18 October 2019

Nasi Mentega Dan Ayam Masak Merah Versi Anak-Anak

4:17 PM 4
Nasi Mentega Dan Ayam Masak Merah Versi Anak-Anak | Assalamaulaikum korang. Awal pagi ni Liez dah mengadap lappy nak update resepi yang Liez sediakan untuk anak-anak hari ini. Kebetulan pagi ni bangun awal untuk basuh baju so terus masak untuk sarapan pagi dan tengahari. Memang selalu Liez masak pagi sebab Niyaz memang akan minta nasi pagi-pagi dan Qaseh balik je dari sekolah jam 12.30 terus minta makan. Tapi hari ni lagi awal sebab petang nanti Liez ada kerja yang harus dibuat. Kena tinggalkan anak-anak dengan Tokmi diaorang sekejap.
Nasi Mentega Dan Ayam Masak Merah Versi Anak-Anak
Menu hari ni kira favourite anak-anak sebab lauk ayam kan? Budak mana tak suka. Tapi kali ni Liez buat ayam masak merah paling senang dan sesuai untuk kanak-kanak atau boleh katanya sihat. Nak tahu apa yang sihatnya, meh Liez sharekan resepinya.

Nasi Mentega Dan Ayam Masak Merah
Oleh: Liez

Nasi Mentega
Bahan - Bahan 
3 sudu besar mentega
1 1/2 pot beras (dibasuh dan tos)
3 ulas bawang merah (dihiris)
2 ulas bawang putih (dihiris)
1 inci halia (dihiris)
3/4 kotak santan
2 helai daun pandan (diikat)
1 batang serai (diketuk) optional

Cara memasak
1. Cairkan mentega didalam periuk nasi. Masak atas dapur atau rice cooker pun boleh.
2. Kemudian masukkan bawang merah, putih, halia dan daun pandan. Goreng hingga kekuninggan dan masukkan beras.
3. Gereng hingga beras nampak hampir perang. Masukkan santan dan air mengikut sukatan beras. Masukkan garam dan kacau. Biarkan ia masak. dan boleh dihidangkan.

Ayam Masak Merah
Bahan-Bahan:
1/2 ekor ayam ( digoreng 3/4 masak)
3 ulas bawang merah (dihiris)
2 ulas bawang putih (dihiris)
1 inci halia (dihiris)
1 batang serai (diketuk) 
i biji tomato (dikisar halus)
2 sudu sos cili
1 biji bawang besar (dipotong kasar)
Garam
Gula

Cara memasak:
1. Tumiskan bawang merah, putih, halia da serai hingga garing.
2. Masukkan cili sos tadi dan biarkan seketika. Kemudian masukkan tomato kisar. Goreng hingga kering.
3. Perisakan dengan garam dan gula. Akhir sekali masukkan ayam yang digoreng dan bawang besar. Goreng seketika.  Siap untuk dihidangkan.


16 October 2019

Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff

1:31 PM 4

Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff | Pernah dengar tak jenama AFY haniff? Liez adalah antara pengguna SWiPEL spray AFY haniff sejak dua tahun yang lalu. Kisahnya ternampak di pasaraya ketika membeli-belah barangan keperluan rumah, terus grab, jatuh hati dan terus membelinya sampai hari ini. Liez membeli SWiPEL spray untuk membersihkan dapur tetapi ia juga sebenarnya adalah untuk menghalau serangga atau insect repellent, baru Liez tahu tau~


Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff

Lebih membanggakan, AFY haniff Group (M) Sdn Bhd adalah 100% milik bumiputera yang diasaskan dan diperbadankan pada tahun 2006 yang mengkhususkan kepada pengeluaran produk detergen herba organic dan penghalau serangga menggunakan intipati serai wangi. Kini AFY haniff memiliki bukan sahaja produk penghalau serangga tetapi sudah ada produk menyegar udara dan juga pencuci pinggan mangkuk.

Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff
Korang boleh nampak produk AFY haniff di pasaraya terkemuka antaranya di Giant, Mydin, Tesco dan mereka telah berjaya menempatkan produk-produknya dilebih daripada 2,000 pasaraya bukan sahaja di Semenanjung Malaysia, Sabah, Sarawak tetapi di Brunei, Singapura dan juga Thailand. Wow, memang hebat betul penangan AFY haniff ni ye!

Pihak AFY haniff juga tidak ketinggalan melakukan kerja amal dan juga kemasyarakatan dengan melakukan kerja pembersihan di masjid-masjid dan memberi bantuan kepad mereka yang memerlukan. Baru-baru ini AFY hanif Group (M) Sdn Bhd telah mengadakan kerja pembersihan dengan melakukan aktiviti gotong royong mewangikan Rumah Ronald McDonald’s di HUSM Kubang Kerian. Selain mendapat kerjasama team McDonald’s, pihak Bite Media Consultant juga menjadi tulang belakang dalam menjayakan acara bermakna ini. Tujuan utama penglibatan AFY haniff dalam aktiviti ini adalah untuk menyatakan sokongan dan juga rasa simpati kepada pesakit, waris dan keluarga pesakit bahagian Pediatrik di HUSM Kubang Kerian, Kelantan.

Majlis yang diadakan pada 24 September 2019 dimulakan dengan sedikit taklimat ringkas mengenai program tersebut dan membuat lawatan di Rumah Ronald McDonald. Mengagumkan kerana pihak McDonald berbesar hati menbina satu fasiliti yang serba lengkap bak hotel kepada keluarga pesakit yang tidak berkemampuan.


Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff
Kemudian, pihak AFY hanif, team McDonald’s and Bite Media Consultant dibawa untuk berbelanja barangan keperluan untuk Rumah Ronald MacDonald’s seperti barangan elektrik, peralatan memasak, makanan kering dan juga makanan basah di pasaraya Mydin Kubang Kerian.
Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff
Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff
Selesai membeli barangan yang diperlukan, tibalah masa untuk menyediakan makanan tengahari untuk semua pihak. Waktu ini memang riuh rendah kerana masing-masing bekerjasama dalam menyiapkan dan menikmati hidangan Bersama yang lain. Waktu-waktu macam ni memang seronok tau sebab macam-macam kerenah yang muncul!
Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff
Selesai menikmati makan tengahari, jam 2 petang bermulalah aktiviti pembersihan dengan menggunakan produk AFY haniff. Antara produk yang digunakan ialah Pewangi Fabrik D’MENC AFY haniffSabun Pencuci Pinggan 40 DAYS AFY haniffPencuci Tangan Berbuih PLASH AFY haniff dan Penghalau Serangga Secara Semulajadi SWIPEL AFY haniff
Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff
Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff
Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff
Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff
Melihat kepada ketekunan dari semua pihak yang bersama-sama membersihkan seluruh tempat memberikan keyakinan dan juga semangat bahawa masih ada yang sayang dan membantu meringankan beban pesakit dan juga keluarga mereka. Tengok la wajah-wajah tue, excited sangat!

Juga tidak ketinggalan Pihak AFY hanif menyumbangkan pemberian wang tunai kepada salah seorang waris seorang pesakit kanak-kanak berusia 5 tahun yang mengalami kecedaraan yang serius dan terlanjat di hospital akibat dilanggar kereta.  Dan tidak ketinggalan kepada waris-waris dan ahli keluarga yang lain juga menerima sumbangan berupa barangan dari AFY hanif.
Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff
Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff
Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff
Semoga usaha semua pihak terutama sekali AFY hanif, McDonald’s dan juga Bite Media Consultant dapat diteruskan dan menarik lebih banyak lagi pihak untuk membantu mereka yang memerlukan. Semoga usaha ini mendapat ganjaran dari ALLAH SWT.

Bagi yang nak mendapatkan semua produk AFY hanif boleh dapatkan di pasaraya terkemuka seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut boleh:-

Website :
Facebook :
Instagram :

14 October 2019

Kids Art Fair 2019 @ GMBB Kuala Lumpur attracts kids and art lovers with “Everyone Can Paint” Theme

9:53 PM 4
Kids Art Fair 2019 @ GMBB Kuala Lumpur attracts kids and art lovers with “Everyone Can Paint” Theme | Continuing with its art and creative pursuits, GMBB, the lifestyle centre that is transforming creative retail right at the heart of Kuala Lumpur’s cultural district has officially opened its door to Everyone Can Paint Kids Art Fair 2019 – the first-of-its-kind kids art exhibition in Malaysia on last Saturday, 12nd October. The exhibition is happening from 11th until 20th October 2019. 
Kids Art Fair 2019 @ GMBB Kuala Lumpur attracts kids and art lovers with “Everyone Can Paint” Theme
The fair wowed crowds with participation from talented and curious kids as young as 3 up to 19 years old. Kids Art Fair showcased over 354 artworks from 148 kids, youth and special needs group covering a few areas of art such as oil painting, acrylic, water colour, pencil drawing, mixed medium and art installation made up of recycled material. Taken part in this exhibition were Bon Artpetit Art Studio, Garden International School, Phillip Wong Atelier & Gallery, Simple Art Studio (Ipoh), Studio Rumah Kotak and Yuk Choy High School Ipoh. There are 11 solo and 21 group exhibitors to captivate the guests and visitors throughout the 9-days free admission programme. 
Kids Art Fair 2019 @ GMBB Kuala Lumpur attracts kids and art lovers with “Everyone Can Paint” Theme
In line with the “Everyone Can Paint” theme, the programme aimed to be a developmental, nurturing avenue where kids, youth and special needs people can gather to learn, discover and express their creativity and talent in visual art while taking a peek into the world of arts. 
There’s no doubt that the arts are fun, especially for kids. Diving into those finger paints and making a beautiful picture to hang on the fridge is awesome and such an important memorable experience. But not many understand that art helps kids’ development on various fundamental levels,” said Phillip Wong, Artistic Director and Curator of Kids Art Fair 2019.
Kids Art Fair 2019 @ GMBB Kuala Lumpur attracts kids and art lovers with “Everyone Can Paint” Theme

Studies have shown that arts have a great deal of impact to kids learning and development of important characteristics they will need later in life. Art enhances motor and fine motor skills, builds inner confidence, instils creative thinking, decision making skills, focus power, accountability and visual learning among others. 
While we are exposing art and nurturing creativity at the young age, it is crucial that we educate them to be environmental friendly. We try to be mindful about the mother earth and set a good example to this generation. Hence the life-size art installation for Kids Art Fair 2019 is made up of 100% recycled materials,” added Phillip.
Kids Art Fair 2019 @ GMBB Kuala Lumpur attracts kids and art lovers with “Everyone Can Paint” Theme
Lim Ying Hui, Assistant General Manager of GMBB Kuala Lumpur in her speech said, “It is our vision to be the first creative mall that provides holistic experiences for consumers to meeting the needs of Malaysia's thriving creative industry through programmes such as the Kids Art Fair 2019. We are very pleased with this exhibition concept brought by Phillip that is to gather many budding young artists to showcase their work and interest. I can see a lot of them have a great deal of talent and potential.” 
Malaysia is a nation brimming with talent but may currently lack supported avenues to showcase their potential. I am positive that Kids Art Fair 2019 can pave the way to energise and empower the young arts scene while at the same time be a platform to show appreciation to creatives,” she added.
The public is welcomed to visit Kids Art Fair from now until 20th October 2019 at Level 3 of GMBB. There are special live art show on 13th October and 19th October from 12pm – 5pm. Also happening until 18th October on Level 4 of GMBB Kuala Lumpur is Banana Leaf: A Celebration of Malaysian Indian Arts & Culture. 
Kids Art Fair 2019 @ GMBB Kuala Lumpur attracts kids and art lovers with “Everyone Can Paint” Theme
Kids Art Fair 2019 @ GMBB Kuala Lumpur attracts kids and art lovers with “Everyone Can Paint” Theme
For more information about Kids Art Fair 2019 and latest line-up of activities at GMBB, please follow us at Facebook (https://www.facebook.com/gmbb.kl/) or Instagram at (https://www.instagram.com/gmbb.kl/). 

About GMBB
GMBB is the lifestyle centre that is transforming creative retail right at the heart of KL’s cultural district. It pulses with socially and culturally meaningful experiences around fashion, hobbies, F&B, fine arts, and performance arts.

For entrepreneurs, creative practitioners, and unique startups, GMBB is a place to take their work to the next level — through collaboration opportunities, product design, creative technology, and engagement with shoppers. For shoppers, it's a place to encounter original works and artistic trends, where there's always a unique perspective, a charming product, or an eye-opening experience to be discovered.

About Phillip Wong Hon Keong 菲立黄漢強
Phillip Wong is a Malaysian Multi-talented International Artist that sits as a board member of National Art Gallery since 2008. He has received multiple awards and recognition from local and international art organization, being featured by the media nationwide for his active artistic contributions and collaboration.

To see more of Phillip’s art documentation, catch him on Facebook: www.facebook.com/phillip.wong.754 and Instagram: www.instagram.com/phillip.wong/

13 October 2019

Wanpaku Sandwich Atau Wanpaku Sando - Sandwich Terkenal Di Jepun

7:05 PM 5
Wanpaku Sandwich Atau Wanpaku Sando - Sandwich Terkenal Di Jepun | Mungkin ramai yang tak tahu apa itu Wanpaku sandwich ni? Liez tahu dah lama tapi nak membuatnya tu belum datang mood lagi. Biasa la bila datang malas tu, cakap la apa pun memang tak akan buat, Ni kisah semalam akhirnya Liez cuba juga buat kebetulan ada bahan-bahan di dalam peti ais.
Wanpaku Sandwich Atau Wanpaku Sando - Sandwich Terkenal Di Jepun
Wanpaku sandwich atau Sando ini menjadi sangat popular pada tahun 2016 di Jepun. Tiada siapa yang tahu kenapa ia dipanggil Wanpaku Sando tetapi bila korang tengok sandwich tu mesti korang boleh agak yang ia menggambarkan seseorang yang sangat bertenaga dan ceria dari warna-warna sayuran yang ada. 

Sejarah Kewujudan Wanpaku Sandwich
Pencetus kepada Wanpaku sandwich ialah Yuki Onuma, isteri kepada Michiyuki Onuma seorang pembuat barangan dari tanah liat yang membekalkan sandwich tebal untuk suaminya setiap hari. Sandwich itu yang dinamakan Numasan (Numa adalah dari nama mereka dan San adalah sandwich). Yuki selalu berkongsi gambar Numasannya di Instagram setahun sebelum Wanpaku Sando menjadi popular. Beliau telah membuat sandwich itu selama lebih  10 tahun selepas berkahwin dengan suaminya.

Resepi asal sandwich ini dipenuhi dengan hirisan kobis yang banyak kerana mereka menyukai sayuran bekalan sayuran sentiasa ada sepanjang tahun. Dan selepas ia popular, Wanpaku sandwich telah berevolusi dengan penambahan pelbagai jenis sayuran, protein dan sos mengikut selera masing-masing.
Picture : Google
Sandwich yang tebal diisi dengan pelbagai sayuran dari kategori warna berbeza dan juga protein mengikut selera pemakannya. Kemudian dibalut sama ada dengan kertas baking atau plastik wrap sebelum dipotong. Kalau korang tengok di IG #wanpakusandwich, pelbagai warna dan gaya sandwich yang dibuat oarang ramai. Teruja bila Liez tengok wanpaku sandwich ni. Juga terdapat Wanpaku Sando untuk pencuci mulut. Ia diisi dengan bancuhan krim dan juga buah-buahan seperti strawberry, ceri, berri, orang dan bermacam buahan lagi.
Wanpaku Sandwich Atau Wanpaku Sando - Sandwich Terkenal Di Jepun


Ini adalah Wanpaku Sandwich Liez cubaan pertama. Sayuran yang Liez letak adalah salad, timun, carrot dan tomato. Protein adalah ayam grilled. Sos pula Liez letak sedikit mustad.
Wanpaku Sandwich Atau Wanpaku Sando - Sandwich Terkenal Di Jepun
Ingat nak buat pagi esoknya nak buat untuk encik suami tapi sayur-sayur yang Liez dan siap potong dihabiskan oleh Qaseh dan Niyaz. Redha je la babanya bila pagi ni just makan telur rebus je~ hihihihi

Cubaan kedua Wanpaku Sandwich Liez. Sayuran yang sama cuma Liez letakkan telur mata dan Guacamole buatan sendiri. Sos cili sebagai penambah rasa.
Wanpaku Sandwich Atau Wanpaku Sando - Sandwich Terkenal Di Jepun
Pelbagaikan isi Wanpaku sandwich
angan bataskan penggunaan bahan tau sebab ini seharusnya ikut selera korang ye. Tidak terhad kepada sayuran je tau, buah-buahan pun boleh juga. Macam-macam yang korang boleh letak kan di dalam Wanpaku sandwich seperti:


  • Asparagus
  • Avocado
  • Baby spinach
  • kepingan daging atau ayam
  • Kobis (putih atau ungu)
  • Tuna dalam tin
  • Lobak merah
  • Tomato
  • Timun
  • Telur (digoreng atau direbus)
  • Kacang Edamame
  • Ayam (di grilled atau digoreng)
  • Salad
  • Okras
  • Keju
  • pelbagai lagi bahan
Untuk sos
  • sos BBQ
  • sos lada hitam
  • mayonis 
  • Mustard
  • Salad dressings
  • sapuan kegemaran seperti butter atau jem
Selamat mencuba ye!!!!

12 October 2019

Let's Lose Weight With Weight Loss Sachet

11:30 AM 4
 Let's Lose Weight With Weight Loss Sachet
Losing weight is the dream of every person, especially women. But something its didn't  work. There is one solution that can help a person dream come true with a product called WEIGHT LOSS SACHET. Its contains Cawamax w6, Super Citrimax , Glucomannan and Green Coffee Bean Extract 45% which is good to help you lose weight.

This Weight loss sachet can help you:-
  • Reduce appetite - making you feel more full so that you eat fewer calories
  • Reduce absorption of lipids - making you take in fewer calories
  • Increase fat burning -  making you burn more calories
  • All natural vegan components

ABOUT THE INGREDIENT

What is Cawamax x6?

 What is Super Citrimax?

Super CitriMax® is a natural extract of HCA from Garcinia cambogia. Listed in the U.S. Department of Agriculture’s list of perennial edible fruits. Unique, “all-natural”, patented form of (–)-hydroxycitric acid (HCA) bound to calcium and potassium, thus enhancing its solubility, bioavailability, efficacy.
Clinically proven - 19 clinical & preclinical studies show its can reduces appetite/caloric intake, reduces body weight and burns fat.  Its All-Natural, Stimulant-Free, Patented, including fat burning patent with Generally recognized as safe (GRAS) affirmed.

Generic Ca-HCA is typically less than 50% soluble, while Super CitriMax is 100% soluble and highly bioavailable with peak absorption at 2 hours.
What is Glucomannan?
Glucomannan, extracted from plant, absorbs water and becomes gel-like. It "sits" in your gut and promotes a feeling of fullness, helping you eat fewer calories. Three human studies showed that glucomannan, combined with a healthy diet, can help people lose 8-10 pounds (3.6-4.5 kg) of weight in 5 weeks.
1. Britt Burton-Freeman, Dietary Fiber and Energy Regulation, The Journal of Nutrition, Volume 130, Issue 2, February 2000, Pages 272S–275S
2. Birketvedt, G. S., Shimshi, M., Thom, E., & Florholmen, J. (2005). Experiences with three different fi ber supplements in weight reduction. Medical Science Monitor, 11(1), PI5-PI8.

Glucomannan can help slows the absorption of sugar, slows the absorption of cholesterol, helps to control blood sugar levels, helps to reduce cholesterol levels, helps with constipation, helps with weight loss and helps with type-2 diabetes.
Direction
Enjoy a shot 15- 30 minutes before a meal, 2-3 times a day. Dissolve one sachet into a Glass with cold water. Drink shot straight away.

11 October 2019

Mesti Cuba ~ Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam

9:44 PM 11
Mesti Cuba ~ Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam | Dah bertahun Liez tak menjejakkan kaki di sekitar Petaling Street. Faham-faham je la nak ke sana dengan jalan sesak dan sesak dengan orang ramai membuat Liez agak malas nak ke sana. Tapi baru-baru ini Liez telah menjejakkan kaki di sana untuk ke satu kopitiam yang baru dibuka 19 September yang lalu. Kopitiam yang dimaksudkan ialah LUCKIN KOPI 
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
Liez mengunjungi Luckin Kopi pada hujung minggu, jadi memang ramai orang. Tapi korang jangan risau, korang boleh menunggu di kerusi yang disediakndan mengambil nombor giliran dengan menggunakan sistem queue di hadapan kedai. Canggih kan?
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
Liez agak tertarik dengan kecantikan konsep dalaman Luckin Kopi iaitu dinding batu bata tanpa lepa. Cantik sangat dan rasa cozy macam berada di rumah kampung, memang Liez suka konsep macam ni. Sebab bukan sahaja cantik tapi rasa sejuk je. Ruang dalam cafe sangat luas dan mempunyai 3 bahagian ditingkat bawah.
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
Salah satu ruang adalah sesuai untuk kaki selfie atau kaki photo! Ruang yang dihiasai dengan pokok-pokok hiasan dan akuarium. Apa lagi, berposing sakan la kita!! hihihihi 
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
Di tingkat atas pula, juga ada ruang yang sangat besar dan memuatkan ramai pengunjung. Tertarik dengan tingkap gaya rumah kayu di kampung. Oldschool sangat !
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam

MENU-MENU DI LUCKIN KOPI
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
Dah namanya kopitiam, mesti ada menghidangkan signature kopi kan? Ini antara kopi yang pengunjung kena cuba, Luckin Kopi Kaw Peng (RM4.9) dan Luckin Kopi Kaw (RM3.9). Memang kaw giler!! Liez boleh jatuh cinta la~ Selain itu ada juga Teh Tarik Kaw, Kopi Kaw Cincau, Teh Tarik Kaw Cincau, Luckin Chang Peng dan banyak lagi.
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
Ini adalah menu lokal yang boleh dipilih. Ada Mee Siam, Nasi Lemak dan Indo Mee (RM5.9) setiap satu. Tetapi korang boleh juga order bersama side dish antaranya Rendang ayam, Sambal sotong, Sambal petai, ayam berempah dengan harga RM12.90 satu set.
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
Antara yang istimewa di Luckin Kopi adalah hidangan hot plate. Cheesy Chicken & Fries (RM26.9) dan Cheesy Indo Mee & Egg (RM14.9). Hidangan yang boleh dinikmati untuk dua orang sebab agak banyak juga portion dengan cheese lagi. 
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
Yang suka dengan petai boleh la cuba Petai Pasta (RM20.9). Encik Suami kata sedap sangat~ dan Sawadee Pasta (RM19.9). Liez suka sangat dengan Sawadee pasta sebab ada rasa masam-masam gitu~ memang citarasa Thai. Terdapat juga Salted Egg pasta, Smoked duck Carbonara dan Aglio Olio pasta.
Mesti Cuba ~ Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
Menu lain dari yang lain iaitu roti Bao. Ini kali pertama Liez jumpa tau. Untuk penggemar petai, memang korang kena cuba Petai Bun (RM12.9) dan Geng Chow Chicken Bun (RM12.9). memang sesuai rasanya kena pula dengan cheese yang meleleh tu! Ada juga Rendang Chicken bun.
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
Hainanese Chicken Chop (RM16.9) dan Salted Egg Chicken Rice (RM11.9) antara menjadi pilihan ramai.
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
Pencuci mulut pula, kena cuba ABC gunung ni guysss! Ais Batu Campur (RM8.9) memang penuh dengan kacang, jagung, cincau, buah pala dan kacang merah. Melimpah habis!!
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
Memang tertarik! Banana Nutella Toast (RM4.5) sahaja. Penuh dengan nutella ye. Kalau anak-anak memang suka la sangat ni.
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
Bagi korang nak makan yang ringan-ringan, set ini Liez rasa sesuai sangat. Actually ini menu baru yang bakal dikeluarkan. So stay tune ye!!
Luckin Kopi Di Petaling Street Kuala Lumpur Hidang Pelbagai Menu Enak Gaya Kopitiam
RECOMMENDED!!
Overall, Liez puas hati dengan makanan yang dihidangkan. Semuanya kena dengan selera Liez. Encik suami suka sangat la menu yang ada sambal petang tu sebab favourite dia. Menu- menu yang Liez tunjukkan adalah sebahagian daripada yang ditawarkan. Memang ada peluang Liez akan repeat makan di Luckin Kopi tapi kali ni Liez akan bawa family pulak.  Lagipun nak ke sini memang mudah sebab boleh naik LRT atau MRT turun di Stesen Pasar Seni. Hanya 5 minit berjalan kaki dari stesen LRT dan MRT Pasar Seni. 

Luckin Kopi 
14, Jalan Panggong, 
50000 Kuala Lumpur

Telefon: 
016-397 6898

Waktu operasi
Setiap hari 
7.00 pagi - 9.00 malam

Facebook