18 January 2019

Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royale Chulan Bukit Bintang

Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royale Chulan Bukit Bintang | hari minggu adalah hari gembira untuk warga pekerja selepas 5 hari bekerja. Waktu ini ramai yang menghabiskan masa bersama keluarga, yang berjalan-jalan dan keluar membeli belah. Antara salah satu lokasi yang menjadi tarikan ialah Bukit Bintang. Bukan sahaja lokasi untuk membeli belah tapi syurga makanan. Antara lokasi wajib korang singgah untuk makan malam adalah di Royale Chulan Bukit Bintang. 

Royale Chulan Bukit Bintang memperkenalkan menu buffet antarabangsa setiap hari sabtu untuk memperkenalkan menu-menu berlainan setiap minggu untuk pelanggan yang datang ke Sunflowers Brasserie, Level 1. Harga menu buffet Antarabangsa ini hanya RM78 untuk dewasa dan RM40 untuk warga tua dan kanak-kanak. Antara menu-menunya ialah:-


Appetizers (cold)
Poached Seafood with cocktail sauce, pasta salad, Greed Salad, Tuna Salad, Coleslaw, Kerabu Mangga Muda, Kerabu Ayam, Kerabu daging, Kerabu Sotong, Thousand Island, Italian Dressing, French Dressing, Caesar Dressing, Salted fish, Saled egg, Ikan Pekasam, Keropok ikan, Keropok Sayur

Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royal Chulan Bukit Bintang
Do You own Salad
Nicoise Salad

Soup Station
Creamy Wild Mushroom Soup (Western), 6 types of bread selection

Stall 1
Pasta Corner - Spagetti, Fettucine, Penne (Western), 2 types of sauces

Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royal Chulan Bukit Bintang
Stall 2
Mee Bandung Muar (Malay)

Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royal Chulan Bukit Bintang
Stall 3
Nasi Lemak with condiment, Ayam Goreng Berempah, Sambang Sotong, Kacang Panjang Tumis Belacan

Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royal Chulan Bukit Bintang
Stall 4
Teochew Porridge, Assorted Steamed Pau

Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royal Chulan Bukit Bintang
Stall 5
Roasted Lamb Leg, Mint Sauce, Black Pepper Sauce

Main Course
White Rice (Malay), Fried Koay Teow (Asian), Grilled Mini Steak with black pepper sauce (Western), Vegetarian Bean curd with dried chili (Chinese), Roasted Lamb Leg with Puree Green Pepper Sauce (Western), Ginger Chicken (Chinese), Pan Fried Fish with Dill Cream Sauce (Western), Butter Mix Vegetable with raisin (Western)


Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royal Chulan Bukit Bintang
Dessert
Tropical Fresh Fruits (Cold). French Pastries, Assorted Malay Kuih, Black Forest Cake, Assorted Pudding, Fruit Jelly in a Glass, Butter Cake, Chocolate Tart, Assorted Cookies, Bread an Butter Pudding with Vanilla Sauce, Ice Kacang with condiments (Cold), Ice cream with condiments (cold)

Jamu Selera Menu Buffet Antarabangsa Di Royal Chulan Bukit Bintang
Bukan itu sahaja, Royale Chulan Bukit Bintang juga menawarkan BBQ buffet dinner di Pergola Poolside Level 3 pada setiap  hari jumaat dengan harga RM88/dewasa dan RM44/warga tua dan kanak-kanak. Sempena Tahun Baru Cina tidak lama lagi, Royale Chulan Bintang juga menyediakan Yee Sang bermula dari 28 Januari hingga 14 Februari 2019 dengan harga bermula dari RM98 hingga RM178 dengan menu pilihan antaranya Jellyfish, Salmon atau Abalone. Untuk tempahan boleh terus hubungi seperti nombor dibawah:

Royale Chulan Bukit Bintang
17-21, Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur,
Malaysia.

Website:

Tel:
03-2143 9898

Facebook

Instagram

23 comments:

  1. Sedap2 menu yang disediakan...harganya pun kira ok juga tu.

    ReplyDelete
  2. Sedapnya..kte aritu tak sempat nak ke sana sebab ada event lain

    ReplyDelete
  3. Menarik-menarik menu di Royale Bukit Chulan ni.. Min memang rambang mata kalau datang makan kat sini..

    ReplyDelete
  4. Bestnyaaaa dapat makan banyak. Sedap-sedap pulak tu. Royale Chulan Bukit Bintang tak pernah tak sediakan makanan sedap banyak macam ni.

    ReplyDelete
  5. Sedapnya!!! Boleh try ni. Setiap sabtu dan menu lain². Best betul ni. Tgk gmbr pon pon nampak sedap sangat makanan dia boleh bawa famili. Mesti seronok

    ReplyDelete
  6. sedapnya semua menu..terus lapar tengok gambar tu. boleh tahan murah harga set buffet kat Royal Chulan ni. Boleh la gathering beramai-ramai malam CNY nanti.

    ReplyDelete
  7. Untungnyaa dapat pegi buffet macam ni. Kalau nak gi buffet, kena spend berjam-jam baru berbaloi kan. Makan sikit-sikit tapi rasa most of the food.

    ReplyDelete
  8. The spread of food available looks really delicious. I am sure patrons will be spoiled for choice should they dine in there.

    ReplyDelete
  9. Wah. Stall style with so many food choices! Harga pun boleh tahan - takde la mahal sangat kan.

    ReplyDelete
  10. NYUMMY! Tengok menu yang ditawarkan pun sedap sgt tu. Maka selagi boleh makan kan konsep dia. Harga pun rasanya berbaloi dgn pilihan makanan dan environment best yang ditawarkan..

    ReplyDelete
  11. royale bukit bintang best sangat..dekat dah ni..makanan dia pun mengancam sanagt ni..sedap semuanya...nyumnyum..bolehla makan ramai-ramai kan..

    ReplyDelete
  12. Meriahnya makanan kat sini. Terliur weh. Nampak semua sedap sedap. Nak pi terjah terus rasa. Huwargggghhh

    ReplyDelete
  13. Royale Chulan Bukit Bintang is a nice hotel. The buffet look so delicious there. Maybe I should bring my whole family there soon to enjoy too hehe

    ReplyDelete
  14. Tak pernah makan buffet kat Royale Chulan Bukit Bintang ni lagi.. orang citer best hotel ni, menu-menu dia pun fuh.. nampak sedap.. lapar pulak tengok.. huhu

    ReplyDelete
  15. sedap...terasa nak pergi lagi makan kat situ..

    ReplyDelete
  16. Teringin nak cuba makan Royale Chulan KL. Kalau kat Royal Chulan Penang dah cuba. Banyaknya menu dan banyaknya pilihan. Berbaloi dengan harga.

    ReplyDelete
  17. seems like a nice place to eat! i always go for the Royal Chulan Penang, but never the one in KL. i would love to try it when i go to kl.

    ReplyDelete
  18. royal chulan ni best2 menu dia, tp belum berkesempatan nak ke sini

    ReplyDelete
  19. wah nampak menarik dan menyelerakan. saya tak pernah lagi menjamu selera kat sini. nanti nak cubalah

    ReplyDelete
  20. suka tengok makanan buffet..!! menarik2..

    ReplyDelete
  21. Pernah makan sekali je dekat sini. Ana suka sgt dessert dia. Sedap sgt.

    ReplyDelete