Lokasi Bazaar Ramadhan sekitar Kuala Lumpur 2019

by - 2:30 PM

Lokasi Bazaar Ramadhan sekitar Kuala Lumpur 2019 | Assalamualaikum korang.Dan masuk hari ke tiga kita berpuasa dibulan Ramadhan. Macam mana puasa korang setakat ni? Liez harap semuanya berjalan lancar. Bila sebut pasal bulan puasa, antara yang menjadi tumpuan adalah makanan dan minuman untuk berbuka. Ramai yang masak sendiri juadah berbuka dan ada juga yang hanya sempat beli di bazar ramadhan. 

Gambar: Google
Di bazar banyak juadah yang korang boleh beli dari minuman, makanan dan juga pencuci mulut atau kuih-muih. Korang tahu tak bazaar yang terdekat dengan kawasan korang? Jom Liez sharekan lokasi bazaar ramadhan yang dikeluarkan oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).
  • Jalan Raja Laut ( berhadapan Dataran Merdeka)
  • Jalan Kuching
  • Jalan 1/48A, Bandar Baru Sentul
  • Jalan 1/12B Kampung Batu Muda
  • Jalan Aman Putra 1
  • Jalan 14/2A, Taman Wilayah Selayang
  • Taman Dato Senu
  • Motorbike Parking space Pudu Sentral Exit
  • Jalan 1/125D, Desa Petaling
  • Seri Alam 11
  • Jalang Wangsa Melawati 3
  • Jalan Wangsa Delima
  • Jalan Setiawangsa 8A, Taman Setiawangsa
  • Jalan Niaga 5, Rampai Business Park
  • PPR Desa Rejang
  • Dewan serbaguna D' Tasek ,Setapak Jaya
  • Jalan 1/26, Setapak Jaya
  • Jalan AU2/8, Taman Keramat
  • Jalan 1/56 Taman Setiawangsa
  • Tasik Sri Rampai, Setapak Jaya
  • Jalan 2/46  Desa Tasik
  • Empty space, DBKL towing zone, Sentul
  • Jalan Suasa 6, Lake Field, Pekan Sungai Besi
  • jalan Budiman, Bandar Tun Razak
  • Jalan 11/144A, Taman Bukit Cheras
  • Damai Niaga, Alam Damai
  • Jalan Sembilang, Taman Tenaga
  • KL Football Stadium,  Bandar Tun Razak
  • Jalan Bangsar Utama 1,  Bangsar
  • Jlan Telawi 1, Bangsar
  • Bazaria Pantai parking space, Pantai Dalam
  • Jalan Seri Sentosa 12, Taman Sri Sentosa
  • Tapak pasar malam Taman Melati
  • Jalan 2/10, Taman Melewar
  • Parking lot Blok E, Seksyen 2 Wangsa Maju
  • Jalna Danau Saujana 2 (SK Danau Kota 2)
  • Jalan Madrasah (bersebelah IWK dan Beliawanis)
  • Jalan 3/76D, Desa Pandan
  • Keramat Mall
  • Jalan Wirawati, Kampung Pandan
  • Jalan Raja Alang
  • Jalan Raja Muda Musa
  • Jalan Raja Uda
  • Jalan Peel
  • Jalan Syahbandar
  • Jalan Tun Mohd Fuad 2, TTDI
  • Jalan 4/38A Taman Sri Sinar,Segambut
  • Kampung Sungai Penchala
  • Jalam Metro Prima 1
  • Jalam Mega Mendung, OffJalan Klang Lama
  • Jalan Desa Jaya/Jalan 3/109F, Taman Desa
  • Jalan Radin, Bandar Baru Sri Petaling
  • Jalan Sri Jati 3, Taman Sri Jati
  • PPR Kampung Muhibbah, Jalan 1/152, Jalan Puchong

🔻 Informasi dari Dewan Bandaraya Kuala Lumpur

You May Also Like

8 Comments

  1. Nam pun key el haruslah banyak bazar ramadhannya kan...
    Yang happening tu Jalan Raja Laut unfortunately sudah tukar kan ke are dataran merdeka.
    Masa duduk Au3 dulu suka pergi bazar ramadhan Setiawangsa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah stay dkt au3 ke? Liez stay dekat berek polis masa ayah liez masih bekerja..

      Delete
  2. waaaa meriah sungguh.. ramai betul orangg

    ReplyDelete
  3. Hebatnyaaa.. Meriah sangat bazar kat sana.. 😍

    Ni mesti tak payah pening kepala dah nak pilih lokasi yang mana

    ReplyDelete
  4. jarang dah pegi bazaar sbb cuaca skrg panas sgt and it is to crowded. ok now i miss home

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah setakat semalam, kami belum pi ke bazar lagi. balik keja terus masak kat rumah. ke depan tak tau lah akan ke bazar ke dak. harapnya tidak lah :D

    ReplyDelete
  6. good info.. senang nak cari dari list ni

    ReplyDelete
  7. Meriahnya bazar ramadan disana. Boleh terjah mana mana pun kan.
    Macam kita ni, lauk lauk masak sendiri je.
    Kalau macam kuih ke, suami pergi cari di bazar. Sambil bawak anak anak keluar, dia cari kuih muih sikit.

    ReplyDelete