Thursday, October 14, 2021

Tarik Minat Nak Belajar Sifir Tanpa Hafal Dan Matematik Dengan Teknik Mengira Menggunakan Jari Aritmetik Cahaya Minda

Thursday, October 14, 2021 0

Tarik Minat Nak Belajar Sifir Tanpa Hafal Dan Matematik Dengan Teknik Mengira Menggunakan Jari Aritmetik Cahaya Minda | Assalamualaikum semua. Bila sebut tentang matematik, Liez antara orang yang tidak suka pembelajaran subjek matematik di zaman persekolahan dulu. Jangan tak tahu, Liez tak pernah lulus ketika ujian atau percubaan SPM tetapi dapat kelulusan cemerlang untuk keputusan SPM. Fuhh!!! seram bila fikir balik. Ingatkan bila habis sekolah tak perlu mengadap matematik, dapat masuk Politeknik  dan ambik course Architecture kena mengadap matematik juga. Bila difikir balik sekarang, matematik adalah subjek yang perlu kita kuasai kerana ia digunakan sepanjang masa. Jadi Liez nak anak-anak Liez dapat menguasai matematik terutama sifir untuk kepentingan mereka nanti.

Tarik Minat Nak Belajar Sifir Tanpa Hafal Dan Matematik Dengan Teknik Mengira Menggunakan Jari
Aritmetik Cahaya Minda

Qaseh, anak sulung Liez berumur 8 tahun agak lemah dalam subjek matematik. Dari tahun 1 dia memang agak susah untuk buat pengiraan tolak tambah tanpa mengira dari kiraan 1,2,3 dan seterusnya. Tiap kali selesai tambah dan tolak sesuatu soalan, dia mesti nak mengiraa bermula dari 1 padahal satu tangan sudah ada lima jari. Memang buat Liez naik angin tiap kali mengajar Qaseh. Bila dah lalui pengalaman begitu, terfikir untuk daftar Qaseh untuk kelas tuisyen. Liez berbincang dengan Encik suami dan akhirnya Qaseh mula tuisyen. Tetapi bila Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan, kelas tuisyen juga dihentikan. Kelas online tidak dapat dibuat kerana ada masalah yang tak dapat di elakkan.

Liez mula risau sebab Qaseh kena belajar secara online (PdPR) dan pemahaman semakin berkurang kerana tidak dapat fokus. Lagilah Liez risau sebab Liez nak ajar memang tak tahu teknik atau cara. Tak lama selepas itu, Liez dapat masukkan Qaseh ke kelas Aritmetik Cahaya Minda selepas ternampak iklannya keluar di facebook.

Tarik Minat Nak Belajar Sifir Dan Matematik Dengan Teknik Kiraan Guna Jari Di Aritmetik Cahaya Minda


Pada awalnya Liez macam tak yakin sangat bila Qaseh masuk kelas Aritmetik ni sebabnya risau Qaseh tidak faham dengan formula-formula yang rumit. Even buat kiraan tambah tolak yang mudah pun tidak lancar inikan pula jika menggunakan formula yang sukar.

Tarik Minat Nak Belajar Sifir Tanpa Hafal Dan Matematik Dengan Teknik Mengira Menggunakan Jari
Aritmetik Cahaya Minda

Tetapi selepas sesi pertama kelas online dengan Puan Faridah Fagir, Liez mula nampak hasilnya. Pada sesi pertama, ibu atau bapa diminta untuk sama-sama belajar bagaimana teknik mengira menggunakan jari. Dengan komitmen Puan Faridah dan keterujaan Qaseh dan Liez, kami berdua dapat menyelesaikan masalah matematik tolak dan tambah dengan mudah.

Percaya tak akhirnya dengan 1 sesi pembelajaran, Qaseh berjaya jawab soalan tolak tambah dalam masa beberapa saat sahaja. Dan semangat dan minat Qaseh makin mendalam untuk belajar matematik. Bayangkan setiap hari mesti ada sahaja permintaan Qaseh untuk Liez beri soalan matematik. Nampak tak, Teknik Aritmetik menggunakan jari ini menarik minat anak untuk belajar matematik?

Terujanya Liez bila Qaseh makin semangat untuk belajar lebih lagi. Boleh dikatakan dia asyik sebut nak belajar sifir dengan cepat. Mana tidaknya, Liez asyik push dia untuk hafal sifir dari awal tahun sampai sekarang masih tidak lancar. Syukur alhamdulillah Liez ditemukan dengan Puan Faridah kerana buat Qaseh makin minat untuk belajar matematik.

Tarik Minat Nak Belajar Sifir Tanpa Hafal Dan Matematik Dengan Teknik Mengira Menggunakan Jari
Aritmetik Cahaya Minda

Keistimewaan Kelas Aritmetik Cahaya Minda.

Mesti ramai tertanya apa yang buatkan Liez teruja nak cerita mengenai keberkesanan teknik mengira dari Aritmetik ni kan? Insyallah apa yang Liez tulis ini adalah pengalaman anak Liez sendiri dan Liez berpuas hati dengan keputusannya.

1. Teknik mengira menggunakan jari dan tahu sifir tanpa menghafal

Liez memang tak sangka ada teknik yang sangat mudah untuk mengira menggunakan jari. Memanglah selama ini menggunakan jari tetapi macam susah walaupun sebenarnya senang. tetapi dengan teknik Aritmetik ni, teknik menggunakan jari tu sangat mudah hinggakan ada anak yang berusia 5 tahun boleh buat kiraan dengan mudah. Serius Liez teruja. 

2. Teknik pembelajaran yang terkini, mudah dan efektif

Teknik Aritmetik mengira menggunakan jari memang sangat mudah difahami. Liez yang pertama kali join sesi pertama, boleh faham dan nampak anak-anak lain boleh memahami teknik yang diajar. Ibu bapa tak perlu risau sebab memang anak-anak akan mudah faham. Mereka akan seronok dan enjoy ketika belajar kerana tekniknya tidak membosankan.

3. Kelas secara online dan masa yang fleksibel

Disebabkan kita melalui fasa kes positif Covid-19 yang masih tinggi, kelas Aritmetik dibuat secara atas talian. Tapi jangan risau, Puan Faridah sangat komitmen dan akan sentiasa berkomunikasi dengan pelajarnya hingga mereka betul-betul faham. Pernah sekali, Puan Faridah sanggup buat panggilan video secara personal dengan Qaseh ketika Qaseh mengalami masalah internet. Masa pembelajaran juga fleksibel mengikut masa pelajar.

4. Tutor yang berpengalaman selama 28 tahun

Pengalaman pengajar yang mengajar anak-anak di Aritmetik Cahaya Minda bukan calang-calang ye. 28 tahun mengajar dan sentiasa memastikan teknik yang diajar mudah difahami anak-anak dan juga pengalaman untuk menarik anak-anak untuk minat matematik.

5. Pembelajaran di ajar secara Profesional

Ibu bapa tak perlu risau jika anak-anak masih tidak faham kerana tenaga pengajar Aritmetik akan mengajar hingga faham dan Profesional. Tiada diskriminasi bagi pelajar yang lambat belajar dengan pelajar yang cepat belajar. Semua pelajar akan diajar secara adil dan boleh bertanya dengan tenaga mengajar bila-bila masa sahaja.

6. Belajar sampai pandai.

Ini yang semua ibu bapa nak kan? Begitu juga Liez. Liez nak Qaseh mahir dan pantas dalam matematik. Minat yang mendalam untuk belajar matematik bukan macam mamanya ni. hihihihi Liez yakin dengan menghadiri kelas Aritmetik secara konsisten dan bertanya jika tidak faham adalah kunci untuk bejaya dan pandai dalam matematik. Dan pasti tenaga pengajar Aritmetik mahu pelajar-pelajar mereka berjaya. Kuncinya, kena kenal angka sudah boleh pandai dengan Aritmetik nanti. Latihan juga diberikan setiap kali lepas sesi pembelajaran. Ini untuk membiasakan dan anak-anak akan teruja membuat latihan dirumah.

Tarik Minat Nak Belajar Sifir Tanpa Hafal Dan Matematik Dengan Teknik Mengira Menggunakan Jari
Aritmetik Cahaya Minda

Apa kata Liez?

Ini adalah pengalaman Liez sendiri bukan omong kosong ya. Liez nampak sendiri yang Qaseh makin lancar untuk membuat pengiraan tambah tolak jumlah yang besar dengan cepat. Tak ada lagi pengiraan dari angka satu yang buat Liez jadi harimau. Minat untuk belajar matematik juga luar biasa sampai ada sahaja yang dia nak kita tanyakan pada dia. Jadi Liez rasa Qaseh dan berjaya menguasai matematik dalam pengiraan . Qaseh masih lagi belum sampai sesi sifir dan Liez berharap yang dia akan bersemangat untuk tahu dan belajat sifir tanpa hafal nanti. Liez pun macam teruja nak tahu tekniknya mana lah tahu boleh ajar sikit-sikit untuk Niyaz pula. Tapi Liez berharap dapat daftarkan Niyaz untuk Aritmetik tahun hadapan.

Dan Liez berterima kasih dengan Puan Faridah Fagir kerana tidak jemu mengajar Qaseh juga qnak-anak yang lain untuk terus menguasai matematik dengan mudah. Sanggup 1 on 1 dengan Qaseh bila Qaseh terlepas pembelajaran disebabkan masalah internet. 

Juga menarik minat anak-anak dengan teknik pembelajaran yang berkesan dan menhiburkan anak -anak untuk belajar matematik dan sifir tanpa menghafal. Liez yang tak sabar nak belajar sifir tau. Harap cikgu nak la terima anak murid tua ni nanti. Liez bagi 100% untuk kejayaan yang Qaseh dapat dengan Aritmetik Cahaya Minda.

Buat ibu bapa yang ada anak yang mengalami masalah dalam subjek matematik, boleh cuba daftarkan anak-anak di Aritmatik Cahaya Minda ini. Yuran pembelajaran juga berpatutan. Hanya RM150 untuk lapan sesi pembelajaran iaitu 2 kali seminggu selama 1 jam setiap sesi. Nilai yang dibayar berbaloi dengan hasil yang anak-anak kita belajar nanti.

Boleh dapatkan lebih infomasi dan maklumat mengenail kelas Aritmetik ini,  klik http://www.wasap.my/60184662805/AritmetikCahayaMinda dan follow facebook page https://www.facebook.com/Aritmetik-Cahaya-Minda

Thursday, October 7, 2021

Stay Tech & Wellness Connected With The Latest Additions Of The REALME Alot Family

Thursday, October 07, 2021 0
STAY TECH & WELLNESS CONNECTED WITH THE LATEST ADDITIONS OF THE REALME AIOT FAMILY | realme Malaysia today launched its newest line of AIoT devices via livestream on realme Malaysia’s Facebook page. The Dare to Leap brand introduced a total of eight devices including smart home appliances that further diversified their range of AIoT products. realme Malaysia showcased the realme TechLife Handheld Vacuum Cleaner, realme TechLife Air Purifier, realme TechLife Robot Vacuum, realme Hair Dryer, and realme Beard Trimmer Plus during its launch earlier. Malaysian fans were also introduced to three other smartphone and laptop accessories.


“Here at realme, we make it our mission to better improve the lives of our fans in terms of home improvement and lifestyle. We are proud to launch our latest AIoT lineup with a selection of smart home devices to revamp our fans' home living experience by connecting Tech & Wellness. We are also grateful to our fans who have been supporting us throughout the years and we believe that these new products will create a safer, smarter and more comfortable living for them,” said Tiffany Teh, Brand Director of realme Malaysia.realme 


TechLife Air Purifier
The realme TechLife Air Purifier has a high clean air delivery rate of up to 330m³/h which indicates that the volume of clean air produced per hour is 330 cubic meters to quickly and efficiently provide excellent purification results in a relatively short amount of time. The air purifier is suitable for a maximum indoor area of 419ft²(39㎡). For instance, a standard indoor area of 1059ft³(30m³) only takes 14.4 minutes to complete a single purification process.

realme TechLife Air Purifier is equipped with an industry-leading HEPA H12 filter that is capable of filtering at least 99.5% of airborne particles as small as 0.3 microns and larger in diameter which includes dust, PM2.5 pollution, pet dander, pollen, hair, and common pollutants that affect the quality of air in homes. This filter can achieve up to 99.95% filtration efficiency through its powerful 3-stage filtration system that eliminates pollutants in every stage until it finally releases fresh, clean air through the air duct.

The air purifier also comes with 5 different fan modes, Sleep, Soft, Normal, Strong, and Auto for the user to switch between modes and choose the right solution with just a simple tap. It uses a high-precision air quality detector from SHARP that can accurately detect PM2.5 concentration in the air, that is, solid particles that are 2.5 microns in diameter. Based on the PM.25 detection, the color-coded Air Quality Indicator on the control panel will either show green, orange, or red, indicating that the air quality is either good, moderate, or poor, respectively. This alerts the user on the air quality for them to switch the modes accordingly.








realme TechLife Handheld Vacuum Cleaner
realme TechLife Handheld Vacuum has 2 cleaning modes, Strong Cleaning Mode for quick cleaning, and Soft Cleaning Mode for general everyday cleaning. This vacuum cleaner features a strong 140W motor with 10,500 RPM, providing a suction power of 9.5 KPa for efficient cleaning. The vacuum cleaner has an air duct design with reduced resonance of no more than 80db for a calming cleaning experience along with its excellent suction power.

The realme TechLife Handheld Vacuum comes with 3 different brushes for different cleaning areas. First, a floor brush with soft bristles that provides floor protection while it collects dirt efficiently with an in-built motor that rotates the brush at 2200 RPM. Next, a crevice tool that is ideal for getting dirt out of small areas. Third, a 2-in-1 brush that is suitable for cleaning all kinds of furniture surfaces like sofas and shelves. The vacuum also comes with an extension tube that attaches to all three brushes for cleaning far and high places.

The vacuum cleaner features an environmentally friendly filter that prevents secondary pollution. This highly efficient HEPA filter captures microscopic dust and allergens and is reusable after washing. The realme TechLife Handheld Vacuum Cleaner also features a 0.5L dust cup that is designed with a one-touch opening to avoid dirty hands when clearing the trash collected.









realme TechLife Robot Vacuum
This realme TechLife Robot Vacuum is built to fit seamlessly into your home with its maximum height being slightly above 10cm. It leaves no dust behind with its powerful 3000 Pascals suction and mopping capabilities. Also, it operates at a low 55dB noise level to avoid disturbances.

The robot vacuum is equipped with a total number of 38 different sensor types that help it navigate your home for an efficient cleaning experience. The most crucial of the 38 sensors is the LiDAR sensor for fast and accurate real-time navigation and precise in-app room mapping. This LiDAR sensor helps the robot vacuum calculate the best path to clean a room based on its shape and size, while avoiding objects like large pieces of furniture.

realme TechLife Robot Vacuum is designed to work with realme Link for users to control where, when and how they want a specific place cleaned through their phone. The app also enables real-time monitoring of the robot vacuum and users may define zones or set up virtual walls where they want the robot to avoid when cleaning. The robot vacuum can scan and store up to 5 different maps which make it perfect for multi-level homes.




realme Hair Dryer
The realme Hair Dryer is designed to improve the hair drying process as it features an efficient 1400 watts of power and 19,000 rpm fan speed. This hair dryer blows up to 13.8m/s with a 5-minute quick hair drying experience which provides convenience and ease especially to those with long hair. It also features a low noise operation which is no more than 80db.

Apart from fast drying, the realme Hair Dryer offers protection and benefits to hair. The realme hair dryer remains at an ideal temperature of below 55 degrees celsius to keep hair cuticles healthy and hair safe from heat damage while effectively drying hair. For a cool drying, the soft wind setting on the hair dryer will provide air flow that will blow at 45-50 degrees Celsius.

The realme hair dryer also generates 20 million negative ions per cubic centimetre for comprehensive and deeper hair care. The negative ions help in closing the hair cuticles, minimize the loss of moisture from the hair during the hair drying process and make your hair softer and less frizzy.
realme Beard Trimmer Plus
This nifty device comes with a whopping 40 different length settings. It also includes two combs of 10mm and 20mm with a 0.5mm precision. realme Beard Trimmer Plus features a 800 mAH battery that when fully charged can run for 2 hours straight and has a LED battery indicator to keep track of the battery.

The beard trimmer blades are stainless steel for better heat dissipation to ensure the blades remain sharp for optimum performance. It also features IPX7 water resistance and a low noise operation of less than 68dB. All this and more for a fresh and precise beard trim experience.

realme Type-C Hub
The realme Type-C Hub is a light and portable device weighing 35g, that will make working from home or gaming a lot more convenient. It features a USB 3.2 Gen 1 & HDMI 1.4 Dual Ports as well as a Type-C Port. This Type-C HUB is universally compatible and allows for a more stable and fast transfer. This hub also protects against excessive currents and is capable of 4K HD video transfers. The Hub is also compatible with Mac OS, Windows, Linux, Android and IOS.

realme Wireless Mouse – Silent
The realme Wireless Mouse has an ergonomic design for grip comfort and has a silent touch. The mouse also features a long lasting battery backup that can last up to 8 months. The device is also made lightweight and weighs around 62 grams making it easy to carry around. This mouse also features its smooth ride and has a variable DPI adjustment from 800 to 1600 DPI.

realme Type-C Cable

This cable supports 3A quick charging. The realme Type-C cable also features a durable cable and a comfortable grip for ease of use. The cable comes in the colours yellow and black.




Products

Colour

Warranty Period

Sales Details

realme TechLife

Air Purifier

(RRP: RM 499)

White

1 year

First online sales offer for RM 399 only at realme’s Lazada official store on 18th October.

realme TechLife Handheld Vacuum Cleaner

(RRP: RM 399)

 

White

1 year

First online sales offer for RM 349 only at realme’s Lazada official store on 18th October.

realme TechLife Robot Vacuum

(RRP: RM 1,999)

Black

2 years

Coming Soon!

realme Hair Dryer

(RRP: RM 199)

White

1 year

Coming Soon!

realme Beard Trimmer Plus

(RRP: RM 169)

Black

1 year

First online sales offer for RM 99 only at realme’s Lazada official store on 18th October.

realme Type-C Hub

(RRP: RM 79)

White

1 year

First online sales offer for RM 49 only at realme’s Lazada official store on 18th October.

realme Wireless Mouse - Silent

(RRP: RM 79)

Black,

Yellow (Coming soon)

1 year

First online sales offer for RM 49 only at realme’s Lazada official store on 18th October.

realme Type-C Cable

(RRP: RM49)

Black & Yellow

6 months

First online sales offer for RM 29 only at realme’s Lazada official store on 18th October.


To find out more about realme’s events and promotions, do follow our Facebook page as well as Instagram at @realmemalaysia.

About realme
realme is a technology brand that specializes in providing high quality tech products and services with Dare-to-Leap experience. The brand was officially established on May 4, 2018 by its founder Sky Li, together with a bunch of young people with rich experiences in the smartphone industry. realme is committed to offering powerful performance, stylish design, sincere services and exploring all the possibilities of tech products.

According to Counterpoint's Q4 2020 smartphone shipment report in January 2021, young brand realme grew 65% YoY and shipped 42.4 million smartphones last year. realme was also announced as the fastest-growing international smartphone brand in the world for 2020. The brand has leapfrogged over established industry giants and took 7th position in terms of global market share.

The youngster-focused and online-centric brand, realme has grown rapidly in South East Asia since it entered the market in Q4 2018. realme has expanded globally to 61 markets, such as China, India, Southeast Asia, South Asia, Europe, Russia and Africa.

You may join realme MY Official Smartphone Community and realme MY Official AIoT Community for more product updates in Malaysia.



Hot Wheels™ Legends Tour 2021 Kembali ke Malaysia

Thursday, October 07, 2021 0
Peminat rekaan model kereta siap sedia bersaing bagi menyaksikan rekaan mereka ditransformasi kepada model kereta permainan (die-cast) 1:64 Hot Wheels®

The Hot Wheels™ Legends Tour kembali ke Malaysia untuk edisi kedua! | Keraian budaya kereta ini diadakan dengan kerjasama Art of Speed Malaysia dan merupakan satu siri global pencarian kenderaan rekaan khas untuk dijadikan model sebenar kereta permainan Hot Wheels®. Panel juri yang terdiri daripada pereka global Hot Wheels® disertai barisan juri tempatan telah menyenaraipendek 12 rekaan terbaik (Top 12) daripada 163 penyertaan di Malaysia dengan pusingan akhir dijadualkan untuk siaran langsung dalam talian (livestream) pada 17 Oktober 2021 (Ahad), pukul 8 malam.


Tahun ini, para peminat kereta rekaan khas Malaysia akan disertai kelompok peminat dari Amerika Syarikat (AS), Kanada, Australia dan New Zealand, sekali gus bersaing merebut gelaran juara. Siri Hot Wheels™ Legends Tour Malaysia tahun ini juga mencatatkan peningkataan penyertaan dua kali ganda berbanding tahun 2020. Setiap penyertaan dinilai berdasarkan Ketulenan (Authenticity), tahap mirip rekaan memaparkan identiti semangat Hot Wheels®; Kreativiti, daya tarik rekaan menonjol berbanding rekaan lain; dan Semangat Garaj (Garage Spirit), keupayaan pereka menyerlahkan ciri model sebagai kereta ‘buatan khas bukan dibeli.’ Pemenang siri Malaysia akan mewakili negara di peringkat antarabangsa dan bakal bersaing dengan para pemenang dari siri-siri Hot Wheels™ Legends Tour. Juara keseluruhan akan menyaksikan rekaannya diabadikan dalam Hot Wheels Garage of Legends™ sekali gus ditransformasi kepada kereta permainan 1:64 untuk dipasarkan serta memberi keseronokan kanak-kanak semua peringkat usia di seluruh dunia bermain.


Barisan juri pereka Hot Wheels® terdiri daripada Brendon Vetuskey, ketua pereka model kereta permainan Monster Trucks dan Red Line Club; Manson Cheung, pereka model 3D Hot Wheels® yang terkenal dengan ukiran seninya; dan Sam Kok, pereka Hot Wheels® yang kini merupakan pemacu utama pereka pakej Mattel. Panel juri tempatan pula terdiri daripada Christian Coujin, figura yang tidak asing dalam komuniti kerana koleksi kereta RWB miliknya dan peminat kenderaan buatan khas atau diubahsuai; Tengku Djan, pelumba drift profesional negara yang menyertai perlumbaan D1 Grand Prix; dan Azrina Jane Abdullah, pemandu lagak ngeri dengan bakat sebagai pelumba drift dan litar.

Kesemua 12 finalis Malaysia menunjukkan kepelbagaian rekaan kereta berjenama dari pelbagai negara seperti Jepun, Jerman, Itali termasuklah jenama Malaysia. Finalis terdiri daripada: Lee Ming Hui (Audi TT MK2), Sofyan Darmadi (1969 VW Beetle Vandetta), Norsayang bin Ngatiman (1968 Toyota Corolla KE10), Addison Victor Liew Kian Tek (1980 Mazda RX7 1st Gen Savanna Sa22C), Jeffrey Teoh (2008 Ferarri 430), Karrthikan Amerudalingam (1997 Proton Wira 1.5 GL), Abdul Wahab bin Bahari (1986 Daihatsu Mira Walkthrough Van), Elden Schrock (1987 Toyota Cressida), Mohd Iltizam bin Mohamad Sokri (1990 Toyota Estima TCR 21), Tham Kheng Ming (2002 Toyota MRS MR2 Spyder), Norman Ng (2014 Porsche Boxster 981), dan Kathires Thanabal (2012 Honda Accord).



Pusingan akhir akan bersiaran langsung dalam talian dari Muzium RWB, Johor Bahru yang dikurator oleh Christian Coujin. Muzium RWB merupakan satu bentuk keraian berkisar RAUH-Welt Begriff dan pengasasnya, Akira Nakai, serta diiktiraf oleh komuniti peminatnya sebagai sebuah pameran menakjubkan sekali gus membuktikan hobi ini amat mengujakan.

Bersempena sambutan Hot Wheels™ Legends Tour dan segalanya tentang budaya kereta, Hot Wheels® telah melancarkan rekaan kolektibel menarik sebagai hadiah menerusi pembelian daripada rakan kerjasama runcit rasmi: Toys ‘R’ Us Malaysia [https://www.toysrus.com.my/hot-wheels/] dan Shopee Malaysia [https://shopee.com.my/hotwheels.os] untuk pembelian dalam talian. GWP boleh disusun / dicantum dan boleh dibeli selagi stok masih ada.

Oktober 2021
BELI produk Hot Wheels® RM50 ke atas, dapatkan Model Misteri Hot Wheels™ PERCUMA
• BELI produk Hot Wheels® RM200 ke atas, dapatkan model edisi terhad Hot Wheels® Nissan Laurel 2000 SGX PERCUMA

November 2021

BELI produk Hot Wheels® RM50 ke atas, dapatkan Model Misteri Hot Wheels™ PERCUMA
BELI produk Hot Wheels® RM200 ke atas, dapatkan model edisi terhad Hot Wheels® ‘65 Volkswagen Fastback PERCUMA

Pusingan Akhir Virtual Hot Wheels™ Legends Tour Malaysia 2021 untuk mengetahui siapa di antara Top 12 yang akan muncul sebagai juara! Pemenang akan mewakili Malaysia di peringkat separuh akhir global. Tonton siaran langsung dalam talian pada 17 Oktober 2021 (Ahad), pukul 8 malam dan temui para pereka antarabangsa Hot Wheels® AS serta jemputan negara, saksikan penyertaan-penyertaan terbaik, dan jadilah yang pertama mengetahui tentang promo istimewa serta hadiah-hadiah menarik!

Layari www.facebook.com/HotWheels untuk strim siaran langsung. Untuk maklumat lanjut berkenaan pertandingan ini, layari https://artofspeedmy.com/hot-wheels-legends-tour-2021/ atau www.facebook.com/ArtOFSpeedMY/.

Tidak ketinggalan, pada penghujung September, jenama antarabangsa ini akan melancarkan Hot Wheels Unleashed, permainan video bertema arked baru yang padat dengan aksi. Perrmainan ini bakal didapati di semua konsol dan PC permainan video utama, memberikan pemain pengalaman memandu kereta ibarat bermain dengan kereta permainan sebenar. Permainan ini dipenuhi perlumbaan mencabar adrenalin, menawarkan pelbagai pilihan kenderaan Hot Wheels® dengan ciri-ciri berbeza dan tahap-tahap unik yang membolehkan pemain mereka khas corak kenderaan berbeza, dan set trek mengujakan dalam lokasi-lokasi harian realiti lengkap dengan kepingan-kepingan trek istimewa dan item interaktif Ia akan diumumkan semasa Acara Pusingan Akhir Virtual!

Info Mattel
Mattel merupakan perusahaan global utama yang pakar dalam industri mereka dan penghasilan dan menghasilkan permainan kanak-kanak dan produk pengguna berkualiti. Mattel mencipta produk berinovatif dan pengalaman yang bertujuan untuk menginspirasi, menghiburkan dan membantu perkembangan kanak-kanak menerusi permainan. Portfolio Mattel terdiri daripada francais-francais ikonik seperti Barbie®, Hot Wheels®, American Girl®, Fisher-Price®, Thomas & Friends® dan Mega® termasuklah jenama popular lain yang dimiliki Mattel atau lesen kerjasama dengan perusahaan-perusahaan hiburan global. Mattel beroperasi di 40 lokasi dan memasarkan barangannya ke lebih 150 negara dengan kerjasama perusahaan-perusahaan peruncitan dan teknologi besar di dunia. Sejak penubuhannya pada 1945, Mattel berbangga untuk terus menjadi entiti bereputasi tinggi dalam membantu eksplorasi kanak-kanak dan memperkasakan potensi penuh mereka. Layari Mattel di www.mattel.com.



Monday, October 4, 2021

Penyanyi RUDY ZIL Terus Mewarnai Industri Hiburan Tempatan Dengan Single Terbaru 'Jaga Dirimu' Dikala Pandemik Melanda

Monday, October 04, 2021 1
Penyanyi RUDY ZIL Terus Mewarnai Industri Hiburan Tempatan Dengan Single Terbaru ' Jaga Dirimu' Dikala Pandemik Melanda | Semangat yang tidak pernah putus asa di waktu pandemik ketika ini , Penyanyi muda tempatan Sabah - Rudy Zil atau nama sebenarnya Mohd Fadzil Madi meneruskan perjuangan dalam industri hiburan tempatan dengan menerbitkan single terbaru berjudul ‘Jaga Dirimu‘ ciptaan & lirik oleh Rudy Zil.


Selain menyanyi , Rudy Zil aktif dalam penghasilan lagu untuk dirinya serta beberapa rakan artis tempatan Sabah lain seperti Nowhy Band, Erney E. Tugoe & Syamlie dan beliau mengambil inspirasi oleh Kumpulan AIR SUPPLY dalam setiap penghasilan lagu ciptaannya . Di Sabah, Rudy Zil juga bekerja secara sendiri bagi menampung keperluan & sara hidup.

Rudy Zil pernah meriliskan beberapa buah single pada tahun 2014 sebelum ini dan telah mendaftarkan hakcipta lagu – lagu tersebut kepada syarikat Luncai Emas. Ia menerusi satu program yang disertai Rudy Zil iaitu program ‘Bengkel Hakcipta, Bikin Lagu & Video Muzik’ anjuran Luncai Emas pada tahun 2017 . Bengkel tersebut mendedahkan kepada orang awam dan penggiat seni utamanya tentang kesedaran & kepentingan hakcipta dalam karya – karya mereka, perkongsian tips & cara

membuat lagu hits oleh Dato’ M.Nasir serta pembikinan video muzik dengan menggunakan telefon bimbit. Beberapa panel professional turut hadir berkongsi pengalaman mereka dalam sesi bengkel itu.

Rudy berkata, ‘’Alhamdulillah , saya merupakan salah seorang peserta bengkel itu . Dengan menerusi bengkel yang dianjurkan di Dewan JKKN Kota Kinabalu, Sabah ketika itu , saya berpeluang ketengahkan lagu-lagu ciptaan saya sebelum ini untuk ditadbir & diuruskan secara digital oleh Luncai Emas . Kesemua lagu – lagu tersebut sudah pun didaftar di semua saluran digital dan saya juga telah menjadi composer secara eksklusif di bawah publisher Luncai Emas’’. Antara lagu – lagu yang telah didaftar dan berada di pasaran digital oleh Luncai Emas seperti Jahatnya Kamu , Dan Ku Sayang – Sayang , Lagu Perpisahan & Macam Comel Jer .

‘’Berkat Luncai Emas lagu-lagu saya mula berkumandang di siaran digital yang membawa kepada pendengar-pendengar baru di Sabah mahupun seluruh Malaysia untuk menikmati karya-karya saya. Luncai Emas juga membuka mata saya tentang pentingnya hakcipta sesebuah karya itu harus dijaga’’. Tambah Rudy Zil lagi.


Rudy Zil pernah meriliskan single ‘Jahatnya Kamu’ sebelum ini dan berada di semua saluran digital.

‘’Selepas 10 tahun , lagu terbaru dari Saya bertajuk " JAGA DIRIMU " ditulis sepenuhnya oleh saya telah siap sepenuhnya. Lagu yang mengisahkan tentang merelakan perpisahan dan memberi pesan tetap jaga diri dengan baik. Lagu yang saya tulis sudah agak lama sejak 2011 namun liriknya baru siap pada tahun 2021. Lagu ini di produce oleh Benn's Studio (Ben Simon Bukag), yang mengambil masa 4 bulan untuk siap akibat keadaan PKP yang silih bersambung. Dari bulan Feb 2021 sampailah Jun 2021’’ kata Rudy Zil tentang proses penerbitan lagu ‘Jaga Dirimu’ itu . Rakaman lagu dibuat seawal Februari 2021, bermula dengan demo akustik, dan hantar kepada studio rakaman (Benn's Studio).

‘’Susunan muzik dibuat agak lambat kerana faktor PKP. Setelah demo (guide) siap pada April 2021, saya mulakan latihan sendiri di rumah. Pada bulan Mei, proses voicing berlangsung setengah hari, dan mastering lagu mengambil masa selama seminggu’’.

Rudy juga memaklumkan bahawa dia pernah membuat persembahan duet bersama Atmosfera dalam Carta Lagu Artis Sabah dan rasa persembahan itu suatu kebanggaan paling tinggi baginya . ‘’ CLAS ini kalau di Kuala Lumpur diibaratkan Anugerah Juara Lagu lah’’ – Kata Rudy Zil .

Rudy Zil terus mewarnai industri hiburan tempatan dengan single terbaru ‘Jaga Dirimu’ di kala pandemik melanda ini . Single ini bakal berada di semua saluran digital & youtube Luncai Emas mulai 16 Julai ini . Luncai Emas bertindak sebagai pengedar single ini secara jualan digital di platform streaming, Youtube dan iTunes. ‘’Harapan saya agar lagu ini dapat diterima di semua telinga pendengar dan masyarakat’’ – Rudy Zil.

Semoga single ini dapat menambat hati peminat-peminat dan dapat menarik perhatian anak-anak muda generasi baru juga.

Kelebihan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Merawat Masalah Sunburn

Monday, October 04, 2021 0
Kelebihan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Merawat Masalah Sunburn | Kalau bab penjagaan wajah bagi seorang wanita memang tak pernah habis. Dari set cucian wajah, penyegar hingga ke krim pelembap memang sangat diambil berat. Bagi Liez langkah-langkah penjagaan wajah wajid mengikut step by step dan juga menggunakan produk yang terbaik. Seperti sebelum ini Liez ada berkongsi tentang Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature yang hebat dalam merawat dan mecerahkan tona kulit, kali ini Liez nak share kebaikan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature merawat masalah sunburn.

Kelebihan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Merawat Masalah Sunburn

Punca terjadinya Sunburn pada kulit

Mungkin ramai yang tidak tahu kepentingan memakai pelembap atau krim pelindung matahari setiap hari. Penggunaan krim pelindung matahari bukan sahaja melindungi kulit dari tebakar, ia juga mengelakkan kulit dari timbulnya masalah pigmentasi, kedutan dan mungkin akan mendapat kanser kulit. Jadi penggunaan pelembap atau krim pelindung matahari sangat perlu dipakai setiap hari.

Kelebihan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Merawat Masalah Sunburn


Banyak jenis pelembap dan krim pelindung matahari di pasaran tetapi krim yang berasaskan air sangat sesuai untuk kulit wajah Malaysia yang mengalami cuaca panas kering ini. Liez recommended Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature.

Kelebihan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Merawat Masalah Sunburn

Percaya tak, memang Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature memang menjadi pilihan Liez bukan kerana review-review yang menyatakan produk ini bagus tetapi Liez sendiri telah menggunakan dan ternyata berkesan untuk kulit Liez. Tak rugi membelanjakan wang pada produk ya baguskan?

Kelebihan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Merawat Masalah Sunburn

Istimewanya Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature adalah kerana ia dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi yang ada kelebihan dan fungsinya.

Antaranya:-

Camellia Japonica Seed Oil - banyak digunakan dalam produk penjagaan rambut dan kulit wajah. Kelebihannya adalah untuk memgurangkan keradangan dan sunburn yang disebabkan terdedah kepada cahaya UV, mengecilkan liang pori dan mencegah dari jerawat. Selain itu, ia mampu melembapkan kulit, mampu mencerahkan kulit.

Niacinamide
- mengandungi vitamin B3 yang dapat mengawal penghasilan sebum dan minyak yang berlebihan pada kulit wajah. Ia juga sangat berkesan dalam mencegah penuaan dan garis halus pada wajah. Selain dapat mencerahkan tona kulit dan membantu membaiki tona kulit yang tidak sekata.

Bahan lain - Angelica Acutiloba Root Extract, Cnidium Officinale Root Extract, Gardenia Florida Fruit Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Pinus Densiflora Leaf Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Rehmannia Chinensis Root Extract sebagai bahan utamanya yang lain.

Selain itu, Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature menjadi pilihan kerana:-

Kelebihan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Merawat Masalah Sunburn

1. Sangat lembap – pelembap yang sesuai untuk semua jenis kulit. Selain melembapkan kulit sepanjang hari, ia membuatkan kulit wajah berseri-seri.

2. Tekstur krim berasakan air - ia bermaksud selepas disapukan pada wajah, ia akan menghasilkan titis air di permukaan. Lagi menarik, ia tidak berminyak dan tidak melekit. Selesa di wajah sepanjang hari.

Kelebihan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Merawat Masalah Sunburn

Kelebihan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Merawat Masalah Sunburn

3. Cepat menyerap - krim terus menyerap kedalam lapisan kulit dan tidak menyumbat liang pori wajah.
4. Membaiki kulit wajah yang tidak serata agar nampak lebih cerah sekata dan berseri.
5. Mengecilkan liang pori wajah untuk kulit lebih rata dan lembut.
6. Membuatkan solekan pada wajah kekal lebih lama, tidak bercapuk dan cantik.

Cara - Cara Penggunaan Aqua Whitening Cream

1. Bersih kan muka terlebih dahulu dan keringkan.
2. Ambil sejumlah krim yang secukupnya dan sapukan pada wajah dan leher hingga rata. Beberapa saat kemudian, titisan air akan muncul.
3. Tepuk secara lembut dan biarkan ia menyerap sepenuhnya.
4. Boleh menggunakan solekan selepas itu.


Pengalaman Liez Menggunakan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature

Liez dah lama gunakan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature dan Liez recomended untuk yang mempunyai masalah kulit. Liez suka sebab ia tekstur yang berasaskan air menyerap dengan pantas dan tidak melekit. Dengan bau yang segar memang menjadi pilihan Liez.

Kalau yang bermasalah sunburn, Aqua Whitening Cream sangat bersesuai kerana ia dapat merawat dan memperbaiki kerosakan kulit akibat terdedah cahaya UV.

Korang boleh dapatkan produk Hansaegee Nature di laman web seperti dibawah dan juga maklumat-maklumat tambahan di social media yang dinyatakan dibawah.