SHOPEE DAN HONOR BEKERJASAMA UNTUK PELANCARAN EKSKLUSIF HONOR 9 LIFE


Shopee dan Honor Bekerjasama untuk pelancaran eksklusif Honor 9 Lite | Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan telah menandatangani usahasama rasmi dengan honor Malaysia untuk melancarkan telefon pintar honor 9 Lite yang akan dijual secara eksklusif di platform Shopee. Usahasama tersebut membolehkan kira-kira 9 juta pengguna Shopee di Malaysia untuk membeli telefon pintar 4-kamera tersebut pada harga istimewa sebanyak RM699 sahaja (Harga pasaran: RM749) untuk masa terhad pada 9 Mac 2018.
Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.
“Kami berbangga dapat bekerjasama dengan honor untuk pelancaran eksklusif honor 9 Lite ini. Sejak beberapa tahun lalu, kami menyaksikan pertumbuhan bilangan pengguna yang membeli produk elektronik secara dalam talian, khususnya telefon pintar. Kami gembira dapat bekerjasama dengan honor untuk menawarkan pelbagai lagi pilihan kepada pengguna kami.Sejajar dengan rancangan 2018, kami berazam untuk mengukuhkan lagi usahasama strategik dengan pelbagai jenama terkemuka dengan menjual produk mereka di platform kami. Sebagai pemain e-dagang utama di rantau ini, kami mahu membantu lebih banyak jenama meluaskan rangkaian dalam talian mereka dan mengembangkan lagi perniagaan mereka dengan pengkalan pengguna yang lebih besar”.
Zhao Zhiwei, Ketua honor Malaysia.
“Kami teruja bekerjasama dengan Shopee untuk memperkenalkan telefon 4-kamera pertama kami, honor 9 Lite untuk pasaran Malaysia. Sebagai jenama telefon pintar terkemuka global, kami dapat melihat potensi besar menerusi usahasama dengan Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan. Usahasama ini adalah titik tolak bagi kami dan kami pasti, masih banyak lagi lapangan yang boleh kami terokai bersama. Honor menjanjikan kejutan yang mengujakan untuk peminat dan pengguna kami. Malaysia merupakan pasaran global pertama kami semasa pelancaran honor View 10 Crush Red dan kini kami berbangga untuk memperkenalkan siri honor Lite buat pertama kali untuk pasaran tempatan - lazimnya kami melancarkan produk baharu di pasaran Eropah dan India. Dengan memperkenalkan honor 9 Lite di pasaran tempatan, kami percaya keputusan ini dapat mengukuhkan kedudukan dan komitmen kami di Malaysia. Honor 9 Lite akan menjadi teman setia peminat tegar swafoto dengan dua kamera hadapan”.

Keistimewaan Honor 9 Lite
- Merakam secara HD (Definisi Tinggi) dengan Empat Kamera
- Memiliki kamera dua lensa 13MP+2MP di bahagian hadapan dan belakang,
- Mempunyai ciri-ciri kecantikan yang telah dinaiktaraf dan boleh diubahsuai, serta
kesan ‘bokeh’ setaraf standard perisian komputer
- Rekaan dan Paparan Yang Menawan
- Direka dengan ciri-ciri yang cantik dan praktikal, honor 9 Lite menampilkan teknik pembuatan
- Mempunyai skrin paparan tanpa ‘bezel’ FullView HD (Berdefinisi Tinggi) dan kemasan seakan-akan cermin dengan nisbah skrin-ke-badan yang tinggi, menjanjikan penggunanya rekaan yang mewah.
- Berprestasi Tinggi dengan cip pemprosesan Kirin 659 dan dilengkapi dengan
3GB RAM dan ruangan storan 32GB (boleh ditambah sehingga 256GB). 
- Dibina dengan bateri berkuasa 3,000mAh yang boleh menampung penggunaan harian.
- Warna menawan boleh didapati dalam variasi Sapphire Blue dab Glacier Gray

Serentak dengan itu, Shopee juga menganjurkan pertandingan swafoto di Instagram
dari 12 hingga 31 Mac yang memberi peluang kepada peserta untuk memenangi telefon honor 9 Lite baharu ini. Pengguna Shopee hanya perlu memuat naik satu swafoto dengan rakan baik mereka di Instagram, letakkan keterangan yang menyatakan sebab mereka rasa rakan baik mereka adalah seorang yang cantik atau kacak, tag pada @shopee_my dengan tanda pagar #ShopeeXhonor. Dua pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi sebuah honor 9 Lite untuk mereka dan rakan mereka. Manakala 10 pemenang lain akan menerima hadiah berbentuk 10,000 syiling Shopee setiap seorang. Selain itu, dari 7 hingga 9 Mac, pengguna Shopee boleh bermain permainan Facebook Live untuk membuka kunci ‘Code of Honor’ yang menawarkan hadiah berupa sebuah honor 9 Lite setiap hari.

Lagi istimewa, pada 150 pembeli pertama honor 9 Lite akan menerima set solekan khas untuk swafoto dari Maybelline New York bernilai RM50. Nantikan kejutan daripada jenama solekan No 1 Malaysia yang diispirasikan daripada trend terhangat dari New York yang akan bekerjasama dengan honor pada sambutan ‘Hari honor’.

Untuk tawaran istimewa, boleh ke www.shopee.com.my/honormy.officialstore.

Untuk maklumat lanjut, layari www.shopee.com.my atau www.hihonor.com.my

Post a Comment

3 Comments

  1. Wow murahnya honor 9 lite di Shopee 😍

    ReplyDelete
  2. Murahnya! Dah sama price dengan Honor 7 Mai, huwaaaa nak nangis rasa tgk design yang bombastik tu! Nanak!!!

    ReplyDelete