Monday, November 23, 2020

Milkbooster Makanan Sunnah Dari Miezadelle Lactation Drink Berkesan

Monday, November 23, 2020 19

Milkbooster Makanan Sunnah Dari Miezadelle Lactation Drink Berkesan | Cabaran mempunyai bayi selain melayan kerenah mereka ialah meyusukan mereka sehingga 2 tahun. Nampak macam mudah kan tapi hanya ibu-ibu yang menyusu anak secara eksklusif sahaja yang faham akan susah payahnya. 2 tahun yang mencabar ye. Liez dah melaluinya dan mengakui ia satu proses yang banyak sangat memenatkan tetapi bila berjaya melaluinya ia seakan satu kepuasan sepanjang hidup.

Milkbooster Makanan Sunnah Dari Miezadelle Lactation Drink Berkesan

Liez suka berkongsi pengalaman Liez menyusukan anak pertama dan kedua dengan kawan-kawan yang masih baru dalam dunia penyusuan ni. Alhamdulillah selepas berjaya menyusukan 2 orang anak selama dua tahun, Liez akui banyak yang perlu diambil kira. Banyak sebenarnya cabaran dan halangan yang membuatkan ramai ibu menyerah kalah antaranya:

1.Tiada masa untuk mengepam.

Situasi ini hanya ibu yang bekerja laluinya ye. Liez pernah melalui pengalaman mengepam susu untuk dua orang anak dan memang perasaan tu tak dapat nak digambarkan. Sibuk dengan kerja, teringat-ingat pula nak pam susu untuk bekalkan kepada pengasuh. Fuhh! Sampai ada masa menangis sebab bekalan susu tak cukup.


2. Terlalu stress dan kurang rehat

Ini memang akan membuatkan penghasilan susu terjejas. Bila terlampau tertekan, memang susu tidak akan terhasil tau. Kurang tidur dan rehat yang mencukupi juga menjadi faktor susu kurang terhasil.

3. Tidak mempunyai jadual pam yang teratur.

Untuk mendapat bekalan susu yang mencukupi, kita juga menjaga jadual mengepam. Pastikan pam susu setiap 2-3 jam tau. Baru penghasilan susu juga akan banyak dan konsisten.

4. Tidak mengambil makanan yang berkhasiat

Yang ni memang selalu kita akan lupa. Selain perlu minum air secukupnya, pengambilan makanan juga perlu dijaga. Perlu amalkan makanan berkhasiat dan juga yang membantu menggalakan penghasilan susu.

Milkbooster Makanan Sunnah Dari Miezadelle Lactation Drink Berkesan

Sekarang walaupun Liez tidak bekerja, Liez masih mengepam susu untuk disimpan. EBM penting ketika Liez perlu keluar rumah dan meninggalkan anak dengan mak Liez. Ada satu ketika, Liez terpaksa membeli beberapa jenis makanan sunnah untuk direbus dan minum kerana susu berkurangan setiap kali pam. Stress tau tapi Liez cepat-cepat fikir positif dan cuba bermacam-macam petua. Sangat berkesan bila Liez minum air rebusan makanan sunnah tetapi agak renyah. Setiap kali nak minum, Liez perlu rebus dan ia mengambil masa yang lama. Dan Liez telah menjumpai produk yang sama dengan air rebusan makanan sunnah iaitu Milkbooster Makanan Sunnah Dari Miezadelle Lactation Drink.

Pertama kali cuba, terus jatuh hati. Sebabnya rasanya sama seperti air rebusan makanan sunnah yang Liez gagah rebus tu atau lebih mudah rasa air longan. Memang memudahkan kerja dan tak perlu tunggu lama untuk menikmati secawan air yang sedap ni.

Milkbooster Makanan Sunnah Dari Miezadelle Lactation Drink Berkesan

Keistimewaan Lactation Drink dari Miezadelle

1. Dihasilkan dari ekstrak makanan sunnah

Lactation drink Miezadelle mengandungi ekstrak makanan sunnah seperti Kurma merah, kurma hitam, longan kering, Goji beri, Rosebuds dan Gam Arab. Kesemua bahan ini membantu merangsang penghasilan susu badan.

Milkbooster Makanan Sunnah Dari Miezadelle Lactation Drink Berkesan

2. Dalam bentuk serbuk dan mudah disediakan

Kerja menjadi mudah kerana tidak perlu merebus lagi tau. Hanya perlu koyak kan satu sachet dan bancuh bersama air suam. 

3. Mudah dibawa kemana-mana

Tak perlu risau jika para ibu perlu outstation atau pergi bercuti. Lactation drink Miezadelle ini di dalam saiz yang kecil dan mudah dibawa. Simpan dalam handbag atau bag galas, tak berat pun.


4. Memberikan tenaga dan baik untuk kesihatan dalaman.

Selain membantu memekat dan menambah susu, produk Miezadelle juga memberikan tenaga untuk mengelak dari kelesuan, membantu pelancaran kan period yang tidak teratur dan senggugut.


5. Ianya selamat diminum dan HALAL 

Yang penting, ia selamat diminum bukan sahaja untuk ibu yang baru lepas bersalin normal atau Ceaser tetapi sesuai juga diminum oleh ibu yang mengandung dari usia 5 bulan ke atas. Anak Liez pun suka minum sebab rasanya seperti air longan. Boleh diminum tanpa was-was kerana mendapat pengikhtirafan Halal dari JAKIM. 

Milkbooster Makanan Sunnah Dari Miezadelle Lactation Drink Berkesan

Memang layak Lactation Drink Miezadelle terpilih sebagai produk pilihan Majalah Pa&Ma tahun 2019 dan tahun 2020.

Milkbooster Makanan Sunnah Dari Miezadelle Lactation Drink Berkesan

Pengalaman Liez sendiri selepas minum LACTATION DRINK MIEZADELLE. Selepas minum sachet kedua, Liez dapat rasa susu badan bertambah dan payudara cepat penuh. Dan tiap kali menyusu Najla, payudara cepat terangsang dan susu keluar dengan banyak. Najla pun cepat kenyang dan tersenyum girang. Memang Liez RECOMMENDED sangat dan korang akan puashati.

Untuk dapatkan Lactation Drink Miezadelle atau maklumat selebihnya, korang boleh ke social media MIEZADELLE seperti dibawah:

Thursday, November 19, 2020

Pes Masakan Serbaguna Sedia Dimasak Keluaran Aya Real Food

Thursday, November 19, 2020 25

Pes Masakan Serbaguna Cepat Dimasak Keluaran Aya Real Food | Assalamualaikum. Sejak ada baby ni, jadual aktiviti harian Liez dirumah memang bertambah. Mana tidaknya, mengisahkan baby dan anak-anak, mengemas rumah, membasuh baju dan macam-macam lagi. Belum lagi, masa baby Najla buat perangai tak nak tidur dan merengek saje memang berterabur waktu bekerja tu. Kadang-kadang nak masak pun tak sempat dan kadang-kadang rasa malas tu memang ada. Bila nak lewat, rasa stress sangat sebab nak kena buat kupas bawang itu ini la. Fuhh!! mencabar betul. Tapi Liez dah jumpa produk yang memudahkan kerja memasak, Liez dapatkan pes masakan serbaguna sedia dimasak dari Aya Real Food.

Pes Masakan Serbaguna Sedia Dimasak Keluaran Aya Real Food

Aya Real Food telah menghasilkan pelbagai jenis pes dan sos masakan serbaguna seperti Seafood Cook Out, Kalio, Gillies Rendang dan Shiroi Ponzu yang boleh dimasak dengan pelbagai jenis bahan segar menggunakan ayam, daging, makanan laut dan sayuran. Terdapat juga snek sedia untuk dimakan seperti Karashi bilis, Karashi bilis with garlic dan Karashi bilis with kombu. Korang tak perlu risau kalau tidak tidak tahu nak masak apa kerana resepi telah  disediakan di setiap kotak yang pes serbaguna tu.
Pes Masakan Serbaguna Sedia Dimasak Keluaran Aya Real Food

Aya Real Food juga mementingkan kualiti dalam setiap pes dan sosnya kerana ia dihasilkan menggunaan bahan-bahan berkualiti dan sihat sesuai untuk semua peringkat usia. Istimewanya semua pes dan sos ini sangat sesuai untuk yang sedang menjaga badan atau diet kerana bahan-bahan yang digunakan adalah Gluten-Free dan ada yang sesuai untuk pengamal VegetarianKesemua produk Aya Real Food juga dihasilkan Tanpa MSG, Tanpa Bahan Pengawet dan Tanpa pewarna tambahan.

Pes Masakan Serbaguna Sedia Dimasak Keluaran Aya Real Food

Liez telah mencuba pes serbaguna Shiroi Ponzu dan juga snack sedia untuk dimakan Karshi Bilis with Garlic. Liez masak Shiroi Ponzu dengan udang dan juga tambahan sayuran seperti lobak merah dan tomato.

Pes Masakan Serbaguna Sedia Dimasak Keluaran Aya Real Food

Shiroi Ponzu Udang

1. Tumis sedikit bawang besar dengan minyak. Kemudian masukkan lobak merah dan masak hingga lobak merah lembut.

2. Masukkan udang dan biarkan udang masak seketika.

3. Tuangkan pes serbaguna Shiroi Ponzu dan tambah sedikit air.

4. Bila kuah sedikit pekat boleh masukkan tomato. Gaul kan seketika dan sedia untuk dihidangkan.

Untuk melengkapkan hidangan, Liez juga menikmati Karashi Bilis with garlic bersama-sama nasi panas. Fuh!! Makan bertambah ye dan yang seronoknya anak-anak Liez pun suka Karashi bilis ni. Katanya tak pedas dan ada rasa manis. Hidangan yang mudah, hanya buka bungkusan dan tuangkan ke dalam mangkuk.

Pes Masakan Serbaguna Sedia Dimasak Keluaran Aya Real Food

Produk terbaru, Sirlion Steak with potatoes yang telah diperap untuk terus di gril atau dibakar. Yang ini memang menjadi rebutan anak-anak Liez kerna daging yang lembut, perapan yang secukup rasa dan sedap. Untuk menyediakan pun senang, hanya defrost terlebih dahulu dan seterusnya gril atau bakar mengikut selera korang.

Pes Masakan Serbaguna Sedia Dimasak Keluaran Aya Real Food

Kalau korang tiada idea nak beri hadiah kepada keluarga atau sahabat, Liez cadangkan korang dapatkan Aya Real Food Care Pack box di www.ayarealfood.com. Di dalam pack box itu, korang boleh pilih 2 produk mini pes serbaguna atau Karashi bilis dan juga disertakan 1 reusable Face mask, 1 all purpose Sanitizer 100ml dan 3 sample produk p:rem dengan harga RM45.00 (Harga Asal RM56.70). Tapi jangan lupa gunakan Kod istimewa AYACARES tau.

Pes Masakan Serbaguna Sedia Dimasak Keluaran Aya Real Food

Produk Aya Real Food juga diboleh didapati di platform membeli belah online seperti LazadaShopee, Grabmart dan Happy Fresh. Untuk mengetahui lebih lagi tentang produk Aya Real Food boleh ke social media mereka seperti dibawah:

Website: https://www.ayarealfood.com

Facebook: https://www.facebook.com/ayarealfood

Instagram: https://www.instagram.com/ayarealfood


Wednesday, November 18, 2020

Resepi Pulut Serunding Kelapa Air tangan Emak

Wednesday, November 18, 2020 5

Resepi Pulut Serunding Kelapa Airtangan Emak | Assalamualaikum. Dua minggu yang lepas, mak Liez sempat buat pulut serunding. Itu pun sebab kami berdua ternampak post pasal pulut serunding di FB. Terus cari bahan dan kisahnya terjadilah pulut serunding sedap kebabom tu. Memang dah lama tak makan pulut serunding tambahan pula memang susah nak dapat pulut serunding dekat KL ni. Memang sedap dan puas hati kalau dapat buat sendiri kan?

Resepi Pulut Serunding Kelapa Air tangan Emak

RESEPI PULUT SERUNDING KELAPA

Bahan-Bahan:

Untuk Pulut
Beras pulut (ditanak)

Untuk Serunding Kelapa
1 biji Kelapa parut (ambil bahagian putih sahaja)
10 ulas Bawang merah*
8 ulas Bawang putih
*
6 batang serai*
1 inci Halia*
3 sudu besar cili giling
*
1/2 cawan Udang kering (direndam)*
3 keping Asam keping (rendam dalam air)
Garam dan Gula secukup rasa

Cara penyediaan serunding kelapa

1. Masak pulut seperti biasa.
2. Untuk serunding. Tumiskan cili dahulu bagi garing kemudian masukkan bahan yang dikisar. Bila agak kering masukkan air asam keping.
3. Biarkan air kering dan masukkan kelapa parut. Gaul hingga agak kering dan kemudian masukkan asam keping. Gaul dalam 5 minit dan perasakan dengan garam dan gula.
4. Bila sambal dah sejuk, bolehlah digaulkan dengan pulut tadi.

Selamat Mencuba!!!

Friday, October 23, 2020

PG Mall Perkenal Kempen Beli Barangan Malaysia Bantu Pengusaha Tempatan Sepanjang PKPB

Friday, October 23, 2020 8

PG Mall Perkenal Kempen Beli Barangan Malaysia Bantu Pengusaha Tempatan Sepanjang PKPB | Sejak negara kita dikenakan PKP dari bulan March yang lepas, Liez dan encik suami mengambil keputusan untuk membeli barangan harian dan keperluan secara atas talian. Bukan apa, ini untuk mengelakkan diri dan keluarga dari terdedah kepada Covid19 yang makin meningkat sekarang ni. Bab membeli secara atas talian, tugasan yang Liez uruskan. Memang hobi Liez membeli barangan secara online dan PG Mall menjadi salah satu pilihan utama Liez untuk membeli belah.


PG Mall adalah satu platform E-commerce No.1 Malaysia yang mula bertapak pada tahun 2017 dan merupakan satu-satunya platform E-commerce Malaysia yang kian popular. PG Mall juga tersenarai sebagai salah satu dari 3 E-commerce yang kerap dilawati oleh iPriceinsight (https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/dan menawarkan pelbagai keperluan dari perhiasan rumah, keperluan barangan dapur, pakaian bayi dan kanak-kanak, pakaian dewasa lelaki dan wanita dan banyak lagi. 

PG Mall telah menjalankan Kempen Beli Barangan Malaysia #BarangBaikBarangKita untuk menggalakkan pengguna membeli barangan buatan Malaysia dan membantu pengusaha tempatan dalam menghadapi pertumbuhan ekonomi yang kurang memberangsangkan disebabkan Pandamik Covid19. Usaha ini juga untuk merangsangkan pertumbuhan ekonomi domestik dan juga memberikan kesedaran kepada masyarakat tentang kualiti produk buatan Malaysia yang mampu bersaing di peringkat antarabangsa.


PG Mall Perkenal Kempen Beli Barangan Malaysia Bantu Pengusaha Tempatan Sepanjang PKPB


Kempen bermula dari Julai sehinga Disember 2020.

Kod Kupon: KBBM20 untuk diskaun RM20 dengan pembelian minimum RM50
Kod Kupon: KBBM30 untuk diskaun RM30 dengan pembelian minimum RM100

Dengan membeli barangan jenama buatan Malaysia seperti barangan keperluan harian, produk kanak-kanak dan bayi, produk kecantikan dan kesihatan, Automotif dan sukan, barangan elektrik dan barangan fesyen. 

Antara jenama tempatan yang menawarkan potongan harga menarik: 
Selain itu, bagi peminat hiasan rumah boleh juga mendapatkan pelbagai barangan di Kempen Home Essential bermula 19 hingga 31 Oktober 2020


Gunakan kod "LIFESTYLE" untuk diskaun RM15 dengan pembelian minimum RM60

Banyak barangan keperluan dan hiasan rumah dengan harga yang berpatutan disamping potongan harga yang diberikan. Liez dah mula rambang mata ni sebab kebetulan Liez dalam proses mengubahsuai ruang tamu.


Jangan lepaskan peluang membeli belah di PG Mall untuk mendapatkan semua potongan harga dan disamping itu kita membantu sesama kita untuk meningkatkan ekonomi negara dengan membeli barangan buatan Malaysia #BarangBaikBarangKita! Jom Checkout Sekarang!!


#PGMall  #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #ByMalaysiansToMalaysians #BarangBaikBarangKita #Homeessentials #Stayathome

Thursday, October 22, 2020

Sharifah Shahira Jumpa Rahsia Bantu Sakit Lutut Ibunya

Thursday, October 22, 2020 1

RUPANYA dah lama aktres dan penyampai radio popular, Sharifah Shahira mencari produk yang boleh melegakan sakit lutut ibunya.

“Jadi ini berita gembira buat ibu saya. Tapi saya sebenarnya juga sudah kena belajar pakai benda ini. Umur macam saya ini, kena ambil tahu. Lainlah orang badan ringan tetapi keturunan saya pula badan besar, berat, jadi mudah sakit lutut.

“Kalau saya berjalan pun dah pakai selipar. Buat show pun pakai selipar. Takut kena effect bila ramai orang tua selepas umur 50 ke atas atau wanita menopaus, mudah sakit-sakit lutut. Tapi Alhamdulillah tahun 2020, saya terjumpa produk ni.

“Mulanya beli untuk mak, sebab dia susah nak bangun dari duduk. Nak bergerak pun perlahan sebab nak adjust tulang-tulang. Tapi saya pun pakai,” kata Sharifah Shahira tentang produk Gel Amani.

“Tapi jangan harap sekali pakai, terus baik. Kena pakai hari-hari, insyaAllah akan lega dan sakit semakin kurang,” katanya yang turut menggunakan Gel Amani buat suaminya, Ijoy Azahari yang gemar bermain golf.

Bukan setakat Gel Amani, nampaknya Sharifah Shahira juga mengambil Pati Jus Amani yang mengandungi madu, kurma, delima, minyak zaitun dan habbatus sauda sebagai rutin hariannya.

Katanya, Pati Jus Amani mudah diambil kerana siap sedia diminum tanpa perlu dibancuh dengan air.

Senang makannya, buka dan makan. Sebagai wanita berkarier, mana ada masa sangat.

“Pati Jus Amani ini bagus untuk membantu menambah tenaga saya. Umur macam saya lebih 40 tahun ini kena mesra dengan produk begini. Nak bertenaga dan saya pula suka pot pet pot pet, maka saya perlukannya. Yang penting tiada gula, jangan risau dan mereka yang ada kencing manis pun boleh makan Pati Jus Amani,” katanya menerusi satu rakaman video.

 

Menurut Pengarah Urusan Amani Life Sdn Bhd, Leo Adiputra, produk Gel Amani telah membantu hampir sejuta pengguna sejak dikeluarkan pada 2014 dan dihasilkan dengan teknologi biotech yang disokong oleh komuniti Eropah.

Anda boleh dapatkan produk Amani dari ejen-ejen online dan kedai jamu di seluruh negara.

KENAPA PERLU MEMILIH GEL AMANI ?

✅ Telah membantu hampir 1 juta pengguna sejak tahun 2014.

✅ Dijamin selamat oleh KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA di bawah kategori ubat traditional. Nombor kelulusan : MAL17086021TC

✅ Dijamin HALAL oleh JAKIM. Nombor sijil halal : MS2424:2012

✅ Dihasilkan dengan teknologi biotech yang disokong oleh kominiti Eropah. Mematuhi piawaian antarabangsa untuk menjamin mutu dan kualiti.

✅ Mudah dibawa kemana-mana kerana disimpan dalam botol plastik yang ringan dan tak mudah pecah sehingga boleh dimasukkan ke dalam poket seluar.

✅ Rasanya yang sejuk berangin sangat selesa pada kulit membuatkannya sesuai untuk digunakan oleh pelbagai peringkat usia.

✅ Berbentuk cecair, mudah kering tanpa kesan melekit.

✅ Harganya berbaloi dan tidak membebankan : RM35 (30ml) & RM60 (60ml).

Untuk dapatkan produk ini atau ingin tahu dengan lebih lanjut boleh layari Facebook

Sunday, October 18, 2020

5 Restoran Pizza Sekitar Lembah Klang Yang Patut Di Cuba Oleh Pencinta Pizza Luar Sana

Sunday, October 18, 2020 2
5 Restoran Pizza Sekitar Lembah Klang Yang Patut Di Cuba Oleh Pencinta Pizza Luar Sana | PIZZA. Salah satu makan western yang boleh dikatakan mempunyai peminatnya yang ramai di seluruh dunia, termasuk di Malaysia. Bagi peminat pizza, antara yang terbaik adalah pizza yang dibuat dari pelbagai bahan yang berbeza. Apa yang paling penting dalam pembuatan pizza, adalah doh pizza yang tidak terlalu kenyal atau terlalu rapuh. Topping juga mainkan peranan penting dalam menambahkan lagi kesedapan sesuatu pizza tersebut. 


Siapa yang tak suka makan pizza tak tahulah. Yang pasti pizza ni memang sedap dan sesuai dinikmati oleh semua golongan dari kanak-kanak, dewasa sehinggalah kepada warga emas. Pizza ni juga ada pelbagai variasi dan boleh membuatkan diri rasa puas jika dapat menikmati pizza yang benar-benar sedap!

Gabungan doh pizza yang lembut bersama topping yang penuh dengan sos yang secukupnya, benar-benar mengamit selera. Makin best kalau dapat makan ketika masih panas-panas. Terasa cair keju di dalam mulut. Puashati sangat-sangat. Kat mana ada pizza sedap di Lembah Klang KL? Kat sini ada 6 cadangan tempat makan pizza yang menarik untuk kita kunjungi beramai-ramai. 

1. Dave’s Bistro, Bar & Grill
Di restoran Dave’s Bistro, Bar & Grill ini terdapat pelbagai jenis pizza dengan rasa yang pelbagai. Ia mampu menepati cita rasa sesiapa sahaja dan antara menu yang paling popular adalah Traditional French Pissaladiere dengan topping sos tomato, bawang caramelized manis, tomato confit, buah zaitun dan ikan bilis. Gabungan yang luar biasa untuk rasa yang sangat meletup.

Di restoran ini juga turut menghidangkan pelbagai jenis hidangan Perancis dan Itali yang lain merangkumi daging, pasta, pencuci mulut dan lain-lain lagi. 



Alamat: 
Lot G209, Promenade, Ground Floor, 1 Utama Shopping Centre, Bandar Utama, Selangor.

Masa operasi: 
setiap hari (11.00am - 11.00pm)

2. Eatalia @ Telawi
Apa yang anda akan lakukan jika mahu merasakan masakan Itali? Sudah pastinya anda akan mula mencari makanan itali. Begitu juga dengan Pizza, sudah pastinya ramai antara anda diluar sana sangat meminati pizza asli dari Itali. Tetapi di mana mahu mencari pizza Itali yang sangat sedap?

Tidak susah manapun, anda boleh mencubanya di Eatalia. Apa yang lagi best pasal Eatalia ialah, anda bukan sahaja dapat merasa makanan Itali tetapi dekorasi restoran ini juga mempunyai dekorasi Itali. Jadi, anda akan merasa seperti makan di Itali.


Alamat: 
25, Jalan Telawi 2, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: 
Dibuka setiap hari (11.00 pagi - 12.00 pagi)

Hubungi: 
03-2288 8188

3. Nerovivo @ Bukit Ceylon
Sebagai sebahagian daripada restoran yang di miliki oleh Nerogrup, Restoran Nerovivo mempunyai reputasi yang sangat baik yang dimiliki oleh kumpulan ini dalam masakan Itali salah satu menu mereka ialah Pizza mereka yang sangat sedap.

Bukan sahaja, menunya yang sedap tetapi juga gaya kontemporari yang terdapat pada restoran ini membuatkan restoran ini menjadi pilihan pencinta pizza di sekitar Lembah Klang.


Alamat: 
8, Lorong Ceylon, Bukit Ceylon, 50200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: 
Dibuka setiap hari (11.30 pagi - 11.00 malam)

Hubungi: 
03-2070 0530

4. Enorme @ PJ Centrestage
Antara pizza yang menjadi pilihan ramai adalah pizza yang dibakar dengan menggunakan cara tradisional iaitu di bakar dengan bakar menggunakan kayu api. Rasanya akan menajdi lebih enak berbanding dengan pizza yang di baar menggunakan cara moden.

Jadi, sekiranya anda mencari pizza yang dibakar kayu bakar yang sangat sedap, Enorme yang terletak di PJ Centrestage adalah tempat yang tepat dan tempat yang patut anda pilih jika hendak makan pizza yang enak dan sedap. Apa yang lagi best anda boleh menggunakan pizza delivery untuk menempah pizza di sini.


Alamat: 
P-G-20, Podium PJ Centrestage, No.1, Jalan 13/1, Seksyen 13, 46200 Petaling Jaya, Selangor

Waktu operasi: 
Isnin - Jumaat (10.00am - 3.00pm, 6.00pm - 11.00pm), Sabtu - Ahad (10.00am - 11.00pm)

Nombor Telefon: 
03-7661 0651 

5. Bello @ Pavilion
Pavilion merupakan salah pusat membeli belah yang terkenal di negara kita. Disini, bukan sahaja menjadi lubuk untuk mereka membeli belah dan juga menjadi lubuk makanan yang sedap dan menyelerakan. 

Dalam Pavilion terdapat satu restoran yang di beri nama Bello yang diasaskan oleh salah seorang chef Itali yang paling lama berkhidmat di KL, aka Federico Michieletto. Tempat makan kontemporari ini mungkin mencerminkan lokasi kosmopolitan di mana restoran itu berada, tetapi menunya juga banyak menu Itali termasuk juga Pizza itali yang terdapat pada restoran ini.


Alamat: 
Lot. 6.01.03, Level 6, Pavilion, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur.

Waktu operasi: 
Dibuka setiap hari (10.00 pagi - 10.00 malam)

Hubungi: 
03-2148-8108

6. Sassorosso Italian Restaurant @ Lorong Yap Kwan Seng
Jika anda mahukan pizza yang mempunyai rasa asli Itali, Sassorosso Italian Restaurant yang patut anda pilih. Terletak di tengah-tengah ibu kota negara, pengasas restoran ini iaitu Giovanni, sangat menekankan soal rasa kesedapan dan keaslian Pizza tersebut. Sehinggakan bahan-bahan yang digunakan dalam masakannya dan pembuatan pizzanya di import khas dari Itali.


Alamat: 
9, Lorong Yap Kwan Seng, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: 
Ahad - Khamis (12.00pm - 3.00pm, 6.00pm - 11.00pm), Jumaat (12.00pm - 3.00pm, 6.00pm - 12.00am), Sabtu (6.00pm - 12.00am)

Hubungi: 
03-2166 6428

Pada masa kini, untuk menempah pizza sangat mudah. Malah, anda tidak perlu bersusah payah keluar rumah dan meredah kesesakan lalu lintas semata-mata mahu membeli pizza kegemaran anda. 



Antara pihak yang boleh digunakan untuk servis penghantaran makanan sercara terus dari restoran ke rumah adalah Foodpanda. Apa yang anda perlu lakukan hanya dengan menempah pizza kegemaran melalui Aplikasi Pizza Delivery dan biar pihak team penghantaran Foodpanda hantarkan pizza itu hingga ke hadapan pintu rumah.



Jangan susahkan diri sendiri dan jangan juga beri risiko kerana buat masa ini masih ada pihak lain yang boleh membantu dalam memenuhi kehendak selera kita yang mahu makan itu dan mahu makan ini.

Tuesday, October 13, 2020

Eksklusif Cabutan Bertuah Vits Kini Kembali Lagi

Tuesday, October 13, 2020 2

Eksklusif Cabutan Bertuah Vits Kini Kembali Lagi | Baru-baru ini, sebuah pengeluar produk berasaskan mi segera yang telah bertapak di Malaysia sejak 1975 lagi telah melancarkan sebuat program Cabutan Bertuah berkolaborasi bersama sebuah pasaraya terbesar di Malaysia AEON yang telah mendapat sokongan  yags angat menggalakkan. Program VIT'S AEON CABUTAN BERTUAH yang telah berlangsung sebelum ini dari tarikh  13 Ogos hingga 16 September 2020 telah berjaya di menangi oleh seramai 54 pemenang.

Apa yang anda perlu lakukan adalah dengan hanya membeli produk VIT'S dari Pasaraya AEON seluruh Malaysia dan imbas kod yang terdapat di paket. Nombor bertuah akan di cabut secara live di Facebook Vits pada setiap hari Khamis jam 12 tengahari.

Tapi jangan berasa kecewa jika anda terlepas tawaran hebat itu kerana Vit’s sekali lagi telah menlancarkan program cabutan bertuah ini musim kedua.

VIT’S EXCLUSIVE LUCKY DRAW bakal bersiaran langsung pada waktu yang sama iaitu pada jam 12 tengahari setiap hari Khamis di Facebook Page Vits. Pelbagai hadiah menarik untuk anda menangi setiap minggu. Apa yang anda perlu lakukan adalah:

1) Dapatkan produk 2 pek Vits Italian Mi Goreng Bolognese dan Aglio Olio di pasaraya terdekat anda atau secara online


2) Scan QR code untuk sertai cabutan bertuah ini.
3) Isi infomasi di dalam boring tersebut
4) Nyatakan 5 angka bertuah anda
5) Masukkan resit pembelian 2 produk VITS ITALIAN MI GORENG
6) Nantikan setiap Khamis di facebook live untuk undian secara live

Hadiah untuk Vits Exclusive Lucky Draw adalah seperti berikut:

Grand Prize: Vespa Sprint 150
1st Prize: Iphone 11 Pro Max / Samsung Galaxy Z Flip
2nd Prize: Nintendo Switch / Realme 6 Pro
3rd Prize: Buffalo Pro Chef Plus Air Fryer / Toros 6L Pressure Cooker
Consolation Prize: MiGor Facemask + Vit’s Italian Mi Goreng Series

Peraduan cabutan bertuah ini akan dilangsungkan sehingga 26 November ini di mana semua orang berpeluang untuk memenangi hadiah yang menarik cabutan bertuah bernilai sehingga RM 20,000.00.


Wednesday, October 7, 2020

Shopee 10.10 Brands Festival celebrates brands with exclusive deals

Wednesday, October 07, 2020 1

Shopee 10.10 Brands Festival celebrates brands with exclusive deals | Shopee 10.10 Brands Festival is here and it features endless deals from your favourite brands! 


Happening now till 10 October, the Shopee 10.10 Brands Festival is powered by Mydin, Phillips, realme, P&G, Watsons, L'Oréal, Colgate, Dr Cardin, Enfagrow, Nankid, Wyeth, Photobook, Perfect Diary, Akemi, Her Jewellery and Bag Station.

But with so much to choose from, wouldn’t it be great if there was a list of things to look out for? Don’t worry, we got you covered with this Shopee 10.10 guide:-

Daily Free Shipping: Look out for the limited quantity free shipping vouchers that will see minimum spend lowered to RM10 (Normal: RM40) at 12AM and 12PM daily! On 10 October, it gets even better as these free shipping vouchers will be valid platform-wide at 12AM, 10AM, 12PM and 10PM. 

More Brands, Better Discounts: The Million Dollar Brands Discounts in-app portal is jam-packed with even more brands such as Panasonic, Samsung, Philips, Goldheart, Fitness Concept, Levi’s, Nestlé and many more that are offering greater discounts. 

Daily RM10 Deals: There are RM10 deals happening daily during Shocking Sale so make sure to check the App regularly to get items such as a wireless mouse, yoga ball, tripod stand and cute bags for just RM10! On 10 October, Shopee will be increasing the number of Shocking Sale to 12 times, giving users more opportunities to grab RM10 products. 

RM1 & Below: As if the RM10 deals are not awesome enough, users can also search for items across Home & Living, Health & Beauty, Baby & Toys, Fashion, Electronics and Sports & Hobbies that are sold for only RM1. Yes, you heard it right - RM1! If you think that cannot get any better, well, it can! There are even 10 sen items which you can get shipped to you for free with NO MINIMUM SPEND!

Super Brands Spotlight: Every day, selected brands from Shopee Mall will be in the spotlight so shoppers get to enjoy exclusive vouchers and free gifts from them. On 10 October, there will be up to 50 brands featured on the platform for users to grab limited-time deals from 12AM-2AM. Shopee Mall houses products that are 100% authentic, along with a 15-day return policy and also nationwide free shipping.

Shopee Shoppers’ Choice Awards: What’s new in this 10.10 Brands Festival is the Shopee Shoppers’ Choice Awards. Users can vote for their favourite products starting from now to 8 October, and the most popular item (of course with the most votes) will be sold at its best price on 10 October. So, get ready to vote, vote, vote! 

Shopee Voucher Hunt: Another addition to Shopee’s 10.10 Brands Festival is the Shopee Voucher Hunt. Keep your eyes wide open on 9 October starting midnight as four clues will be revealed on the Shopee Voucher Hunt page. First 1,000 users to solve the code will get to claim the RM50 no minimum spend cash voucher and can enjoy the results of their hard work on 10 October.

Shopee Games: The 10.10 Brands Festival would not be complete without Shopee’s signature games. Play Shopee Poly, Shopee Farm, Shopee Link, Shopee Candy, Shopee Claw, Lucky Prize and the crowd favourite Shopee Shake which will take place specially on 10 October. Hurry, set your reminders to win up to RM1 million in prizes including a Dyson V8 Vacuum Cleaner, vouchers and coins!

ShopeePay: For those using ShopeePay to checkout, they stand to enjoy extra free shipping vouchers. From 5 to 10 October, users will earn an entry to win up to 10,000 Shopee Coins when they top up a minimum of RM50 into their ShopeePay Wallet. Final pro tip: top up your ShopeePay wallet for effortless shopping on 10 October.

So, what else are you waiting for? Check out the Shopee 10.10 Brands Festival here - https://shopee.com.my/m/1010-festival

ShopeePay: For those using ShopeePay to checkout, they stand to enjoy extra free shipping vouchers. From 5 to 10 October, users will earn an entry to win up to 10,000 Shopee Coins when they top up a minimum of RM50 into their ShopeePay Wallet. Final pro tip: top up your ShopeePay wallet for effortless shopping on 10 October.


So, what else are you waiting for? Check out the Shopee 10.10 Brands Festival here - https://shopee.com.my/m/1010-festival


Monday, October 5, 2020

Matcha Lovers Should Check Out These New Drinks At Gong Cha

Monday, October 05, 2020 3

Matcha Lovers Should Check Out These New Drinks At Gong Cha | Yes, you heard it right, Malaysians’ favourite bubble tea chain Gong Cha and Malaysia’s no.1 e-commerce platform Shopee are back for another round of special drinks. This time, they will be enticing matcha lovers with a whole new series of matcha drinks called the 10.10 Festival Drinks in celebration of Shopee 10.10 Brands Festival. 


Brewing for a limited time only, matcha lovers will be treated to three exclusive drinks - Matcha Coffee Latte, Matcha Marble and Matcha Latte which are only available for purchase via the Shopee App from now till 25 October.

Matcha Coffee Latte

Who would have thought that matcha and espresso can go hand-in-hand in one drink. The silky fine matcha powder coated with milk and the rich espresso shot create a beautiful layered beverage. If you can't decide between iced coffee and a matcha latte, how about enjoying the best of both worlds at once!

Matcha Marble

An Instagram-worthy drink thanks to the beautiful marble texture created by the blending and weaving of fine matcha powder into rich milk to form a smooth and silky look. Sweetened to your preference, the drink is topped off with a layer of Gong Cha’s signature creamy milk foam that leaves you wanting for more. 

Matcha Latte

Feel refreshed, especially on a hot day, when you take a sip of the iced matcha latte. Psst! We hear that matcha latte has some health benefits! So what are you waiting for?  

The Gong Cha e-drink series can only be purchased digitally via the Shopee App and redeemed at all Gong Cha outlets nationwide. Get the Shopee x Gong Cha 10.10 Festival Drinks exclusively on Shopee through the Food & Services Vouchers in-app portal from now to 25 October.

Fans can enjoy the drinks at an introductory price of RM10. Save more when you purchase the drinks at RM5 only this October on these special dates: 3, 7, 10, 15, 18, 21 & 24.

The 10.10 Festival Drink is in conjunction with the Shopee 10.10 Brands Festival that is taking place from now to 10 October. The region’s biggest online shopping event for brands like Gong Cha and many more, the Shopee 10.10 Brands Festival is bound to surprise users with greater savings. Enjoy exclusive RM10 deals, free shipping with a minimum spend of RM10 and choose a wide selection of 100% authentic products from favourite brands via the Million Dollar Brands Discounts in-app portal. Users also stand to win prizes, vouchers and Shopee Coins worth up to RM1,000,000 when they play Shopee Games such as Shopee Farm, Shopee Claw, Shopee Poly and more.

What are you waiting for? Visit https://shopee.com.my/gongcha-shopee-series now! 

Thursday, October 1, 2020

JACK ‘N JILL CLOUD 9 Ceriakan Malaysia Dengan Gerakan ‘BITE-TARIK-SENYUM’

Thursday, October 01, 2020 3
JACK ‘N JILL CLOUD 9 Ceriakan Malaysia Dengan Gerakan ‘BITE-TARIK-SENYUM’ | Senyuman adalah satu gerak isyarat yang boleh menghasilkan impak yang menakjubkan. Walau sekecil dan seringkas manapun, ia mampu meningkatkan semangat dan menenangkan hati seseorang, ataupun memulakan sesuatu perbualan. Senyuman merupakan bahasa sejagat yang boleh menjalinkan kemesraan tanpa mengira latar belakang, budaya dan geografi. Maka, di ketika kita sedang mengharungi masa yang mencabar ini, ternyata dunia ini memerlukan lebih senyuman berbanding dengan sebelumnya.



JACK ' n JILL Cloud 9 menandakan Hari Senyuman Sedunia pada 2 Oktober 2020 dengan gerakan berkongsi senyuman di seluruh Malaysia. Coklat Cloud 9 sememang dikenali oleh generasi-generasi rakyat Malaysia kerana ia membawa senyuman melalui cara memakan yang ikonik, iaitu menggigit dan kemudian menarikkan karamel yang kayanya. Gabungan gigitan coklat yang lazat dan tarikan karamel yang menyeronok selalu meninggalkan senyuman yang menggembirakan. Kini didapati dalam pek wajah serba baharu, Cloud 9 menjemput semua rakyat Malaysia untuk berkon
gsikan gambar senyuman terbaik mereka di media sosial dengan #jomchocotarik. Menerusi pergerakan ini, Cloud 9 berhasrat untuk mengumpul 999 senyuman dengan #jomchocotarik, untuk menambah lagi senyuman dengan mendermakan RM5,000 kepada Persatuan Klef Bibir dan Lelangit Malaysia (CLAPAM).

Organisasi tidak berasaskan keuntungan ini membantu dan menasihati ibu bapa dan keluarga individu yang dilahirkan dengan berkeadaan klef (sumbing) bibir dan lelangit, CLAPAM juga berfungsi sebagai penghubung antara ahli dan pakar perubatan.

Di samping itu, 30 penyerta dengan senyuman yang paling kreatif akan menerima beg cenderahati 'Bite-Tarik-Senyum' dari Cloud 9.


“Senyuman memang ada banyak keajaiban; ia boleh dikatakan sebagai sejenis kuasa ghaib yang dimiliki oleh setiap manusia tidak kira tua atau muda. Kami mengadakan kempen ini seiring dengan wajah pek coklat Cloud 9 yang baharu dan dikemaskini kerana seperti coklat kami, senyuman boleh menceriakan suasana dan berkongsi perasaan yang ramah. Kami berharap bahawa rakyat Malaysia akan turut menyertai kami dalam usaha untuk meningkatkan satu sama lain dan berkongsikan kegembiraan sesama dengan seukir senyuman yang mudah,” kata Rachmawati Sutarto, Pengarah Pemasaran (Singapura, Indonesia dan Malaysia), URC Snack Foods. 


Kini dengan bungkusan penampilan baru, coklat klasik Cloud 9 adalah kudapan kegemaran ramai yang padat dengan gabungan inti kacang panggang keemasan, karamel menggiurkan yang menawarkan tarikan istimewa, dan nugat lembut lengket, dilapisi dengan coklat kaya. Cloud 9 didapati dalam empat varian lain - Plus, Fruit & Nut, Overload dan Crispies, setiap gigitan bar coklat Cloud 9 menjanjikan pengalaman 'Bite - Tarik - Senyum' yang tidak dapat dilupakan.


Untuk maklumat lanjut, layari laman Facebook (https://www.facebook.com/cloud9malaysia/) dan laman Instagram kami (https://www.instagram.com/cloud9my/)


#jomchocotarik
#cloud9my
#cloud9malaysia


Saturday, September 19, 2020

Kelebihan Menggunakan Mamaway Baby Ring Sling Carrier

Saturday, September 19, 2020 4

Kelebihan Menggunakan Mamaway Baby Ring Sling Carrier | Assalamualaikum korang. Kehidupan bila beranak kecil ni memang banyak masa dihabiskan bersama baby. Begitu juga dengan Liez bila melahirkan baby Najla. Segala urusan kerja rumah mesti mengambil kira tentang tidur jaga baby Najla. Kalau tidak, memang seharian kena mengadap dan berkepit dengan dia. Sampai ada masa kena dukung baby Najla sambil menguruskan urusan kerja rumah. Jadi Liez cari produk gendongan bayi yang sesuai untuk kegunaan harian Liez.

Sebelum ini Liez ada 2 jenis gendongan bayi yang pernah Liez gunakan untuk anak-anak Liez sebelum ni. Ada satu gendongan tu, Liez kena belit-belit badan dan pinggang dan agak mengambil masa. Lagi satu, baby Najla seakan tidak selesa kerana material agak keras dan tidak sesuai untuk bayi baru lahir. Jadi Liez cuba pulak Mamaway Baby Ring Sling selepas membaca beberapa testimonial.

Keistimewaan Mamaway Baby Ring Sling Carrier

1. Kurang menangis dan mudah tidur.

Ini yang Liez suka kerana baby akan rasa selamat dan kurang menangis. Selain itu, mereka akan mudah tidur kerana rasa selesa berada dekat dengan ibunya.

2. Selamat untuk punggul baby. 

Untuk menggunakan sebarang gendongan atau carrier, sangat penting untuk para ibu tahu tentang posisi yang selamat untuk kategori baby korang.   Untuk Mamaway Baby Ring Sling ini, ia telah mendapat kelulusan dari International Hip Dysplasia Institute (IHDI) sebagai “hip-healthy” product. Ini kerana badan baby sangat lembut dan mudah cedera jika salah penggunaan produk ke atas mereka. 

Baby Ring Sling direka dan di patenkan berdasarkan teori Spread Squat Position (M&J) iaitu posisi yang memberikan kebaikan untuk perkembangan pinggul dan kaki bayi. 

Apakah Teori M & J?

M Position - Peha tidak tergantung ke luar sling


 Teori JOCKEY  - lutut bayi di letakkan tinggi dari paras pinggang

3. Selamat di gunakan. 

Mamaway Ring Sling ini telah melalui ujian SGS-TW1186350 bagi membuktikan N66 Double Ring yang digunakan mampu menampung bebanan sehingga 50kg. Dan bahan yang digunakan adalah sama dalam penghasilan payung terjun. Jadi tak perlu risau, ring akan patah, rosak atau bengkok.

4. Skin to Skin Contact

Menggunakan Baby Sling ini seakan mendukung bayi. Ia menwujudkan natural bonding yang mana membuatkan bayi dan ibu lebih dekat dan mesra.

5. Fabrik Premium Combed Cotton

Mamaway Ring Sling menggunakan material fabrik yang berkualiti yang sangat lembut, selamat untuk kulit bayi. Didatangkan dengan pelbagai design dan warna menarik. 

6. Mudah dibawa dan disimpan

Produk yang direka pintar kerana ia mempunya satu poket yang membolehkan ring sling dilipat dan dimasukkan tanpa banyak kerja, bersaiz kecik dan boleh disimpan. Macam Liez suka baby sling kerana tak perlu bawa stroller lagi. 

7. Dijadikan Nursing Cover

Ini sangat penting!!! Kadang-kadang Liez terlupa nak bawa nursing cover jadinya dengan adanya Mamaway baby Ring Sling ini sangat berguna ye. Untuk baby Najla yang fully breastfeed, memang akan ada masa Liez kena berhenti dan duduk mencari tempat untuk menyusukan. Jadi bila ada nursing cover ni, proses menyusu menjadi mudah. Memiliki fabrik yang panjang untuk cover yang sempurna.

Pengalaman Liez dengan Mamaway Baby Ring Sling Carrier

Bagi Liez, memang Liez gembira bila ada ring sling ni. Liez boleh bawa baby Najla bersama walaupun ketika memasak, mengemas rumah atau beriadah. Dengan size yang sangat kecil dan mudah dibawa, memang Liez sangat syorkan kepada ibu-ibu yang mencari carrier untuk anak korang. Bukan sahajay mudah dipakai tetapi kita dapat bonding yang sangat istimewa dengan bayi kita. Macam baby Najla, dia suka dan selesa sebab dia boleh pandang muka Liez. Itu peel dia tau. Kena pandang muka dia selalu ~ hihihi

Bukan sahaja baby Najla suka, liez pun suka kerana Mamaway baby ring sling sangat selesa dan lembut pada badan liez. Tak sakit bahu atau badan bila menggunakan atau mengendong dalam jangka masa yang lama.

Garis panduan keselamatan sling bayi

Berikut adalah beberapa langkah mudah bagi ibu bapa untuk menjaga keselamatan anak-anak mereka:

  • Pastikan wajah kanak-kanak, terutama hidung dan mulut, tidak terlindung pada setiap masa
  • Elakkan anak melengkung ke posisi ‘C’ di mana dagu kanak-kanak menyentuh dada dan menyekat saluran udara
  • Berhati-hatilah dan dapatkan nasihat perubatan untuk menggunakan pembawa sling bayi untuk bayi pramatang dan anak kurang upaya
  • Periksa anak secara berkala untuk memastikan dia tidak masuk ke dalam kantung (jika sling adalah jenis kantung), menutup hidung dan mulutnya
  • Paatikan posisi anak selepas menyusu agar hidung dan mulut tidak tertutup atau terlindung

Dapatkan Mamaway Baby Ring Sling Sekarang!!

Macam menarik je perkongsian Liez pasal Mamaway Baby Sling kan? Memang Liez recommended Mamaway kerana ia memenuhi ciri-ciri keselamatan, keselesaan dan memudahkan ibu-ibu dan juga anak kita. Untuk anak yang sering merengek disebabkan nak berkepit dengan ibunya, mema ng sangat perlu untuk dapatkan baby sling ni.

Korang boleh dapatkan Mamaway Baby Ring Sling ini di Mamaway Malaysia dengan harga istimewa. Selain baby sling, Mamaway juga ada mengeluarkan beberapa lagi produk keperluan ibu dan bayi yang memenuhi keperluan. Jadi jangan lupa layari website dan laman sosial mereka

Wednesday, September 2, 2020

Gong Cha Introduces Its First-ever e-Drink Series with Shopee

Wednesday, September 02, 2020 2

Gong Cha Introduces Its First-ever e-Drink Series with Shopee | Malaysians’ favourite bubble tea chain Gong Cha and Malaysia’s no.1 e-commerce platform Shopee are joining forces to bring all Shopee users an exciting range called the Shopee 9.9 Super Drinks that will sure tingle the taste buds, put a smile on everyone’s faces and have them wanting more. 

Introducing three special brews - the Mango Matcha Latte, Mango Latte & Mango Marble, these exclusive and special beverages are introduced in celebration of Shopee’s flagship annual shopping event - the Shopee 9.9 Super Shopping Day. 

Mango Matcha Latte

The triple-layered and eye-catching Mango Matcha Latte consists of tangy mango puree, rich-flavoured matcha and creamy fresh milk. While some may wonder at the odd coupling and contrasting bitterness of the matcha and sweetness from the mango, they actually complement each other well when mixed together. Be bold and adventurous with this Mango Matcha Latte that will sure to stir your gastronomic senses. 

Mango Latte

The Mango Latte’s flavours are subtle and on point. The Gong Cha's freshly brewed green tea blends perfectly with the fresh milk while the bits and pieces of mango offers a unique and addictive texture to the drink. This refreshing and fruity version of a green tea latte is something you can’t afford to miss!

Mango Marble

The blend of mango, paired with milk green tea and Gong Cha's signature milk foam, creates a beautiful marble texture which gives the drink its name. The combination of rich, creamy milk foam and the floral taste of mango may just be that refreshing drink for you to sip on during a fun, road trip with friends. 

Gong Cha is introducing their e-drink series for the very first time where the drinks can only be purchased digitally via the Shopee app and collected at their outlets. Get the Shopee x Gong Cha e-drink series now exclusively on Shopee through the Food & Services Vouchers in-app portal. The Shopee 9.9 Super Drink vouchers can be redeemed at all Gong Cha outlets nationwide from now to 27 September. 

Fans can enjoy the drinks at an introductory price of RM7 (Normal price: RM10) from now to 13 September. Save more when you purchase the drinks at RM5 only on these special dates: 6 Sept and 9 Sept. 

Apply the code GC99 upon checkout to enjoy 30% coins cashback (capped at RM5) when you purchase the e-drink series on Shopee from 1 - 9 September.

The Shopee 9.9 Super Drink is introduced in conjunction with the Shopee 9.9 Super Shopping Day, happening from now to 9 September 2020. Users who visit Shopee are in for an exciting shopping event - free shipping with minimum spend of RM9, daily Shocking Sale with RM9 deals, 50% off vouchers as well as prizes worth up to RM 99,000 to be won through Shopee Games.

What are you waiting for? Visit https://shopee.com.my/gongcha-shopee-series now!