28 June 2018

NICSMANN 1940s BY LEWRE'S KINI DI KOTA KERIANGAN GENTING HIGHLANDS

6:02 PM 14
Ada yang merancang nak bercuti atau berjalan - jalan di Genting Highlands nanti? Liez ada berita gembira nak share dengan korang.
NICSMANN 1940s BY LEWRE'S KINI DI KOTA KERIANGAN GENTING HIGHLANDS
Restoran Nicsmann 1940s by Lewré’s kini membuka cawangan terbarunya di Kota Keriangan Genting Highlands tidak lama lagi. Nicsmann 1940s by Lewré’s yang juga berada di TREC Kuala Lumpur dan di The Starling Mall Damanasara Uptown berkonsepkan restoran dan lounge yang menghidangkan Fine Dining Cuisine.

Uniknya Nicsmann 1940s by Lewre's Sky Avenue Genting Highlands ini kerana ia merupakan restoran dua tingkat yang menawarkan satu pengalaman luar biasa menikmati hidangan dengan cuaca yang sejuk dan memiliki ruang lubang api untuk yang ingin memanaskan badan di tingkat bawah. Perggh~ memang menarik dan lain dari yang lain kan? 
NICSMANN 1940s BY LEWRE'S KINI DI KOTA KERIANGAN GENTING HIGHLANDS
Untuk tingkat atas pula dipanggil Nicsmann rooftop dibina sebuah bar hiburan yang menempatkan permainan dart, pool tables dan banyak lagi disamping boleh menikmati panorama di balkoni terbuka.

Kalau makan di Nicsmann 1940s by Lewre's korang akan dihiburkan dengan persembahan secara Live. Korang juga boleh membuat tempahan tempat untuk buat majlis seperti parti hari jadi, Ulangtahun perkahwinan ke atau majlis secara kecil kecilan disini.
NICSMANN 1940s BY LEWRE'S KINI DI KOTA KERIANGAN GENTING HIGHLANDS
Bagi yang pernah mencuba menu-menu di Nicsmann 1940s by Lewré’s mesti korang tahu yang mereka sangat terkenal dengan hidangan terkenal antaranya iaitu Parmigiano Reggiano Cheese Wheel Pasta dan Squid Ink Pasta. Crispy Rendang ayam pun ada tau!! hihihi~

Jangan lupa ke Nicsmann 1940s by Lewre's bila menjejakkan kaki di Sky Avenue Genting Highlands dan rasai sendiri pengalaman menikmati hidangan enak dan pemandangan yang indah dari paras ketinggian 6,000 kaki.

Untuk tempahan atau keterangan lanjut boleh layari:-

Tel: 
013 359 0443

Facebook: 

Instagram: 

27 June 2018

RESEPI KERABU SUUN MUDAH

1:30 AM 5

RESEPI KERABU SUUN MUDAH | Hi korang~ masih mood beraya kan? Korang mesti banyak open house untuk dihadiri selagi tak habis bulan Syawal hihihi. Dekat ofis pun buat hari terbuka kan?  Memang melayan la hari-hari dengan rendang, ketupat, laksa, mee rebus bagai. Bila balik rumah dah tak tahu nak masak menu apa untuk makan malam keluarga.
 RESEPI KERABU SUUN MUDAH 
Liez pun lalui benda yang sama. Sampai naik bosan melayan menu-menu raya. So Liez akan sediakan hidangan yang simple dan mudah tapi sedap. Even Liez boleh layan makan macam tu je. Kenyang sangat.

Bahan-Bahan:
Suun (rendam dengan air panas dan tos)
Ikan bilis( basuh, tos dan goreng
Cili padi (hiris)
Kacang tanah (disangai atau digoreng)
Serai (hiris)
Bunga kantan (hiris)
Bawang besar (hiris)
Batang seleri (hiris)
Daun bawang (hiris)
Sos ikan
Jus limau nipis
Garam (secukup rasa)
Gula (secukup rasa)

Cara penyediaan:
Gaulkan semua dalam mangkuk besar dan hidangkan.

Nota:
1. Kuantiti setiap barang ikut selera masing-masing. Kalau Liez suka ikan bilis, bunga kantan, bawang besar dalam kuantiti banyak.
2. Cili padi ikut kepedasan selera masing-masing.

Selamat mencuba!!

Nak cuba menu lagi sedap? >>>>>>>>>> RESEPI AYAM TANDOORI LAZAT


25 June 2018

DOMINO'S HOTTEST KOREAN SENSATION DENGAN SSAMJEONG PRAWN PIZZA TERBARU

9:36 AM 22
DOMINO'S HOTTEST KOREAN SENSATION DENGAN SSAMJEONG PRAWN PIZZA TERBARU | Korang dah cuba Pizza terbaru dari Domino's tak? Alaaa, yang pizza Ssamjeong tu? Pada yang dah cuba, memang terbaikkan rasa nya. Yang belum cuba lagi, memang rugila korang tau.. Tapi kali ini korang kena cuba juga Edisi Ssamjeong pizza terbaru dari Domino's ni.
DOMINO'S HOTTEST KOREAN SENSATION DENGAN SSAMJEONG PRAWN PIZZA TERBARU
Selepas Domino's memperkenalkan Ssamjeong pizza Ayam. Daging dan Tuna dan mendapat sambutan luar biasa, kini mereka memperkenalkan Ssamjeong pizza Udang untuk mereka yang sukakan makanan laut.
DOMINO'S HOTTEST KOREAN SENSATION DENGAN SSAMJEONG PRAWN PIZZA TERBARU
Shamsul Amree, Pengurus Besar Kanan, Operasi,Domino’s Pizza Malaysia & Singapore
" Kami menerima respon yang sangat baik dari pelanggan dan terutama sekali peminat makanan Korea untuk pelancaran edisi Ssamjeong Ayam, Daging dan Tuna. Kini kami memperkenalkan SSamjeong pizza Udang terbaru dan kami percaya dengan penambahan ini akan memberikan satu kombinasi pelbagai rasa dan tekstur yang lazat. Sempena bulan Ramadhan dan Hari Raya adalah masa untuk kita berkumpul bersama keluarga dan rakan-rakan sambil menikmati pizza kegemaran anda. Kami juga menawarkan tawaran hebat sempena musim perayaan dan berharap para pelanggan kami akan dapat menikmati pizza Ssamjeong Udang ini."

Serius korang kena rasa Pizza Ssamyeong yang manis dan pedas tu memang kena dengan selera Liez yang sukakan makanan yang pedas. Lagi dengan kombinasi Udang dan juga herba dan rempah-rempah Itali ditambah dengan rumpat laut. Lagi dengan rasa Umami serta taburan tomato ceri segar, lada hijau dan taburan bijan yang dipanggan harum memang sangat sesuai dengan rasa korea tu~ terliur Liez bila menaip ni tau! Selain pizza, sos Ssamjeong juga boleh dirasai dengan kepak ayam-Haseyo (Chicken Wings) sebagai menu tambahan.
DOMINO'S HOTTEST KOREAN SENSATION DENGAN SSAMJEONG PRAWN PIZZA TERBARU
Ada tawaran best untuk korang. Bermula 4 June hingga 1Juali 2018 para pelanggan Domino's boleh mendapatkan 2 combo iaitu Ssamjeong Buddy Combo dan Ssamjeong Super Combo.

Ssamjeong Buddy Combo @ RM 37.65 (GST zero) 
1 x Ssamyeong Pizza Udang (regular)
1 x Ayam-Haseyo
1 x Garlic Twisted Bread
2 x can soft drink

Ssamjeong Super Combo @ RM 56.51 (GST zero) 
2 x Ssamyeong Pizza Udang (regular)
1 x Ayam-Haseyo
1 x Cheesy Mozzarella/Cheddar Stix
1 x 1.5L soft drink

Korang jangan lepaskan pelaung untuk dapatkan combo tebaik dari Domino's di semua outlet berhampiran atau boleh je tempah secara online di http://www.dominos.com.my/ atau hubungi 1300-888-333.

Untuk tahu lagi tentang promosi yang ditawarkan boleh klik http://www.dominos.com.my/