AEON BiG Sambut Seruan Kerajaan Laksanakan Program Rahmah

AEON BiG Sambut Seruan Kerajaan Laksanakan Program Rahmah | Pada 20 Februari 2023, AEON BiG (M) SDN BHD telah melancarkan Program Rahmah yang merangkumi Jualan Rahmah, Bakul Rahmah, Menu Rahmah dan Pakej Rahmah untuk terus membantu masyarakat mengharungi kos sara hidup yang tinggi, seiring merancakkan lagi sektor ekonomi negara.

AEON BiG Sambut Seruan Kerajaan Laksanakan Program Rahmah

Majlis pelancaran Program Rahmah AEON BiG tersebut telah disempurnakan oleh Datuk Seri Salahuddin Ayub, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup di AEON BiG Wangsa Maju.


Di dalam Jualan Rahmah, AEON BiG menawarkan 100 produk terpilih yang dijual pada harga lebih rendah untuk meringankan beban pelanggan. Antara barangan terpilih yang dijual melalui Jualan Rahmah ini termasuk beras, minyak masak, makanan proses, peralatan mandian dan banyak lagi keperluan asas lain.

Selain itu, AEON BiG juga memperkenalkan pelbagai set Menu Rahmah berserta air mineral yang berharga RM4.95 sahaja. Menu ini terdiri daripada Menu Rahmah Ayam, Menu Rahmah Sotong, Menu Rahmah Ayam Hitam, Menu Rahmah Ayam Lemak, Menu Rahmah Ayam Merah, Menu Rahmah Ikan dan Menu Rahmah Ikan Lemak.


Manakala bagi Pakej Rahmah, AEON BiG menyediakan pakej barangan keperluan harian bernilai RM50 yang akan dijual di seluruh cawangan AEON BiG.
 
AEON BiG Sambut Seruan Kerajaan Laksanakan Program Rahmah
Inisiatif ini merupakan salah satu misi utama AEON BiG bagi menawarkan pilihan barangan yang bermutu dan bernilai kepada pelanggannya, di samping bersama menyahut seruan kerajaan untuk membantu mengurangkan kos sara hidup.

AEON BiG juga menyumbang Bakul Rahmah kepada 180 keluarga daripada kumpulan B40 dan miskin tegar di 6 negeri terpilih iaitu Selangor, Wilayah Persekutuan, Johor, Penang, Perak dan Pahang pada hari perasmian.
Menurut Sheikh Farouk Sheikh Mohamed, Pengarah Urusan AEON BiG “Kami sentiasa menyokong hasrat Kerajaan di dalam misi membantu golongan yang memerlukan dan menyambut baik insiatif Payung Rahmah ini. Kami bersyukur kerana melalui program ini, AEON BiG dapat melaksanakan hasrat Kerajaan sekaligus membantu golongan B40 dan miskin tegar dalam meneruskan kehidupan harian,”


“Walau dalam apa juapun situasi, kami sentiasa bersedia untuk bergerak bersama bagi memastikan kelangsungan hidup dan keadaan ekonomi dan sosial sentiasa seimbang. Golongan B40 dan miskin tegar ini juga merupakan sebahagian dari ekosistem kami dan menjadi tanggungjawab AEON BiG untuk sentiasa berada dekat di hati mereka.” tambah beliau.

Pada tahun lepas AEON BiG telah mengadakan inisiatif Jimat Poket di mana ianya menampilkan dua bungkusan yang terdiri daripada barangan keperluan untuk dipilih oleh pelanggan. Bungkusan RM60 terdiri daripada 15 barang komoditi manakala bungkusan RM100 mempunyai 18 barang komoditi.

AEON BiG juga sentiasa bekerjasama dengan Kerajaan khasnya Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup bagi memastikan pelanggan sentiasa mendapat mutu barangan yang terbaik. Inisiatif bersama yang telah dilaksanakan sebelum ini seperti Program Jualan Keluarga Malaysia.

“Ini merupakan satu inisiatif yang terbaik untuk berkongsi rezeki kerana ianya bersifat menang-menang yang menyantuni kedua belah pihak iaitu pelanggan dan AEON BiG. Semoga niat kami melaksanakan Program Rahmah ini diberkati.” ujar beliau. Jualan Rahmah adalah konsep jualan murah yang diperkenalkan oleh Kerajaan di bawah inisiatif Payung Rahmah, khusus untuk golongan B40. Menerusi Program Jualan Rahmah, pasar raya menawarkan harga barangan keperluan sehingga 30 peratus lebih rendah bagi mengurangkan bebanan kos sara hidup rakyat terutama golongan rentan.

Mengenai AEON BiG
AEON BiG (M) SDN BHD kini mengendalikan 21 pasar raya besar dengan nama dagang "AEON BiG" di Malaysia. Ia menawarkan PILIHAN BESAR, dengan NILAI HEBAT. Pengambilalihan AEON BIG adalah sebahagian daripada rancangan AEON Group untuk mengembangkan perniagaan di Asia Tenggara dan mengembangkan lagi operasi Asean.

Berpandukan kepada falsafah "Pelanggan Didahulukan", pemahaman syarikat yang mendalam mengenai keperluan pasaran sasaran yang dibantu oleh campuran produk yang optimum, AEON melangkau jangkaan pelanggannya dan meningkatkan pengalaman mereka setiap kali berbelanja.

Semangat yang terpahat ke atas nama AEON yang bermaksud keabadian dalam bahasa Latin, AEON terus berusaha untuk berkolaborasi dengan pelanggan, pembekal, rakan niaga, pemegang saham dan masyarakat setempat untuk mewujudkan peluang masa hadapan tanpa Untuk maklumat lanjut, sila layari:

Facebook: MY AEON BiG
Instagram: myaeonbig
Twitter: AEON Retail Malaysia
LinkedIn: AEON Group Malaysia
Laman Web: www.aeonbig.com.my


Post a Comment

1 Comments

  1. kalau kurang rajin memasak, kita ke Aeon Big jer beli menu Rahmah kan

    ReplyDelete