21 November 2011

Final HARIMAU MUDA vs GARUDA !!!!!

11:02 PM 0
Huhuhu..sakit jantung sekarang nie..
Layan Final Bola Sepak Sukan Sea 2011 Malaysia vs Indonesia.

Memang tak tengok la yang masa tambahan nie..
Sangat nervous & tak sedap hati bila tengok Indonesia menyerang.

But i really admired ngan Apex nie..Goal Keeper terbaik Malaysia & Asia.
Banyak save bola and yang lain pun terbaik jugak.
Cuma ader 1,2 je players yang memang hampeh..
Buat Jantung ku nak luruh nie..!!!

Sekarang nie, memang tak tengok pun..
My Dearie tengah layan but me depan laptop nie sambil telinga disumbat ngan earphone 
pasang lagu kuat2..
Tak nak dengar langsung pasal game bola nie..
Sebab kalau kalah memang akan frust tertonggeng.
HUHUHUHU

Ape2 pun, just wait and see the last result.
TAKDIR kemenangan menyebelahi siapa ???

VS

TUNGGU & LIHAT !!!!

18 November 2011

SHEPHERD'S PIE

9:04 PM 0
Bahan - Bahan

Inti Daging:
Minyak Zaiton (2 sudu)
Daging Cincang ( 500gm )
Carrot (cincang halus)
Bawang besar (cincang halus)
Bawang putih  (cincang halus)
Garam
Lada Hitam
Lee & Perrins (2 sudu besar )
Tomato Puree or Sos Tomato  (2 sudu kecil)
Chicken Stock or Kuib Ayam 

Mashed Potato:
Kentang (Direbus dan dilenyek)
Fresh Milk 
Butter ( 3 sudu besar)
Garam
Lada Hitam
Kuning telur (2 biji)
Parmesan Cheese (1/4 cawan, minimum)

Cara - Cara :
Mashed potato
1) Kentang yang dilenyek di campur dengan semua bahan2 diatas. Gaul hingga sebati.

Inti Daging
1) Minyak dipanaskan dan masukkan daging cincang tadi. Masuk kan carrot cincang,Bawang besar dan bawang putih yang dicincang.
2) Tumis sehingga 5 minit, masukkan garam, lada hitam, sos tomato, sos Lee & Perrins and Chicken stock.
3) Tunggu 5 minit dan boleh diangkat.

Cara Penyediaan:
- Panaskan oven 10 minit sebelum membakar.
- Masukkan inti daging ke dalam mangkuk or bekas pie.
- Tutupkan inti daging tadi dengan mashed potato tadi. Tutup semua dan akhir sekali    taburkan parmesan Cheese.
- Bakar sehingga 20 minit atau hingga permukaan pie berwarna kekuningan.
- Boleh diangkat dan dihidangkan.

  
Shepherd's Pie
SELAMAT MENCUBA !!