26 March 2013

Rindu nak dengar lagu Latin pulak

9:33 AM 0
"Cuando Seas Mia"
Voy a desnudar tu alma beso a beso hasta sentir
que tu cuerpo se derrama como lluvia sobre mi
por el borde tu espalda voy a dibujar mi amor
sin ocultar esta pasion
cada latido de tu corazon
cada respiro tuyo me pertenecera
cuando seas mia, ya lo veras, baby
todas las noches seran buenas para hacerte el amor
cuando seas mia en cada sueno voy a estar yo
te voy a hacer buscar, pedir, rogar mi calor
voy a desojar tus suenos como las mas bella flor
voy a vivir como siempre como esclavo de tu voz
desde el arco de tu ceja hasta tu dulce intimidad
caricias yo voy a sembrar
cada latido de tu corazon
cada respiro tuyo me pertenecera
cuando seas mia, ya lo veras, baby
todas las noches seran buenas para hacerte el amor
cuando seas mia en cada sueno voy a estar yo
te voy a hacer buscar, pedir, rogar mi calor
entregate, yo te hare vibrar
suplicaras que te ame mas
en mis brazos volaras, hasta el cielo llegaras
no escaparas jamas
cuando seas mia, ya lo veras, baby
todas las noches seran buenas para hacerte el amor
cuando seas mia en cada sueno voy a estar yo
te voy a hacer buscar, pedir, rogar mi calor.


21 March 2013

2nd Check up (21 Mar 2013)

9:00 PM 0
2nd Check Up
Tadaaaaa... check up hari nie pukul 9.00 am tapi sampai klinik pukul 8.15am
This time pergi sensorang je sebab tak nak kacau My Dearie..
Datang awal tapi nama dipanggil pukul 9.20am..Hahaha fadan muka !!!
Bukan ape, datang awal sebab parking kat klinik nie memang susah nak dapat.
So konon nak chup parking la.. Memang dapat paling tepi depan klinik lagi..

Tunggu punya tunggu, nama pun di panggil. Sekali lagi kena ambil berat badan.
Walaweiiiiii, naik 2kg dorhhhhh !!! Anjat boboi..huhuhuhu
Lepas check tekanan darah, ader naik sikit...huhuhu
So terus ambik darah dan jumpa nurse.
Kena Tarbiyah la dengan nurse nape berat badan naik melampau.
Sepatutnya, bila kandungan bawah 20 minggu berat sepatutnya naik 0.5kg sebulan.
BUKAN 2KG DIK NON OIIII ~!!!!!!!!

Waaaaaa....aku dah nervous bila nurse kata takut kena kencing manis or darah tinggi.
Tapi nak buat macam maner, baby dalam perut meragam betul. Klau makan lambat
mula la sakit kepala, nak muntah. Makan yang ringan pun sakit kepala.
So aku belasah la makan yang heavy je. 
So, sekarang kena la tengok makanan yang nak dimakan.
Huhuhuhu risau nya..

This time check up cepat je. Ambik sample darah, jumpa nurse dan check perut.
Nurse kata dah rasa keras dalam perut nie.. Mesti anak mama sihat di dalam kan..?
Then set appoinment utk check perut dan minum air gula pada hari yang sama.

Nape kena minum air gula pulak ??? JENG JENG JENG
Itu tandanya dh overweight nyahhh oiiii.. nak test  
sama ada darah tinggi or kencing manis..
Bila baca blog ibu-ibu yang lain, macam ngeri je 
huhuhuhuhu bersabar la wahai hati..
Insyallah xde ape-ape tue..


NOTE:
Risau pulak bila berat naik melampau. 
Macam maner nak buat erk ??
Semoga anak mama dalam perut sihat ye..Jangan risau mama akan jaga
diri mama mulai hari nie. Tapi baby kena janji jangan meragam ye.