Semarakkan 62 Tahun Kemerdekaan Di The Curve Dan eCurve

Semarakkan 62 tahun Kemerdekaan di the Curve dan eCurve | Ketika rakyat Malaysia di seluruh dunia bersama-sama membuat persiapan bagi menyambut ulang tahun ke-62 kemerdekaan negara, the Curve dan eCurve turut semua menyemarakkan lagi semangat patriotisme hujung minggu Merdeka dengan penuh riang ria. 

Semarakkan 62 tahun Kemerdekaan di the Curve dan eCurve
The Curve telah menganjurkan pelbagai aktiviti mesra keluarga untuk pengunjung pada hujung minggu 31 Ogos hingga 1 September 2019. Kanak-kanak berpeluang menyertai aktiviti lukisan muka dan menyertai bengkel batik, pin roda bunga, serta boneka patung Merdeka. Pengunjung juga berpeluang mengunjungi stesen menghias biskut bertemakan Merdeka. Manakala pengunjung cilik pula dihiburkan dengan kepelbagaian bentuk belon oleh badut. 
Semarakkan 62 tahun Kemerdekaan di the Curve dan eCurve
Semarakkan 62 tahun Kemerdekaan di the Curve dan eCurve
Sementara itu, di eCurve pula, pengunjung telah disajikan dengan keindahan dan kepelbagaian budaya Malaysia menerusi tarian Muhibbah. Persembahan tarian tradisi tersebut menggaungkan daripada tiga kumpulan etnik utama di Malaysia yang telah digubah dan dipadankan mengikut peralatan muzik tradisional masing. Pengunjung merasa tenaga dan terhibur dengan persembahan berkenaan mendengar. 

Pengurus Besar Kanan the Curve, Encik Jazmi Kamarudin berkata, “Kami terharu melihat pengunjung turut menghayati semangat patriotik di pusat beli-belah kami pada hujung minggu lalu. Dalam dunia moden kini, kita sering dibayangi kegelisahan mengenai masa depan. Penganjuran aktiviti hujung minggu yang menyeronokkan di pusat beli-belah kami merupakan satu cara untuk membolehkan pengunjung mengimbau semula masa lalu di samping menyemarakkan semangat perpaduan.” 

Semarakkan 62 tahun Kemerdekaan di the Curve dan eCurve

Semarakkan 62 tahun Kemerdekaan di the Curve dan eCurve
Pemangku Pengurus Kompleks, Gina Long Ahmad berkata, “Rakyat akan berkumpul setiap tanggal 31 Ogos dalam herai kemerdekaan lagi mengenangkan sejarah negara yang kita kagumi. Kami turut mengadakan kempen ini bagi menonjolkan keindahan Malaysia melalui persembahan Muhibbah untuk diingati oleh semua pengunjung kami.” 

Perlukan maklumat lanjut mengenai sambutan Merdeka the Curve dan eCurve tahun ini? Hubungi Pegawai Perkhidmatan Pelanggan the Curve di talian 03-7710 6868 atau lawati www.thecurve.com.my atau laman FB the Curve www.facebook.com/theCurveShoppingMall atau laman Instagram di https://www.instagram.com/thecurve_official/ (thecurve_official). Untuk maklumat lanjut mengenai sambutan Merdeka eCurve, lawati http://www.ecurve.my atau laman Facebook eCurve www.facebook.com/eCurveMall/.

Post a Comment

6 Comments

  1. wahh eCurve pun dah makin aktif dengan banyak aktiviti yang dijalankan kat sini..jom lepak kat eCurve

    ReplyDelete
  2. Wahh lama betul tak datang ecurve ni. Hari Malaysia nak datang sini lah

    ReplyDelete