16 August 2019

Nikmati Makan Malam Istimewa Dalam Air di BBQ Lamb KL Kemensah

Nikmati Makan Malam Istimewa Dalam Air di BBQ Lamb KL Kemensah | Tetiba teringin nak makan malam dengan Encik Suami dan anak-anak di port makan yang rare dan istimewa. Dalam duk google, terus teringat satu tempat yang Liez dah pernah pergi tapi Encik Suami tak sampai lagi. Tempat yang Liez maksudkan adalah di BBQ Lamb KL Kemensah.

Boleh baca >>>> Set Ramadhan Istimewa di BBQ Lamb KL Kemensah


BBQ Lamb KL Kemensah ini menjadi viral di media sosial kerana menyediakan makanan dan dihidangkan di dalam sungai di Kemensah. Memang rare sangat bila ada port makan yang lain dari yang lain di Kuala Lumpur ni kan? Kali ini, Liez dan family nak cuba makan malam dalam sungai yang baru diperkenalkan. Sebelum ini, BBQ Lamb KL Kemensah hanya membuat hidangan makan tengahari dalam sungai dan kini dibuat di waktu malam kerana mendapat permintaan yang tinggi dari pengunjung.

Kami tiba di BBQ Lamb KL Kemensah sekitar jam 8.30 malam. Suasana sunyi, tenang dan kedengaran bunyi air sungai yang mengalir memang menenangkan. Anak-anak dah berlari nak terjun tapi nasib sempat tahan ~ hahahaha. Dalam rasa excited nak makan malam dalam sungai, encik suami decided untuk makan di ruang makan di atas kerana dia risau dengan anak-anak yang mungkin basah lencun dan kebetulan air sungai agak deras ~ tak dapat nak merasa makan sambil main air tauuuuu. Liez suka dengan suasana malam disini kerana ia diterangi dengan lampu-lampu dan juga pemandangan yang sangat cantik.
Nikmati Makan Malam Istimewa Dalam Air di BBQ Lamb KL Kemensah 
Nikmati Makan Malam Istimewa Dalam Air di BBQ Lamb KL Kemensah 
Nikmati Makan Malam Istimewa Dalam Air di BBQ Lamb KL Kemensah 
Nikmati Makan Malam Istimewa Dalam Air di BBQ Lamb KL Kemensah 
Nikmati Makan Malam Istimewa Dalam Air di BBQ Lamb KL Kemensah 
Nikmati Makan Malam Istimewa Dalam Air di BBQ Lamb KL Kemensah 


Nikmati Makan Malam Istimewa Dalam Air di BBQ Lamb KL Kemensah 
Menu- Menu Terbaik Pilihan di BBQ Lamb KL Kemensah
Antara menu yang ditawarkan adalah set makanan laut, set daging, set ikan, set burung, set skewer dan beberapa menu lain. Kalau ditanya menu mana yang best?? Liez akan cakap semua menu sedap. 
Gambar: FB BBQ Lamb KL Kemensah
Serius tak tipu~ Anak-anak sangat excited dan masih ingat dengan makanan sedap yang pernah diaorang pernah makan disini. Tapi Liez suka sangat set daging dan itu juga set yang Liez pilih untuk kunjungan kali ini.
Nikmati Makan Malam Istimewa Dalam Air di BBQ Lamb KL Kemensah 

Setiap set akan dihidangkan bersama dengan 4 jenis sos, 4 nasi herba, sup, salad, 4 koktail buah-buahan, sepinggan buah-buahan dan1 jug minuman teh o lemon. Kira sesuai untuk 4 orang makan dengan harga RM150. 
Nikmati Makan Malam Istimewa Dalam Air di BBQ Lamb KL Kemensah

Berselera anak-anak dan encik suami makan. Diperakui oleh encik suami bahawa makanan memang sedap. Daging semuanya lembut dan masih juicy, terbaik !!!! haaaa kan Liez dah cakap memang korang tak akan kecewa kalau datang dan cuba makan dekat sini.

Nikmati Makan Malam Istimewa Dalam Air di BBQ Lamb KL Kemensah 
Selain tempat dan makanan yang best, layanan pekerja-pekerja cukup memuaskan dan cekap. Juga layanan dari tuan punya BBQ Lamb KL Kemensah, Tuan Zainuddin dan isterinya yang ramah seperti sudah kenal lama. Sempat juga encik suami dan Tuan Zainuddin bersembang dan kebetulan mereka berdua belajar disekolah menengah yang cuma tahun berbeza.

Pada korang yang mencari lokasi tempat makan istimewa boleh datang ke sini. Boleh buat suprise party, sambut hari ulangtahun ke, ulangtahun perkahwinan ke memang Liez sangat-sangat recommend BBQ Lamb KL Kemensah. 

Gambar: FB BBQ Lamb KL Kemensah
Gambar: FB BBQ Lamb KL Kemensah
Peringatan!! Pastikan korang buat tempahan @ RSVP terlebih dahulu jika ingin datang pada hujung minggu atau hari cuti umum. Kalau tidak, korang terpaksa menunggu lama ye kerana sambutan yang hangat dan sentiasa fullhouse.


Waktu Operasi
Isnin hingga Khamis
12.00 tengahari - 10.00 malam 

(last order jam 9.00 malam)



Jumaat
4.00 petang - 10.00 malam 

(last order jam 9.00 malam)



Sabtu, Ahad & Hari Cuti Umum

Sesi 12.00 tengahari - 2.00 petang

Sesi 2.00 petang - 4.00 petang

Sesi 4.00 petang - 6.00 petang

Sesi 6.00 petang - 8.00 malam

Sesi 8.00 malam - 10.00 malam

Dibuka untuk pilih makan  *Riverside* atau *River dining* sepanjang waktu operasi



Hubungi atau Whatsapp

Lokasi: Bbq Lamb KL Kemensah

Facebook 

Instagram 

30 comments:

  1. ermm sedapnya macam-macam jenis menu ada :)

    ReplyDelete
  2. bestnyaaaa..teringin juga nak makan dalam sungai camni haaa

    ReplyDelete
  3. nice info.. ruanya kena book dulu ye..jenuh laa kalo walk ini gitu je kan..

    ReplyDelete
  4. Selalu LZ baca review di siang hari, kali ini review di malam hari nampak meriah dengan cahaya lampu..

    ReplyDelete
  5. bestnya tempat dia.. ni mesti selera makan bertambah2 ni

    ReplyDelete
  6. teringinnya nak ke kemensah ni...

    ReplyDelete
  7. Teringin sangat la nak duduk makan kat situ. Suasananya rare sangat. Bunyi alam semulajadi tu yang membezakan dengan kedai makan lain. Satu pengalaman baru jugak untuk anak-anak ni

    ReplyDelete
  8. seronoknya dapat bawa satu family makan disini. cuma terfikir tak ada nyamuk ke dalam hutan ni ? monyet2 tak kacau. risau nak makan, tenngok2 monyet dah habiskan chicken chop kita.hehe

    ReplyDelete
  9. best kan. mek tak pernah lagi merasa. tapi tengok ramai yang review. rasa seronok. teruja ! next visit nak kena masuk as dinner kat sini. atau petang lah kot best sikit tgkap gambor.

    ReplyDelete
  10. sgt nak gi sini,liez.
    maybe cuti skola nanti. nak ajak adik sekeluarga.
    bila ramai2, boleh amik 2 platter kan. then meriah skit lah suasana.
    anak2 sure excited nanti main air. aduhai...
    kena bwk baju spare le jawapannya.

    ReplyDelete
  11. Lama betul tak jumpa Kak Liez. Bella belum sampai lagi ke sini. Tengok ramai yang datang makan sini. Nampak suasana malam kat sini memang cantik. Next akan datang cuba makan kat sini.

    ReplyDelete
  12. Amboi makan tak ajak kita pun kan hehehe bestnya pergi waktu malam tetap menarik dan cantik tapi takut nak masuk kaki dalam air waktu malam hehehehe wakakak kita pernah pergi sekali kat sini makanan sedap-sedap belaka...

    ReplyDelete
  13. Cantik pemandangan waktu malam kat situ ye. Sejuk juga rasanya kalau makan dalam air malam-malam heee. emmmm.. sedapnya semua makanan tu. banyak pilihan kan

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  14. Aihh..bila la dapat merasa nak makan dekat sini..msti ramai org dtg sni kn sebab masing2 nk merasa pgalaman makan dlm sungai sambil rendam kaki kt situ..

    ReplyDelete
  15. Teringinnya nak makan kat situ gak. Adakah Rawlins seorang yang masih belum datang menjamu selera di sini? Mesti best makan sambil rendam kaki kan.

    ReplyDelete
  16. best kan makan dalam sungai macm ni wkatu malam, memng rare ..hehee..lagi malam sejuk je..dapat makn bbq yang panas..yummy...

    ReplyDelete
  17. ramainya yg post pergi ke sini..bila la boleh pergi sana ni. Tempat die menarik..cantik. Nampak tenang je..makanan die pun boleh tahan nampak sedap

    ReplyDelete
  18. Selalu tengok org review kat sini. Memang nampak menarik. Persekitaran dia tu yg mahal sangat sebab suasana hutan dan air sungai yang cantik

    ReplyDelete
  19. wooo so calming to bbq sini...mesti sejuk dan best! i nak try la one day...

    ReplyDelete
  20. Tak sangka terang juga rupanya makan waktu malam ye. Nampak biasanya orang makan waktu siang, tapi malam-malam ni lebih romantik. Harap tak banyak nyamuk

    ReplyDelete
  21. Bestnya makan di sini. Teringin nak makan kt sini tapi belum ada rezeki. Inshaa Allah suatu hari nnti. Terima kasih sbb kongsi ya.

    ReplyDelete
  22. Teringin nak pergi. Nampak ramai blogger yang pergi dan review tempat ni.

    Jadinya akak tak makan sambil main kaki dalam air sebab makan di atas.

    Ada betul juga cakap suami akak tu. Hehehe. Tak pe kak, nanti pergi repeat lagi makan kat situ ya.

    Menu² pun sedap nampak tu 😋

    ReplyDelete
  23. wow..menarik konsep dan lagi menarik bila makanan pun sedap.
    teringin gak nak mencuba ni. :)

    ReplyDelete
  24. Such a unique dining experience… I have not heard about this place yet… thanks for the intro, will definitely go try it out with my friends

    ReplyDelete
  25. cantik juga tempatnya bila pergi time malam kan? tapi tu la, sentiasa penuh so kena la bersabar kalau p malam. Menu pula, nampak sangat puas sesuai dengan harganya. Memang rugi jika tak mai ke sini.

    ReplyDelete
  26. alahai bestnya suasana dan food dia. tentu terasa aman dan damai je kan

    ReplyDelete
  27. Alaaa kenapa tak ajak kita sekali wak. Kalau xleh date sesama2. Ngeee. Tp mmg makanan dekat sini sedap.suasan pun tenang je.

    ReplyDelete
  28. Dah lama dah teringin nk kesini tapi masa tu takde je... Air dia mmg bersih ye mengalir... Sambil makan smbil rendam kaki syok juga tu

    ReplyDelete
  29. Alahai...jelesnya tengok semua makan sambil rendam kaki dalam sungai. Best jugak gini ye. Nanti Qiss nak booking pi sana..hee

    ReplyDelete