31 December 2018

Nak Kulit Cantik? Ainaa Cleanser dan Ainaa Serum Untuk Rawat Kulit Bermasalah Dengan Berkesan

12:13 PM 22

Nak Kulit Cantik? Ainaa Cleanser dan Ainaa Serum Untuk Rawat Kulit Bermasalah Dengan Berkesan | Baru-baru ini sahabat Liez ada mengadu yang kulit mukanya break out dengan teruk sebulan sebelum hari bahagianya. Kesian tengok sahabat Liez, tapi memang dia mengalami jenis kulit berjerawat yang teruk dari zaman persekolahan. Boleh nampak yang dia berusaha mencuba pelbagai produk untuk merawat masalah kulitnya. Alhamdulillah, Liez pula bersyukur kerana tidak mempunyai masalah kulit yang teruk selain jerawat naik sekali sekala.

Zaman sekarang dah banyak produk-produk lokal dipasaran yang berkesan untuk dicuba. Salah satunya produk yang dikeluarkan oleh seorang Intafamous cantik Syafiqah Aina dan suaminya Hafiz Mahamad di bawah label NSA Beau


Rugi tak cuba produk mereka sebab untuk dapatkan kulit yang cantik macam Syafiqah Aina hanya memerlukan 2 produk yang ringkas. Tak perlu regim penjagaan yang renyah dengan banyak langkah-langkah yang perlu dibuat. Sesuai sangat dengan Liez yang malas untuk mengamalkan penjagaan wajah yang perlukan masa yang lama di depan cermin.Hanya 2 produk iaitu AINAA CLEANSER dan AINAA SERUM.

AINAA CLEANSER @ RM 45

Adalah wajib untuk memiliki cleaser muka yang bagus untuk mencuci kekotoran pada wajah selepas seharian. Dengan Ainaa Cleaser ia bertindak sebagai pembersih wajah dan juga boleh digunakan sebagai pembersih mekup. Kira 2-in-1, jimat sangat!

Yang penting apa yang korang perlu tahu, kandungan bahan-bahan dalam Ainaa Cleanser ini adalah dari bahan-bahan semulajadi antaranya Castor oil, Coconut oil, Lecithin dan Avena seed extract yang berkesan sebagai agen anti jerawat, membersihkan liang roma dan meyegarkan kulit selain membersihkan lebihan minyak dan kotoran pada wajah. Kiranya Ainaa Cleaser ini sesuai untuk semua jenis kulit terutama kulit berminyak dan kulit bermasalah seperti jerawat yang teruk.

AINAA SERUM @ RM65


Yang ini memang favourite Liez. Wangi baunya. Dan yang penting teksturnya sangat ringan dan tidak melekit pada wajah kerana ia bebas minyak. 

Bahan-bahan yang digunakan dalam Ainaa Serum adalah dari bahan-bahan yang selamat dan semulajadi antaranya timun, Aloevera, Soapwort, Lavendar dan Asparagopsis Armata. Semua bahan-bahan ini disatukan dan diformulasikan untuk membaharui sel kulit, merawat dan menghapuskan jerawat. Juga membantu menghilangkan masalah pigmentasi, bintik-bintik hitam, memberikan kesegaran dan nampak lebih cerah dan muda. Nak pakai pun mudah, hanya sapukan Ainaa Serum pada wajah. Kemudian dap-dap kan keseluruh wajah. Gunakan selepas mencuci wajah dengan Ainaa Cleanser untuk lebih berkesan.


Produk Ainaa Cleanser dan Ainaa Serum selamat digunakan dan  telah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) NOT180202252K NOT180406150K. So korang jangan risau k! 

Keberkesannya terbukti dengan beribu testimonial positif dari pelanggan Ainaa Cleanser dan Ainaa Serum. Bukansahajakaumwanita boleh menggunakan set power ni tapi kaum adam juga boleh menggunakannya.


Yang berminat untuk mendapatkan produk terlaris tahun 2018 ini, hubungi agen-agen berhampiran korang dari laman social media seperti di bawah:

Website:


Instagram :
@nsabeautyofficial

30 December 2018

Puding Roti Mentega Butterscotch Domino’s Diperkenalkan Sebagai Hero Paling Manis di Tayangan Filem

10:46 AM 1

Puding Roti Mentega Butterscotch Domino’s Diperkenalkan Sebagai Hero Paling Manis di Tayangan Filem | Pengalaman menonton aksi-aksi mendebarkan pertarungan dunia bawah air dalam filem terlaris 2018 yang sekian lama dinantikan, filem Aquaman, pasti bertambah manis dengan hidangan pencuci mulut terkini daripada Domino’s Pizza, Butterscotch Bread & Butter Pudding (Puding Roti Mentega Butterscotch) baharu. Manisan terbaharu Domino’s yang lazat dan dibakar dengan sempurna ini dihasilkan Dengan kombinasi roti mentega, sos vanilla, kepingan biskut coklat hancur dan dihiasi Kismis manis. Pencuci mulut klasik masyarakat British yang terkenal ini menjadi puding kegemaran ramai kerana membawakan rasa manis menyelerakan dengan tekstur yang menambat selera. 


Pencuci mulu terrbaru Domino’s ini telah dihidangkan secara eksklusif kepada tetamu sebelum tayangan filem, untuk memberikan pengalaman menonton filem sambil menikmati manisan yang tiada bandingan. Pelancaran manisan baharu dan tayangan filem telah dihadiri oleh beratus-ratus pelanggan eksklusif Domino’s, peminat piza, rakan niaga dan wakilakil media serta tokoh media sosial berpengaruh, yang menjadi tunggak pertumbuhan Domino’s selama ini, lebih-lebih lagi sepanjang 2018. 

Pelancaran Butterscotch Bread & Butter Pudding baharu di TGV One Utama semasa tayangan filem memperlihatkan janji jenama Domino’s ‘It’s All About You’ (Segalanya Mengenai Anda). Perjalanan dan kejayaan jenama selama ini dipacu oleh sokongan padu pelanggannya dan Domino’s komited untuk menawarkan perkhidmatan dan produk baharu yang menarik seiring dengan kecenderungan, kemahuan dan keperluan pelanggan, sambil mencipta pengalaman yang menjadi kenangan menerusi pelbagai platform.   


Dalam ucapan alu-aluan semasa pelancaran manisan terbaharu Domino’s, Linda Hassan, Naib Presiden Kanan Pemasaran, Domino’s Pizza Malaysia dan Singapura, berkata, “Kata orang tak kenal maka tak cinta. Bagi kami, sekali makan pasti nak lagi. Manisan terbaru ini dibuat dengan penuh kasih sayang daripada kami untuk pelanggan kami. Bahan yang berkualiti dan kelazatan rasa terus menjadi keutamaan kami dalam usaha menghasilkan inovasi baharu. Butterscotch Bread & Butter Pudding baharu memperlihatkan penekanan kami kepada sentuhan klasik kerana seperti yang kita semua ketahui, gaya klasik tidak pernah ditelan zaman. Ini dapat kami lihat dalam kecenderungan dan cita rasa pelanggan kami yang menjadi inspirasi untuk kami mencipta produk baharu."  


"Selain mencipta produk baharu, kami telah membawa pelancaran produk kami ke satu tahap baharu dengan memberikan pengalaman istimewa dan bakal menjadi kenangan kepada pelanggan eksklusif kami. Mereka bukan sahaja menjadi kumpulan orang pertama menonton filem yang sekian lama dinantikan, tetapi juga antara yang pertama untuk menikmati kelazatan Butterscotch Bread & Butter Pudding baharu sebelum pelancaran rasminya baru baru ini. Ini adalah tanda penghargaan dan hadiah eksklusif kami atas kasih sayang dan sokongan mereka kepada jenama kami selama ini. Kami harap semua peminat Domino’s seronok menikmati puding baharu ini bersama keluarga tersayang dan kawan-kawan, khususnya pada musim perayaan,” katanya. 


Butterscotch Bread & Butter Pudding baharu dibakar segar dan dihidangkan panas-panas setiap hari di cawangan Domino’s Pizza di Malaysia Barat dan boleh didapati hanya untuk tempoh terhad pada harga pengenalan RM9.90 sahaja.  

Sempena musim percutian, pelanggan juga boleh membeli Wild West Combo terkini untuk perjumpaan keluarga dan sanak saudara. Wild West Buddy Combo, yang merangkumi satu Pulled-Meat Pizza saiz biasa (Regular), satu Golden Chicken Tenders, dua Coleslaw kecil dan dua tin minuman ringan, hanya berharga RM41.90. Untuk kumpulan lebih besar, pelanggan boleh pilih Wild West Super Combo yang mengandungi satu Pulled-Meat Pizza saiz biasa (Regular), satu piza saiz biasa pilihan anda, satu Golden Chicken Tenders, empat Coleslaw kecil dan satu Botol Minuman Ringan. Dapatkan tawaran untuk nilai wang ini dengan pelbagai pilihan daripada Domino’s Pizza. Nikmati kelazatan aneka pilihan kek lava Domino’s, Chocolate Lava Cake dan Blueberry Cheesecake Lava Cake yang boleh didapati pada harga hanya RM7.10.

Anda boleh mengunjungi cawangan Domino’s, membuat pesanan dalam talian di http://www.dominos.com.my/, atau menghubungi 1300-888-333. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Butterscotch Bread & Butter Pudding baharu Domino’s Pizza Malaysia dan juga promosi semasa yang lain, sila ke http://www.dominos.com.my/.

29 December 2018

Aplikasi MMSOS Melindungi Dan Mengurangkan Bebanan Rakyat

8:57 PM 0

Aplikasi MMSOS Melindungi Dan Mengurangkan Bebanan Rakyat | MMSOS “Panic Button” merupakan aplikasi bantuan kecemasan “Creating Awareness”. Merupakan kempen menanam dan menyemai kesedaran rakyat akan kepentingan aplikasi MMSOS ini, dengan hanya menekan “Panic Button” para pengguna yang berdepan dengan kecemasan seperti kecemasan kes ragut, rompakan, serangan, jenayah harta benda, kecurian kenderaan, kebakaran, pembuli jalan raya, cubaan rompakan, perbuatan yang mencurigakan, membantu dalam memaklumkan ahli keluarga bila berlaku kecemasan, tunda kenderaan, tuntutan insuran, ‘jump start’ kereta, membantu ganti tayar pancit atau rosak dan mengatur ambulan.


Aplikasi ini merupakan yang pertama seumpamanya di Malaysia, kerjasama bantuan ambulan, polis, bomba, hospital atau klinik, laporan jenayah, motor assist dan kaunseling yang mudah diakses.

MMSOS beroperasi 24 jam, tujuh hari seminggu dan 365 hari sepanjang tahun. Pengguna boleh menggunakan perkhidmatan ini pada bila-bila masa dan di mana sahaja ketika mengalami kes kecemasan. Apabila berlaku kecemasan, mereka hanya perlu menekan butang kecemasan dan team SOS Response akan membantu pengguna mengenal pasti dan menyelesaikan masalah yang dihadapi serta mendapatkan bantuan yang terdekat dengan anda. Anda sebagai pengguna boleh monitor status 
anda melalui aplikasi ini.




Aplikasi ini dimuat turun secara percuma di Play Store dan Apps Store dengan hanya klik http://bit.ly/2mC6Y03. Kemudian buat pendaftaran dengan memasukkan butiran diri.

Baca > http://www.mrsliez.com/2018/10/aplikasi-mmsos-beri-bantuan-kecemasan.html

Kelebihan Melanggan Aplikasi MMSOS :
• Kelebihan melanggan aplikasi ini, percuma ‘Personal Accident Insurance’ (value worth 50,000).
• Percuma pemeriksaan kesihatan (worth RM365).
• Diskaun 70% untuk ‘Car Tinted’.
• Diskaun 40% untuk pakej percutian ke Marina Island (all in package for 2 person, 3D2N + Dining).
• ‘Special rate’ untuk memperbaharui insuran kereta.
• ‘Special rate’ untuk penyelenggaraan kereta.
• ‘Ambulance fees’.
• Percuma ‘towing’.

Pengenalan aplikasi ini adalah tepat pada masanya, sekali gus dapat membantu kerajaan dan polis memastikan kadar jenayah di seluruh negara terus menurun dan rakyat sentiasa berasa selamat. Ia juga membantu dalam mengurangkan kos bebanan pengguna.


Alamat : 
No. 2, Jalan Arfah 2, 
Seri Kuching Business Park, 
Off Jalan Kuching, 
51200 Kuala Lumpur.
Tel: 03-6242 4895

Website: 
http://mmsos.my

Facebook:
https://www.facebook.com/mmsos.my/

Instagram
https://www.instagram.com/mmsos20181/

13 December 2018

Geli-Geli Buih Halus Milk Peel Cream Mask Althea Untuk Nyahkan Kekotoran Di Kulit

4:53 PM 19

Geli-Geli Buih Halus Milk Peel Cream Mask Althea Untuk Nyahkan Kekotoran Di Kulit | tajuk entry kali ini tak boleh tahan kan?? Liez nak review produk terbaru dari Korea yang tidak lain dan tidak bukan dari Althea. Bila je dapat panggilan dari brother courier yang ditunggu-tunggu, hati gembira tak terkira tau. Tertanya-tanya apa produk terbaru yang akan Liez dapat. Rasa seperti artis Korea pulak tau!
Geli-Geli Buih Halus Milk Peel Cream Mask Althea Untuk Nyahkan Kekotoran Di Kulit
Bila dibuka kotak bungkusan, ternampak botol putih bertutup biru. Comel sangat! Produk yang dimaksudkan adalah Milk Peel Cream Mask Althea. Packaging yang kecil untuk memudahkan pengguna membawa ke mana-mana sahaja. 

Milk Peel Cream Mask Althea adalah produk terbaru yang dikeluarkan oleh Althea. Kandungan bahan-bahan seperti ekstrak protein susu yang membantu melembapkan dan menegangkan kulit, bahan aktif ekstrak AHA & BHA yang memang semua sedia tahu membantu menanggalkan sel-sel kulit mati untuk memberikan kulit yang licin. Juga ada Kaolin, mendetox dan menanggalkan kotoran dari liang-liang kulit.

Geli-Geli Buih Halus Milk Peel Cream Mask Althea Untuk Nyahkan Kekotoran Di Kulit
Bahan lain dalam Milk Peel Cream Mask Althea adalah water (Aqua), Glycerin, Disiloxane, Bentonite, Propanediol, Myristic Acid, Methyl Perfluoroisobutyl Ether, Stearicacid, Methyl Perfluorobutyl Ether, Potassium Hydroxide, 1, 2-Hexanediol, Palmitic Acid , Ethylhexyl glycerin, Disodium Edta, Gaultheria Procumbens (Wintergreen) Leaf Extract, Glucono lactone, Glycolic Acid, Titaniumdioxide (Ci 77891), Fragrance (Parfum), Coumarin*, Hexyl Cinnamal*, Citronellol* 

Jadi yang ada masalah kulit kusam atau liang pori-pori terbuka boleh cuba Milk Peel Cream Mask Althea. Juga sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Kulit muka Liez yang berminyak memang ketara perbezaannya selepas menggunakan Milk Peel Cream Mask Althea.

Apa yang buat Liez suka dengan Milk Peel Cream Mask Althea adalah teksturnya seperti tanah liat yang licin. Bila disapukan pada seluruh muka, ia meninggalkan rasa dingin dan ringan.
Geli-Geli Buih Halus Milk Peel Cream Mask Althea Untuk Nyahkan Kekotoran Di Kulit
Cara penggunaan yang mudah
1. Bersihkan muka terlebih dahulu
2. Sapukan sejumlah Milk Peel Cream Mask Althea pada wajah terutama kawasan T-zon
3. Urutkan keseluruh wajah dan biarkan selama 30 - 60 saat
4. kemudian bersihkan wajah dengan air suam atau air sejuk.


Geli-Geli yang Liez maksudnya adalah tekstur tanah liat tadi akan perlahan-lahan mengeluarkan buih-buih halus. Buih-buih ini yang akan menanggalkan kekotoran pada permukaan kulit dan liang pori-pori dengan cara lembut. Korang boleh rasakan buih-buih bertambah bila dibiarkan lama. 

Geli-Geli Buih Halus Milk Peel Cream Mask Althea Untuk Nyahkan Kekotoran Di Kulit
Nak dapatkan Milk Peel Cream Mask Althea? https://us.althea.kr/milk-peel-cream-mask
Dengan harga RM39 untuk 50ml, korangakan dapat rasanya ia berbaloi dan yang penting akan repeat beli tau..

Untuk yang mencari produk kecantikan dari Korea yang terbaik dan bermutu,  klik https://my.althea.kr/




11 December 2018

Sunnah Tutup Pintu Dan Tingkap Ketika Waktu Maghrib | Pengalaman Cemas Adik Hilang di Waktu Maghrib

8:30 AM 7



Sunnah Tutup Pintu Dan Tingkap Ketika Waktu Maghrib | Assalamualaikum semua. Topik hariini Lie nak kongsi tentang pesanan yang selalu kita dengar dari generasi yang lebih tua dari kita. Salah satu pesanan ialah " tutup pintu dan tingkap bila hampir maghrib takut hantu sorok" Mesti korang pernah dengar kan? Liez dan keluarga pernah melalui saat-saat cemas pada tahun 1997/98 bila dua adik lelaki Liez tidak pulang ke rumah bila menjelang waktu mahgrib.

Pengalaman Cemas Adik Hilang di Waktu Maghrib

Pada waktu itu, kami sekeluarga menetap di Anak Bukit, Alor Setar Kedah. Pada hari kejadian, dua adik Liez bermain di lubang tepi jalan waktu pembinaan lebuhraya Darul Aman. Bila hampir maghrib, ayah Liez menjumpai mereka dan menyuruh balik ke rumah. Waktu Liez dan mak Liez berdiri depan pintu dan nampak mereka berjalan ke arah rumah. Tapi agak pelik sudah waktu maghrib, mereka tak kunjung pulang padahal jarak mereka dengan rumah dalam 200 meter sahaja. Mak yang paling panik dan waktu kami minta tolong jiran-jiran mencari mereka. Merata tempat dikawasan berek polis kami cari sampai Liez dan bff Liez keluar ke rumah kawan-kawan diaorang dengan menaiki basikal tapi hampa. Kawan-kawan pun tak ada jumpa adik-adik Liez.

Dah nak tengah malam akhirnya ada jiran panggilkan seorang ustaz dalam usaha mencari mereka. Pencarian masih buntu hingga ustaz akhirnya membaca ayat-ayat dalam al-quran sepanjang pencarian itu. Akhirnya, mereka dijumpai disebalik busut semut dibelakang komplek latihan polis. Yang peliknya, di awal pencarian banyak kali jiran-jiran yang mencari memeriksa di belakang busut itu. Selepas membawa mereka pulang, akhirnya ustaz memberi tahu mereka mungkin di sorok oleh 'sesuatu'

Berbalik pada perkara diatas, sebenarnya ada hadith-hadith sahih yang patut kita tahu bahawa syaitan berkeliaran pada waktu tersebut. Sememangnya kita tidak digalakkan untuk berada di luar rumah pada waktu senja disebabkan pada waktu syaitan sedang berkeliaran.

Syaitan dari sudut bahasa bermaksud jauh daripada kebenaran. Adapun dari sudut istilah pula bermaksud setiap yang memberontak sama ada daripada kalangan jin atau manusia serta bersifat atau melalui jalan kejahatan.
Sebuah hadith sahih yang menunjukkan petunjuk atau panduan daripada Nabi SAW kepada kita apabila tibanya waktu senja.
Daripada Jabir RA, bahawa Nabi SAW bersabda:
إِذَا كَانَ جُنْحُ اللَّيْلِ، أَوْ أَمْسَيْتُمْ، فَكُفُّوا صِبْيَانَكُمْ، فَإِنَّ الشَّيَاطِينَ تَنْتَشِرُ حِينَئِذٍ، فَإِذَا ذَهَبَتْ سَاعَةٌ مِنَ اللَّيْلِ فَخَلُّوهُمْ، وَأَغْلِقُوا الأَبْوَابَ وَاذْكُرُوا اسْمَ اللَّهِ، فَإِنَّ الشَّيْطَانَ لاَ يَفْتَحُ بَابًا مُغْلَقًا
Maksudnya: “Apabila kegelapan malam menjelma atau apabila sudah lewat petang, maka tahanlah anak-anak kamu. Ini kerana, pada waktu itu syaitan berkeliaran. Apabila telah berlalu beberapa ketika daripada malam, biarkanlah mereka dan tutuplah pintu-pintu serta sebutlah nama Allah kerana syaitan tidak akan membuka pintu yang tertutup.” [Riwayat al-Bukhari (3304) dan Muslim (2012)]
Imam Ibn Abd al-Bar (463 H) berkata bahawa hadith ini menunjukkan perintah (arahan) menutup pintu-pintu pada malam hari (apabila tibanya senja). Itu adalah sunnah yang diperintah akannya sebagai tanda kasih kepada manusia daripada (terkena kecelakaan atau keburukan) syaitan manusia dan jin. [Lihat: al-Istizkar, 363/8]
Imam al-Nawawi (676 H) berkata bahawa hadith ini mempunyai banyak faedah berkaitan kebaikan dan adab yang melibatkan maslahah akhirat dan dunia. Maka, Nabi SAW mengajar adab-adab ini yang merupakan sebab terselamatnya daripada kecelakaan syaitan dan Allah SWT menjadikan sebab-sebab ini agar menjadi penyebab terselamatnya kita daripada kecelakaan atau keburukan syaitan ini.
Maksud menahan anak adalah melarang mereka daripada keluar pada waktu. Ini kerana, dibimbangi anak tersebut terkena kejahatan syaitan itu disebabkan banyaknya mereka (syaitan). [Lihat: al-Minhaj Syarh Sahih Muslim, 185/13]
Hal ini juga disebut oleh Imam Khatib al-Syarbini (977 H) bahawa sunat menutup pintu ketika masuknya senja. [Lihat: Mughni al-Muhtaj, 139/1] Antara hikmah mengapa dilarang melepaskan budak-budak pada waktu senja adalah disebabkan syaitan berkeliaran pada waktu itu dan pergerakan syaitan lebih aktif berbanding siang hari kerana kegelapan itu akan menambahkankan kekuatan syaitan berbanding waktu yang lain sebagaimana yang dinyatakan oleh al-Hafiz Ibn Hajar al-Asqalani (852 H). [Lihat: Fath al-Bari, 31/6]
Berkata Ibn Daqiq al-‘Aid (702 H):
فِي الْأَمْرِ بِإِغْلَاقِ الْأَبْوَابِ مِنَ الْمَصَالِحِ الدِّينِيَّةِ وَالدُّنْيَوِيَّةِ حِرَاسَةُ الْأَنْفُسِ وَالْأَمْوَالِ مِنْ أَهْلِ الْعَبَثِ وَالْفَسَادِ وَلَا سِيَّمَا الشَّيَاطِينُ
Maksudnya: “Pada perintah agar ditutup pintu-pintu adalah melibatkan maslahah agama dan dunia yang mana dengan itu akan memelihara diri dan harta daripada orang yang sia-sia dan merosakkan terutamanya syaitan-syaitan.” [Lihat: Fath al-Bari, 87/11]Apa yang Liez faham dari pandangan para ulama'?
Kita disunatkan untuk menutup atau tingkapapabila tiba waktu senja seperti yang selalu dipesan oleh orang tua. Memang benarsyaitan-syaitanberkeliaranpadawaktu tersebut juga dibimbangi manusia akan terkena kecelakaan atau kejahatan berpunca dari syaitan yang sahih sifatnya suka menyesat dan menyakitkan manusia.
Semoga serba sedikit info ini dapat menbantu kita dan memelihara kita dan keluarga kita dari syaitan terkutuk dan meminta ALLAH SWT sentiasa memelihara diri dan keluarga dari perkara yang tidak baik.

09 December 2018

Hotel Sentral MoU Signing Ceremony with KidZania Kuala Lumpur

10:42 PM 1
Hotel Sentral MoU Signing Ceremony with KidZania Kuala Lumpur | KidZania Kuala Lumpur, the award winning indoor edutainment centre, and Hotel Sentral Group today announced the official partnership for the betterment of the future generation via educational activity and improvement of business offering with the children community in mind. Through this partnership, Hotel Sentral Group and KidZania Kuala Lumpur will create a mock-up Hotel Sentral establishment within KidZania, to bring new perspective to children about the many job profession in the hospitality industry.
Hotel Sentral MoU Signing Ceremony with KidZania Kuala Lumpur
Hotel Sentral Group will be opening a mini hotel within KidZania Kuala Lumpur that would educate children in the day-to-day dealings careers within the hospitality industry. Thus, improving Hotel Sentral’s offering to meed the demand of the family market. 
Hotel Sentral MoU Signing Ceremony with KidZania Kuala Lumpur
Hotel Sentral will be the first hotel chain in Malaysia to accept the KidZania currency known as KidZos as a payment method which would further educate the children to manage finances. 

“This partnership with Hotel Sentral aligns perfectly with our tagline “Learn Life Today” to which we believe in providing the learning experiences to help the children understand the world surrounding them. With a role-playing activitiy in the hospitality industry like this, they would develop valuable life skills that will serve them well as adults. 

“Malaysians are known for our superb hospitality and through experiencing a job within the industry, we would help Hotel Sentral Group in promoting the brilliance of highest standards in hotel services,” said Shahrul Nizar Ahmad, Mayor of KidZania Kuala Lumpur. 

“We are fully supportive of the KidZania Kuala Lumpur concept, and we find KidZania Kuala Lumpur the best marketing platform for us to partner with as it provides realistic education activities that based on real life job professions,” said George Lee, General Managerof Hotel Sentral Group. 

In conjunction with the occasion, Hotel Sentral Group had also sponsored for the admission of underpriviledged children from Rumah Victory Children And Youth Home; Ractar Orphanage and Infinity Charity and Welfare Organisation to participate in the role-playing activities within KidZania Kuala Lumpur. 

KidZania Kuala Lumpur offers over 100 profession related role-playing activities spread across 60 various establishments in KidZania Kuala Lumpur that encourage children to adopt positive behaviours that will help to groom them to handle the demands and challenges of everyday life. For more information on industry partnership programmes in KidZania Kuala Lumpur, please email marco.see@kidzania.com.my

KidZania Careline 
1300 13 KIDZ (5439) 

Monday to Saturday
9.00 am to 6.00 pm

Website:

Facebook:



06 December 2018

Majlis Perasmian Pembukaan Uptown M3 Mall Meriah

7:29 PM 13
Majlis Perasmian Uptown M3 Mall Meriah | Assalamualaikum semua. Hujung minggu lepas Liez agak sibuk dengan hal rumahtangga, anak-anak dan juga event yang harus di hadiri. Antara event yang Liez hadiri ialah Majlis Perasmian pembukaan Uptown M3 Mall di Melati. Happening betul sebab ada persembahan artis popular tau!

Pada 1 Disember 2018 berlangsungnya majlis perasmian pembukaan Uptown M3 Mall yang dikelolai oleh Double Two Resources. Pembukaan Uptown M3 Mall ini adalah untuk peluang kepada peniaga-peniaga yang ingin berniaga tidak kira perniagaan makanan, minuman, pakaian dan aksesori juga tidak ketinggalan food truck. Juga ada hiburan dari artis-artis yang akan berlangsung sepanjang ia beroperasi.
Majlis Perasmian Pembukaan Uptown M3 Mall di Melati
Majlis ini juga dimeriahkan lagi dengan persembahan beberapa artis popular seperti Zul Handy Black dan As Salam Buskers, Baggio, Thalia Mentor, Yana dan Ameng. Dalam majlis ini, Yazit bekas pemain drum Search telah dilantik sebagai Duta Uptown M3 Mall dimana ia adalah salah satu cara pihak Double Two Resources membantu Yazit yang mengalami masalah kesihatan dan memerlukan bantuan kewangan untuk rawatan. Selain membeli, pengunjung boleh menderma untuk membantu artis veteran dan baru yang memerlukan bantuan dan mendapat sokongan dari Konsortium Industri Rakaman Muzik Malaysia (IRAMA)Terdapat Celebrity corner dimana para artis berpeluang berniaga dan memperkenalkan produk mereka juga beramah mesra dengan peminat mereka.
Majlis Perasmian Pembukaan Uptown M3 Mall di Melati
Uptown M3 Mall beroperasi dari hari rabu hingga ahad bermula jam 9.00 malam sehingga jam 3.00 pagi.
Majlis Perasmian Pembukaan Uptown M3 Mall di Melati
Untuk yang berminat untuk berniaga di Uptown M3 Mall, kos sewaan sangat berpatutan. Bermula dengan RM650 untuk lot gerai pakaian/aksesori (45 unit) , RM850 untuk lot gerai makanan/minuman (15 unit) dan RM1,100 untuk lot food truck (12 unit). Sebarang pertanyaan untuk tapak perniagaan di Uptown M3 Mall, boleh terus berhubung dengan pihak HSKLCC Resources.  

M3 Shopping MallJalan MadrasahTaman Melati, Setapak53100 Kuala LumpurMalaysia
Email:


Rosli
013 3242799 

Haizam
012 2195741 

04 December 2018

Sunfeet International Rehabilitation Center Adakan Promosi "Back To School"

6:07 PM 13

Pakar Kaki Sunfeet International Rehabilitation Center Adakan Promosi "Back To School" | Tingal beberapa minggu lagi anak-anak akan kembali ke sekolah setelah berakhirnya sessi persekolahan tahun 2018. Dan waktu sekarang pasti ramai ibu bapa dan anak-anak yang sedang sibuk menyiapkan keperluan untuk ke sekolah awal tahun nanti. Salah satu keperluan yang utama dicari adalah kasut sekolah.
Sempena dengan itu, Sunfeet International Rehabilitation centre mengadakan promosi " Back to School " yang menawarkan beberapa koleksi kasut sekolah yang sesuai dengan jenis tapak kaki anak-anak kita. Sebelum membeli, korang boleh dapatkan analisa tapak kaki dan penerangan dari Dr Edmund Lee yang merupakan pakar Orthotic yang telah berjaya merawat lebih 20,000 pesakit yang menghidap masalah kaki dan lutut. 






Tahukan korang sebenarnya pemilihan kasut yang bersesuaian dengan tapak kaki berkait rapat dengan pembentukan tulang belakang mereka? Dan pernahkah kita periksa akan tapak kaki anak-anak? Dan korang tahu tak jenis tapak kaki korang sendiri. Liez sendiri baru tahu tentang beberapa jenis tapak kaki dan rawatan setelah ke Sunfeet International Rehabilitation Center baru-baru ini. 


Sunfeet International Rehabilitation Center Adakan Promosi "Back To School" 
Sunfeet International Rehabilitation Center Liez telah mendapatkan analisi tapak kaki dengan menggunakan mesin khas yang direka untuk mengenai pasti jenis tapak kaki seseorang. Penggunaan mesin yang sangat mudah, hanya perlu berdiri dilapik kaca mesin ini dan scan dibuat. Keputusan gambaran tapak kaki juga akan korang tahu serta merta. Qaseh juga tidak ketinggalan mendapatkan analisis tapak kaki. Sebenarnya kaki kiri Liez dan Qaseh adalah kategori High Arch dan besar 1 size dari kaki kanan. hahaha terkejut juga sebab seingat Liez, petua orang-orang tua kata kaki kanan akan lebih besar dari kaki kiri.
Sunfeet International Rehabilitation Center Adakan Promosi "Back To School" 
Ada 6 jenis tapak kaki yang dikenalpasti
Sunfeet International Rehabilitation Center Adakan Promosi "Back To School" 
Menurut Dato Dr Edmund Lee, ramai ibu bapa tidak peka dengan tapak kaki anak-anak dari kecil. Dan sebenarnya jika ibu bapa dapat mengesan bentuk tapak kaki dan gaya jalan anak-anak yang agak kekok mereka boleh mendapatkan khidmat nasihat dari pakar Orthotic. Ramai yang mempunyai tapak kaki rata tidak sedar akan gejala-gejala sakit kaki atau sakit tulang belakang berpunca dari tapak kaki. Rawatan awal boleh dilakukan seawal usia 4 tahun untuk mendapatkan rawatan rapi dan boleh berjalan normal. 


Sunfeet International Rehabilitation Center Adakan Promosi "Back To School" 
Punca tapak kaki rata:-
  • Keturunan
  • Arthristis
  • Tibialis posterior (ruptured tendon)
  • Mengandung
  • Kencing manis
Selain mendapatkan khidmat nasihat dan rawatan, Sunfeet International Rehabilitation centre juga menyediakan khidmat membuat kasut khas mengikut bentuk tapak kaki dari pelbagai jenis kasut dan warna boleh didapati disini.
Sunfeet International Rehabilitation Center Adakan Promosi "Back To School" 
Jika korang berminat untuk mendapatkan khidmat nasihat dari Dato Dr Edmund Lee, korang boleh terus ke Sunfeet International Rehabilitation Centre. Pastinya masalah kaki dapat diselesaikan dengan bantuan dari pakar.

Sunfeet International Rehab Centre 
Blk C, 18 Jalan 19/1, Seksyen 19
Petaling Jaya, Malaysia
Waktu operasi
10 pagi hingga 7 malam
Telefon:
  013-528 3939 

Website: 


Instagram


Resepi Pajeri Kedondong @ Ambra Versi Mudah

4:03 PM 3
Resepi Pajeri Kedondong @ Ambra Versi Mudah | Assalamualaikum semua. Dah masak ke? Liez macam biasa kalau mak ayah ada di rumah Liez memang tunggu je mak yang masak. Air tangan mak kan yang paling sedap, betul tak? 

Baru-baru ni Liez hantar mak ayah balik ke Gapi tapi sempat singgah ke Pasar pagi Batang kali untuk membeli daun kaduk untuk miangkam. Sambil jalan-jalan sepanjang gerai, ternampak buah kedondong. Bijinya besar juga, terus mak beli sekilo RM4. Dapatlah dalam 8 biji kedondong. Dalam otak dah fikir buat pajeri sebab dah lama tak msak dan makan pajeri kedondong. Mari Liez sharekan resepi Pajeri Kedondong @ Ambra versi mak Liez.


Bahan-Bahan
7 biji buah kedondong (kupas kulit, belah dua dan celur dengan air panas)
3 ulas barang merah - dihiris
2 ulasbawang putih - dihiris
1 inci halis - dihiris
Rempah tiga sekawan - kulit kayu manis, bunga lawang, buah pelaga
20 gram udang kering
350 gram santan pekat
1 paket kerisik
Air
Garam
Gula

Rempah
1 paket serbuk kari ikan
2 biji bawang merah - ditumbuk
2 ulas bawang putih - ditumbuk
1 inci halis - ditumbuk


Cara penyediaan:
1. Panaskan minyak dan tumiskan bawang merah, bawang putih dan halia hingga kekuningan. Kemudian masukkan rempah tiga sekawan dan biarkan hingga naik bau.
2. Masukkan campuran rempah tadi dan goreng hingga garing.
3. Masukkan buah kedondong tadi dan gaul sebati dengan rempah.
4. Masukkan santan dan air. Biarkan mendidih.
5. Kemudian masukkan udang kering dan kerisik.
6. Bila dah mendidih, masukkan garam dan gula secukupnya.
7. Biar mendidihdan pekat, tutupair dan hidangkan.

Selamat mencuba.