Saturday, September 19, 2020

Kelebihan Menggunakan Mamaway Baby Ring Sling Carrier

Saturday, September 19, 2020 4

Kelebihan Menggunakan Mamaway Baby Ring Sling Carrier | Assalamualaikum korang. Kehidupan bila beranak kecil ni memang banyak masa dihabiskan bersama baby. Begitu juga dengan Liez bila melahirkan baby Najla. Segala urusan kerja rumah mesti mengambil kira tentang tidur jaga baby Najla. Kalau tidak, memang seharian kena mengadap dan berkepit dengan dia. Sampai ada masa kena dukung baby Najla sambil menguruskan urusan kerja rumah. Jadi Liez cari produk gendongan bayi yang sesuai untuk kegunaan harian Liez.

Sebelum ini Liez ada 2 jenis gendongan bayi yang pernah Liez gunakan untuk anak-anak Liez sebelum ni. Ada satu gendongan tu, Liez kena belit-belit badan dan pinggang dan agak mengambil masa. Lagi satu, baby Najla seakan tidak selesa kerana material agak keras dan tidak sesuai untuk bayi baru lahir. Jadi Liez cuba pulak Mamaway Baby Ring Sling selepas membaca beberapa testimonial.

Keistimewaan Mamaway Baby Ring Sling Carrier

1. Kurang menangis dan mudah tidur.

Ini yang Liez suka kerana baby akan rasa selamat dan kurang menangis. Selain itu, mereka akan mudah tidur kerana rasa selesa berada dekat dengan ibunya.

2. Selamat untuk punggul baby. 

Untuk menggunakan sebarang gendongan atau carrier, sangat penting untuk para ibu tahu tentang posisi yang selamat untuk kategori baby korang.   Untuk Mamaway Baby Ring Sling ini, ia telah mendapat kelulusan dari International Hip Dysplasia Institute (IHDI) sebagai “hip-healthy” product. Ini kerana badan baby sangat lembut dan mudah cedera jika salah penggunaan produk ke atas mereka. 

Baby Ring Sling direka dan di patenkan berdasarkan teori Spread Squat Position (M&J) iaitu posisi yang memberikan kebaikan untuk perkembangan pinggul dan kaki bayi. 

Apakah Teori M & J?

M Position - Peha tidak tergantung ke luar sling


 Teori JOCKEY  - lutut bayi di letakkan tinggi dari paras pinggang

3. Selamat di gunakan. 

Mamaway Ring Sling ini telah melalui ujian SGS-TW1186350 bagi membuktikan N66 Double Ring yang digunakan mampu menampung bebanan sehingga 50kg. Dan bahan yang digunakan adalah sama dalam penghasilan payung terjun. Jadi tak perlu risau, ring akan patah, rosak atau bengkok.

4. Skin to Skin Contact

Menggunakan Baby Sling ini seakan mendukung bayi. Ia menwujudkan natural bonding yang mana membuatkan bayi dan ibu lebih dekat dan mesra.

5. Fabrik Premium Combed Cotton

Mamaway Ring Sling menggunakan material fabrik yang berkualiti yang sangat lembut, selamat untuk kulit bayi. Didatangkan dengan pelbagai design dan warna menarik. 

6. Mudah dibawa dan disimpan

Produk yang direka pintar kerana ia mempunya satu poket yang membolehkan ring sling dilipat dan dimasukkan tanpa banyak kerja, bersaiz kecik dan boleh disimpan. Macam Liez suka baby sling kerana tak perlu bawa stroller lagi. 

7. Dijadikan Nursing Cover

Ini sangat penting!!! Kadang-kadang Liez terlupa nak bawa nursing cover jadinya dengan adanya Mamaway baby Ring Sling ini sangat berguna ye. Untuk baby Najla yang fully breastfeed, memang akan ada masa Liez kena berhenti dan duduk mencari tempat untuk menyusukan. Jadi bila ada nursing cover ni, proses menyusu menjadi mudah. Memiliki fabrik yang panjang untuk cover yang sempurna.

Pengalaman Liez dengan Mamaway Baby Ring Sling Carrier

Bagi Liez, memang Liez gembira bila ada ring sling ni. Liez boleh bawa baby Najla bersama walaupun ketika memasak, mengemas rumah atau beriadah. Dengan size yang sangat kecil dan mudah dibawa, memang Liez sangat syorkan kepada ibu-ibu yang mencari carrier untuk anak korang. Bukan sahajay mudah dipakai tetapi kita dapat bonding yang sangat istimewa dengan bayi kita. Macam baby Najla, dia suka dan selesa sebab dia boleh pandang muka Liez. Itu peel dia tau. Kena pandang muka dia selalu ~ hihihi

Bukan sahaja baby Najla suka, liez pun suka kerana Mamaway baby ring sling sangat selesa dan lembut pada badan liez. Tak sakit bahu atau badan bila menggunakan atau mengendong dalam jangka masa yang lama.

Garis panduan keselamatan sling bayi

Berikut adalah beberapa langkah mudah bagi ibu bapa untuk menjaga keselamatan anak-anak mereka:

  • Pastikan wajah kanak-kanak, terutama hidung dan mulut, tidak terlindung pada setiap masa
  • Elakkan anak melengkung ke posisi ‘C’ di mana dagu kanak-kanak menyentuh dada dan menyekat saluran udara
  • Berhati-hatilah dan dapatkan nasihat perubatan untuk menggunakan pembawa sling bayi untuk bayi pramatang dan anak kurang upaya
  • Periksa anak secara berkala untuk memastikan dia tidak masuk ke dalam kantung (jika sling adalah jenis kantung), menutup hidung dan mulutnya
  • Paatikan posisi anak selepas menyusu agar hidung dan mulut tidak tertutup atau terlindung

Dapatkan Mamaway Baby Ring Sling Sekarang!!

Macam menarik je perkongsian Liez pasal Mamaway Baby Sling kan? Memang Liez recommended Mamaway kerana ia memenuhi ciri-ciri keselamatan, keselesaan dan memudahkan ibu-ibu dan juga anak kita. Untuk anak yang sering merengek disebabkan nak berkepit dengan ibunya, memang sangat perlu untuk dapatkan baby sling ni.

Korang boleh dapatkan Mamway Baby Ring Sling ini di Mamaway Malaysia dengan harga istimewa. Selain baby sling. Mamaway juga ada mengeluarkan beberapa lagi produk keperluan ibu dan bayi yang memenuhi keperluan. Jadi jangan lupa layari website dan laman sosial mereka

Website https://my.mamaway.com/

Facebook https://www.facebook.com/mamaway.my/

Instagramhttps://www.instagram.com/mamawaymy

Wednesday, September 2, 2020

Gong Cha Introduces Its First-ever e-Drink Series with Shopee

Wednesday, September 02, 2020 2

Gong Cha Introduces Its First-ever e-Drink Series with Shopee | Malaysians’ favourite bubble tea chain Gong Cha and Malaysia’s no.1 e-commerce platform Shopee are joining forces to bring all Shopee users an exciting range called the Shopee 9.9 Super Drinks that will sure tingle the taste buds, put a smile on everyone’s faces and have them wanting more. 

Introducing three special brews - the Mango Matcha Latte, Mango Latte & Mango Marble, these exclusive and special beverages are introduced in celebration of Shopee’s flagship annual shopping event - the Shopee 9.9 Super Shopping Day. 

Mango Matcha Latte

The triple-layered and eye-catching Mango Matcha Latte consists of tangy mango puree, rich-flavoured matcha and creamy fresh milk. While some may wonder at the odd coupling and contrasting bitterness of the matcha and sweetness from the mango, they actually complement each other well when mixed together. Be bold and adventurous with this Mango Matcha Latte that will sure to stir your gastronomic senses. 

Mango Latte

The Mango Latte’s flavours are subtle and on point. The Gong Cha's freshly brewed green tea blends perfectly with the fresh milk while the bits and pieces of mango offers a unique and addictive texture to the drink. This refreshing and fruity version of a green tea latte is something you can’t afford to miss!

Mango Marble

The blend of mango, paired with milk green tea and Gong Cha's signature milk foam, creates a beautiful marble texture which gives the drink its name. The combination of rich, creamy milk foam and the floral taste of mango may just be that refreshing drink for you to sip on during a fun, road trip with friends. 

Gong Cha is introducing their e-drink series for the very first time where the drinks can only be purchased digitally via the Shopee app and collected at their outlets. Get the Shopee x Gong Cha e-drink series now exclusively on Shopee through the Food & Services Vouchers in-app portal. The Shopee 9.9 Super Drink vouchers can be redeemed at all Gong Cha outlets nationwide from now to 27 September. 

Fans can enjoy the drinks at an introductory price of RM7 (Normal price: RM10) from now to 13 September. Save more when you purchase the drinks at RM5 only on these special dates: 6 Sept and 9 Sept. 

Apply the code GC99 upon checkout to enjoy 30% coins cashback (capped at RM5) when you purchase the e-drink series on Shopee from 1 - 9 September.

The Shopee 9.9 Super Drink is introduced in conjunction with the Shopee 9.9 Super Shopping Day, happening from now to 9 September 2020. Users who visit Shopee are in for an exciting shopping event - free shipping with minimum spend of RM9, daily Shocking Sale with RM9 deals, 50% off vouchers as well as prizes worth up to RM 99,000 to be won through Shopee Games.

What are you waiting for? Visit https://shopee.com.my/gongcha-shopee-series now!