28 August 2012

Yeayyyy... Berat badan naik pulakkkk !!!!

11:30 AM 2
Huhuhu memang tak dinafikan nafsu makan waktu raya nie memang xdapat ditahan lagi..huwaaaaaaaa berat den naik 2kg tauuuuuu

Dengan godaan makanan fav yang sememangnya huwaaaaa den suka klau stay kat Ipoh ditambah dengan hidangan juadah hari raya saudara mara memang bisa merobohkan diet den selama 2 bulan nie..

Macam-macam masuk dalam perut nie dari lemang, rendang, kuah kacang, mee kari, mee bandung, cheong fun, roti telur goyang, cakoi manis, baskin
robbin ice cream cake, mexican burito, dark chocolate crepe cake, bihun goreng dan macam-macam la..

Huhuhhuhuhu ape nak jadi nieee??? Diet bagai nak rak tapi bila raya nafsu pun terbang entah ke mana..

Hari nie dah start diet balik.. Pagi nie just minum SD2 je..coz sedih badan naik so nafsu macam tak best je.

27 August 2012

SALAM AIDILFITRI 1433H

12:56 PM 0
Assalamualaikum wbt ....

Salam Lebaran buat semua bloggers semua.
Maaf Zahir Dan Batin buat semua.


NOTE:
Belum ada mood nak buat tulis new entry..Will try malam nie ok...

18 August 2012

Diari Ramadhan 1433H - Duit Raya tahun ini

7:04 PM 0
Ramadhan akan meninggalkan kita lagi 2 hari.Sangat cepat masa berlalu dan ahad nie dah raya..
Raya tahun nie dapat beraya di Kuala Lumpur dahulu then raya kedua baru gerak ke Ipoh.
Persiapan macam biasa je. Akan masak rendang permintaan My Dearie dan ape yang patut la..

Tahun nie, peruntukkan duit raya agak terhad coz dah 5 bulan tak archieve sales.. So xmerasa la duit insentif..huhuhu

Apa-apa pun tak sabar nak raya.. Ye la coz raya kat Kl dulu kan..;))


05 August 2012

Olympic London 2012 - DLCW Kalah Lagi

10:01 PM 0
Antara harapan Malaysia untuk memenangi emas pada Sukan Olympic London lebur dengan tertewasnya Jaguh Badminton Negara Kita, Datuk Lee Chong Wei kepada Lin Dan.

As usually telah dapat ku jangka agak sukar untuk kita menang. 
Dan aku tidak mengharap sangat la.
Tengok pun tak fokus sangat sebab taknak nanti kecewa.
But, tahniah kepada Datuk Lee Chong Wei kerana memenangi pingat pertama negara.
Seluruh rakyat Malaysia tetap menyokong penuh walaupun kalah.
Insyallah , satu hari lagi kita akan berjaya menewaskan China.

Untuk berita lain sila ke : Lin wins gold, breaks Lee's heart again

NOTE:
Ingatkan dapat la makan ais krim Baskin Robbin free rabu nanti..haissshhhh ;)