Thursday, November 14, 2019

DIY Idea Untuk Susunan Gambar Atau Hasil Seni Di Dinding


DIY Idea Untuk Susunan Gambar Atau Hasil Seni Di Dinding | Kalau bab nak berhias rumah, Liez memang minat. Suka buka majalah atau google gaya menghias rumah terutama sekali apa yang hendak diletak pada dinding. Selalunya kita akan gantung gambar kenangan tetapi orang islam tak digalakkan untuk menggantung gambar gambar-gambar bernyawa. Hukumnya HARAMTapi untuk menggantung gambar lukisan pemandangan atau lukisan abstrak tiada masalah.

Cara nak menggantung gambar pun bukan sebarangan ye. Ada cara yang gaya yang sesuai dan menonjolkan karektor sesuatu dinding itu. Ini Liez share kan beberapa tips atau gaya susunan yang boleh korang cuba. Semua gambar diambil dari Pinterest.

Gambar: Pinterest
Gambar: Pinterest
Gambar: Pinterest
Gambar: Pinterest
Gambar: Pinterest

Gambar: Pinterest
Gambar: Pinterest
Gambar: Pinterest
Gambar: Pinterest

7 comments:

  1. wah byk idea kreatif ni.. tq for sharing

    ReplyDelete
  2. Sekarang yang ada kat rumah ikut style along a line :)

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing.. Rasa nak buat trend sekarang, wainscoting. Tapi bila susun gambar jadi makin mencabar pula!

    ReplyDelete
  4. Sangat menarik dan kreatif. Selalu ke DIY pasti ada angan-angan nak ubah something di rumah. Tapi last2... tak beli pun. Haha.

    ReplyDelete
  5. Extraordinary article with astounding idea!Thank you for such a significant article. I truly acknowledge for this awesome data. With Insta stalker, you can find users, stories, hastags and more on Instagram. You don’t even need to login.

    ReplyDelete
  6. Lawa2 plak gambar dinding tu. Kena pandai susun yang penting kan.

    ReplyDelete
  7. Sisyat x kretif tapi kalo folo template tu boleh la..hehe

    ReplyDelete