23 August 2019

3 Langkah Mudah Kawal Kelemumur Dengan Syampu SAFI Shayla Anti Kelumumur

3 Langkah Mudah Kawal Kelemumur Dengan Syampu SAFI Shayla | Kalau tanya kaum Hawa, antara bahagian badan yang paling diambil berat salah satunya adalah rambut. Kan rambut adalah mahkota wanita!! Dan kelemumur adalah salah satu masalah yang merunsingkan, Liez juga melaluinya. Serabut juga memikirkan cara nak atasi kelemumur yang asyik gugur memenuhi bahu ni. Tapi ada satu produk yang korang boleh cuba iaitu syampu SAFI Shayla Anti kelemumur.
3 Langkah Mudah Kawal Kelemumur Dengan Syampu SAFI Shayla Anti Kelumumur
Percaya tak, dengan 3 langkah mudah menggunakan syampu SAFI Shayla Anti Kelemumur boleh membantu korang menyelesaikan masalah kelemumur ni. Dengan tiga produk dari variasi anti kelemumur Safi Shayla bukan sahaja menghapuskan kelemumur tapi membantu mengurangkan kegatalan pada kulit kepala terutama kepada yang memakai hijab. 
3 Langkah Mudah Kawal Kelemumur Dengan Syampu SAFI Shayla Anti Kelumumur
Syampu SAFI Shayla Anti Kelemumur
Mengandungi Micro Bamboo Charcoal + Habbatus Sauda - Micro ZPT Complex yang berkesan menghapuskan 99.9% kulat yang menyebabkan kelemumur dengan hanya satu cucian dan wangian kekal sehingga 48 jam.  

Micro Bamboo Charcoal - bahan semulajadi aktif untuk menhilangkan minyak dan bau kepam dari kulit kepala dan rambut.

Habbatus Sauda - menghalang pembiakan bakteria, menyihatkan, melindungi dan mencantikkan rambut.

Micro ZPT Complex - sebagai anti kelemumur yang menghapuskan kulit yang menyebabkan kelemumur.
3 Langkah Mudah Kawal Kelemumur Dengan Syampu SAFI Shayla Anti Kelumumur
Masker Penyegar Kulit Kepala SAFI Shayla Kawalan Kelemumur
Mengandungi Micro Bamboo Charcoal + Minyak Organik Habbatus Sauda &  Menthol untuk membantu mengurangkan kelemumur 100% dan menghilangkan kegatalan, bau kepam dan minyak. Haruman masker ini kekal sehingga 48 jam.

Micro Bamboo Charcoal - menhilangkan minyak dan bau kepam dari kulit kepala dan rambut.

Minyak Organik  Habbatus Sauda - kaya nutrien untuk membantu melindungi dan menyuburkan kulit kepala.

Menthol - memberi sensasi dingin, segar dan menyamankan.
3 Langkah Mudah Kawal Kelemumur Dengan Syampu SAFI Shayla Anti Kelumumur
Minyak Rambut SAFI Shayla Kawalan Kelemumur
untuk rambut jadi lebih lembut, licin dan berkilau.. Selain itu, kulit kepala akan kurang kelemumur, segar dan haraum.

Minyak Organik  Habbatus Sauda - melembutkan rambut, memberi nutrien, anti bakteria dan memberikan perlindungan dari cahaya matahari.

Minyak Zaiton Tulen - memelihara, memberikan kelembapan kepada rambut yang kering, kusam dan kerinting

Ejen anti-kelemumur dan Menthol - mengurangkan kelemumur, minyak dan gatal kulit kepala. Memberikan kesegaran dan rasa dingin denga─Ěn penggunaan berterusan.

3 Langkah Mudah Kawal Kelemumur Dengan Syampu SAFI Shayla Anti Kelumumur
Langkah Pertama:
Sapukan Minyak Rambut SAFI Shayla Kawalan Kelemumur keseluruh kulit kepala dan rambut. Urutkan seketika.


3 Langkah Mudah Kawal Kelemumur Dengan Syampu SAFI Shayla Anti Kelumumur
Langkah Kedua:
Syampu rambut dengan Syampu SAFI Shayla Anti Kelemumur. Ramas hingga berbuih dan bilas hingga bersih.


3 Langkah Mudah Kawal Kelemumur Dengan Syampu SAFI Shayla Anti Kelumumur
Langkah Ketiga:
Akhiri dengan menyapu Masker Penyegar Kulit Kepala SAFI Shayla Kawalan Kelemumur dan biarkan seketika sebelum dibilas hingga bersih.

Selepas menggunakan set SAFI Shayla Anti Kelemumur secara konsisten, bukan sahaja rambut menjadi lembut dan wangi tetapi dengan penggunaan yang berterusan boleh mengawal kelemumur dan juga kegatalan di kulit kepala sehingga 99.9% ye. Memang korang kena cuba.
3 Langkah Mudah Kawal Kelemumur Dengan Syampu SAFI Shayla Anti Kelumumur
Lagi menarik, sekarang dengan setiap pembelian SAFI Shayla bernilai RM35, korang boleh dapat sling bag we Bare Bears yang sangat comel ni. Liez ada ke empat-empat bag dan Qaseh la yang excited nak pakai. Liez pun pakai bag ni tau.. cute sangat!
3 Langkah Mudah Kawal Kelemumur Dengan Syampu SAFI Shayla Anti Kelumumur
Korang kena dapatkan set syampu di semua pasaraya - pasaraya dan kedai-kedai berhampiran selagi stock masih ada ye. So jangan lepaskan peluang ini tau sebab semua bag WBB memang cantik dan comel, bukan anak-anak je boleh guna tapi mak-mak macam Liez pun boleh bergaya.




Website 


Facebook 




Instagram 




20 comments:

  1. rangkaian shampoo SAfi sangat elok dan sesuai dengan rambut akak lily, cepat kering dan elok untuk rambut yang mula gugur ni

    ReplyDelete
  2. Thanx for sharing this review. This shampoo sounds good. Saya x empunya masalah kelmumur. So x boley nak comment sgt. Macam mana pun, tq for sharing and have a good day.

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing, i wonder if they have a range for super dry hair like mine since i dont have dandruff. I shall look out for it. Also, the bags are just to cute.

    ReplyDelete
  4. Pakai jenama ni tapi warna je berbeza. Syampu ni wangi. Bagi saya kita kena pakai syampu yang sesuai dengan kulit rambut kita. Ada syampu yang tak sesuai dengan kita.

    ReplyDelete
  5. ha ha ha ha ha aida dah memborong safi shayla kat mydin.
    tapi tu la, this set tak complete tau, liez. so, aida terpaksa pilih set yg lain.
    yg penting dpt beg bear coklat. suka Nurin rupanya dpt beg kepala beruang tu :) cute!

    ReplyDelete
  6. Wsh. Ada 3 step rupanya dalam menjaga kelemumur ni ye. Selalu abam gunakam shampoo sahaja. Patutlah masih ada saje kelemumur. Tq for sharing. Penting ni jaga kepala, risau rambut gugur disebabkan tak jaga

    ReplyDelete
  7. Wah. macam menarik kan. Nak tanya ada yang cadangkan campur dengan garam bersama ketika mencuci untuk mujarab . haha. :)

    ReplyDelete
  8. senang kan? mek bukan stakat hilang kelemumur, rambut gugur pun settle. alhamdulillah sangat. shayla amat membantu.

    ReplyDelete
  9. Qiss suka shampu ni. Dah kurang dah gatal-gatal kepala bila guna rangkaian produk Safi Shayla

    ReplyDelete
  10. Bagus produk Safi ni kan. Saya memang pengguna brand ni sejak dulu lagi. Dan memang sangat berpuas hati

    ReplyDelete
  11. dr dulu selalu beli safi shayla.. suka.. sbbnya wangi n fresh!! puashati bila pakai.. lagi2 bila ada free beg mcm ni.. mmg suka sngat2 =D

    ReplyDelete
  12. Terima kasih atas perkongsian ya. Shampoo baru eh? Cantik packagingnya. Yg paling comel pastinya sling beg itu! Nak kena belilah lepas ni.

    ReplyDelete
  13. Syira penah guna Safi Shayla ni. Not bad. Wangi pun wangi. Harga pun berpatutan. Sekarang ada promosi beg ye. Menarik ni

    ReplyDelete
  14. Nad mmg ada masalah rambut kelemumur. Nad akan beli shampuu yang anti kelemumur.. Nad pun pakai safi shayla punya anti kelemumur ni.. Haritu beli dapat beg tu.. Best.. Dahla comel beg nya

    ReplyDelete
  15. Wawa mmg pengguna safi shayla.. Dan ternyata yg biru ni mmg elok utk kelemumur dan rambut kurang rasa gatal... Dan bau dia wangi sangat kalau dipakai.

    ReplyDelete
  16. Paling penting nak pilih syampoo kena tahu masalah rambut kita, kalau kelemumur boleh lah pilih safi ni

    ReplyDelete
  17. alahai comelnya beg siling tu. BBL pun pakai jugak produk Safi terutama sabun pencuci muka sebab sesuai dengan kulit muka. Nak try la nanti shampoo Safi baru ni, alang-alang shampoo bilik air dah nak habis

    ReplyDelete
  18. Kak pun dahbeli syampu Safi Dhayla ni mmg wangi dan rambut kita pun tak kusut lg

    ReplyDelete
  19. I pon dah beli syampoo safi tapi minyak rambut dan masker dia belom pernah cuba. Tq review InsyaAllah boleh lah cuba nanti

    ReplyDelete
  20. Pernah gunakan shampoo ni sebelum ni tapi maybe kurang sesuai dengan Bella sebab end up rambut banyak gugur. However, suka packaging Safi sekarang ni. Nampak lagi menarik.

    ReplyDelete