03 December 2013

Fey Qaseh Nausheen

12:25 PM 0
Assalamualaikum...
Syukur kami diatas kelahiran puteri sulung kami pada 5hb september 2013 hari tue...maaf sbb lewat tulis entri ini...Alhamdulillah wife aku telah selamat melahirkan anak pertama kami...

Fey Qaseh Nausheen Binti Fey Qauz
nama puteri sulong kami...pejam celik pejam celik dah nak masuk 3bulan usia qaseh...macam-macam gelagat yang melucukan dan mencuit hati kami yang qaseh buat...daripada suara halusnyer menjerit-jerit meragam nak menyusu sampailaa menjerit-jerit sakit perut kerana berangin laa kami hadapi dengan senyuman....yer ker hehehehe....tapi suara itu laa yang paling kami rindu selain mendengar suara dari keluarga kami...family kami laa yang penting dalam kehidupan kami...

...Qaseh dan Osheen...
nama panggilannyer...qaseh panggilan dari kami dan keluarga dari isteriku manakala osheen pula panggilan manja dari keluargaku...ayah chor yakni abangku yang sulong yang sungguh xcited melihat perkembangan osheen bersama chu nyer ( adik perempuanku )...bila whatsapp jer sure mintak pic osheen yang terbaru...panggilan terbaru yang ayah chor beri ialah OB-Osheen Bulat...hehehehe...ayah chor nie lawaklaa...mana taknyer dapat panggilan OB tue...mmg osheen membesar bagai johan...alhamdulillah...syukur kami...osheen sihat walafiat...chu nyer plak dengan gelagat yang tersendiri...masih takut nak pegang osheen sbb kecik lagikan...hehehehe practice make perfect kan chu...

...Atuk-Nenek-Atuk-Opah...
atuk dan nenek panggilan side isteri ku manakala atuk dan opah panggilan side aku...atuk dan nenek laa yang banyak menjaga qaseh semasa isteriku dalam pantang...yerlaa atuk n nenek tinggal kat antara gapi...so bila nak mintak tolong ker wife aku dan aku selalu mintak tolong kat atuk dan nenek...yerlaa atuk dan opah plak tinggal berjauhan...so call sahajalaa pengubat rindu...nyaris opah boleh buat n terima video call...hilang rasa rindu kat cucunyer itu...ayah chor n chu pun tumpang sekaki laa hehehhe...

...Baba Dan Mama...
kehadiran Qaseh Nausheen kedalam kehidupan kami sedikit sebanyak telah mengubah rutin kami seharian...daripada terjaga tengah malam sampailaa tak cukup tidur dan lewat ke tempat kerja kami hadapi dengan rasa bersyukur kerana inilah kehidupan kami selepas qaseh nausheen hadir dalam kehidupan kami...tak pernah rasa mengeluh pun malah kami bersyukur kerana diberi peluang untuk menjadi baba dan mama kepada qaseh nausheen...inilah anugerah dariNYA yang kami akan jaga sebaik mungkin...
Ya ALLAH..aku memohon kepadaMU agar bimbinglah kami dalam mendidik anak-anak kami menjadi anak-anak yang soleh dan solehah...sesungguhnya hanya padaMU kami berdoa agar kami tidak tergelincir daripada landasan yang telah ENGKAU redhai dalam mendidik anak-anak kami...sesungguhnya kami bersyukur dengan anugerah yang telah ENGKAU wasiatkan kepada kami...

...Harapan Kami Semua...
baba dan mama berdoa agar qaseh menjadi anak yang solehah...menjadi anak yang berguna untuk agama bangsa dan negara (yang baik jer tau)...jadilah kakak yang penuh kasih sayang dalam menjaga adik-adik qaseh nanti...(insya allah)...menjadi cucu yang baik dan mendengar kata kepada atuk-opah dan atuk-nenek...menjadi anak buah yang ceria kepada pakcik-2 dan makcik2...menjadi seorang yang menghormati orang yang lebih tua...tidak menyakiti orang lain...dapat berfikir yang mana baik dan yang mana tidak baik...
KAMI SAYANG QASEH OSHEEN 

14 August 2013

9 BULAN SUDAH

4:44 PM 0
Alhamdulillah, syukur ke atas kurnia ALLAH SWT.
Memberi peluang pada ku dan my dearie merasai detik-detik indah ini

Kini aku dah mengandung 9 bulan (actually minggu nie dah 37 weeks). 
Alhamdullilah, setiap detik susah senang, sakit perit kami sama-sama lalui. 
My Dearie lah orang yang banyak menjaga diri ini.. Dari cramp kaki tengah-tengah malam, memapah aku
dari tempat duduk (duduk lama sangat), memenuhi selera dinasour ku lagi..
Sabar ye cayang, xlama je nnt mama dh xmintak makanan- makanan yang tue dah 
sebab kena pantang 2 bulan. Tapi lepas tue, dinasour ini akan menyerang kembali.
Hihihihi

Tahun nie beraya di Ipoh. So everything ok cuma pergerakan tak berapa nak pantas.
Tolong kat dapur pun tak banyak ..Banyak masa habis dengan duduk dan tidur je.
Memang masuk je 8 bulan, pergerakan dah jadi sangat perlahan..Nak bangun dari duduk pun 
dah menjadi seksa..

Sekarang nie bila orang cakap tengah tunggu hari nie, rasa nervous pulak. ye la first time kan
so x boleh nak imagine mcm mana keadaan nya.
Hopefully semua akan ok. Menunggu masa je bila baby dah kluar sebab dah tak larat nak
berulang ke klinik untuk buat chech up every week..
Kalau boleh suruh baby keluar sekarang pun dah ok..

05 August 2013

Ramadhan & Syawal

1:07 PM 0
Alhamdulillah...
Syukur aku kehadrat Illahi kerana dipertemukan dengan Ramadhan pada tahun ini....Pejam celik pejam celik tinggal berapa hari saja kita akan berpuasa...bermakna Ramadhan akan meninggalkan kita dan Syawal pasti tiba....insya allah....pada tahun ini adalah tahun terakhir kami beraya bersama kerana insya allah dengan izinNYA tahun depan, kalau diizinkanNYA kami akan beraya bersama orang baru....
Insya Allah isteriku akan melahirkan anak pertama kami pada bulan 9 nie....
Ramadhan pada tahun ini sungguh sederhana persiapaannya bagi kami berdua....cuma hari sabtu yang lepas barulaa aku bersama isteri keluar untuk bershopping raya...tp yang pasti shopping kali nie kami banyak beli barang untuk persiapan isteriku bersalin nanti bersama sedikit barang untuk baby kami nnt....bagi aku cukuplaa hanya sehelai baju baru untuk raya kali ini....
Tahun ini kami akan beraya dikampung aku di ipoh....insya allah esok malam kami akan pulang berhari raya...xsabar rasanyer untuk balik kampung dan berpuasa disana...yerlaa...inilah peluang aku untuk berpuasa dikampung pd tahun ini....
Kepada rakan taulan dan umat islam yang akan pulang berhari raya...satu pesanan aku...JANGAN JADIKAN LEBUHRAYA KITA INI SEBAGAI PUSARA...ingatlah orang yang tersayang...semoga hari raya kita kali ini bukanlah hari raya yang terakhir....insya allah....
dikesempatan ini aku dan isteriku serta keluargaku dan mertua amnya, ingin menyusun sepuluh jari meminta maaf zahir dan batin sekiranya selama ini kami ada menyakiti hati atau menyinggung perasaan rakan taulan semua selama perkenalan kita...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

16 July 2013

BATTERY OH BATTERY

1:23 PM 1
aduyai...battery oh battery....akhirnya
akhirnya saat-saat yang aku nnt utk menukar battery kereta aku terjadi pagi tadi...
ceritanya bermula begini...
wife aku hari nie ada ambil darah...selalunya wife aku laa yang akan drive kereta ke ofis
atau g check-up...aku jarang follow sbb wife aku kata xyah laa sbb bukan boleh masuk pun time dia check-up...yerlaa kami g klinik kerajaan jer...mana boleh masukkan...
lepas bersiap...selalunye aku akan kluar dulu g kerja...wife aku dlm kul 8.30 br kluar
yerlaa time kerja aku dari kul 8:30-5:30...

bila aku dah siap...aku jerit laa...hahahaha...MAMA baba nak g dah...wife aku cakap...XBOLEH...aku kata kenapa?...selang 5min lps tue wife aku pun kluar laa dr bilik tidur...
nak kluar skali...ooo okey yerlaa selalunyer kami kluar bersama tp dah jarangkan
kluar skali sbb wife aku time pregnant dia kerap terjaga diwaktu malam...

kami pun kluar laa rumah skali...aku g start motor aku dan wife aku start kereta laa..
time wife aku start kereta...aku dengar...iiiiii pelik sungguh...battery nak weak...nyaris sempat start...aku cakaplaa xperlaa g skali klinik n lps tue tukar battery hantar balik rumah...
aku ingat nak frive jer g ofis...tetapi memandangkan bulan ramadhan...jammed after office memang menduga...

time klinik plak...nurse siap marah wife aku sbb puasa...aku ckp asal plak xboleh puasa?...padahal aku tanya kat wife aku laa kenapa xboleh puasa...hahahha...sebab aku tunggu dlm kereta jer...yerlaa battery weak...klu ttp engine takut xboleh start...nurse kata klu amik darah xboleh puasa sbb nak check kandungan gula...ooo okey wife aku pun bertegas laa puasa jer laa kan...

lps settle semua benda...aku pun balik umah amik motor g kerja...wife aku plak g laa ofis...pkl 10am, 2pm n 8pm nnt kena dtg klinik check darah balik...smp jer ofis wife aku whatsapp...baba, mama xpuasa...aku balas...kenapa xpuasa? mak cakap klu amik darah xboleh puasa...ooo okey...hr nie baby dah 2hr xpuasa erk hehehehhe...lepas jer minum wife aku cakap baby active dalam perut...aku selalu cakap...baby nak main2 ngan mama dia tue...yerlaa summersault laa dancing laa...macam2 baby buat dalam perut mama erk...alhamdulillah si kecil kami active...syukur padaMU Ya ALLAH


...si suami...Afey

15 July 2013

Bila Dearie menulis.....

8:23 PM 0
A bit suprise tetiba my Dearie mintak ID and password for my blog nie..
Memang la My Dearie biasa menulis nukilan nya tp dh lama dah..
Nukilannya tue pun agak suprise gak la.. Seorang bakal baba yang excited menunggu cahaya matanya 
lahir ke dunia Allah swt. Bagi aku pun, sangat excited selepas dua tahun menunggu.
Dah masuk 8 bulan nie, macam-macam la sakit yang datang.
Last friday, kena serangan cramp yang power. Kena dua-dua belah kaki pulak di tengah malam.
Mula-mula cuba sendiri untuk melegakan tapi after 5 minit,
makin tegang kaki ini terus menjerit my Dearie.
Subhanallah, sangat sakit. Teramat sakit until now masih rasa sakitnya dikedua belah betis nie.
Dan hari nie pulak, rasa sangat tak selesa. Mual and loya, perut and mata panas..
Nie semua angkara soto semalam.
Rempah soto masih melekat dlm mulut walaupun dh berkumur banyak kali.
Itu yang membuatkan ku rasa sangat tak selesa. Actually memang sejak preggy nie, 
memang xsuka makan benda yang berempah sebab boleh buatkan
perut dan mulut tidak selesa.
Ya Allah..memang menduga puasa hari nie... Tapi alhamdulillah baby dalam perut dari
pagi tadi tak berenti pusing kat dalam. Maybe dia pun boleh rasa "mabuk rempah"
macam mama dia rasa. Huhuhuhu baiknya anak mama nie..
Tahan ye sayang, bebuka nanti kita cuba makan makanan yg
boleh menghilangkan rasa rempah nie tau.

Ok la, klau rajin malam nie aku merepek lagi k.
Nak prepare balik and masak.Hari nie nak buat kerabu suun dan sayur kangkung goreng (biasala masalah pembuangan bagi ibu mengandung nie, huhuhuhu ).
Dah 2,3 hari duk teringat je. Konon semalam nak buat tapi lupa nak beli sos ikan.
So jap lagi aku nak buat jugak..

Hanya Untuk Si Kecil

1:12 PM 1
Alhamdulillah...selesai sudah membeli peralatan si kecil...xcited aku bersama isteriku untuk membeli peralatan untuk si kecil kami....sesungguhnya aku bersyukur dengan anugerah yang telah diberikan kepada kami setelah 2thn kami mendirikan rumahtangga....insya allah diizinNYA isteri ku akan melahirkan anak pertama kami pd awal september...xsabar rasanyer untuk menunggu detik itu....Berbagai-bagai pengalaman pahit manis yang kami tempuhi sebelum isteriku mengandung...Kalau dulu bila time nak raya confirm kami jer laa yang berbelanja dengan sakan....tetapi sekarang nie dah masuk 6 Ramadhan...hanya baju dan peralatan untuk si kecil kami yang diutamakan...untuk kami hanya sepasang baju melayu dan sepasang jubah untuk dipakai pada raya pertama...yang selebihnya pakai jer laa baju apa yang ada...yerlaa kami berdua nie bukannyer FASHIONISTA pun...Sedang aku sambung menulis catatan "HANYA UNTUK SI KECIL" -15-07-2013- isteriku sedang sarat mengandung 8 bulan...berbagai-bagai pengalaman manis yang aku tempuhi bersama isteriku...yang herannya...wife aku kerap buat dessert ataupun cake ker ataupun juadah untuk berbuka puasa...alhamdulillah semoga si kecil kami akan turut suka memasak ataupun tolong mama dia kat dapur....perasaan aku untuk menyambut kelahiran si kecil kami bersyukur, gembira dan macam-macam lagi laa...yerlaa takut jugak melihat kesakitan yang bakal dialami oleh isteriku nnt semasa hendak melahirkan si kecil kami itu nnt...insya allah dengan kuasa ALLAH aku berdoa agar semuanya berjalan lancar hendaknya...nama juga telah kami cari untuk si kecil kami...inysa allah baby girl...kalau diizinkanNYA insya allah si kecil kami akan lahir pada 5sept...dan insya allah..perancangan aku (dengan izinNYA) semasa kenduri kawin adikku pada akhir september nnt akan ku bawa isteriku bersama si kecil kami yang comel blk ke ipoh...disana nnt kami akan tunjukkan wajah comel si kecil kami nnt...insya allah...berkemungkinan besar kami juga akan buat kenduri aqiqah bersama dengan kenduri adikku nnt...

26 March 2013

Rindu nak dengar lagu Latin pulak

9:33 AM 0
"Cuando Seas Mia"
Voy a desnudar tu alma beso a beso hasta sentir
que tu cuerpo se derrama como lluvia sobre mi
por el borde tu espalda voy a dibujar mi amor
sin ocultar esta pasion
cada latido de tu corazon
cada respiro tuyo me pertenecera
cuando seas mia, ya lo veras, baby
todas las noches seran buenas para hacerte el amor
cuando seas mia en cada sueno voy a estar yo
te voy a hacer buscar, pedir, rogar mi calor
voy a desojar tus suenos como las mas bella flor
voy a vivir como siempre como esclavo de tu voz
desde el arco de tu ceja hasta tu dulce intimidad
caricias yo voy a sembrar
cada latido de tu corazon
cada respiro tuyo me pertenecera
cuando seas mia, ya lo veras, baby
todas las noches seran buenas para hacerte el amor
cuando seas mia en cada sueno voy a estar yo
te voy a hacer buscar, pedir, rogar mi calor
entregate, yo te hare vibrar
suplicaras que te ame mas
en mis brazos volaras, hasta el cielo llegaras
no escaparas jamas
cuando seas mia, ya lo veras, baby
todas las noches seran buenas para hacerte el amor
cuando seas mia en cada sueno voy a estar yo
te voy a hacer buscar, pedir, rogar mi calor.


21 March 2013

2nd Check up (21 Mar 2013)

9:00 PM 0
2nd Check Up
Tadaaaaa... check up hari nie pukul 9.00 am tapi sampai klinik pukul 8.15am
This time pergi sensorang je sebab tak nak kacau My Dearie..
Datang awal tapi nama dipanggil pukul 9.20am..Hahaha fadan muka !!!
Bukan ape, datang awal sebab parking kat klinik nie memang susah nak dapat.
So konon nak chup parking la.. Memang dapat paling tepi depan klinik lagi..

Tunggu punya tunggu, nama pun di panggil. Sekali lagi kena ambil berat badan.
Walaweiiiiii, naik 2kg dorhhhhh !!! Anjat boboi..huhuhuhu
Lepas check tekanan darah, ader naik sikit...huhuhu
So terus ambik darah dan jumpa nurse.
Kena Tarbiyah la dengan nurse nape berat badan naik melampau.
Sepatutnya, bila kandungan bawah 20 minggu berat sepatutnya naik 0.5kg sebulan.
BUKAN 2KG DIK NON OIIII ~!!!!!!!!

Waaaaaa....aku dah nervous bila nurse kata takut kena kencing manis or darah tinggi.
Tapi nak buat macam maner, baby dalam perut meragam betul. Klau makan lambat
mula la sakit kepala, nak muntah. Makan yang ringan pun sakit kepala.
So aku belasah la makan yang heavy je. 
So, sekarang kena la tengok makanan yang nak dimakan.
Huhuhuhu risau nya..

This time check up cepat je. Ambik sample darah, jumpa nurse dan check perut.
Nurse kata dah rasa keras dalam perut nie.. Mesti anak mama sihat di dalam kan..?
Then set appoinment utk check perut dan minum air gula pada hari yang sama.

Nape kena minum air gula pulak ??? JENG JENG JENG
Itu tandanya dh overweight nyahhh oiiii.. nak test  
sama ada darah tinggi or kencing manis..
Bila baca blog ibu-ibu yang lain, macam ngeri je 
huhuhuhuhu bersabar la wahai hati..
Insyallah xde ape-ape tue..


NOTE:
Risau pulak bila berat naik melampau. 
Macam maner nak buat erk ??
Semoga anak mama dalam perut sihat ye..Jangan risau mama akan jaga
diri mama mulai hari nie. Tapi baby kena janji jangan meragam ye.


25 February 2013

Alhamdulillah...Akhirnya

10:00 AM 0
Syukur kehadrat Illahi atas kurnian NYA kepada aku dan my Dearie.
Doa kami dimakbulkan olehNYA, Alhamdulillah selepas 2 tahun berkahwin.
Insyallah , kami akan menjadi Mama dan Baba tak lama lagi.
Yehoooo...excited giler..mcm nak lompat2 rasanya..hihihi

Tapi biasa la, bila mengandung je morning sickness memang tak dapat dipisahkan.
Memang mencabar la bagi aku yang first mengandung nie.
Tapi tue la, orang yang morning sickness awal-awal confirm kurus 
coz muntah je kerjanya kan
but me tak..badan naik mendadak angkara my dearie yang paksa makan.

Kononya doctor cakap, muntah-muntah nie sebab perut kosong dan bila 
lambat makan tue yang berangin. That's why bila makan kita akan muntah balik
makanan yang kita makan. Wallahualam...

After dengar advice doctor, terus my dearie jadi pakar nutrisi yang "berjaya"
He will make sure aku makan  pada masa dan waktu yang tepat.
Tue pun sebab dah kena sound coz slalu makan lambat.hahaha
PADAN MUKA !!!

So, makin menjadi-jadi la badan nie dimanjakan dengan makanan.
Sarapan, lunch dinner memang xpenah miss. 
Siap ader tea break berapa kali pun tak tahu la.
Hahhahaha.. 

Okla nanti next entry kita cerita pasal buku pink ye.
Tak sabar rasanya nak share.

Note:
Semoga baby akan sihat macam mama dan baba ye..



24 February 2013

Opppss..suami ku pitam !!!!!

10:38 PM 0
Nak story, malam new year my Dearie pitam pulakkk !!!
Tak tahu la tetiba leh jatuh macam nangka bushukk la..tp nasib heroin malaya
sempat sambut..hihihihi

Entah la tetiba je my Dearie pitam. Story nya bermula begini......

31 December tue memang ambik cuti sebab ader urusan dengan bank.So merendek
Sakan la kami berdua. Then masa lunch hour, g belasah makan dekat
kedai ikan bakar ribu-ribu.

Then balik umah buat tahi mata la apa lagi kan..
Tapi bila aku sedar dari tidur, tetiba kerajinan menerjah diriku untuk memasak.
Masak sambal tempoyak udang favourite my Dearie.Tue pun sebab
sikite tempoyak pemberian budak ofis dan udang.

So semangat la masak masa my Dearie still tido.tung tang tung tang kat dapoq..
Tadaa.... Siaplah sambal tempoyak udang favourite my Dearie resepi
My mama in law

So bila my Dearie sedar terus la menerjah makan. Ynag bestnya makan dengar
keropok bawang.entah fesyen ape tak tau hihihi.
Makan punya makan, sampai habis la.Dengan pedas yang melampau,
Sanggup jugak my Dearie makan sampai berfeluh-feluh.

So habis satu bab.. So malam tue, ader invitation BBQ dinner with our group
at Kemensah Height. So we're so excited nak pergi. After solat isyak,
Kami gerak la ke sana. But before that, my dearie dah muntah la.
Memang tue fashion dia, kalau makan banyak ke or perut kosong ke
memang akan muntah la..hihihi sorry cayang i story sikit je.

So bila sampai sana, aku macam biasa makan macam2 la..
Ader lamb, chicken, pastu asam pedas ayam la, mee rebus la, salad la
macam-macam ado. Tapi, my Dearie tak makan langsung.katanya kejap lagi dia makan
Tapi tengok dia macam tak selesa je. When i asked him, dia cakap pening-pening sikit.
So, aku dah gelabah la.. But still lagi ok leh sembang-sembang gelak.
But, sampai satu masa, i saw his face and lip jadi biru.
Aku ckp la dan tanya dia nape. So dia ckp memang tak sedap badan.
So decide nak balik la tak sempat nak celebrate new year dengan geng la nampaknya.

So, bila nak balik my Dearie nak g toilet jap. So aku pun rasa risau follow la dia dari belakang.
Tapi bila sampai dekat depan pintu toilet, KEDEBUKKK !!!!!
My Dearie jatuh dan ketika itu heroin dia sempat menyambut.

Dengan terkejutnya, aku jerit panggil cousin My dearie,  semua panic la dan terus
berlari ke dapur nak selamatkan my Dearie.
After bagi minum air, so my Dearie di bawak ke depan dan bagi tidur kejap.
Kasi tido 10 minit dan after that ok la, siap nak g tengok bunya api kat atas bukit lagi.
Lagi 8 minutes before pukul 12 malam, kami bergegas la dengan 2 kereta
Ke bukit berdekatan nak layan bunga api.


So itu la cerita pitam dimalam tahun baru My dearie ..
Hihihi panic jugak la sebab tetiba kan..
Ingatkan because of my sambal,tempoyak yang pedas tue.

Note:
Tue tanda-tanda tau....hihihi tanda ape..???
Jeng Jeng Jeng


22 February 2013

1st Check up sudah !! (22 Feb 2013)

10:00 PM 0
1st Check Up
Nervous sebenarnya bila nak check up nie..Ye la tak tahu ape yang diaorg nak check kan.
Siap ajak My Dearie teman kan..Padahal bukan boleh masuk pun,
tapi sekurangnya ader peneman kan..kan..kan
Actually check up buat dekat klinik kerajaan je. Nak pergi swasta buat
masa sekarang tak mampu lagi. Lagipun klinik kerajaan dah bagus.

Ok, first sampai je tengok punya la ramai ibu-ibu dan bakal ibu-ibu kat klinik.
Ader yang nak buat check up macam aku and ader yang nak buat check up untuk baby.
Sampai-sampai je ambik no dan terus pergi toilet ambik air kencing.
So harus di ingat no giliran dan juga no cawan bekas air kencing kita tadi.
Nanti nurse akan tanya masa nak ambik details kita.

2nd, nama kita akan dipanggil. Masuk dalam bilik dan nurse akan suruh kita timbang berat
dan jugak ketinggian. My weight adalah..hmmmm hmmmm rahsia..
Malu nak cakap sebab dah gemuk kan.huhuhuhuhu MENCIIII !!!!
Then nurse akan catit berat, ketinggian, tekanan darah kita.
Baru la dia akan suruh kita ke bilik satu lagi untuk ambil darah.

3rd, bila darah dah diambil, kita akan di interview serba sikit pasal kesihatan la.
Macam- macam dia akan tanya so jawab je la .. then dia akan suruh kita baring
untuk breast check up. Untuk kesan if ader ketumbuhan yang meragukan ke.
So senang untuk diaorg refer to doctor. Selepas tu baru masuk jumpa doc.
Doctor akan advice la ape yang patut dan yang tak patut.

4th, nurse akan suruh kita bawak sampel darah ke lab untuk check lebih detail la.
My darah semua ok so xde masalah. 
Lepas g lab, jumpa balik nurse untuk second appoinment.
But before that kena g dentist check gigi. Nasib klinik gigi dekat sini just sebelah je.
Aku sangat nervous sebab dah lebih 15 tahun tak jumpa doc gigi.
Tapi masa buat pemeriksaan gigi tue, just dia kira berapa gigi yang ader.
Tup-tup lepas tue, doctor tue offer nak cuci gigi..
Dengan pantas tanpa rasa takut terus je setuju.
Terus dibaginya kad appoinment utk cuci gigi nanti..
Hahhahaha..dalam takut-takut tapi setuju je bila doc nak cuci gigi
Hihihihihi

So lepas check up gigi, nurse set next appoinment 21 March 2013. 
Nurse pun bagi Obimin dan stop ambik asid folic sebab dalam obimin dah ader semua 
zat-zat untuk kandungan. Alhamdulillah semua selamat.

Tapi biasa la My Dearie, dia excited nak tahu baby dalam perut nie kembar ke tak.
Actually aku jugak seronok if dapat kembar. Lagipun dalam sejarah family kami,
dua-dua memang ader kembar.Pergi check up memang la xde scan lagi. Appoinemt for scan
pada 4 April nanti. TAPI...... My Dearie tak sabar terus je ajak g Klinik Norliza untuk scan.
Tapi after office hour la.

TADAAAAA... buku pink gua




21 February 2013

Tak sabar dah nak scan wahai My Dearie .....

9:41 PM 0
Tak sabar nak pergi scan. Masa kat klinik pagi tadi memang tak de scan.
Set appoinment untuk scan bila masuk 20 minggu je.
Dengan keexcitedan My Dearie, ptg after ofis kami meluru ke klinik Norliza di Melawati.
Bila masuk je dan bagi tahu nak scan terus je muka My Dearie berseri seri.
Aku pun sama sangat tak sabar katanya..hihihi

Ya Allah, kuasa NYA yang Maha Berkuasa dapat kami tengok baby kami bergerak aktif.
Dalam hati hanya tuhan je yang tahu betapa seronoknya.
 Nak menangis pun ader tapi control.
Dapat tengok dia bergerak dan denyutan jantung normal. 
Memang sangat happy. My Dearie siap snap pic.
Tapi lupa nak inform suruh record video, lagi best kan..

Tak pe, next scan 4 April nie insyallah nak rakam video.
Klau pic memang akan dapat copynya. Video tu la gi best sebab leh tengok dia bergerak.

NOTE:
Ape-ape pun, aku bersyukur diberi peluang untuk merasa kehadiran 
janin bernyawa dia dalam perut ini.
Semoga anak mama dikurniakan paras rupa yang sempurna dan baik akhlak.
AMINNNNNN........

Waktu ni anak mama baru 12 minggu..sangat aktif macam mama..hihihi

01 January 2013

Selamat Tahun Baru 2013

11:37 PM 0

Alhamdulillah, melangkah jugak kita ke tahun 2013 setelah banyak spekulasi
 dari negara barat mengatakan kiamat pada tahun 2012.
Apa da diaorng nie, tue kan rahsia Allah swt.. Tapi ye la kan, diaorang maner percaya kann..

Syukur alhamdulillah kerana Allah swt telah memberikan padaku panjang 
usia untuk menikmati nikmat NYA yang tidak tehingga ini.
Banyak suka duka yang telah dilalui sepanjang tahun 2012, ada suka duka, 
pahit manis dan senda tawa.

Sujud syukurku terhadapNYA kerana memberiku peluang untuk menikmati 
nikmatNYA yang tidak terhingga. Memiliki suami yang penyayang, penyabar dan sporting habis, keluarga yang memahami, kawan-kawan dikala suka dan duka.

Untuk tahun 2013, aku berharap aku dan Dearie akan dimurahkan rezeki
 olehNYA, memudahkan perjalan hidup kami, berkati segala urusan hidup kami, dilindungi olehNYA, semoga dipanjangkan usia kami, ibu bapa kami dan saudara-saudara kami.

Dan tidak lupa semoga tahun ini kami dikurniakan cahaya mata
 harapan keluarga. Doa itu tidak pernah lekang dari ingatan ku.
Semoga tahun ini akan memberiku lebih ketabahan dan ketenangan dalam
 menempuh segala halangan dan dugaan yang diberikan olehNYA.

AMINNNNN......