Wednesday, November 24, 2021

Nak Bercuti Tanpa Bersesak, Jom Cuti - Cuti Rentas Negeri Ke Lexis Hibiscus Port Dickson

Wednesday, November 24, 2021 4
Nak Bercuti Tanpa Bersesak, Jom Cuti - Cuti Rentas Negeri Ke Lexis Hibiscus Port Dickson | Alhamdulillah, akhirnya dapat juga kita merentas negeri selepas lama kita berkurung dek Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) oleh kerajaan. Berapa lama dah kita tidak dapat balik kampung terutama bagi mereka yang berada di luar daerah atau negeri, pasti ini berita gembira kan?? Liez yang tak ada kampung pun rasa happy sebab dapat balik kampung encik suami nanti.

Picture: www.lexis.my

Selain yang nak balik kampung halaman berjumpa ibu bapa dan keluarga, ramai yang dah merancang untuk pergi bercuti bersama keluarga atau sahabat handai. Ada sebelum ini yang perancangan mereka tertangguh kerana kes positif Covid-19 semakin tinggi, dan sudah bersedia untuk meneruskan perancangan bercuti itu. Sama kes dengan Liez, sebelum ini dah buat tempahan hotel untuk bercuti dengan keluarga tetapi dibatalkan.

Dapat tahu tentang kebenaran untuk merentas telah diumumkan, Liez dan encik suami mula search lokasi-lokasi percutian dan juga hotel-hotel yang sesuai untuk bawa anak-anak bercuti. Anak- anak bila dah tahu boleh merentas negeri, terus diaorang minta untuk tidur hotel. Masing-masing dah mula stress dan bosan asyik duduk dirumah, diaorang tak tahu mama diaorang ni lagi stress tau. Kalau boleh nak je bercuti selama setahun, hihihi. Dalam banyak-banyak tempat dan hotel atau resort yang kami cari, kami tertarik dengan hotel promo untuk hotel di Port Dickson.

Picture: www.lexis.my

Kenapa Port Dickson? Antara sebab utama, lokasinya kira dekat je dengan Kuala Lumpur dan mempunyai pantai yang menarik dan cantik. Selain itu ada banyak lokasi yang boleh dilawati selain tempat makan seafood yang sedap di sana. Dan yang lebih mengujakan, Liez teringin nak ke Lexis Hibiscus Port Dickson tu! Bila tengok ramai sahabat-sahabat yang pernah bercuti disana dan update tentang Lexis Hibiscus Port Dickson, bertambah tertarik hati Liez nak ke sana.

Ramai tahu yang Lexis Hibiscus Port Dickson menjadi tarikan pengunjung kerana ia adalah satu-satunya resort mewah atas air yang direka bentuk menyerupai bunga raya di Malaysia. Dan pemegang Guinness World Records untuk "The most swimming pools in a resort" dan "The most overwater villas in a resort" sejak tahun 2016 lagi. Nak tahu ada berapa banyak villa disini? Ada 639 unit pool villa, iaitu 117 tower rooms dan 522 villa di atas laut. Ada 7 kategori villa iaitu Executive pool villa, Premium pool villa (Beach View atau Sea View), Panorama pool view (Beach view atau Sea view), Sky pool villa, Royal Suite, Imperial Suite dan Presidential Suite.

Picture: www.lexis.my
Picture: www.lexis.my
Picture: www.lexis.my

Setiap villanya mempunyai private pool dan sebab utama kenapa Liez nak bawa anak-anak ke sini. Anak-anak dapat mandi pool sepuasnya tanpa Liez rasa takut, trauma berada bersama orang ramai. Ada juga steam room atau bilik sauna buat mak-mak, kakak-kakak menikmati haba panas lepas kesejukan mandi pool tu. 

Liez pilih Executive pool villa yang cukup selesa, besar sesuai untuk Liez 5 sekeluarga kerana ada 2 King bed dan lengkap keperluan di dalam villanya. Wifi pun ada, jangan risau okey? Selain itu, Lexis Hibiscus Port Dickson ada menyediakan beberapa kemudahan lain seperti Lobby shop, Concierge, Gym dan Photo booth. Kalau bab makan pula, ada lebih dari 5 restoran, bar dan lounge yang boleh dicuba nanti. Opps lupa pula, buffet breakfast juga disediakan. 

Picture: www.lexis.my

Picture: www.lexis.my

Buggy service ada disediakan untuk memudahkan tetamu untuk ke villa atau ke sekitar kawasan Lexis Hibiscus Port Dickson. Kiranya, tak perlu risau jika ada yang membawa ibu bapa atau warga emas bersama-sama. Selain itu, ada disediakan kemudahan Indoor untuk dicuba seperti Games room, Kidz World, Spa dan bilik karaoke. Untuk aktiviti luar, tetamu boleh mencuba aktiviti berbasikal atau Ninebot Segway keliling resort, memanah, menaiki cruise dan banyak lagi. Makin rasa teruja dan tak sabar nak ke sana nanti.

Picture: www.lexis.my
Picture: www.lexis.my
Picture: www.lexis.my
Picture: www.lexis.my
Picture: www.lexis.my

Lokasi Lexis Hibiscus Port Dickson sangat strategik sebab ia berada berhampiran dengan tempat-tempat tarikan pelancong yang mudah untuk dikunjungi. Antaranya, Pantai Teluk Kemang, PD Ostrich Farm, Kota Lukut, Sky Ladder Pineapple farm dan banyak lagi. Port tempat makan pun banyak terutama sekali buat peminat makanan laut. Banyak kedai atau foodcourt yang menyediakan makanan laut yang fresh dan sedap. 

Picture: www.lexis.my
Picture: www.lexis.my

Survey kami bukan sekadar untuk berseronok sahaja tetapi kami memilih untuk bercuti dengan SOP yang ketat. Lega bila mendapat tahu yang semua staff di Lexis Hibiscus telah lengkap menerima suntikan vaksin. Jadi, tetamu yang ingin menginap di sini tak perlu risau dan hanya perlu mematuhi SOP yang ditetapkan untuk kita kekal bebas dari Covid-19.

MoneySave Crowdfunds RM190m In Past 18 Months With 0% Default Rate

Wednesday, November 24, 2021 0
MoneySave Crowdfunds RM190m in past 18 months with 0% Default Rate

“MoneySave has successfully crowdfunded more than RM190m as of 19 November 2021 with more than 800 Investment campaigns the past 18 months since going live in May 2020. We are also proud to manage a 0% default rate across all approved investments. This makes Moneysave to be the fastest and best performing P2P Crowdfunding Platform that is regulated by Securities Commission of Malaysia” explains Vincent Soh, the Founder and CEO of Moneysave.


For its achievements in 2021, Moneysave has also won numerous awards such as Golden Bull Award, SME100 Malaysia – Fast Moving Companies, Alibaba Cloud CREATE Top 5 in ASEAN, STAR Outstanding Business Award and DPI Innovative Leadership and many others.

Investments using MoneySave Platform benefits Malaysian SMEs directly as it provides working capital and project financing required by the SMEs from various industries such as Aerospace Engineering, Food Manufacturing and Distribution, FMCG, AgriTech, PowerTech and Energy, Oil & Gas Services and many others.

Since its launch the past 18 months, MoneySave has:

1) Crowdfunded >RM190m and benefited a supply chain of >5,000 SMEs and Enriched >50,000 Families indirectly
2) Provided Safer Investment Platform with 0% Default Rate by the SMEs since launch
3) Provided Investor returns >16% per annum (effective rate)
4) >50% of SMEs are Crowdfunded in <30 minutes on Moneysave
5) And the SMEs receive the investments within the same day

MoneySave is the 1st Crowdfunding Platform in World to use a patented Risk Reduction Incentive Score where SMEs enjoy lower cost of financing if they lower their credit risks.

For example, if they provide Post Dated Cheques as security, they enjoy 0.50% p.a. discount, with Personal Guarantee the discount is 1.50% p.a., with Key Man Life Insurance assigned to the Platform’s Investors the discount is up to 1.50% p.a. and many others.

MoneySave crowdfunds companies from 6 months old incorporation onwards and does not need any collateral as security for financing up to RM25m currently.

Moneysave over the next 5 years would contribute to Malaysia:

• An economic multiplier effect of Moneysave’s funding expected to be >RM160bn (>5% of GDP) based on RM16bn of SME Funded
• Our success would benefit >100,000 SMEs (10% of SMEs in Malaysia) and Enrich 1,000,000 Families
Moneysave’s track record in Malaysia includes being:
• The Fastest Crowdfunder of RM10.3m in less than 30 minutes on 9/9/2021
• Fastest Crowdfunder per Issuer in Malaysia at 95 secs for Potboy Groceries in 2020.
About Moneysave (M) Sdn. Bhd.
Moneysave is wholly-owned and managed by Moneysave (M) Sdn Bhd which is a Recognised Market Operator registered by the Securities Commission of Malaysia to operate a peer-to-peer financing platform.

Moneysave reviews and assess all applications before the investment notes are allowed to be hosted on the platform by referring to the information sourced from official sources or information providers.

Tuesday, November 2, 2021

Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand™ 2021 Menyokong Kehidupan, Menggalakkan Penjagaan Kesihatan dan Membantu Kelangsungan Hidup 5 NGO di Klang Valley

Tuesday, November 02, 2021 1
Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand™ 2021 Menyokong Kehidupan, Menggalakkan Penjagaan Kesihatan dan Membantu Kelangsungan Hidup 5 NGO di Klang Valley | Pandemik COVID-19 merupakan satu tempoh yang amat mencabar kepada semua, dengan organisasi-organisasi kebajikan merupakan antara pihak yang paling terkesan ekoran pengurangan sumbangan daripada sektor korporat dan masyarakat awam.
Ayam Brand™, satu jenama makanan sihat dan mudah dalam tin yang terkenal dengan kualiti, tanpa penggunaan bahan pengawet dan MSG tambahan, terus memberi sokongan kepada rakyat Malaysia dengan penganjuran semula Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021. Bertemakan #AyamBersamaMu, ia menggalakkan pilihan gaya hidup yang lebih sihat menerusi konsep 3S dalam Pinggan Sihat Malaysia, membantu kelangsungan hidup melalui program #AyamFutureCreator, pada masa sama menyumbang bekalan selama dua bulan produk Ayam Brand kepada rumah-rumah amal yang mengambil bahagian.

Kempen yang diadakan secara maya dan mematuhi SOP bagi memelihara keselamatan dan kesihatan peserta, ini membenarkan pakar pemakanan dari Hospital Pakar KPJ Damansara dan usahawan serta pencipta kandungan terkenal berusia 18 tahun, Arianna Natasha dari Arianna Kitchen, untuk berinteraksi dengan kanak-kanak di seluruh negeri.


Usaha ini akan membantu dan mendidik 1,500 kanak-kanak dari 32 rumah amal di seluruh Malaysia, selain turut menyediakan 230,000 hidangan Ayam Brand yang sihat kepada mereka. Antara penerima sumbangan berkenaan adalah 172 kanak-kanak dari Pusat Jagaan Hajjah Fatimah Abdullah, Pertubuhan Kebajikan dan Bimbingan At Taqwa, Persatuan Rumah Sayangan, Persatuan Rumah Kanak - Kanak Di Sayangi, dan Lighthouse Children Welfare Home Assoc.

Menurut Pengurus Besar Ayam Brand™, Cik Chin Lee Foon, kempen CSR yang kini memasuki tahun ke-14 itu, telah menyumbang lebih 2 juta sajian sihat kepada lebih 25,000 individu dari 539 rumah amal dan NGO.


“Terdapat penekanan lebih dalam menyediakan makanan kita sendiri, memberi tumpuan kepada kepentingan kesihatan tubuh dan mental. Pasukan Ayam Brand memberi pertimbangan terhadap faktor-faktor ini dalam membentuk kempen #AyamBersamaMu agar ia bertepatan pada masanya, bersifat relevan dan berguna kepada semua peserta dengan memberikan asas dalam amalan pemakanan yang sihat dan memberikan ilham agar berupaya menjadi pencipta kandungan yang bagus pada masa hadapan dan pada masa sama menyediakan sokongan ketara menerusi sumbangan bekalan selama dua bulan berupa produk Ayam Brand kepada setiap rumah amal yang mengambil bahagian. Tambahan lagi, para peserta #AyamFutureCreator berpeluang untuk memenangi RM6,000 dalam bentuk pelan simpanan SSPN Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).” ujar Cik Chin.

Setiap rumah amal yang mengambil bahagian menerima kit permulaan #AyamBersamaMu yang terdiri daripada peralatan dapur, aksesori pencahayaan dan rakaman serta produk Ayam Brand untuk membantu permulaan pengalaman mereka menjadi pencipta kandungan. Bekalan produk Ayam Brand selama dua bulan turut merangkumi pilihan kegemaran kanak-kanak yang kaya dengan protein dan mengandungi Omega-3 khasnya Tuna Mild dan Pedas Ayam Brand, Saba Deli Natural Ayam Brand serta Kacang Panggang Keju Ayam Brand.

Ayam Brand™ menekankan sumbangan produk-produk sardin, mackerel dan tuna memandangkan kebanyakan rumah kebajikan kekurangan sumber yang mencukupi Omega-3 iaitu asid lemak yang penting tetapi tidak mampu dihasilkan oleh tubuh. Omega-3 membantu mencegah penyakit berkaitan jantung; menggalakkan aktiviti saraf yang sihat; menyokong penyerapan vitamin; memelihara sistem imunisasi yang baik dan menggalakkan perkembangan sel- sel di dalam badan termasuk perkembangan penglihatan dan otak kanak-kanak.

Pasukan Perkhidmatan Pemakanan KPJ Damansara mengelolakan bengkel maya berkenaan Pinggan Sihat Malaysia, atau lebih dikenali sebagai #SukuSukuSeparuh, yang mengesyorkan setiap sajian terdiri daripada suku bahagian protein, suku bahagian karbohidrat kompleks dan separuh bahagian sayur-sayuran serta buah-buahan berdasarkan saiz tangan, genggaman dan tapak tangan. Panduan mudah dilihat ini boleh membantu amalan pemakanan sihat individu sepanjang hayatnya.


“Kami sentiasa percaya bahawa pencegahan adalah lebih baik daripada mengubati. Oleh itu, kami komited dalam mendekati komuniti dan berkongsi pengetahuan kesihatan yang penting. Kita perlu mula mengajar golongan muda berkenaan amalan kehidupan sihat, khususnya ketika pandemik. #SukuSukuSeparuh mudah difahami dan diikuti golongan dewasa mahupun kanak-kanak untuk mereka menjalani hidup yang lebih baik.” kata Cik Rushda Adiba Ismail, Pakar Pemakanan Kanan di Hospital Pakar KPJ Damansara.

Pertandingan Pamerkan Pinggan Sihat Anda telah memperlihatkan pasukan-pasukan dari setiap rumah amal menyediakan hidangan sihat berpandukan konsep #SukuSukuSeparuh. Satu pasukan akan dinobatkan sebagai johan setiap negeri dan akan menerima trofi kemenangan, sijil penyertaan dan cenderahati dari Ayam Brand. Rumah kebajikan lain juga akan menerima sijil penyertaan dan cenderahati.

Arianna Natasha, Pengasas Arianna Kitchen dan pencipta kandungan terkenal yang berusia 18 tahun, dan mempunyai hampir 4,000 pengikut atau followers di Instagram telah memastikan bengkel #AyamFutureCreator menarik dan mudah diikuti para peserta muda.


“Saya harap program seumpama ini ada ketika saya mula menjadi pencipta kandungan. Membentuk kandungan yang menarik melibatkan usaha keras yang memerlukan kemahiran, kesabaran dan kreativiti. Program #AyamFutureCreator boleh menjadi permulaan kerjaya dan perniagaan bagi kanak-kanak ini, sekali gus membantu menjana pendapatan kepada mereka.” ujar Arianna sambil memaklumkan bahawa sandwic Ayam Brand merupakan antara snek terawal beliau pelajari semasa kecil. “Ianya amat mengagumkan kerana saya dapat bekerjasama dengan salah satu jenama kegemaran saya dan dapat membimbing yang lain”.

Peraduan #AyamFutureCreator memerlukan kumpulan kanak-kanak menghasilkan sebuah video masakan selama 1 hingga 3 minit dengan menggunakan rangkaian produk Ayam Brand dan prinsip Pinggan Sihat Malaysia #SukuSukuSeparuh, berdasarkan tutorial oleh Arianna. Kanak-kanak terlibat perlu merakam, edit, tag, meletakkan tanda pagar dan mempromosikan video mereka di laman sosial untuk mengasah kemahiran sebagai pencipta kandungan. Arianna, pasukan Ayam Brand dan Pakar Pemakanan KPJ Damansara akan menentukan para pemenang yang berpeluang memenangi pelan simpanan SSPN PTPTN yang berjumlah RM6,000.

“Sebagai langkah mematuhi SOP yang ditetapkan, kami tidak menganjurkan sebarang acara sejak tercetusnya pandemik Covid-19. Tentunya kanak-kanak amat gembira apabila kami mengaturkan acara maya #AyamBersamaMu. Mereka amat menyukai bengkel #SukuSukuSeparuh kerana dapat mempelajari perancangan pemakanan, para dewasa juga menyukainya. Mereka sukakan bengkel #AyamFutureCreator kerana kesemuanya ingin menjadi pencipta kandungan yang terkenal suatu hari nanti. Kami berterima kasih kepada Ayam Brand™ kerana menyokong pihak NGO bertahun-tahun lamanya. Kami amat gembira kerana terpilih menerima bekalan produk Ayam Brand selama dua bulan, khasnya pada ketika ini sumbangan adalah amat terhad. Kami amat menghargai Ayam Brand™ kerana sentiasa bersama kami dan menjaga kebajikan komuniti,” jelas Puan Norhayati of Pertubuhan Kebajikan dan Bimbingan At Taqwa.

“Saya perlu memakan lebih sayur, buah-buahan, protein dan Omega-3 untuk jadi lebih sihat, tinggi dan kuat. Saya rasa saya mampu menang pertandingan #AyamFutureCreator dan memulakan perniagaan macam Kak Ary. Terima kasih Ayam Brand kerana membantu saya menjadi pencipta kandungan!” kata salah seorang peserta.

Untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan kempen CSR #AyamBersamaMu dan program #AyamFutureCreator, layari laman https://www.ayambrand.com.my atau https://www.facebook.com/ayambrandmalaysia.

Mengenai Ayam Brand

Ayam Brand, satu jenama isi rumah di Malaysia dan Asia selama 128 tahun memang terkenal dengan rangkaian luas makanan dalam tin yang sihat dan berkualiti, bebas bahan awet serta tidak mengandungi MSG tambahan. Produk Ayam Brand dikilangkan di kemudahan canggih yang mematuhi standard antarabangsa paling tinggi, persijilan (HACCP, ISO 9001) yang diiktiraf di seluruh dunia dan diakui halal. Selama empat tahun berturut-turut mulai 2013 hingga 2016, Ayam Brand dipilih sebagai Top 10 jenama FMCG pilihan di Malaysia, berdasarkan kepada Kaji Selidik Kesan Jenama oleh Kantar Worldpanel Brand Footprint Study.

Bangkit Semula Selepas Diberhentikan Kerja Dengan Buat Jualan RM1.7 Sebulan Melalui Perniagaan

Tuesday, November 02, 2021 3
Bangkit Semula Selepas Diberhentikan Kerja Dengan Buat Jualan RM1.7 Sebulan Melalui Perniagaan | Assalamualaikum semua. Liez sebenarnya suka baca kisah-kisah kejayaan orang kita yang berjaya dalam perniagaan lagi-lagi yang berjaya jadi jutawan dan buat jualan berjuta-juta. Kita tumpang gembira atas kejayaan mereka dan boleh jadikannya sebagai sumber inspirasi kepada kita untuk terus berusaha.

Di sini Liez nak kongsikan kepada korang semua kisah kejayaan seorang ibu anak 4 ni yang bangkit semula dengan berjaya buat jualan RM1.7 juta sebulan selepas diberhentikan kerja satu ketika dulu.

Terima Tawaran VSS Dari Majikan Bukan Pengakhiran

“Terduduk apabila bos bagi pilihan untuk ambil VSS”. Itu yang dialami oleh Puan Eina ketika itu kerana beliau mempunyai komitmen yang tinggi.

Bangkit Semula Selepas Diberhentikan Kerja Dengan Buat Jualan RM1.7 Sebulan Melalui Perniagaan

“Dulu selesa makan gaji. Setiap bulan tak pernah risau sebab hujung bulan dapat gaji. Tetapi apabila majikan tawarkan VSS, terduduk jugalah memikirkan macamana cara nak bayar semua komitmen tu. Duit VSS yang diterima tu tak banyak mana pun sebab saya baru saja bekerja di syarikat tersebut. Suami pun kerja sendiri, jadi memang risau sangat tak ada sumber pendapatan tetap” kata Puan Eina Aziz, 45, bekas Pereka Grafik.

Bangkit Semula Selepas Diberhentikan Kerja Dengan Buat Jualan RM1.7 Sebulan Melalui Perniagaan

Anak sulung daripada 6 beradik ini memikul tanggungjawab besar untuk menjaga kebajikan mak yang tersayang. Selain itu, ibu kepada 4 orang anak yang semakin meningkat dewasa ini turut menyimpan impian untuk memberikan pendidikan yang terbaik kepada mereka.

Buat Jualan RM1.7 Juta Sebulan Tanpa Keluar Modal


Siapa sangka, keputusan Puan Eina Aziz untuk buat bisnes dengan Eskayvie adalah satu keputusan yang tepat. Dengan tanpa modal, beliau boleh buat duit RM1.7 juta sebulan!

“Pada mulanya saya nak jadi founder produk sebab kata orang, senang nak jadi jutawan. Tapi, selepas buat kajian lebih mendalam. Susah sebenarnya nak jadi founder. Kena ada ilmu pemasaran dan jualan, modal kena besar selain perlu ada kedai dan gajikan pekerja. Sedangkan saya ni tak ada pengalaman langsung,”


Beliau tertarik sertai Eskayvie sebab produknya yang berkualiti. Ia diformulasikan oleh Dr Syid Ayob, seorang doktor perubatan yang memastikan setiap bahan dan sukatan yang digunakan adalah bersesuaian mengikut keperluan individu. Setiap produk yang dihasilkan akan melalui penyelidikan dan pembangunan yang menyeluruh demi memastikan ia memberi manfaat terbaik kepada pengguna.

KELEBIHAN SEBAGAI USAHAWAN ESKAYVIE NEXUS
1. Tiada Modal
2. Yuran Pengaktifan Rendah
3. Komisen Pengenalan, Komisen Jualan sehingga 40%, Bonus
4. Tidak Perlu Pegang Stok & Penghantaran diuruskan Eskayvie
5. PERCUMA: Latihan Jualan dan Pemasaran secara online dan offline bernilai lebih RM360,000 seorang
6. Bimbingan professional oleh doktor perubatan, dietitian dan nutritionist
7. Insentif kereta, rumah & royalti
8. Sistem yang telus dan adil

Bangkit Semula Selepas Diberhentikan Kerja Dengan Buat Jualan RM1.7 Sebulan Melalui Perniagaan

“Paling best, nak sertai Eskayvie Nexus pun tak perlukan modal yang besar. HQ sediakan banyak latihan pemasaran dan jualan bagi membantu orang yang tak ada pengalaman macam saya ni untuk mulakan langkah dan berjaya dalam bisnes ni. Sekarang ni lebih mudah sebab semua HQ yang buat. Saya tak perlu simpan stok dan tak perlu bersusah payah keluar hantar barang kepada pelanggan. Semuanya di hujung jari saja sambil duduk rumah pantau PDPR anak tanpa perlu saya bergerak ke mana-mana,” kata Puan Eina yang kini menjalankan bisnes Eskayvie Nexus bersama suami yang sentiasa menyokong usahanya.

Banyak Impian Tercapai Selepas Sertai Eskayvie


Bangkit Semula Selepas Diberhentikan Kerja Dengan Buat Jualan RM1.7 Sebulan Melalui Perniagaan

Banyak impian Puan Eina yang sudah tercapai sejak sertai Eskayvie. Bukan saja bebas kewangan dan dapat berikan apa saja kepada anak-anak dan keluarga. Malah beliau juga berpeluang melancong ke luar negara yang tak pernah terfikir pun boleh sampai. Semuanya ditanggung oleh Eskayvie.

“Sokongan padu daripada HQ telah membawa saya mencapai banyak impian. Kelebihan sistem Eskayvie Nexus yang telus ini memberikan keuntungan sehingga 40% melalui Komisyen, Bonus dan Reward. Ia sangat membantu setiap usahawan mencapai pendapatan impian sehingga 6 angka. Semuanya boleh dibuat dari hujung jari saja guna telefon pintar atau laptop. Bisnes boleh berjalan lancar di mana saja anda berada asalkan ada data internet. Inilah yang saya cari. Saya sangat sarankan mereka yang hilang pekerjaan dan sedang tercari-cari peluang pendapatan untuk sertai Eskayvie Nexus ini,”

Bangkit Semula Selepas Diberhentikan Kerja Dengan Buat Jualan RM1.7 Sebulan Melalui Perniagaan

Baru-baru ni, Eskayvie ada keluarkan satu produk inovasi terkini daripada Cendawan Susu Harimau iaitu Eskayvie Diffenz yang jadi rebutan pengguna dan telah terjual lebih 500,000 botol. Kajian mendapati Cendawan Susu Harimau ini sangat bagus untuk menjaga kesihatan paru-paru. Mereka yang ada sistem imun yang lemah dan masalah terhadap kesihatan paru-paru sangat sesuai untuk ambil Diffenz ni. Di musim pandemik ini, kita sendiri tahu bahawa sistem imun dan kesihatan paru-paru sangat perlu ditingkatkan agar tidak mudah dijangkiti virus yang boleh membawa maut.

Untuk pengetahuan korang, Puan Eina juga ada bekalkan anak-anak dengan Diffenz sebab nak lindungi mereka yang masih belum layak untuk terima vaksin.

Korang boleh klik sini untuk baca lebih lanjut berkaitan Eskayvie Diffenz. Produk ni memang bagus untuk tingkatkan sistem pertahanan badan tambahan sekarang ni dah boleh rentas negeri dan bebas kemana-mana.

Cara Sertai Eskayvie Nexus

Liez memang sarankan korang yang berminat nak cuba berniaga, nak cari pendapatan tambahan dan nak ubah hidup untuk sertai Eskayvie ni. Produk Eskayvie ni juga bagus dan berkualiti ya sebab Eskayvie telah tersenarai diantara salah satu brand diantara 100 usahawan jutawan dibawah bimbingan dan didikan mentorship Datuk Wira Dr. Azizan Osman dan Richwork di Program Titan Summit 2021 - 10x Bina Bisnes Berjaya.

Korang boleh baca kisah kejayaan dan jatuh bangun pengasas Eskayvie Sdn Bhd, Puan Kartika Wati Mohamed disini.

Korang yang berminat nak sertai Eskayvie ni boleh layari laman web https://eskayvienexus.my/ untuk maklumat lanjut.

Jangan lepaskan peluang ini sebab siapa yang laju dia yang akan berjaya!

Selaras dengan visi Memperkasakan Kesihatan dan Ekonomi Ummah, Eskayvie mensasarkan untuk membantu lebih 20,000 wakil pengedar di seluruh Malaysia menjelang Disember 2021 bagi mencapai matlamat bebas kewangan serta bebas masa demi keluarga.

“Kita Ikhtiar untuk kesihatan diri dan bantu ekonomi keluarga,”