31 July 2011

Klakar giler !!!

11:59 AM 2
Its really funny la girl !!

Think that ur colleague envy dengan apa yang u ader.. Apa yang u ader ??? !!!
Hahaha...

Cukup la dengan perasaan PERASAN awak tue... Tak ke mana pun .

If you still with your attitude yang bodoh sombong and berlagak tu,
 even u kerja dekat BIG company with BIG SYSTEM pun,
they also akan bercakap negatif about you.

And one more thing, Y you rasa ur colleague yang buat statement tue??? 
TOLONGGGG LAHHH !!! (dengan gaya Jaafar Onn)

Tak Sioooo Teman ehhh !!!

Ur Ex- Colleagues semua cukup enjoy kerja with each others
without rasa dengki mendengki and also happy je.
We helped each others !! You can see it that kan..??

We celebrated Liana's Birthday together kan..and you are there !!!

Not sure la, you penah bukak our blog ke tidak kan 
tapi dengarlah nasihat ku ini.

1) Awak baru je habis blajar kan, so tak perlu la demand sangat nak kerja dengan company yang ber SYSTEM canggih. Cari pengalaman itu yang penting. (we all yang dah bertahun bekerja pun xpernah terfikir about SYSTEM canggih tue.)

2) Mix around dengan your colleagues. Jangan duduk and harap orang lain ke tempat awak untuk tunjuk benda2 yang awak tak tahu. (we all lagi suka if you datang bertanya and tegur each other.)

3) Jangan bodoh sombong and poyo sangat coz awak tak kan kemana - mana nanti. Orang akan pulaukan awak ader la. ( we try ajak you lunch together but awak boleh kuar statement  tak makan dekat kedai mamak coz panas and berbau ..HARUSKAH !!!!)

4) Belajar terima teguran orang tak kira benda itu betul atau salah. Kita manusia yang tidak sempurna. Mungkin teguran itu membantu kita duniawi and ukhrawi ..ahakkk !! (si ANON tue tegur awak over sangat ngan Mr Tunang awak pun awak melenting!! awak rasa dia salah cakap ke ? Fikir-fikir kan lah kebenaran si ANON tue)
5) Ur Ex-Colleagues semua jenis yang happy go lucky and xde lak yang menjelezkan kesombongan awak with Blackberry and Playbook tue..we have our own gadget you know !!
Lebih dulu merasa semua tue before you. 

6) Berterima kasih lah dengan ur colleagues kerana pernah mengajar awak. Jangan bersangka buruk coz tak berkat ilmu yang awak dapat nanti. ( next time awak kena belajar cara untuk fokus dengan kerja and tunjuk ajar dari ur collegues bukan duk sumbat telinga dengar lagu sampai orang panggil berkali-kali tapi xdengar)

Rasanyer cukup la kot comment-comment diatas 
untuk awak belajar mengatasi kekurangan diri 
bukan nak kutuk awak tapi kita kena la sama-sama tegur dan mengingati
antara satu sama lain.
xsalah menegur sesama kita demi kebaikan kan..

Apa-apa pun, semoga awak berjaya dan bahagia dengan insan tersayang.

NOTE:
Peringatan buat diri sendiri jugak....

Salam Ramadhan 1432H

11:01 AM 0
Alhamdulillah....
Bertemu kita lagi dengan bulan RAMADHAN tahun ini.

From: Al-Habib.info
Kerinduan yang tak terkira menantikan ia.

Apa-apa pun semoga kita semua umat menghayati kehadiran ia dengan penuh keinsafan.

For Me, this is the 1st time berpuasa sebagai isteri. Maybe akan lebih mencabar kot !! hihihi

Insyallah, me akan melakukan tanggungjawab dengan sebaik mungkin.

So untuk semua, boleh la click link dibawah untuk view Waktu berbuka Puasa tahun ini.


NOTE:
To my lovely colleagues, kurangkan gosip ye !!!
SELAMAT BERPUASA SEMUA !!!!

29 July 2011

Happy Birtrhday Girls !!!

11:20 PM 1
29th July 2011


Last friday nite, my lil cousin celebrated her 8th years birthday.
So, my paksu buat small dinner to celebrated her birthday at Ukay Perdana.
Cake made by Paksu, Chocolate Silk
Me planned nak beli present for Kakak and abang punya skali 
coz masa birthday abang me tak sempat beli kan..


But, until now abang nyer present belum dapat dibeli coz xtahu nak beli ape.
Ingat nak beli senapang macam dalam iklan tv but takut pulak dia tembak baby bro pulak.
So i just bought bag for kakak.
Abang punya later ye...
Present from MakCik Umi and family
Present from Along and Abang Fey
My atok as pengerusi..hihihi
 Just simple dinner ajak our siblings.
And the best is, My Maksu just delivered the cute lil Isyraf Aryan.
So, me ape lagi gomol2 memang my fav.

He's so cute !!!!! Just like me !!!
Kegeraman Melanda both of us !!!
NOTE:
Office pun ader celebrated birthday my colleague.
Happy Birthday to Liana Halim too. Cepat gemuk and kahwin k !!

25 July 2011

Food Tracker: Rodeo Steak House

4:26 PM 3
Next location for our dinner last saturday
 RODEO STEAK HOUSE
My Father in law yang nak makan kat sini.
 So me & Dearie follow aje.
Suasana and also Waiter and waitress 
pakai attire ala Cow boy. 

Back to menu, so many types of food ada.


Sila tengok MENU dibawah (Sorry gelap sikit coz pakai hp je)

The Beverage Menu

The Menu..Yehaaa!!!!
So, we all try setiap satu menu yang ader.
MIX STEAK WITH BLACK PEPPER SAUCE

STEAK WITH BLACK PEPPER SAUCE


GRILL SALMON


CHICKEN CHOP


SIZZLING CHICKEN WITH BLACK PEPPER SAUCE


SABA MAKEREL GRILL

Overall, foods sedap and service pun pantas la.
Tapi ader jugak terbaca a few comments about this restaurant.
Katanya, service very slow and waiter and waitress so bad la.
For us, everything ok. 
Black pepper sauce dia kaw2, meat and salmon pun ok. 
Price nya affordable.


Yang bestnyer, my baba in law makan 3 jenis dishes. Hahahaha
Kuat makan jugak ye!!
Tapi bak kata Baba in law ku...
selagi ader selera makan, makan la..
Dah sakit nanti dah xboleh makan..!!!


SAYA SETUJU !!!!
(sambil angkat tangan dengan tingginya)



19 July 2011

Foods Tracker: Bawal Power !!!

12:32 PM 0
Dah lama tak buat entry Food trackers kan...??


Last saturday, me and Dearie out to Uptown Damansara Utama Hawkers Centre for Dinner. Bosan makan makanan yang sama je every weekend so we decided to go to
 Bawal Power !!
Tahu pasal Bawal Power !! dari Twitter Abang Bob Ku2. Banyak kali nak pergi tapi masa tak mengizinkan..(macam sama je ayat dalam entry yang lepas) hihihi

Location tue sebenarnya tak la susah tapi coz tak berapa familiar with that area.
Bukan sesat tapi salah masuk Medan selera Chinese je hihihi.
Actually medan selera tue just bersebelahan dengan sport centre.

Sampai disana, dah nampak abang Bob !!!
So, Menu for bawal power tak la banyak sangat tapi memang terbaik la.

Menu nya didatangkan dalam set. Ada nasi, sambal belacan, kuah kicap, kari dan ulam. 
Tapi Ikan Bawal goreng tak lupa punya.
Set Ikan Keli goreng and ayam goreng pun ader.
Harga berpatutan dan yang berbaloi rasanya...
Sedap, fresh and garing even ngan tulang2 leh makan..hahahha


Set Ikan Bawal: RM 8.00 per set
Set Ikan Keli : RM 6.00 per set
Set Ayam : RM 6.00 per set


Me, teringin nak makan Western la pulak. So me order Black Pepper Steack @ Stizzer.
Sebelah je ngan Bawal Power.
Sedap and terasa black pepper saucenya. Terbaik la !!!!
So, korang leh la datang ke kedai Bawal Power dan juga Stizzer.
Oppsss!! Lupa lak, Kodai Gomok pun ader.
Set Ikan Bawal
Set Ikan Keli
Set Ayam Goreng
Picture: Facebook Bawal Power


Location: Damansara Utama Uptown 
Call: 0173538804 / 0173538004 / 0134664566
Operation Hour: Mon - Sun 12.00pm - 12.00am

18 July 2011

LOVE SONG 4 : Butterfly ....

11:59 PM 0


From: YouTube

Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

reff:
Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu
Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
that previous messed up false me and you
Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua
Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu
NOTE:
You meant Everything to me.

LOVE SONG 3 : Dealova ....

11:45 PM 0
From: YouTube

Aku ingin menjadi mimpi indah, dalam tidurmu
Aku ingin menjadi sesuatu, yang mungkin bisa kau rindu
Karena, langkah merapuh, tanpa dirimu
Oh karena, hati t’lah letih
Aku ingin menjadi sesuatu, yang s’lalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tahu bahwa ku, selalu memujamu
Tanpamu, sepinya waktu, merantai hati
Oh bayangmu, seakan-akan
[Reff]
Kau seperti nyanyian dalam hatiku
yang memanggil, rinduku, padamu oo~…
Seperti udara yang ku hela kau se-lalu, ada
[Bridge]
Hanya dirimu yang bisa, membuatku tenang
Tanpa dirimu aku me-rasa, hilang
dan sepi, dan sepi
[Reff]  (x2)
Selalu ada, kau selalu ada
Selalu ada, kau selalu ada
NOTE:
I LOVE U, MY DEARIE

LOVE SONG 2 : Insatiable ....

11:38 PM 1
From : YouTube

When moonlight crawls along the street
Chasing away the summer heat
Footsteps outside somewhere below
The world revolves I let it go
We build our church above this street
We practice love between these sheets
The candy sweetness scent of you
It bathes my skin I'm stained by you
And all I have to do is hold you
There's a racing in my heart
I am barely touching you

[Chorus]

Turn the lights down low
Take it off
Let me show
My love for you
Insatiable
Turn me on
Never stop
Wanna taste every drop
My love for you
Insatiable

The moonlight plays upon your skin
A kiss that lingers takes me in
I fall asleep inside of you
There are no words
There's only truth
Breathe in Breathe out
There is no sound
We move together up and down
We levitate our bodies soar
Our feet don't even touch the floor
And nobody knows you like I do
The world doesn't understand
But I grow stronger in your hands

[Chorus]

Turn the lights down low
Take it off
Let me show
My love for you
Insatiable
Turn me on
Never stop
Wanna taste every drop
My love for you
Insatiable

Turn the lights down low
Take it off
Let me show
My love for you
Insatiable
Turn me on
Never stop
Wanna taste every drop
My love for you
Insatiable

We never sleep we're always holdin' hands
Kissin' for hours talkin' makin' plans
I feel like a better man
Just being in the same room
We never sleep there's just so much to do
Too much to say
Can't close my eyes when I'm with you
Insatiable the way I'm loving you

[Chorus]

Turn the lights down low
Take it off
Let me show
My love for you
Insatiable
Turn me on
Never stop
Wanna taste every drop
My love for you
Insatiable

Turn the lights down low
Take it off
Let me show
My love for you
Insatiable
Turn me on
Never stop
Wanna taste every drop
My love for you
Insatiable 

NOTE:
All i need is you, My Dearie !!!

LOVE SONG 1 : If You're Not The One

11:32 PM 0
From: YouTube

If you're not the one, then why does my soul feel glad today?
If you're not the one, then why does my hand fit yours this way?
If you are not mine, then why does your heart return my call?
If you you are not mine, would I have the strength to stand at all?

I never know what the future brings
But I know you're here with me now
We'll make it through and I hope
You are the one I share my life with

I don't wanna run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you, then why does my heart tell me that I am?
Is there anyway that I can stay in your arms?

If I don't need you, then why am I crying on my bed?
If I don't need you, then why does your name resound in my head?
If you're not for me, then why does this distance name my life?
If you're not for me, then why do I dream of you as my wife?

I don't know why you're so far away
But I know that this much is true
We'll make it through and I hope
You are the one I share my life with

And I wish that you could be the one I die with
And I pray that you're the one I build my home with
I hope I love you all my life

I don't wanna run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you, then why does my heart tell me that I am?
Is there anyway that I can stay in your arms?

'Cause I miss your body and soul so strong
That it takes my breath away
And I breath you into my heart
And I pray for the strength to stand today

'Cause I love you whether it's wrong or right
And though I can't be with you tonight
And though my heart is by your side

I don't wanna run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you, then why does my heart tell me that I am?
Is there anyway that I can stay in your arms?



NOTE:
You always in my heart, My Dearie !!!

16 July 2011

Try la !!! : Mee Siput Muar

12:51 PM 0
Last 4 days before ternampak iklan Mee siput Muar dalam FB. So tetiba macam teringat dulu masa kecik2,
that time stay kat Bandar Hilir Melaka. My family rapat dengan satu family nie.Kira jiran sebelah rumah.
Family dari Johor. Memang rapat giler.

Selalu gak ikut balik Muar jumpa family diorang.
And penah bagi makan Mee siput nie. So dengan tak teragak2 g bank in duit and inform owner page tue..

Hari Khamis, delivery pun sampai.
Dengan rakusnya membuka bungkusan itu.

TADAAAAA !!!!
SANGAT SEDAP !!!!
Thanks to Mee Siput Muar coz mengimbau kenangan dengan Arwah Cik Minah and Pak Cik Leman serta keluarga. Sangat sedap..Nak order untuk raya la nanti.

NOTE:
Rindu kat Arwah Cik Minah. Semoga rohnya dicucuri rahmatNYA.
Al -Fatihah

15 July 2011

If Gemuk, No Baju Raya !!!! Arrgghhhhhh !!!!

10:16 AM 0
Assalamualaikum wbt,

Last nite, tanyer my dearie pasal baju raya.. Huhuhu awal tahun nie ader buat 2 pasang baju Grey and purple color.

But baju tue ikut size kurus masa kawin..
Cun kan kalau kurus ??!!
Klau nak pakai masa raya nnt macam xmuat je..so macam mner nie..
Klau nak diet sempat ke nak raya nnt??

Arrggghhhh !!!


NOTE:
Maybe this year beli baju siap je lah!!! ;((

14 July 2011

ILMU-NYA

11:03 PM 0
Assalamualaikum...
Terpanggil aku untuk menulis di blog isteri aku ini selepas peristiwa yang melanda pada 9hb...
macam macam ragam manusia yang dapat ku lihat bila masing2 menegakkan ideologi masing2...mereka berhujah tentang semua isu berdasarkan ILMU yang mereka ada...ada yang sanggup mempertahankan manusia yang menyokong agenda murtad dan bermacam-macam lagi...
ILMU
Islam mewajibkan kita mencari ilmuNYA...tuntutlaa ilmuNYA didalam buaian hingga ke liang lahad...kualiti ilmu yang dicari tidaklah terletak pada tempat yang diperolehi ilmuNYA itu tetapi kualiti yang ada pada diri kita...bukanlaa tempat yang diutamakan tetapi PROSES untuk mencari ilmu itu sendiri...hidup ini sangat singkat...jadilah seorang yang tamakkan ILMU bukan PANGKAT, KEDUDUKAN dan WANG RINGGIT kerana PANGKAT, KEDUDUKAN dan WANG RINGGIT akan mencari kita bila ILMU kita sudah tebal...ILMU seseorang akan memartabatkan individu itu tersebut...janganlah kita terima bulat-bulat ILMU yang kita perolehi itu andai ILMU itu memudaratkan...NAUZUBILLAH...dalam mencari satu satu ILMUNYA kita akan pelajari ILMU-ILMU yang lain...disitulah ILMU kehidupan kita dapat kita pelajari tanpa disedari....
ILMUNYA juga mengizinkan pengalaman ini kongsi...kongsi laa ILMU yang kita ada sesungguhnya setiap insan yang lahir mempunyai ILMU kehidupan yang dipelajari yang mematangkan diri ini...
AL-QURAN sebuah kitab yang kecil tetapi sarat dengan ILMUNYA...masya allah...biarlah kita dipandang hina kerana tidak mempunyai BMW atau merc tetapi dipandang mulia kerana ILMUNYA...insya allah.. masya allah...


Yang masih Bernafas
Afey

11 July 2011

Bila monyet melompat !!!

3:57 PM 4
Ohhhh Maluuuu !!!

Kejadian yang tragis terjadi hari ini...Monyet pelukan Cik Lisa Suwardi telah melompat ke arah orang ramai..

Berhati2 ye lain kali Cik Lisa..Nasib air je yang tumpah!!

PEACE!!!!

New Dessert @ IKEA

3:08 PM 0
Last saturday, di ketika Ibu Kota Kuala Lumpur dilanda kekecohan Me, Dearie and his family exclude Along 
arrived IKEA dengan cemerlangnya tanpa kesesakan jalanraya.

My Parents in law mahu mencari somethings dekat sana.
So i so happy la coz dah lama tak makan Meatball dekat cafe.


Its Mine !!!

Grill Salmon for my Dearie

Arrived IKEA, terus ke cafe and my mama in law belanja. Hihihihi

So me bedal 10pcs nyer meat ball and new dessert called ....
PRINSESSBAKELSE

Also known as Princessa Cakes – they are AWESOME!  Who ever thought of filling tiny little sponge cakes with cream, then topping them in flourescent yellow marzipan .

Its so YUMMYYYYYY... Think will as my chef to make it..

09 July 2011

Jangan buat anak perempuan ini MARAH !!!!!

7:13 PM 3
Assalamualaikum wbt,

Geram nya !!! Kalu boleh nak hempuk2 je orang yang cakap polis hina.
Cakap biar baik2 sikit.
Me SANGAT MARAH bila terbaca statement dari perempuan bodoh yang menRT message Twitter perempuan bodoh yang lain.
Perempuan yang berpenyakit mental memang xde kerja lain..

My Dad and 3 adik-adik telah ditakdirkan menjadi polis dengan izin dariNYA.
Rezeki menyara kami sekeluarga. Tak kira dalam ape keadaan sekali pun, anggota2 polis kesayangan ku ini sanggup bersengkang mata mematuhi arahan pihak atasan yang dipanggil
AMANAH.

Yang buat me geram nie, ader pulak statement yang mengatakan Polis HINA.
Memang kena maki dalam twitter la minah2 bodoh.


My Polis klau boleh tak nak sertai BERSIH atau pun berkawal untuk BERSIH nie.
Tapi AMANAH dan tanggungjawab yang diberikan kepada mereka harus dilaksanakan..
Me tak nak tahu atau ambik tahu side mana yang berjaya atau tumpas dalam perhimpunan haram tue..Coz i dont care about that pun...
My flesh & blood lagi penting dari semua tu.
Klau boleh i wanna protect them with stay in front of them.

You tak rasa apa me and kami ahli2 keluarga anggota polis rasa.

NOTE:
Ada jugak yang kerja goverment and sekolah goverment yang join BERSIH.. 
Jadi sedar lah dengan apa yang hendak di cakap kan..

08 July 2011

Song of the month... i think..

1:00 PM 2
Lagu ni memang menusuk kalbu. First time dengar lagu nie masa tengok Telemovie Insyallah @ Astro Oasis. 

But suddenly Awek Cun yoooo !!! dah ader lagu tue.. so ape lagi dok asyik suruh dia pasang je lagu tue..

Tak bosan pulak tue..hihihi
Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku

Ku merasa telah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu telah merasuk jantungku

Reff:
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Takkan kusia-siakan kamu lagi

Kembali ke Reff
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Takkan kusia-siakan kamu lagi (2x)

07 July 2011

5:00 PM 3
Today teringin sangat nak makan Mac & Cheese la.. So after office nak "jogging" kat Jusco pulak..
Good News, This saturday C.U.T.I..... Yahoooo...Nak tido bangun lambat la..
Opps , lupo lak Mama and Baba Mortua den ader kat rumah this weekend..
Kena la behaveeee Menantu yeee..hihihihi

06 July 2011

Rasional & Emosi

11:01 PM 0
wanita seringkali dikaitkan dengan emosi manakala lelaki dikaitkan dengan rasional
jawapan yang klise...betul x?
senyum?
bingung?
marah?
begini?

kita sering dengar cerita atau pernah alami sendiri pengalaman bila kita bertekak ataupun lebih manis berselisihan pendapat dengan pasangan kita pastinya EMOSI wanita menjadi tidak menentu...pastinya sang wanita akan pasti berhujah tanpa berfikir secara rasional yakni berhujah dengan penuh emosi...yerlaa tengah marah semuanya akan keluar...
masa ini laa TRUE COLOURS wanita itu akan bersinar tanpa dipaksa...
tetapi tidak semuanya wanita berEMOSI bila berselisihan pendapat
pernahkah anda bayangkan lelaki lebih berEMOSI daripada wanita...tentu pelik bukan kerana hukum alam lelaki perlu lebih berRASIONAL dari berEMOSI
janganlah kita menjadi EMOSI bila pasangan kita itu baik lelaki atau wanita berEMOSI ketika melalui sessi "ramah mesra" kerana EMOSI + EMOSI akan lebih memburukkan keadaan
si lelaki jangan laa pulak menjadi lebih berEMOSI bila bergaduh kerana burukkan bila lelaki mula mengungkit kisah silam?
macam mana sekalipun sebagai lelaki kita perlulah bersikap RASIONAL bila berhadapan dengan pasangan kita yang tengah berEMOSI...
SILENT IS GOLDEN...setuju bukan?...lelaki perlulah bersabar bila menghadapi kerenah pasangan kita kalau perlu biarlaa dia luahkan segalanya tentang ketidak puasan hatinya terhadap kita...NOBODY PERFECT kawan...biarlaa kita mengalah
kenali kelemahan diri kita
bagi sang wanita pula jangan laa lebih sudu dr kuah...biarlah ada batasannya bila melepaskan amarah kita itu kepada pasangan kita kerana tanpa sempadan mungkin mengundang kemudaratan
ingatlah kehidupan berpasangan ini banyak rintangannya dan kita tidak pasti apa yang akan berlaku...sesungguhnya dengan bersikap RASIONAL bila berhadapan dengan EMOSI dapat mengimbangi atau mengawal amarah kita...INSYA ALLAH
mudah-mudahan kehidupan kita diberkati oleh NYA

yang masih bernafas
afey