Friday, July 10, 2020

Kurma Ajwa Asli Keluaran Rihura Enterprise 100% Dari Tanah Madinah

Friday, July 10, 2020 17
Kurma Ajwa Asli Madinah Keluaran Rihura Enterprise 100% Dari Tanah Madinah | Bila sebut tentang kurma, mesti menjadi pilihan bila tiba bulan ramadhan. Tapi untuk Liez, kurma mesti ada tidak kira bulan ramadhan atau tidak. Sebabnya kami sekeluarga memang suka makan kurma terutama anak-anak. Nak dapat Kurma Ajwa yang betul-betul berkualiti memang agak susah dan kalau ada pun memang Liez meragui keasliannya. Bukan apa, pernah beli Kurma Ajwa tetapi terlalu manis dan buahnya lembik. Jadi terus rasa buah kurma tu direndam dengan air gula.Tetapi, Liez telah menjumpai satu syarikat yang menjual Kurma Ajwa asli yang 100% dari Tanah Madinah iaitu dari Rihura Enterprise.


Kurma Ajwa Asli Keluaran Rihura Enterprise 100% Dari Tanah Madinah
Sebut mengenai buah kurma, memang tertulis didalam beberapa hadis dalam Al-Quran tentang keistimewaan memakan buah kurma Ajwa yang perlu kita tahu. Antaranya:-

1. Daripada Saad bin Abi Waqqas bahawa Nabi SAW bersabda :

مَنْ تَصَبَّحَ بِسَبْعِ تَمَرَاتٍ عَجْوَةً، لَمْ يَضُرَّهُ ذَلِكَ الْيَوْمَ سُمٌّ، وَلَا سِحْرٌ
Maksudnya : “Sesiapa yang memakan tujuh biji kurma Ajwah pada waktu pagi, tidak akan memberi mudarat sebarang racun mahupun sihir kepadanya pada hari tersebut.” [HR al-Bukhari (5445) dan Muslim (2047)]
2. Daripada Aisyah R.Anha bahawa Nabi SAW bersabda :
إِنَّ فِي عَجْوَةِ الْعَالِيَةِ شِفَاءً - أَوْ إِنَّهَا تِرْيَاقٌ - أَوَّلَ الْبُكْرَةِ
Maksudnya : “Sesungguhnya pada kurma Ajwah ‘Aliyah itu ada ubat penyembuh atau ia merupakan ubat penawar bagi racun, apabila dimakan pada awal pagi.” [HR Muslim (2048)]
3.  Daripada Al-Khattabi yang menyatakan bahawa :
كَوْنُ الْعَجْوَةِ تَنْفَعُ مِنَ السُّمِّ وَالسِّحْرِ إِنَّمَا هُوَ بِبَرَكَةِ دَعْوَةِ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَ
يْهِ وَسَلَّمَ لِتَمْرِ الْمَدِينَة لَا لخاصية فِي التَّمْر
Maksudnya : “Kurma Ajwah bermanfaat bagi mengubati racun dan sihir disebabkan oleh keberkatan doa Nabi SAW kepada kurma Madinah, dan bukan kerana khasiat kurma itu sendiri.”

7 Keunikan dan Kelebihan Buah Kurma Ajwa :

1. Penawar kepada racun- disebut kerana keberkatan doa Nabi SAW kepada kurma Madinah, dan bukan kerana khasiat kurma itu sendiri.”

2. Melindungi daripada penyakit - selain menjadi penawar kepada sihir, ia mengandungi Selenium yang penting dalam sistem imunisasi dan Flavonoid yang bagus untuk pencegah penyakit seperti kanser dan penyakit kardiovaskular.

3. Sumber Antioksidan  mencegah pelbagai penyakit kronik. Fungsi antioksidan melindungi sel-sel dalam tubuh daripada radikal bebas.

4. Khasiat untuk ibu mengandung dan menyusu - selain memberikan tenaga, menjadi milkbooster, ia  juga mempunyai banyak zat yang membantu pertumbuhan bayi di dalam kandungan.

5. Lebih sesuai dimakan oleh pesakit diabetes(kencing manis) - mengawal gula dalam darah.


6. Melancarkan penghadaman - mengandungi serat yang tinggi membantu mengurangkan masalah sembelit


Kurma Ajwa Asli Keluaran Rihura Enterprise 100% Dari Tanah Madinah
Kurma Ajwa Asli Madinah Keluaran Rihura Enterprise 100% Dari Tanah Madinah

Liez dah cuba Kurma Ajwa Madinah Original Gred Premium keluaran Rihura Enterprise dan Liez sangat berpuas hati. Masa Liez mengandung, memang Liez amalkan makan kurma Ajwa Madinah ni untuk memberikan Liez tenaga tambahan untuk buat kerja seharian. Buat kerja rumah dan jaga anak-anak memang mencabar bila berbadan dua kan. Dan anak-anak pula asyik mengulang makan kurma Ajwa kerana kurang manis dan sedap katanya.
Kurma Ajwa Asli Keluaran Rihura Enterprise 100% Dari Tanah Madinah
Kenapa kena dapatkan kurma Ajwa Madinah dari Rihura Enterprise?

1. Ajwa Asli Madinah Rihura memang asli atau original dari Tanah Madinah dan bukan dari negara lain.

2. Saiz kurma Ajwa kecil dan senang dimakan. Senang untuk anak-anak makan dan mudah simpan kalau diberi bekal pada anak-anak.

3. Memilik rasa yang tidak terlalu manis.

4. Banyak khasiat untuk dalaman tubuh sehingga luaran. Memberikan tenaga, selain membanyakkan susu badan, ia menjadi penawar kepada penyakit dan kerohanian.

5. Sesuai untuk Semua Peringkat Umur:
Kanak-kanak - Merangsang minda yang cerdas, tubuh badan yang kuat dan bertenaga, mengatasi segala penyakit, mengenyangkan

Remaja - Sesuai untuk diet, memberikan tenaga sepanjang hari, kesuburan, kulit cantik, mengatasi segala penyakit (Anemia, darah,tulang,sendi dan sebagainya)

Dewasa - Ikthiar hamil, sesuai utk ibu mengandung, sesuai untuk diet, bertenaga sepanjang hari, tambah susu badan, mengenyangkan, mengatasi segala penyakit (Anemia, darah,tulang,sendi dan sebagainya)

Golongan tua -
Atasi masalah sembelit, pembuangan yang tidak lancar,mengatasi segala penyakit (Anemia, darah,tulang,sendi dan lain-lain lagi)

6. Penawar sihir, santau, saka, sakit misteri dan lain-lain penyakit bagi menaturalkan dalaman tubuh badan. Mempunyai antioksidan yang sangat tinggi, dan kandungan zat/nutrisi terbaik.


7. Berciri Isi yang lembut, padat dan sederhana manis. Mudah dihadam, dimakan dan dicerna. 

8. Packaging kurma Rihura yang memastikan kurma sentiasa segar dan sesuai untuk dijadikan buah tangan atau hadiah kepada ibu bapa, saudara mara atau sahabat handai.


Korang boleh dapatkan Kurma Ajwa gred premium ini dengan harga yang mampu dimiliki. Dengan harga serendah RM15, korang boleh menikmati buah Kurma Ajwa gred terbaik dari Madinah yang sangat sedap dan berbaloi dibeli. Harga kurma Ajwa seperti dibawah:


RM 15 (100gram) , RM 28 (200gram), RM 40 (300g), RM 60 (500g) , RM 110 (1kg).

Selain itu korang boleh dapatkan buah kurma dari Egypt dan juga minuman detox dan milkbooster dari bunga-bungaan dan buahan kering.
Kurma Ajwa Asli Keluaran Rihura Enterprise 100% Dari Tanah Madinah
Kurma Ajwa Asli Keluaran Rihura Enterprise 100% Dari Tanah Madinah
Untuk pembelian dan makluman lanjut boleh hubungi pihak Rihura Herbs Enterprise seperti dibawah:


Email :
rihuraherbs@gmail.com

Whatsapp :

Tuesday, July 7, 2020

10 Restoran Makanan Barat Yang Mesti Di Kunjungi Di Kuala Lumpur

Tuesday, July 07, 2020 1
10 Western Foods in Kuala Lumpur, Hurry Get Them All | Bagi pencinta makanan, pasti banyak restoran atau port makanan yang popular atau diketahui terutama di sekitar Kuala Lumpur. Boleh dikatakan Kuala Lumpur bagaikan syurga makanan bagi kaki makan. Pelbagai jenis makanan yang ditawarkan terutama sekali makanan barat atau Western foods yang menjadi pilihan. Ada beberapa lokasi atau restoran makanan barat atau Western yang boleh korang kunjungi untuk memenuhi selera.


Lava Rock Grilled & Pasta (Certified HALAL)
10 Restoran Makanan Barat Yang Mesti Di Kujungi Di Kuala Lumpur
Tersembunyi dan jauh dari hiruk pikuk kota, Lava Rock adalah tempat untuk korang menikmati makan malam secara bersantai atau boleh meraikan majlis istimewa dengan pemandangan indah dari puncak bukit. Restoran merupakan dari sebuah rumah kayu tradisional yang sangat unik sambil disertai dengan meja, kerusi, dengan suasana desa yang sangat tenang. Makanan yang ditawarkan enak, dengan pelbagai menu pembuka selera, pasta, dan burger. Antara menu pilihan ialah Mixed Grill mereka, yang dihidangkan dengan ayam, daging lambing dan daging lembu untuk penggemar daging.

Alamat:

61, Jalan SS 15/4b, Ss 15, 47500, Subang Jaya, Selangor

Harga:

RM 6.00 hingga RM30.00


Jake's Charbroil Steaks (Certified HALAL)
10 Restoran Makanan Barat Yang Mesti Di Kujungi Di Kuala Lumpur
Ini adalah salah satu restoran stik terbaik di KL berdasarkan perkhidmatan dan kualiti. Pelbagai pilihan bagi mereka yang lebih suka berselingkuh dengan daging lembu, ayam dan ikan. Dengan stik yang sempurna dan sedikit untuk semua orang, Jake's tidak akan pernah mengecewakan. 

Alamat:

21, Jalan Setiapuspa, Medan Damansara, 50490 , Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Harga:

RM 40.00 hingga RM100.00


Ben's
10 Restoran Makanan Barat Yang Mesti Di Kujungi Di Kuala Lumpur
Restoran kontemporari di mana Timur-bertemu-Barat, Ben's telah mendapat tempat sebagai salah satu yang terbaik di KL. Restoran yang selesa ini adalah tempat yang sesuai untuk bertemu rakan dan keluarga untuk sebarang majlis. Moto mereka "To Eat is to Love", menunjukkan komitmen mereka untuk membina hubungan dan membawa makanan yang berkualiti. Apabila semua yang dapat anda fikirkan ialah berehat dan bersantai menikmati makanan klasik, maka Ben's adalah tempat yang sesuai untuk anda.

Alamat:

Lot 37A and 37B, Level G2, No. 1 Jalan Dutamas 1, Solaris Dutamas, Publika, 50480, Solaris Dutamas, Kuala Lumpur

Harga:

RM 18.00 hingga RM100.00


Ante - Kitchen & Bar (Non Halal)
10 Restoran Makanan Barat Yang Mesti Di Kujungi Di Kuala Lumpur
Bercita-cita menjadi restoran stik babi panggang arang utama, Ante - Kitchen & Bar tetap dengan menyajikan makanan berkualiti secara konsisten. Terkenal dengan menu yang dikhaskan untuk daging babi dengan daging babi, tulang rusuk babi, burger daging babi, daging babi, dan bacon carbonara yang cepat memenuhi pesanan, ini adalah satu lagi pilihan makan yang menjadi pilihan penggunjung yang menginginkan menu yang pelbagai.

Alamat:

A2-G1-09, Publika, Solaris Dutamas, 1, Jalan Dutamas 1, 50480, Solaris Dutamas, Kuala Lumpurmpur

Harga:

RM 20.00 hingga RM50.00


Temptations Restaurants And Bar (Non-Halal)
10 Restoran Makanan Barat Yang Mesti Di Kujungi Di Kuala Lumpur
Menginginkan makanan barat? Restoran ini mungkin "menggoda" anda dengan hidangan barat klasik mereka! Temptations adalah restoran keluarga yang boleh memenuhi keperluan dan keinginan semua orang! Terletak di Cheras dan restoran ini menghidangkan pelbagai menu untuk dipilih. Antarnya Braised Lamb Shank, Smoked BBQ Pork Rack atau Sea King Prawn Sizzler.

Alamat:

No 3, Jalan Temengung 5/9, Seksyen 9, Bandar Mahkota Cheras, 43200, Kajang, Selangor

Harga:

RM 8.00 hingga RM100.00


El-Cerdo (Non-Halal)
10 Restoran Makanan Barat Yang Mesti Di Kujungi Di Kuala Lumpur
Dikenali sebagai 'Pork Lover's Heaven', El Cerdo telah berjaya memikat hati banyak orang dengan rasa Sepanyol yang lazat dan. Selain itu, mereka memnyediakan hidangan merangkumi Eropah, Carribean dan Mexico. Juga restoran ini menjadi pilihan pengunjung yang ingin menikmati minuman beralkohol.

Alamat:

43 & 45 Changkat Bukit Bintang, 50200, City Center, Kuala Lumpur

Harga:

RM 20.00 hingga RM50.00


Acme South
10 Restoran Makanan Barat Yang Mesti Di Kujungi Di Kuala Lumpur
Melangkah ke kafe ini adalah seperti berjalan ke pangsapuri New York yang mewah. Dari pasukan yang sama yang membawa anda Acme Bar and Coffee, Acme South adalah sebuah restoran pemenang anugerah dengan fokus pada masakan dari Amerika Selatan. Selain menyajikan hidangan lezat gaya Selatan, Acme South baru-baru ini menambahkan ke menu beberapa hidangan lebih dekat ke rumah dengan sentuhan Asia yang unik untuk menggelitik walaupun rasa paling sedap.

Alamat:

LG10, Bangsar Village One, Jalan Telawi 1, 59100, Bangsar, Kuala Lumpur

Harga:

RM 28.00 hingga RM60.00


Maison Francaise
10 Restoran Makanan Barat Yang Mesti Di Kujungi Di Kuala Lumpur
Maison Francaise telah menjadi kejayaan dan jenama dengan sendirinya, terima kasih kepada seorang lelaki, Thierry Le Baut. Chef Thierry telah memperibadikan setiap item dalam menu dengan menu makanan klasik Brittany yang terbaik. Hidangan yang ditawarkan ialah dari resepi Perancis yang mesti dicuba. Antara menunya ialah Signature Lobster Bisque. Juga pelbagai pencuci mulut yang lazat dan enak.

Alamat:
5, Changkat Kiapen, 50450 , City Centre, Kuala Lumpur

Harga:

RM 50.00 hingga RM120.00


Mari Makan Ala Italiana
10 Restoran Makanan Barat Yang Mesti Di Kujungi Di Kuala Lumpur
Mari Makan Ala Italiana menyajikan hidangan yang berbeza dan lazat untuk pelanggan mereka. Selain makanan barat, mereka juga menawarkan menu makanan tempatan yang enak. Antara menu yang boleh dicuba ialah beberapa menu signature seperti Spaghetti Formaggi, Sizzling Lamb Chop, Nasi goreng makanan laut, Sup Seafood dan Chicken wings. Restoran ini juga menghidangkan makana pagi tengah dan malam.

Alamat:
Mari Makan, 10, Jalan Tun Mohd Fuad 1, Taman Tun Dr Ismail, , 60000, Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur

Harga:

RM 7.00 hingga RM 41.00


Gluttony Kitchen
10 Restoran Makanan Barat Yang Mesti Di Kujungi Di Kuala Lumpur
Gluttony Kitchen, tempat di mana ia dapat memuaskan keinginan anda untuk menikmati hidangan barat. Dengan harga yang berpatutan,ini adalah salah satu port makan yang korang kena cuba. Antara salah satu hidangan yang disyorkan adalah Lamb Kofta, dibuat dengan rempah-rempah Mediterranean yang menimbulkan rasa daging kambing yang paling mewah.

Juga pelbagai menu pasta dan hidangan nasi yang memenuhi selera pengunjung. Ada juga hidangan seperti Tenggiri Crepe, Gratin Dauphinois, Clam Vongole dan banyak lagi. Juga menawarkan menu untuk kanak-kanak yang pasti memikat selera anak-anak.

Alamat:

35, Jalan Bukit Desa 5, Taman Bukit Desa, 58100, Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Harga:

RM 10.00 hingga RM50.00
________________________________________________________________________

Semua restoran yang dinyatakan diatas adalah antara restoran-restoran yang menghidangkan makanan barat paling popular di Kuala Lumpur dan yang menghidangkan pelbagai menu-menu yang sedap dan menarik. Selain menyajikan menu-menu yang istimewa, ia juga menawarkan restoran suasana yang santai dan mewah.

Bagi yang tidak berkesempatan untuk ke restoran, korang tak perlu gusar. Tak perlu susah payah kerana korang boleh gunakan perkhidmatan fast food delivery Malaysia untuk membawa hidangan terus ke pintu rumah korang. Mudah bukan??

Saturday, July 4, 2020

Inisiatif Pantri Komuniti AyamBersamaMu Tular di Selangor!

Saturday, July 04, 2020 1
Inisiatif Pantri Komuniti AyamBersamaMu Tular di Selangor! | Walaupun sambutan Hari Raya tahun ini agak terjejas oleh wabak Covid-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP), kemurahan hati rakyat Malaysia telah meringankan beban golongan yang kurang bernasib baik menerusi inisiatif pantri #AyamBersamaMu di 13 buah komuniti.
Inisiatif Pantri Komuniti Ayam BersamaMu Tular di Selangor!
Di Selangor, Pusat Jagaan Kasih Nurul Hasanah berganding bahu bersama Ayam Brand mengurus pantri komuniti setempat yang mengguna pakai konsep ‘Ambil apa yang perlu, tinggal apa yang boleh’. Pantri kalis cuaca tersebut dibekalkan dengan barangan keperluan harian seperti bekalan produk Ayam Brand. Ia dipasang di luar kawasan halaman untuk membolehkan penjarakan sosial, dan terbuka kepada umum 24 jam.  

Para petugas dan penduduk setempat berkongsi maklumat mengenai stok atau apa yang diperlukan dalam kumpulan komuniti menerusi media sosial dan aplikasi mesej. Usaha mereka telah menularkan inisiatif ini.

Para sukarelawan membalas jasa baik mereka dengan menyediakan hidangan masakan ala rumah terbuka menggunakan produk Ayam Brand™. Antaranya adalah seperti hidangan tradisional Roti Jala dengan kari sardin dan salad buah makaroni!

Shuhaida Kabdy turut menawarkan diri untuk memasak buat kanak-kanak sebagai sumbangan beliau kepada pantri komuniti tersebut.

Inisiatif Pantri Komuniti Ayam BersamaMu Tular di Selangor!
 “Terdapat banyak mesej dalam aplikasi WhatsApp secara berkumpulan oleh penduduk setempat berkenaan pantri makanan tersebut dan barangan yang diperlukan. Pusat Jagaan Kasih Nurul Hasanah telah banyak membantu penduduk di sini. Menyediakan hidangan ala rumah terbuka buat mereka adalah sumbangan ikhlas saya. Saya ingin berikan yang terbaik buat mereka. Penggunaan santan dan jagung manis Ayam Brand menjadikan penyediaan makanan lebih mudah. Kanak-kanak gemar Bubur Kacang,” jelas Shuhaida.  

Inisiatif Pantri Komuniti Ayam BersamaMu Tular di Selangor!
“Saya berbangga dapat menyumbang terhadap inisiatif ini kerana ia menunjukkan semangat #KitaJagaKita yang telah membantu Malaysia mengharungi wabak Covid-19,” tambah beliau.

Desas-desus mengenai pantri komuniti AyamBersamaMu ini telah memperkenalkan Pusat Jagaan Kasih Nurul Hasanah kepada lebih ramai penduduk di sekitar daerah. Ini membawa kepada lebih banyak sumbangan buat pantri makanan, serta kanak-kanak di rumah kebajikan tersebut.

“Komuniti kami berpakat untuk menerapkan semangat #KitaJagaKita dan menjadikan Hari Raya kali ini sesuatu yang akan dikenang. Orang ramai memaklumkan kepada golongan kurang bernasib baik tentang bantuan barangan keperluan yang ditawarkan di sini. Ramai juga yang menyumbang barang. Sukarelawan seperti Shuhaida menyediakan hidangan lazat buat kanak-kanak. Apabila kita memberi dengan ikhlas, amal yang baik akan dibalas baik. Pantri #AyamBersamaMu telah menyatukan komuniti kami dan membina ikatan yang berkekalan. Kami sedia berkongsi dengan organisasi lain bagaimana untuk memulakan dan menguruskan pantri komuniti,” jelas pentadbir Pusat Jagaan Kasih Nurul Hasanah, Puan Shidah.

Sehingga kini lebih 5,000 produk Ayam Brand telah diambil dari pantri makanan di seluruh negara dan ribuan barangan lain telah disumbangkan oleh individu, syarikat dan NGO bagi membantu mereka yang dalam kesusahan.

“Orang ramai memberi reaksi berlainan terhadap pantri ini. Ada yang hanya mengambil barang pada lewat malam kerana berasa segan atau malu. Ada yang bertanya dahulu sebelum mengambil, dan ada pula yang ingin berborak dan berkongsi kesukaran yang mereka hadapi. Ada juga penderma rahsia yang meninggalkan barangan di dalam pantri, sementara yang lain berkongsi tujuan mereka memberi. Kita ada kanak-kanak yang memberi gula-gula untuk kanak-kanak lain. Para peniaga menghantar telur, beras dan minyak masak. Ibu bapa menghantar lampin, susu bayi dan mainan, malah baju raya yang baru. Kami hargai semuanya,” tambah beliau.

Projek pantri komuniti AyamBersamaMu kini mampu berdiri dengan sendiri setelah banyak permintaan untuk memulakan program yang sama diterima di lokasi lain, menurut Nathan Deverre, Pengurus Pemasaran Ayam Brand Malaysia.

“Respons terhadap pantri komuniti ini amat menggalakkan. Petugas Ayam Brand amat berbangga dengan inisiatif ini dan telah menguar-uarkannya agar lebih ramai dapat menerima bantuan dan lebih ramai menyumbang. Konsep ‘Ambil apa yang perlu, tinggal apa yang boleh’ ternyata diterima dalam kalangan masyarakat tempatan. Jenama Mission telah menyertai kami dalam inisiatif ini. Kami berharap jenama lain akan turut serta momentum baik ini dapat dikekalkan,” ujar Daverre.

Menerusi program Tanggungjawab Sosial Korporatnya yang telah berjalan sekian lama, Ayam Brand™ telah menyumbang lebih 2 juta makanan berkhasiat kepada pertubuhan amal, menyediakan makanan berkhasiat untuk lebih 22,500 orang dari 538 buah organisasi dan NGO amal sejak 13 tahun lalu.

Jadi sebahagian daripada gerakan untuk menerima dan menderma barang-barang keperluan pada musim Raya ini. Berikut adalah senarai lengkap lokasi-lokasi Pantri Komuniti Ayam Brand:

KUALA LUMPUR: 
Anjung Singgah Lot 28-32 Jalan Hang Lekiu, 50100 Kuala Lumpur 

PAHANG: 
Rumah Anak Yatim Dan Fakir Miskin Baitul Husna, Lot 132 Kampung Pelindung, 26100 Beserah, Kuantan 

TERENGGANU: 
Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Al-Hijrah Lot 4972, Taman Alam Perdana Binjai, 24000 Kemaman 

KELANTAN: 
Pusat Jagaan Pertubuhan Anak Yatim dan Asnaf Kelantan Lot 723 Seksyen 49, Mukim Langgar, 15000 Kota Bharu

PERAK: 
Pertubuhan Baitul Aini Ipoh PT 232242, Jalan Kuala Pari Hilir, Kg. Kuala Pari Hilir, 30100 Ipoh

PENANG: 
The Children's Protection Society No. 118-A, Jalan Scotland, 10450 Penang

KEDAH: 
Pusat Jagaan Insan Kesayanganku No.852 Taman Mahsuri Jitra, 06000 Jasmina

PERLIS: 
Pertubuhan Kebajikan dan Amal Rumah Teduh Perlis No. 45, Lorong Haroom Bunga, Jalan Sekolah Derma, 01000 Kangar

NEGERI SEMBILAN:
Pertubuhan Kebajikan Anak-anak Istimewa Harapan Negeri Sembilan No. 43, Jalan TTJS 3/4, Taman Tuanku Jaafar, 71450 Sungai Siput, Seremban 

JOHOR: 
Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Shafar, No 15, Jalan Limau, Kampung Pasir, Tampoi, 81200 Johor Bahru

SELANGOR:
Pusat Jagaan Rumah Kasih Nurul Hasanah No 1, Jalan Pimping Kanan, Ukay Height, 68000 Selangor

SARAWAK: 
Pertubuhan Kebajikan dan Pendidikan Nur Murni, No 22, Lot 1365, Lorong Field Force 8e, Taman Green Field, 93250 Kuching

SABAH: 
Rumah Anak Kesayangan, No. 22, Lot 151, Jalan Mat Salleh, Taman Sempelang Sembulan, 88100 Kota Kinabalu

Untuk maklumat lebih lanjut mengenail inisiatif pantri komuniti #AyamWithYou, layari: https://www.ayambrand.com.my

Mengenai Ayam Brand
Ayam Brand, satu jenama isi rumah di Malaysia dan Asia selama 128 tahun memang terkenal dengan rangkaian luas makanan dalam tin yang sihat dan berkualiti, bebas bahan awet serta tidak mengandungi MSG tambahan. Produk Ayam Brand dikilangkan di kemudahan canggih yang mematuhi standard antarabangsa paling tinggi, persijilan (HACCP, ISO 9001) yang diiktiraf di seluruh dunia dan diakui halal. Selama empat tahun berturut-turut mulai 2013 hingga 2016, Ayam Brand dipilih sebagai Top 10 jenama FMCG pilihan di Malaysia, berdasarkan kepada Kaji Selidik Kesan Jenama oleh Kantar Worldpanel Brand Footprint Study. 

Monday, June 29, 2020

Membasmi Kuman Dan Kotoran Dengan Kleenso Kills Germs Disinfectant

Monday, June 29, 2020 13
Membasmi Kuman Dan Kotoran Dengan Kleenso Kills Germs Disinfectant | Sejak negara kita dilanda Pandemik Covid-19, Liez jadi paranoid bila sebut bab kebersihan. Bukan apa, zaman sekarang virus cepat merebak dengan sentuhan tidak kira sesama manusia atau persekitaran kita. Bila sebut Covid-19 sahaja, Liez memang risau dan sangat mementingkan bab kebersihan yang menjadi keutamaan. 
Membasmi Kuman Dan Kotoran Dengan Kleenso Kills Germs Disinfectant 
Bila Perdana Menteri mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) bermula 10 Jun yang lalu, memang ramai diantara kita mula merancang untuk keluar membawa anak-anak berjalan di pasaraya, pusat peranginan, taman permainan. Diwaktu ini, kawalan kendiri sangat penting walaupun korang boleh keluar berjalan-jalan. Jangan lupa memakai face mask, selalu menggunakan Hand Sanitizer dan kerap mencuci tangan ye. 

Bab kebersihan rumah memang Liez jaga walaupun kami sekeluarga hanya berada dirumah. Dengan ada 3 anak yang masih kecil, memang Liez ambil berat tentang kebersihan keseluruhan rumah tambahan lagi mereka bermain dia dalam rumah sepanjang masa. Tambahan Encik suami keluar masuk rumah setiap hari sejak diarahkan untuk bekerja semula di pejabat. Antara yang manjadi keutamaan Liez untuk kerap membersihkan adalah lantai, perkakasan dapur, kerusi, meja dan tombol pintu. Jadi Liez disyorkan untuk menggunakan Kleenso Kills Germs Disinfectant untuk membersihkan rumah Liez.

Membersihkan Kotoran dan Basmi Kuman Dengan Kleenso Kills Germs Disinfectant 

Kleenso Kills Germs Disinfectant didatangkan dengan 2 size iaitu 500ml dan 4 Liter. Untuk saiz 500ml juga disediakan dengan penyembur untuk memudahkan kerja pembersihan. 
Membasmi Kuman Dan Kotoran Dengan Kleenso Kills Germs Disinfectant 
Liez yakin menggunakan Kleenso Kills Germs Disinfectant kerana terbukti membunuh 99.9% kuman dan bakteria. Lebih penting, Kleenso Kills Germs Disinfectant selamat digunakan kerana bebas alkohol. Jadi Liez boleh minta bantuan terutama Qaseh untuk sama - sama membantu kerja pembersihan. Pembasmi kuman yang mengandungi alkohol tinggi hanya digunakan di kawasan kritikal seperti hospital kerana ia mempunyai ciri-ciri menghakis sebatian kimia dan hanya digunakan oleh kakitangan terlatih, dengan memakai peralatan pelindung seperti sarung tangan. Selain itu, pembasmi kuman jenis ini agak mahal dan dilarang dijual dalam talian kerana sangat mudah terbakar.
Membasmi Kuman Dan Kotoran Dengan Kleenso Kills Germs Disinfectant 
Kandungan Kleenso Kills Germs Disinfectant 
Bahan aktif dalam Kleenso Kills Germs Disinfectant  menggunakan Benzalkonium Chloride, sebatian kimia yang terbukti sangat berkesan terhadap semua jenis bakteria seperti E. Coli, Salmonella dan Listeria, serta kebanyakan virus termasuk demam campak, influenza dan Rabies. Benzalkonium Chloride digunakan sebagai bahan aktif dalam pembersihan permukaan yang digunakan oleh kebanyakan jenama komersial di seluruh dunia.
Membasmi Kuman Dan Kotoran Dengan Kleenso Kills Germs Disinfectant 
Pembersihan Umum:
Semburkan Kleenso Kills Germs Disinfektan secara langsung di permukaan yang ingin dibersihkan atau sembur pada kain atau span. Biarkan permukaan yang disembur selama sepuluh minit, kemudian lap permukaan dengan kain lembap yang bersih.


Permukaan yang Terhubung Dengan Makanan:

Sapukan Kleenso Membunuh Kuman Disinfektan pada permukaan yang ingin dibersihkan dengan kain atau span, kemudian bilas permukaan dengan air bersih.
Membasmi Kuman Dan Kotoran Dengan Kleenso Kills Germs Disinfectant 
Membersihkan Lantai:
Campurkan 1 cawan Kleenso Kills Germs Disinfectant dengan 4 liter air dan mop atau sapu lantai dengan bancuhan tadi tanpa bilas.


Tandas:

Tuangkan ½ cawan Kleenso Kills Germs Disinfectant di bahagian dalam tandas dan biarkan seketika sebelum memcuci dengan berus tandas dan pam dengan air.


Membasmi kuman pada kain

Tuangkan 2 penutup penuh Kleenso Kills Germs Disinfectant ke dalam 2 liter air. Rendam kain-kain selama 3 hingga 5 minit sebelum dibilas dan dijemur hingga kering.


Jika korang berminat untuk mendapatkan Kleenso Kills Germs Disinfectant, boleh dapatkan secara atas talian http://kleenso.my/. Juga di pasaraya tempatan seperti Parkson, MR DIY, TF Mart dan Family Store.

Jangan lupa untuk ketahui lebih banyak mengenai produk dan promosi tentang Kleenso di Facebook : https://www.facebook.com/KleensoResources/

Tuesday, June 16, 2020

Shopee Mum’s Club Untuk Para Ibu Mencari Tawaran Terbaik Produk Tulen Buat Si Manja

Tuesday, June 16, 2020 2
Shopee Mum’s Club Untuk Para Ibu Mencari Tawaran Terbaik Produk Tulen Buat Si Manja |Dikatakan bahawa kos untuk membesarkan seorang anak boleh mencecah RM1 juta. Oleh itu, bukan lagi sebuah rahsia bahawa ia merupakan satu urusan yang mahal untuk membesarkan seorang anak, walaupun ia adalah sebuah pengalaman yang berharga. Dengan kenaikan kos sara hidup terutamanya dalam tempoh yang mencabar ini di tengah wabak Covid-19, para ibu bapa berasa risau untuk mencari jalan bagi memastikan anak-anak mereka mempunyai persekitaran yang kondusif untuk membesar dengan sihat. Untuk membantu ibu bapa harungi cabaran ini, Mum's Club di Shopee memberikan sokongan kepada para ibu yang mencari produk tulen untuk anak-anak mereka tanpa berbelanja secara berlebihan.



Ahli-ahli kelab tersebut dapat mengambil bahagian dalam pelbagai kempen yang direka khas seperti satu yang berlangsung dari 17 hingga 24 Jun 2020, menampilkan pelbagai tawaran untuk barang penjagaan bayi seperti peralatan penyusuan, mainan, pakaian, lampin dan produk mandian. Shopee bekerjasama rapat dengan beberapa jenama seperti Enfagrow, Drypers, Johnson & Johnson dan Philips Avent untuk menawarkan diskaun dan baucar menarik supaya para ibu bapa dapat menikmati lebih penjimatan, terutamanya ibu bapa baharu.

Hak Istimewa Ahli: Kempen yang berlangsung selama seminggu ini akan menawarkan ahli-ahli Mum's Club barang keperluan bayi seperti susu untuk ibu hamil, lampin, produk mandian dan penjagaan kulit, dan mainan untuk RM10 semasa Jualan Kilat Shocking Sale; baucar sehingga 20% diskaun serta pulangan tunai sebanyak 20%. Ahli-ahli juga boleh dapatkan baucar di kedai dan juga diskaun sehingga 50% oleh jenama yang mengambil bahagian.

Ahli baru Mum's Club akan menerima semua produk yang dinyatakan di atas serta ganjaran tambahan seperti 25% pulangan tunai Shopee Coins dan hadiah alu-aluan eksklusif bernilai RM30 yang terdiri daripada produk seperti lampin dan susu formula.

Peraduan Belanja dan Menang: Kempen ini menjadi lebih baik untuk para ahli yang berbelanja dari tempoh 17 Jun hingga 1 Julai berpeluang untuk menang hadiah menarik seperti kereta sorong bayi Anakku, baucar Anakku bernilai RM100 dan alat permainan Fisher-Price. Untuk mengambil bahagian, para ahli layak mendapat satu penyertaan untuk setiap pembelian sebanyak RM50 di kategori Mainan, Kanak-kanak dan Bayi.


Sesi Perkongsian: Dalam usaha berterusan untuk mendorong rakyat Malaysia duduk di rumah demi mencegah penularan Covid-19, Shopee Mum's Club akan mengadakan siri perkongsian atas talian yang boleh ditontoni dari rumah untuk ibu bapa baharu. Dengan kerjasama DoctorOnCall, Pusat Perubatan Thomson, Hospital Columbia Asia dan Early Autism Project Malaysia, sesi yang dibahagikan kepada tiga bahagian pada 24, 25 dan 26 Jun jam 1 tengah hari di Shopee Live dengan ahli-ahli pakar yang akan berkongsi mengenai pelbagai topik tentang kesihatan ibu hamil dan anak dan juga menjaga kanak-kanak berkeperluan khas.

Shopee Mum’s Club, dilancarkan pada 2019, direka untuk menawarkan penjimatan lebih besar kepada para ibu bapa melalui tawaran dan diskaun oleh pelbagai jenama. Sebuah pihak yang boleh dipercayai sepanjang perjalanan keibubapaan mereka, ia bertujuan untuk memberikan penyelesaian dan idea kepada para ibu bapa untuk membantu mereka berikan yang terbaik kepada anak-anak mereka. Promosi-promosi dikemas kini secara berkala, jadi para ahli diingatkan untuk mendaftar masuk dengan kerap, terutamanya semasa jualan Baby Fair dan juga kempen khas.

Untuk dapatkan lebih maklumat tentang kempen ini, layari https://shopee.com.my/m/mums-clubM